اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جزئیاتی از گوشت‌های دپو شده بازار/چه گوشت‌هایی دپو می‌شوند؟



اخبار,اخبار اقتصادی, گوشت‌هایی دپو

به گفته روسای اتحادیه‌های گوشت گوسفندی و گوشت گوساله، گوشتی که در کشور تولید می‌شود به صورت تازه مصرف شده و دپو نمی‌شود اما گوشت‌های وارداتی برای برخی مواقع بازار دپو می‌شوند.

علی خندان روی جوان، رئیس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گاوی درباره دپوی گوشت گوساله در ایران، اظهار کرد: گوشتی که ما در کشور تولید می‌کنیم، در کشور دپو نمی‌شود و در واقع محصولات ما، به صورت گوشت تازه به بازار عرضه و مصرف می‌شود.

او ادامه داد: اکنون گوشتی که در کشور دپو می‌شود، وارداتی است و از برزیل می‌آید. این گوشت فریز شده 50 روز روی آب می‌ماند و حدود یک ماه بعد در بازار توزیع می‌شود. گاهی هم این گوشت دپو می‌شود و در مواقع نیاز که تقاضا نسب به عرضه افزایش می‌یابد، مثل اعیاد و ماه رمضان و... به بازار توزیع می‌شود.

همچنین رئیس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گاوی، بیان کرد: از ویژگی‌های گوشت دپو شده برزیلی این است که قیمت آن هفت تا هشت هزار تومان از قیمت گوشت تازه پائین‌تر است و در واقع می‌شود آن را با قیمت پائین‌تری نسبت به گوشت داخل کشور تهیه کرد.

همچنین علی‌اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی بیان کرد: دپوی گوشت گوسفندی در کشور ما از طریق سازمان پشتیبانی امور دام انجام می‌شود و از ما گوشتی برای دپو خریداری نمی‌شود.

او ادامه داد: گوشتی که در کشتارگاه‌های گوشت گوسفندی تولید می‌شود برای مصرف به صورت تازه به واحدهای توزیع عرضه شده و در واقع آنچه به عنوان گوشت گوسفندی در کشور توزیع می‌شود برای دپو شدن مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

ملکی خاطرنشان کرد: اکنون علاوه بر گوشت داخلی تجار از استرالیا گوشتی به کشور وارد می‌کنند که این گوشت با قیمت ارزان‌تر از گوشت ایرانی به بازار عرضه می‌شود.

اخبار اقتصادی - اقتصادی نیوز


ویدیو مرتبط :
معرفی نوار نقاله دپو برای گندم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازار سیاه خرید و فروش مجوزهای واردات گوشت قرمز!



 

بازار سیاه خرید و فروش مجوزهای واردات گوشت قرمز!

 

به دنبال اعتراض دامداران به افزایش واردات گوشت قرمز منجمد، قرار بود تعرفه ۳۵ درصدی برای واردات این محصول كه از سال گذشته صفر شده بود، مجددا اعمال شود اما نه تنها اینگونه نشد بلكه به گفته رییس هیات مدیره مركز همكاری های امور دام مجوزهای واردات گوشت قرمز به قدری صادر شده كه عده ای این مجوزها را خرید و فروش كرده و بازار سیاه در این میان به وجود آمده است.

به گزارش خبرنگار دامپروری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، واردات گوشت قرمز ابتدا در حد ۵۰ هزار تن و به عنوان مصرف صنایع كشور صورت گرفت اما هم اكنون در مغازه های سطح شهر در اختیار مصرف كنندگان قرار می گیرد؛ درصورتیكه كشورمان یكی از تولیدكنندگان مرغوب گوشت قرمز در جهان محسوب می شود و به گفته مسئولان وزارت جهاد كشاورزی در تولید این محصول استراتژیك در مرز خودكفایی قرار دارد و حدود ۸۰ هزار تن واردات برای جبران كمبود تولید داخل لازم است اما هر ساله بسیار بیشتر از این میزان از كشورهای هندوستان، پاكستان، برزیل و ... وارد می شود كه تولید داخل را تحت تاثیر سوء قرار داده است.

هم اكنون نیز میزان مجوزهای صادر شده برای واردات گوشت های منجمد كه به عنوان تنظیم بازار و مصرف پادگانها و بیمارستانها داده می شود در سطح شهر هم عرضه می گردد كه تولیدكنندگان را با مشكل مواجه كرده و انگیزه تولید را با وجود ظرفیت های بالا از بین برده است.

سعادت الله عباسی معاون وزیر جهاد كشاورزی شرایط تولید گوشت قرمز در سال جاری را مناسب ارزیابی و اظهار می كند: سال گذشته ۹۳۳ هزار تن گوشت قرمز در كشور تولید شد كه امسال حدود سه درصد افزایش خواهد داشت و همچنین سال گذشته كمتر از ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز به منظور ذخیره استراتژیك و اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها وارد شد كه امسال میزان نیاز به واردات كمتر خواهد بود و حدود ۸۰ هزار تن گوشت قرمز منجمد به منظور ذخیره سازی و تامین كمبود نیاز كشور وارد می شود.

درحالی كه رییس هیات مدیره مركز همكاری های امور دام از بازار سیاه خرید و فروش مجوزهای واردات گوشت های یخی خبر داده و اظهار می كند: واردات به حدی است كه بازار از گوشت های منجمد ارزان و با كیفیت بسیار پایین اشباع شده و میزان مصرف گوشت داخلی نیز در این میان كاهش یافته است.

به گفته وكیلی گیلانی درپی افزایش ۴۰ تا۵۰ درصدی قیمت انواع علوفه دامی و ركود بازار فروش دام زنده در پی واردات بی رویه، بسیاری از پرواربندان، پرواربندی ندارند كه با ادامه این روند نه تنها خودكفا نخواهیم شد بلكه تولید كاهش می یابد؛ كمااینكه هم اكنون هم به دلیل شرایط نامساعد، تولید كاهش یافته است.

درحال حاضر سالانه بیش از ۹۳۰ هزار تن گوشت قرمز در كشور تولید می شود كه با توجه به مصرف سرانه ی ۱۲ كیلوگرم، سالانه ۹۰۰ تا ۹۵۰ هزار تن نیاز كشور است و در مرز خودكفایی این محصول پروتئینی استراتژیك قرار داریم اما دامداران معتقدند دلالان نمی گذارند بازار سالم باشد و تولید ادامه یابد. از سوی دیگر دام زنده همچنان به صورت قاچاق وارد كشور می شود كه همواره دام های داخلی و دامداری ها را در معرض تهدید بیماری تب برفكی قرار می دهد.

به گفته رییس هیات مدیره مركز همكاری های امور دام سال گذشته تنها با توزیع گندم درجه دو ۱۵ درصد از نیاز علوفه دامداری ها تامین شده و امسال نیز هنوز هیچ علوفه ای برای تولیدات دامی توزیع نشده در حالیكه بازار جو با قیمت كیلویی ۴۲۰ تومان به دست دلالان افتاده است.

گفتنی است چندی پیش وزیر جهاد کشاورزی نیز از وضیت تولیدات گوشتی و پروتئینی كشور ابراز رضایت كرد و گفت: با اقدامات انجام شده، ۹۰ درصد گوشت مورد نیاز کشور به راحتی در داخل تامین می شود و كمتر از ۱۰ درصد نیازمان باید از طریق واردات جبران گردد.

خلیلیان تاکید کرد: خوشبختانه واردات گوشت کنترل شده و ضابطه مند است و وزارت جهاد کشاورزی، واردات گوشت را در حد همان ۱۰ درصد مورد نیاز محدود کرده كه این میزان واردات در اختیار پادگان ها، مراكز آموزشی، بیمارستان ها و نهادها و ارگان هایی كه پرمصرف هستند، قرار می گیرد.....  /  گزارش : خبرگزارى ایسنا