اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزئیات دریافت وام نوسازی خانه های فرسوده



اخبار,اخبار اقتصادی ,وام نوسازی

 

اخبار اقتصادی - جزئیات دریافت وام نوسازی خانه های فرسوده

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: دستورالعمل پرداخت وام ۵۰ میلیونی ساخت مسکن در بافت فرسوده از سوی بانک مرکزی به ۲۲ بانک‌ عامل ابلاغ شد.

به گزارش فارس محمد سعید ایزدی در پاسخ به این سئوال که آیا شیوه نامه و دستورالعمل وام 50 میلیونی ساخت مسکن در بافت های فرسوده تهیه و ابلاغ شد گفت: بانک مرکزی چند روز پیش دستورالعمل پرداخت وام 50 میلیونی ساخت مسکن در بافت های فرسوده را به 22 بانک‌ عامل ابلاغ کرد.

او گفت: با ابلاغ این دستورالعمل که هفته گذشته صورت گرفته است عملاً مصوبه دولت اجرایی شده است و با ابلاغ این شیوه‌نامه عملاً بانک‌ها می‌توانند به پرداخت وام 50 میلیونی ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده اقدام کنند.

ایزدی ادامه داد: در لایحه بودجه 94 پیش‌بینی شد که مبلغ 1300 میلیارد تومان برای تأمین بخشی از یارانه سود تسهیلات تأمین مسکن حمایتی زوج‌های جوان، اقشار آسیب‌پذیر، روستاییان، ساماندهی مسکن در بافت‌های فرسوده، سکونت‌گاه‌های حاشیه شهرها و مسکن مهر اختصاص یابد.

به گفته وی، بانک مرکزی بانک‌های عامل مصوبه پرداخت وام 50 میلیونی ساخت مسکن را که تعداد آنها 22 بانک است را نیز تعیین کرد.

مدیرعامل سازمان عمران بهسازی شهری ایران در پاسخ به این سؤال که آیا امیدوار هستید که با توجه به تصویب و ابلاغ این دستورالعمل از سوی بانک مرکزی،‌بانک‌ها بهانه‌ای برای عدم پرداخت تسهیلات مزبور از خود نشان ندهند، گفت: در هر حال ما تمام ابعاد آن مصوبه را جز به جز دنبال می‌کنیم تا بانک‌ها در پرداخت تسهیلات 50 میلیونی ساخت مسکن اذیت نکنند. ایزدی در پاسخ به این سؤال که آیا سهمیه استانها به خصوص استان تهران در پرداخت این تسهیلات مشخص شده است، گفت: بانک مرکزی 300 هزار تسهیلات ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده را برای سال 93 ابلاغ کرده است که هنوز سهمیه‌های استان‌ها مشخص نشده است.

به گفته او، در دستور‌العملی که تدوین می‌شود مشخص می‌کنیم که تهران و یا سایر شهرهای دیگر چه تعداد از سهمیه‌ها را به خود اختصاص خواهند داد.

هیأت دولت در اواخر مهر ماه سال جاری بود که به منظور حمایت از احیا، نوسازی و بهسازی مسکن در بافت‌های فرسوده وام 50 میلیون تومانی ساخت در کلان شهرها را با نرخ سود 9 درصد تصویب کرد.

هدف از این مصوبه، احیا، نوسازی و بهسازی مسکن در بافت های فرسوده، ناکارآمد و سکونتگاه های غیررسمی، تامین مسکن گروه های کم درآمد و زوج های جوان است که در چارچوب این مصوبه، میزان سقف تسهیلات تامین مسکن در کلان شهرها 500 میلیون ریال، مراکز استان ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت 400 میلیون ریال و سایر شهرها 300 میلیون ریال تعیین شد.

این تصمیم اتفاق بسیار بزرگی محسوب می‌شود و می‌تواند بافت‌های حاشیه شهرها را بازسازی کند.

دامنه این تصمیم 300 هزار واحد مسکونی را در بر می‌گیرد که شامل یک سوم 900 هزار واحد مسکونی است که در کشور ساخته می‌شود و تصمیم بسیار بزرگی است.

پرداخت این وام همانطور که در بند 6 مصوبه دولت به آن اشاره شده «مشروط» است و بر اساس سهمیه‌ای که معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری تکلیف کرده واجدین شرایط شناسایی و نسبت به پرداخت وام ساخت مسکن اقدام خواهد شد.

در این مصوبه تأکید شده است معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی موظف است به میزان 9 درصد سود تسهیلات مسکن و مابه‌التفاوت سود 10 درصد سهم متقاضی در ودیعه اسکان موقت تا سقف سود مصوب تسهیلات بخش مسکن در سال‌های 93 و 94 را از محل اعتبارات قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در لایحه بودجه سنواتی برای پرداخت به بانک‌های عامل منظور و تضمین‌نامه مورد قبول بانک مرکزی را صادر کند.
اخبار اقتصادی - فارس

 


ویدیو مرتبط :
نوسازی تاکسی های فرسوده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جزئیات پرداخت وام نوسازی بافت های فرسوده



اخبار,اخباراقتصادی,وام نوسازی به بافت‌های فرسوده

 

 اخباراقتصادی  - جزئیات پرداخت وام نوسازی بافت های فرسوده: اولویت با زوج های کم درآمد جوان و زنان سرپرست خانوار است

جزئیات پرداخت وام نوسازی به بافت‌های فرسوده اعلام شد. معاون فنی و نظارت شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری گفت: زوج‌های کم درآمد جوان و زنان سرپرست خانوار در الویت هستند. تعیین نهایی نرخ سود وام نوسازی بافت فرسوده در انتظار مصوبه شورای پول واعتبار است.

معاون فنی و نظارت شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، از هدف‌گذاری برای نوسازی و ساخت سالانه 300 هزار واحد مسکونی دربافت فرسوده خبرداد و گفت که درطول برنامه ششم توسعه یک میلیون و 800 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده نوسازی خواهد شد.

امیر عباس افتخاری ،در زمینه ارایه تسهیلات توسازی بافت فرسوده گفت که در این راستا، دو نوع وام که شامل نوسازی و کمک ودیعه اسکان موقت بوده، ارایه خواهد شد.

او ، با بیان اینکه در طول برنامه ششم توسعه به ازای هرسال 300 هزار وام نوسازی و 60 هزار وام کمک ودیعه اسکان موقت پرداخت خواهد شد، توضیح داد که بدین ترتیب، تا پایان برنامه ششم توسعه یک میلیون و 800 هزار وام نوسازی بافت فرسوده و 360 هزار وام ودیعه اسکان موقت پرداخت خواهد شد.

به گفته افتخاری، دولت 9 درصد باز پرداخت وام نوسازی را تقبل خواهد کرد و مابه التفاوت آن توسط فرد متقاضی پرداخت می شود و افزود که در وام کمک ودیعه اسکان موقت 10 درصد سود تسهیلات بر عهده متقاضی بوده و مابقی برعهده دولت است.

او گفت: تعیین رقم نهایی سود تسهیلات مورد اشاره در انتظار تصویب در شورای پول واعتبار است.

معاون فنی ونظارت شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به مصوبه هیات وزیران، وام نوسازی بافت فرسوده درکلانشهرها را 500 میلیون ریال، در مراکز استان‌ها 400 میلیون ریال و در سایر شهر ها 300 میلیون ریال خواند.

او ، میزان پرداخت وام کمک ودیعه اسکان موقت نوسازی بافت فرسوده و سکونت گاههای غیر رسمی در کلانشهر ها را 200 میلیون ریال، 150 میلیون ریال در مراکز استانها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت و مابقی شهرها را یکصد میلیون ریال برشمرد.

افتخاری اولویت ارایه وام نوسازی بافت فرسوده و کمک ودیعه اسکان موقت را به زوج های کم درآمد جوان و زنان سرپرست خانوار ذکر کرد که تاکنون از تسهیلات مسکن استفاده نکرده اند.

به گفته او، تعیین 22 بانک عامل از سوی بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات نوسازی بافت فرسوده و ودیعه اسکان موقت با هدف تسهیل در امور متقاضیان صورت گرفته است.

از قرار معلوم، باتوجه به این که طرح نوسازی بافت های فرسوده 30 درصد جمعیت شهری را شامل می شود از دامنه نفوذ بالایی برخوردار بوده که عمده مخاطبان آن طبقه متوسط و زیر متوسط شهری هستند که در مناطق مرکزی شهرها سکونت دارند که به نظر می رسد میزان تسهیلاتی که باید به 300 هزار بافت فرسوده اختصاص یابد سالانه 12 هزار میلیارد تومان است.

 اخبار اقتصادی  - نسیم آنلاین