اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزئیات نحوه ی یاری‌ نظامی ایران به کردها در مبارزه با داعش



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید


اخبار بین الملل - گزارش فیگارو از کمک های ایران به کردستان عراق:
با اشغال «جلوله» بود که ایران وارد نبرد با «داعش» شد/تروریست ها به مرزهای ایران نزدیک شده بودند

روز دهم اوت که اعضای گروه تروریستی داعش به شهر "جلوله" در جنوب شرقی کردستان حمله کرده و آن را به تصرف خود در آوردند، تهران بدون تأمل واکنش نشان داد. ایران نمی توانست بی تفاوت باقی بماند وقتی شورشیان خود را به مرزهای ایران نزدیک می کردند و بویژه می‌خواستند راه باریکه ای که بغداد را به کردستان وصل می کند قطع کنند.

فیگارو طی گزارشی از کردستان عراق به نحوه ی یاری‌ نظامی ایران به کردها در مبارزه با داعش پرداخته است.

به گزارش انتخاب، روز دهم اوت که اعضای گروه تروریستی داعش به شهر "جلوله" در جنوب شرقی کردستان حمله کرده و آن را به تصرف خود در آوردند، تهران بدون تأمل واکنش نشان داد. ایران نمی توانست بی تفاوت باقی بماند وقتی شورشیان خود را به مرزهای ایران نزدیک می کردند و بویژه می‌خواستند راه باریکه ای که بغداد را به کردستان وصل می کند قطع کنند.

جعفر مصطفی- مسئول حزب دموکرات کردستان عراق در شهر خانقین که تحت رهبری مسعود بارزانی در این منطقه حکومت می کند، در مصاحبه با نشریه فیگارو توضیح می دهد که پس از اشغال "جلوله" توسط داعش، بلافاصله یک نماینده از سوی دولت ایران به دیدار ما آمد و به ما پیشنهاد کمک کرد، چرا که آنها نسبت به پیشروی داعش نگران بودند.

جعفر مصطفی می گوید: ایران به ما پیشنهاد حمایت های نظامی داد و گفت که مشاوران نظامی، بویژه در زمینه سلاح های سنگین و توپخانه برایمان ارسال خواهد کرد؛ او می گوید یک گروه صد نفره از ایران به منطقه آمدند و در کنار ما وارد مبارزه شدند. او اضافه می کند که البته آنها پس از پایان عملیات باز گشتند.

در شهر خانقین پر از نخل‌های بزرگ، حضور ایران به چشم نمی آید. حتی در بیست کیلومتری این شهر در منطقه مرزی نیز پاسداری به چشم نمی خورند. او شرح می دهد که حملات ماه اوت داعش به این منطقه گرچه اکنون جلویش گرفته شده ولی باعث از دست رفتن شهر "جلوله" شد که هنوز هم در دست شورشیان داعش است. هم اکنون ٢٠٠ پیشمرگه در اطراف شهر، تحرکات داعش را زیر نظر دارند.

بختیار صالح احمد- فرمانده نظامی کردها، در یک مصاحبه توضیح می دهد که آنها خیال داشته‌اند با حمله به "جلوله" آن را از دست داعش بیرون آورند، ولی در جریان این حمله شورشیان با فرستادن دو چریک انتحاری و انفجار آنها در دو منطقه حساس، تلفات زیادی به کردها وارد و آنها را از پیشروی منصرف کردند.

اینک گروهی از مردم بویژه زنان و کودکان شهر "جلوله" (عرب سنی)، از شهر خارج شده و به کردها پناه آورده اند.

کردها می گویند با دقت بسیاری این پناهندگان را زیر نظر گرفته اند چرا که ممکن است هوادار داعش باشند که بعنوان نفوذی به این منطقه آمده اند. کردها عقیده دارند که مردم این شهر به قبایلی تعلق دارند که بسرعت از این رو به آن رو می‌شوند. کردها می گویند آنها ابتدا طرفدار صدام بودند و پس از سقوط دیکتاتور آنها طرفدار القاعده شدند، سپس در دورانی که آمریکا شورشیان را با وعده و پول از القاعده جدا میکرد، به ارتش رسمی عراق پیوستند و اکنون طرفدار داعش شده اند.

جعفر مصطفی می گوید ما از پناهندگان این شهر بدلایل انسان‌دوستانه پذیرائی می‌کنیم ولی اعتمادی به آنها نداریم و احتمال می دهیم که عامل نفوذی باشند.

نویسنده فیگارو در باره شهر "خانقین" می نویسد که در این شهر فرهنگ ایرانی نفوذ فراوانی دارد، اهالی بومی این منطقه کردهای شیعه هستند که روابط خانوادگی وسیعی با ساکنان آن سوی مرز دارند.

دشت "دیاله" که اینک محل درگیری های فراوانی میان داعش با کردها و نیز شبه نظامیان شیعه هوادار"بدر" که توسط ایران تعلیم دیده و مسلح شده اند، در اطراف شهر "خانقین" گسترده است.

این ائتلاف شیعیان با کردها که توسط بقایای ارتش عراق همراهی می شوند و همین اوایل سپتامبر شکل گرفته است، همکاری و حضور ایران را غنیمت بزرگی می شمارند.

جعفر مصطفی- مسئول حزب حاکم دموکرات کردستان عراق، به فیگارو می گوید که سیصد نفر از نیروهای ایران به منطقه فرستاده شده‌اند تا در بازگشائی و تصرف مجدد شهر "امرلی" کمک کنند.

مالا بختیار- فرمانده نظامی کرد جبهه جنوب، به خبرنگار فیگارو می گوید در حملات هوائی نقش آمریکا بسیار مهم است ولی در زمین، ایران نقش پراهمیتی بر عهده دارد.
اخبار بین الملل - انتخاب


ویدیو مرتبط :
خشم شب کردها - داعش و افتادن در کمین کردها - بسیار زیبا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات جدید از نحوه آزادسازی دلارهای نفتی ایران



اخبار,اخباراقتصادی,آزادسازی دلارهای نفتی بلوکه شده

 
 اخبار اقتصادی - جزئیات جدید از نحوه آزادسازی دلارهای نفتی ایران

معاون بین‌الملل وزیر امور خارجه، با اعلام جزئیات جدیدتر از نحوه آزادسازی دلارهای نفتی بلوکه شده در راستای اجرای توافق ژنو اعلام کرد و گفت: بانک‌های کره، ژاپن و سوئیس تراکنش‌های بانکی مرتبط با این توافق‌نامه را بدون هیچ گونه ریسکی انجام خواهند داد.

عباس عراقچی صبح امروز در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: کانال بانکی از طرف آمریکا و دولت‌های غربی مشخص شده است تا تضمین‌ها و مصونیت‌های لازم را دشته باشد تا بتواند تراکنش‌های بانکی برای اقلام ذکر شده در توافق ژنو ( مواد غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی) را بدون هیچ‌گونه ریسکی انجام بدهد.

وی افزود: در این باره بانکهایی در کره، ژاپن و سوئیس مشخص شده است، ضمن اینکه بانک مرکزی باید تعاملات لازم را با آنها داشته باشد.

عراقچی اعلام کرد: علاوه بر این، معادل یورویی 4.2 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی آزاد و ارز آن به صورت مستقیم به داخل کشور و بانک مرکزی ارائه می‌شود. قرار است 8 کشور این مبلغ را آزاد و به ایران بدهند.

معاون بین الملل وزیر امور خارجه گفت: این مبلغ قرار است در 6 قسط 550 میلیون دلاری و 2 قسط 450 میلیون دلاری به ایران تحول داده شود که مرحله اول آن، قرار است اول فوریه انجام شود.

وی اظهارداشت: از این طریق، یک میلیارد و 550 میلیون دلار تا 15 اسفند ( دو قسط 550 میلیون دلاری و یک قسط 450 میلیون دلاری) به حساب ایران واریز خواهد شد.
 اخبار اقتصادی - عصر ایران