اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جدیدترین طرح ضد ایرانی کنگره آمریکا


دو سناتور آمریکایی طرحی ارائه کرده‌اند که در صورت تصویب در دو مجلس قانونگذار آمریکا و جلب حمایت رئیس‌جمهور این کشور، ایران را هدف تحریم به بهانه دستگیری نظامیان متجاوز به آبهای سرزمینی‌اش قرار می‌دهد.

خبرگزاری فارس: دو نماینده جمهوری‌خواه در مجلس سنای آمریکا به تازگی طرحی ارائه کرده که با متهم کردن ایران به نقض مفاد کنوانسیون ژنو در ماجرای دستگیری 10 تفنگدار آمریکایی متجاوز به آبهای سرزمینی ایران، خواستار تحریم این کشور به همین بهانه است.

این طرح که «مایک پامپئو» و «جان کورنین» تهیه‌کنندگان آن هستند چهارشنبه هفته گذشته در مجلس سنای آمریکا ارائه و به کمیته روابط خارجی این مجلس ارجاع شده است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دی‌ماه سال گذشته ١٠ نظامی متجاوز آمریکایی را که با دو فروند قایق به صورت غیر مجاز وارد آب‌های ایران در خلیج فارس شده بودند را بازداشت کرد. ایران، یک روز بعد، روابط عمومی کل سپاه در اطلاعیه‌ای با اشاره به قطعیت غیر عمدی بودن ورود غیر قانونی و غیر مجاز شناورهای رزمی امریکایی به آب‌های سرزمینی ایران در خلیج فارس، از رهاسازی تفنگداران دستگیر شده امریکایی در آب‌های بین المللی خبر داد.

طرح جدید سناتورهای آمریکایی، علاوه بر الزام دولت به اعمال تحریم علیه ایران در ارتباط با حادثه فوق‌الذکر، خواستار ارائه گزارشی توسط دولت اوباما به کنگره درباره ادعاهای مربوط به پرداخت 1.7 میلیارد دلار به ایران برای آزادسازی هفت زندانی آمریکا از ایران در دی‌ماه سال 1394 است.

«جان کری»، وزیر خارجه آمریکا روز 27 دی‌ماه سال گذشته اعلام کرده بود، ایالات متحده برای تسویه بدهی 400 میلیون دلاری خود در یکی از پرونده‌های مفتوح در «دیوان داوری دعاوی ایران و آمریکا» ضمن پرداخت این مبلغ، 1.3 میلیون دلار نیز سود به ایران پرداخت خواهد کرد.

«دیوان داوری دعاوی ایران و آمریکا» نهاد داوری مرضی‌الطرفین است که سال 1981 برای رسیدگی به اختلافات میان دولت‌های ایران و آمریکا در لاهه هلند تشکیل شد.

سند تأسیس و مبنای برپایی دیوان، بیانیه‌های الجزایر است که به موجب آن آمریکا متعهد شد در قبال آزادی کارکنان دیپلماتیک و کنسولی خود دارایی‌های مسدود شدهٔ ایران را آزاد کند.

 یکی از پرونده‌های شکایت ایران از آمریکا در این نهاد مستقر در لاهه به قراردادی در قبل از وقوع انقلاب اسلامی مربوط می‌شود که به موجب آن واشنگتن موظف به پرداخت تسلیحات به ایران به ارزش 400 میلیون دلار شده است.

با آنکه جان کری، اعلام کرد که این رقم برای حل  فصل شکایت مربوط به ایران پرداخت می‌شود، نمایندگان کنگره آمریکا ادعا کردند واشنگتن در ازای تبادل زندانی با ایران این رقم را به عنوان رشوه به ایران پرداخت کرده است.

ایران و آمریکا سال گذشته برای تبادل 5 زندانی آمریکایی از جمله «جیسون رضائیان»، خبرنگار واشنگتن‌پست با 7 زندانی ایرانی به توافق رسیدند.



ویدیو مرتبط :
طرح قتل عام مسلمانان توسط نامزد سابق کنگره آمریکا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اجرای طرح ضد ایرانی کنگره تنها به دلواپسان در انتخابات آینده ایران کمک خواهد کرد



اخبار,اخبارسیاست  خارجی ,دولت امریکا

 
با افزایش تنش سیاسی بر سر طرح محدودیت صدور روادید مطرح شد
اجرای طرح ضد ایرانی کنگره تنها به دلواپسان در انتخابات آینده ایران کمک خواهد کرد

علت اصلی تلاش اوباما برای جلوگیری از اجرای قانون اعمال محدودیت روادید علیه ایران آگاهی کاخ سفید از کمک این طرح به دلواپسان در انتخابات آینده و تهدید بودن آن علیه اجرای برجام است.

 زمانی که دولت امریکا توافق هسته ای با ایران را به کنگره ارائه کرد تعدادی از قانونگذاران اظهار کردند که لغو تحریم ها ناقض توافق است. اکنون دولت امریکا در تلاش است تا در مقابل تصویب قانون تشدید سخت گیری در ازای صدور ویزا برای کسانی که به ایران سفر کرده اند و هم چنین برای شهروندان ایرانی که به کشور خود سفر می کنند ایستادگی کند.

 

  خبرگزاری بلومبرگ با اشاره به محدودیت هایی که پس از توافق هسته ای در قبال اعمال فشار امریکا بر ایران اعمال می شود می نویسد:"پس از توافق هسته ای دو تن از اتباع امریکایی در ایران بازداشت شدند و به اتهام جاسوسی محکوم شده اند در مقابل کنگره می گوید که ازمایش های موشکی اخیر ایران نقض تحریم های سازمان ملل متحد است. در آخرین مورد تنش میان دو کشور وزارت امور خارجه امریکا در تلاش برای جلوگیری از اجرای قانون جدیدی است که کنگره تصویب کرده است قانونی که سبب می شود تا اروپایی هایی که به ایران سفر می کنند برای سفر به امریکا نیازمند دریافت روادیدی باشند. این موضوع سبب می شود تا کسانی که به دنیال کسب و کار در ایران و گشایش سرمایه گذاری های جدید در آن کشور هستند با محدودیت مواجه شوند. در این راستا "جان کری" وزیر امور خارجه امریکا به "محمد جواد ظریف" همتای ایرانی اش نامه ای نوشت و وعده داد که دولت امریکا از اعمال محدودیت های جدید در قبال کسانی که به ایران سفر کنند چشم پوشی خواهد کرد. او هم چنین اطمینان داد که دولت امریکا مایل به فسخ مفاد قراداد هسته ای نیست و به تعهد خود پایبند است".

 بلومبرگ با اشاره به تداوم تنش میان کاخ سفید و کنگرخ بر سر ایران و موضوع توافق هسته ای می نویسد:"مقام هایی از کنگره معتقدند که نام ایران در فهرست در کنار سوریه و سودان به دلیل حمایت آن کشور از حزب الله  و حماس انجام شده است. با این حال، کاخ سفید باور دارد که قانون جدید به روند اجرای برجام لطمه می زند. در سال 2013 میلادی نیز دولت اوباما بارها به نمایندگان کنگره گفته بود که وضع تحریم های بیش تر علیه ایران سبب تخریب روند مذاکرات می شود".

 بلومبرگ اشاره می کند که مواضع ظریف نیز بر این تنش دوطرفه دامن زده است و در این باره می نویسد:"در پایان هفته، ظریف در مصاحبه با المانیتور اظهار کرد که گنجاندن نام ایران در فهرست کشورهای حامی تروریسم و اعمال محدودیت در صدور روادید برای کسانی که به آن کشور سفر می کنند پیام بسیار بدی را از سوی ایالات متحده به ایران انتقال می دهد".

بلومبرگ اشاره می کند که این موضوع برای وزارت امور خارجه امریکا حساس است چرا که ایران برای پیاده سازی توافق و شفافیت و اعمال محدودیت های بیش تر در برنامه هسته ای خود قرار است اقدامات عملی را در هفته های اینده آغاز کند. بلومبرگ می افزاید:"مقام های وزارت امور خارجه امریکا گفته اند که تندروها در تهران برای عقب نشینی از توافق برای استفاده سیاسی بر سر تداوم کار حسن روحانی رییس جمهوری ایران اعلام موضع کرده اند و اقدام کنگره تنها به آنان است".

 

بلومبرگ با اشاره به احتمال دست بالا پیدا کردن تندروها در انتخابات آینده در صورت اجرای طرح کنگره می نویسد:"در ماه فوریه آینده ایران انتخابات مجلس و شورای نگهبان را برگزار خواهد کرد. اگر عناصر تندرو و ضد توافق هسته ای در این انتخابات پیروز شوند آینده اجرای توافق کمرنگ تر خواهد شد. به همین خاطر است که کری می خواهد از تحریم و فشار بیش تر علیه ایران خودداری کند و مایل به اجرای طرح تصویب شده کنگره نیست.

 

 اخبار سیاست  خارجی  -  خرداد