اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جراحی اشتباهی یک نوزاد!


ولد برای بسیاری از مردم تماما خاطره و اتفاقی خوشایند محسوب می‌شود‌اما گاهی اوقات یک عمل جراحی اشتباهی می‌تواند آن اتفاق را بسیار تلخ کند.

خبرگزاری ایسنا: ولد برای بسیاری از مردم تماما خاطره و اتفاقی خوشایند محسوب می‌شود‌اما گاهی اوقات یک عمل جراحی اشتباهی می‌تواند آن اتفاق را بسیار تلخ کند.

خانواده‌ای در تنسی ایالات متحده از جمله همان استثناها بودند که اتفاقی بسیار بد برایشان رخ داد.

این خانواده به تازگی صاحب بچه شده بود و مادر نوزاد همچنان در بیمارستان بستری بود. از بخت بد او، نوزاد آنها به اشتباه به جای نوزادی دیگر راهی اتاق عمل شد و یک عمل جراحی روی او صورت گرفت.

خانواده مِلتن نوزاد پسر کاملا سالمی به نام «نِیت» را به مرکز پزشکی دانشگاه در نزدیکی شهر لبنان در مجاورت شهر نشویل تحویل دادند.

خانم جنیفر ملتن، مادر نیت، مدتی کوتاه پس از تولد نوزادش برای انجام یک‌سری معاینات پزشکی روزمره به آنجا مراجعه کرده بود اما زمانی که برگشت متوجه این اشتباه شد. او هنگام مواجهه با این اتفاق، کاملا شوک‌زده شده بود.

خانم ملتن در مصاحبه با سی ان ان گفت: «پس از آن اتفاق، پرستار در مورد عمل جراحی انجام‌شده توضیح داد و به برشی روی زبان نوزاد اشاره کرد.»

عمل جراحی انجام‌شده روی این نوزاد، «فرنولِکتومی» نام دارد که در این عمل، رشته یا پرده‌ای که از زیر زبان به کف دهان چسبیده برداشته می‌شود. اگر این پرده پوستی کمی سفت باشد، می‌تواند موجب بروز مشکل در تغذیه و گفتار نوزاد در آینده شود. حدود 5 درصد نوزادان با چنین مشکلی روبه‌رو هستند.

کلینت کلی، وکیل خانواده ملتن می‌گوید: «این کار واقعا گستاخانه است. هیچ بهانه‌ای برای انجام عمل جراحی روی نوزاد سالم وجود ندارد. این کار به هیچ‌وجه قابل توجیه نیست.»

پزشک معالج کودک نیز که نخواست نامش فاش شود، به اشتباه خود اعتراف کرد و گفت: «من می‌خواستم آن عمل را روی نوزاد بیمار انجام دهم اما آن را روی نوزادی دیگر پیاده کردم. من به اشتباه خودم اعتراف می‌کنم و از خانواده او عذرخواهی می‌کنم.»

هنوز اطلاعات بیشتری از آینده کودک و اینکه آیا او با مشکلات گفتاری مواجه خواهد شد، به دست نیامده است.


ویدیو مرتبط :
عمل جراحی نوزاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قطع دست نوزاد شش ماهه به خاطر رگ‌ گیری اشتباهی هنگام وصل سرم!



 

قطع دست نوزاد شش ماهه به خاطر رگ‌ گیری اشتباهی هنگام وصل سرم!

 

پزشك، سرپرستار و پرستار دو بیمارستان ساوه و تهران به خاطر سهل‌انگاری در درمان و ممانعت از پذیرش نوزاد شش ماهه و قطع یك دست پسرك، با نظر كارشناسان در مجموع به میزان 25 درصد مقصر شناخته شدند.

سیماب:پسرك نگون‌بخت به خاطر رگ‌گیری اشتباهی هنگام وصل سرم و تزریق داروی بیمار دیگر در سرمش دچار پارگی شریان دست چپ شده بود.

اواخر شهریور سال 84 مرد جوانی به دادگستری شهرستان ساوه رفت و از مسئولان دو بیمارستان دولتی در ساوه و تهران شكایت كرد. وی به قاضی گفت: پسرم «امیرعلی» قبل از آغاز سال 84 به دنیا آمد و 20 شهریور در حالی كه تب و سرفه شدید داشت او را به بیمارستانی در ساوه منتقل كردیم. پزشك كشیك پس از معاینه پسرم با تشخیص عفونت ریه او را در بیمارستان بستری كرد و 4 روز بعد در حالی كه مراحل درمان پسرم خوب پیش می‌رفت، ناگهان از بیمارستان با من تماس گرفتند و گفتند باید پسرم را به بیمارستان مجهزتری در تهران منتقل كنم. من و همسرم نیز سراسیمه خود را به بیمارستان رساندیم و پس از كمی پرس و جو دریافتیم كه سرپرستار بخش، صبح روز حادثه برای تزریق سرم از دست چپ پسرم رگ‌گیری كرده و بعد هم پرستار آمپول اشتباهی مربوط به بیمار دیگری را در سرم پسرم تزریق كرده است.

پزشك معالج پسرم نیز هنگام معاینه متوجه تنگی نفس و تورم شدید در دست پسر شش ماهه ما شده بود. بدین ترتیب بلافاصله با صدور دستور تزریق سرم و آمپول دیگری خطر داروی اشتباهی را رفع كرده بود. اما از آنجا كه سرپرستار هنگام وصل كردن سرم، اشتباهی رگ‌گیری كرده بود رگ دست پسر كوچولویمان دچار تورم شدید شده بود. بنابراین پس از هماهنگی مسئولان بیمارستان، پسرمان را به یك بیمارستان دولتی در تهران منتقل كردیم. اما متأسفانه دو پزشك كشیك بیمارستان با وجود هماهنگی‌های قبلی مانع پذیرش و درمان بموقع پسرم شدند. از این رو بار دیگر پسرمان را به بیمارستان قبلی در ساوه برگرداندیم و 2 روز بعد نیز در بیمارستان كودكان همان شهرستان دست چپ پسرم كه بشدت سیاه شده و عفونت كرده بود از ناحیه مچ قطع شد.

كارشناسان با توجه به مدارك و مستندات موجود در پرونده پزشكی كودك بیمار و تحقیق از مسئولان بیمارستان علت اصلی عارضه ایجاد شده را رگ‌گیری و تزریق داروی اشتباهی اعلام كردند.

از این رو سرپرستار و پرستار بیمارستان ساوه به خاطر سهل‌انگاری و قصور هر كدام به میزان 10 درصد و پزشكی كه به عنوان دستیار ارشد كشیك در بیمارستان تهران روز حادثه مانع پذیرش و درمان بموقع نوزاد نگون‌بخت شده بود نیز به میزان 5 درصد مقصر شناخته شدند.

قاضی شعبه 102 محاكم جزایی ساوه نیز پرستار و سرپرستار را به میزان قصوری كه مرتكب شده بودند محكوم به پرداخت دیه كرد. همچنین مسئولان نظام پزشكی 2 پرستار متخلف را به مدت 3 ماه از اشتغال در بیمارستان محروم كردند. این در حالی بود كه حكم صادره با اعتراض 2 متهم پرونده در شعبه 11 دیوان عالی كشوری رسیدگی و مورد تأیید قرار گرفت.

از سوی دیگر پرونده پزشك متخلف بیمارستان تهران نیز برای رسیدگی به دادسرای جرایم پزشكی و دارویی تهران ارسال شد، كارشناسان كمیسیون پزشكی تهران كه با دستور دادیار پرونده رسیدگی به موضوع را آغاز كرده بودند، پزشك مربوطه را به میزان 5 درصد مقصر شناختند.

بدین‌ترتیب، پرونده پس از صدور كیفرخواست در شعبه 1043 مجتمع قضایی شهید قدوسی رسیدگی شد و قاضی افراسیاب نیز پس از برگزاری جلسه محاكمه متهم را به میزان قصوری كه مرتكب شده به پرداخت دیه محكوم كرد..../ seemab.ir