اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزئیات مذاکرات ایران با بوئینگ



اخبار,اخبار اقتصادی ,مذاکرات ایران با بوئینگ

 

اخبار اقتصای - جزئیات مذاکرات ایران با بوئینگ

مدیرعامل شرکت ایران ایر با اشاره به جزئیات ورود قطعه و اطلاعات پروازی از شرکت‌های آمریکایی و اروپایی، گفت: عمده این قرارداد مربوط به هواپیماهای بوئینگ بود و بیشتر به نقشه‌های پروازی می‌پرداخت.

فرهاد پرورش در گفتگو با مهر در خصوص اعلام شرکت بوئینگ مبنی بر ارسال برخی اطلاعات به ایران ایر، گفت: در تفاهم نامه دو دوره برای صنعت هوایی در نظرگرفته شده بود که دوره اول شش ماهه و دوره دوم 4 ماهه بود که ما در چهارچوب توافقنامه و با توجه به منابع مالی که داشتیم، حداکثر استفاده را کردیم.

وی با بیان اینکه اخباری هم از قول شرکت بوئینگ مطرح شده بود که با ایران ایر قرارداد بستیم که ما این خبر را تایید می کنیم، افزود: ما در دوره اول  و تاریخ 20 جولای یک قرارداد با بوئینگ بستیم و در دوره دوم هم قرارداد دیگری با این شرکت بسته شد که تا سوم آذرماه ادامه دارد.

مدیرعامل شرکت ایران ایر با اشاره به اینکه این قرارداد راجع به هواپیماهای عملیاتی ایران بوده است، اظهار داشت: عمده این قرارداد مربوط به هواپیماهای بوئینگ بود و بیشتر به نقشه های پروازی می‌پرداخت.

پرورش با اشاره به اینکه ما آنچه که نیاز داشتیم به آنها اعلام کردیم و آنها نیز این اطلاعات را در اختیار ما قرار دادند، افزود: در این دوره برای ورود قطعه هواپیماهای بوئینگ نیازی نداشتیم اما به سایر منابع اروپایی برای تعمیرات و ساخت قطعه درخواست هایی را دادیم و پول هم فرستادیم که در حال حاضر این قطعات هم به دست ما رسیده است.

وی تصریح کرد: در چهارچوب توافق نامه حرکت کردیم اما در مورد صنعت هوایی خیلی توافقات وسیعی صورت نگرفت با وجود اینکه تحریم‌ها علیه این صنعت خیلی گسترده است اما از این فرصت کوتاه حداکثر استفاده را کردیم.
اخبار اقتصادی - مهر

 


ویدیو مرتبط :
1392/07/28:ارائه جزئیات مذاکرات 1+5 با ایران به اسرائیل..؟؟!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات مذاکرات جدید گازی ایران – امارات پشت درهای بسته



 

 

 

جزئیات مذاکرات جدید گازی ایران – امارات پشت درهای بسته

 

این در حالی است که امارات برای تامین گاز مورد نیاز نیروگاهها به زودی اولین محموله LNG را از این شریک گازی ایران در پارس جنوبی وارد خواهد کرد.

دور جدید مذاکرات گازی مقامات ایران و امارات متحده عربی پشت دربهای بسته و به منظور توافق برای فروش بخشی از گازهای همراه میادین نفتی خلیج فارس به میزبانی تهران برگزار شد.

با گذشت نزدیک به یک دهه از امضای قرارداد صدور گاز طبیعی ایران به منطقه شیخ نشین شارجه امارات، دور جدید مذاکرات گازی دو طرف پشت دربهای بسته در تهران برگزار شد.

پیگیریهای مهر از محورهای اصلی این دور مذاکرات گازی نشان می دهد که دو طرف به توافق کلی در زمینه صدور بخشی از گازهای همراه نفت ایران در خلیج فارس دست یافته اند و مقرر شد با برگزاری نشستهای بیشتر با حفظ منافع ملی دو همسایه زمینه برای صادرات گاز به شارجه امارات فراهم شود.

در شرایط فعلی یکی از مهمترین منابع تامین گاز مورد نیاز منطقه شارجه امارات صادرات گازهای همراه میادین نفتی خلیج فارس همچون سیری بوده که پیش بینی می شود با راه اندازی کارخانه NGL سیری امکان جمع آوری روزانه 140 میلیون فوت مکعب گاز همراه نفت از این منطقه فراهم شود.

بر اساس اعلام شرکت نفت فلات قاره ایران در حال حاضر ساخت کارخانه NGL به پایان رسیده است و تا اسفند ماه امسال بهره برداری از این پروژه گازی در خلیج فارس آغاز خواهد شد.

آمادگی ایران برای تامین بلندمدت گاز شارجه امارات

با وجود تعلیق 10 ساله قرارداد موجود گازی ایران- امارات اما در ماههای گذشته مسئولان ارشد وزارت نفت بر تامین گاز منطقه شارجه امارات تاکید کرده اند.

جواد اوجی مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران تیر ماه سال‌جاری در گفتگو با مهر با اشاره به آغاز قریب الوقوع مذاکرات با شارجه امارات برای صدور گاز طبیعی، گفته بود: ایران برای تامین گاز مورد نیاز تمامی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس آمادگی دارد.

سیدمسعود میرکاظمی وزیر نفت هم با تاکید بر اینکه اگر شارجه آمادگی داشته باشد امکان تحویل گاز به آنها از سوی ایران وجود دارد، گفته است: سابقه نشان داده در قراردادهای صادرات گاز مذاکره و توافق دولت ها با یکدیگر بیشتر نتیجه داده است.

این عضو کابینه دولت با بیان اینکه هم اکنون شارجه امارات یک مصرف کننده نهایی برای گاز به شمار می رود، تصریح کرده است: یکی از راهکارهای اصولی صدور گاز به شارجه مذاکره مستقیم با دولت این کشور است.

رئیس ستاد تدابیر ویژه اقتصادی وزارت نفت اعلام کرده است: اگر با دولت امارات برای فروش گاز به توافق برسیم و اگر خواست آنها معرفی اپراتور باشد با اپراتور آنها برای فروش گاز همکاری می کنیم.

کمبود گاز پاشنه آشیل شارجه امارات

در حال حاضر یکی از مهمترین مشکلات پیش روی امارات تامین گاز مورد نیاز صنایع و نیروگاههای منطقه شارجه بوده که این موضوع منجر به تمایل این کشور برای واردات گاز طبیعی از قطر و ایران شده است.

پایگاه بیزینس اخیرا با انتشار گزارشی با اشاره به اینکه امارات با وجود در اختیار داشتن ذخایر عظیم نفت خام به یکی از وارد کنندگان گاز طبیعی تبدیل شده است، اعلام کرده است: برای تامین بخشی از گاز مورد نیاز از چهار سال گذشته تاکنون واردات گاز طبیعی از مسیر دولفین قطر آغاز شده است.

این در حالی است که امارات برای تامین گاز مورد نیاز نیروگاهها به زودی اولین محموله LNG را از این شریک گازی ایران در پارس جنوبی وارد خواهد کرد.

کمبود شدید گاز طبیعی در مناطق مختلف امارات منجر به ایجاد قطعی و کمبود برق در برخی از شهرهای بزرگ این کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس شده و حتی پیش بینی ها نشان می دهد که تا سال 2020 میلادی کمبود گاز در امارات به بیش از 30 میلیارد متر مکعب می رسد.

از سوی دیگر ایران قصد دارد با سر و سامان دهی به قراردادهای صادرات گاز سهم خود را در تجارت جهانی گاز به عنوان دومین دارنده ذخایر گازی جهان را افزایش دهد.

از این رو یکی از مهمترین بازارهای هدف گاز ایران کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس بوده که درسالهای گذشته مذاکرات متعددی با عراق، امارات، کویت، بحرین و عمان انجام شده است.

مصطفی کشکولی معاون مدیر عامل شرکت ملی گاز هم پیشتر با بیان اینکه پیش بینی می کنیم در مجموع تا سه سال آینده میزان صادرات گاز رشدی سه برابری داشته باشد به مهر گفته بود: بر این اساس امکان صدور روزانه 100 میلیون متر مکعب گاز به ترکیه، پاکستان، عراق، سوریه، برخی از کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس ایجاد خواهد شد...../تحلیل:عصرایران