اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جدیدترین اظهارات وزیر خارجه آمریکا علیه ایران



 

 

جدیدترین اظهارات وزیر خارجه آمریکا علیه ایران

وزیر امور خارجه آمریکا گفت کشورش تلاش می کند از نیروهای دموکراتیک در ایران حمایت کند اما به شیوه ای که این نیروها را تضعیف نکند یا آنها در معرض خطر قرار نگیرند.

به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری ها، هیلاری کلینتون در شورای روابط خارجی آمریکا در واشنگتن مدعی شد: معتقدم کوچکترین شک و تردیدی وجود ندارد که ایران به دیکتاتوری نظامی با پوشش دینی ایدئولوژیک و فریبنده تبدیل می شود.

وی افزود: معتقدم این اصلا همان آرمان انقلاب ایران برای ایجاد جمهوری ایرانی، برای ایجاد جمهوری اسلامی ایران نبود لذا می دانم که میزان زیادی از اعتراض و فعالیت ها در داخل ایران وجود دارد که به دنبال حمایت از آن هستیم. همزمان نمی خواهیم آنها را در معرض خطر قرار دهیم یا تضعیف کنیم تا آمریکا بار دیگر به کشوری تبدیل شود که به جای اینکه از تلاش های ملی داخلی حمایت کند، خود به اقدامی دست بزند.

وزیر امور خارجه آمریکا که دیروز چهارشنبه سخن می گفت، ادامه داد: تجمع اندوهناکی از حوادث و اتفاقات در ایران وجود دارد و معتقدم که در نهایت خود ملت به این وضعیت جواب خواهد داد ولی نمی توانم چارچوب زمانی آن را تعیین کنم.  ما می خواهیم به این روند کمک کنیم.

کلینتون تاکید کرد: حکومت فعلی ایران در حال تبدیل این کشور به ایالت سپاه پاسداران به همراه جمعی از رهبران سیاسی و دینی است. حکومت ایران تلاش می کند ثبات کشورهای منطقه را به هم بزند. این همان نبود که انقلاب ایران به دنبال آن بود.

وی افزود: تحریم ها و فشارها وسایلی برای رسیدن راه حل گفت وگویی با ایران است. ایران در مسیر انزوای خود، حرکت می کند و آخرین اقدام در این زمینه منع تهران از سفر بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی از روسیه و چین به  ایران بود.

وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرد: روابط با چین و روسیه را از طریق دیپلماسی مستقیم، تقویت و توافقی گسترده ای را ایجاد کردیم. در صورتی که ایران به تعهدات خود عمل کند از آن در جمع جامعه بین الملل استقبال خواهد شد و در همین چارچوب اگر ایران بخواهد به کله شقی خود ادامه دهد، باید حساب پس دهد.

کلینتون افزود: ایران در حال درک واقعیت تاثیر تحریم های شورای امنیت و تحریم های یکجانبه استرالیا، آمریکا، اتحادیه اروپا ، کانادا ، نروژ و ژاپن است. تحریم ها و فشارها علیه ایران، هدف نیست بلکه وسیله اعمال فشار برای دست یابی به راه حل از طریق گفت وگوست. این راه حلی است که آمریکا و شرکایش به آن متعهد هستند و منتظریم تا ببینیم ایران چه تصمیمی خواهد گرفت.

کلینتون همچنین ابراز امیدواری کرد سران ایران در مواضع خود، نه تنها در زمینه سلاح هسته ای بلکه درباره صادرات تروریسم  تجدید نظر کند. صادرات تروریسم ایران نه فقط در مناطق شناخته شده ای با حزب الله لبنان و حماس صورت می گیرد بلکه در تلاش این کشور برای بی ثباتی بسیاری از کشورها نیز وجود دارد. ایران سعی می کند در این کشورها از فعالیت های تروریستی حمایت و پشتیبانی مالی کند. دامنه این فعالیت های ایران حتی به آرژانتین نیز رسیده است.

وی تصریح کرد: واشنگتن فشارهای بین المللی را علیه ایران ادامه می دهد تا تهران به گفت وگوهای جدی درباره برنامه هسته ای اش رو آورد.

وزیر امور خارجه آمریکا افزود: سیاست ما حمایت از آزادی و حقوق بشر در داخل ایران است . در همین زمینه به اظهار نظر علنی پرداختیم. همچنین در این باره تلاش کردیم تا ایرانی ها را به وسایل ویژه، وسایل فناوری که برای ارتباط با یکدیگر و اعلام نظرات خود نیازمند آن هستند مجهز کنیم.

وی افزود: شیوه مقابله آمریکا با چالش ایران، الگویی برای رهبری آمریکاست. شیوه آمریکا، هماهنگی با کشورهای هم پیمان و فعالیت در چارچوب سازمان ملل متحد و باز گذاشتن باب گفت و گو با تهران است...../تحلیل:عصرایران


ویدیو مرتبط :
جدیدترین اظهارات وزیر خارجه عربستان : ایران ضعیف شده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

خط و نشان‌های وزیر خارجه آمریکا علیه ایران



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

خط و نشان‌های وزیر خارجه آمریکا علیه ایران

با وجودی که این روز‌ها، مقامات غربی همواره از مفید و مثبت بودن مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ سخن می‌گویند، به نظر می‌رسد ایالات متحده همچنان به راهبرد دوجهتی فشار و مذاکره خود پایبند است. در این زمینه، جان کری، وزیر خارجه این کشور، ادعاهای جدیدی را درباره ایران مطرح کرده است.

به گزارش «تابناک»، جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده، با طرح این ادعا که ایران برنامه خود برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را پیش می‌برد، اظهار داشته، این موضوع، تقابل میان غرب و ایران را «محتمل‌تر می‌کند».

کری ‌در مصاحبه با شبکه خبری «ای بی‌سی نیوز» گفته است: «اگر ایران همچنان از مرزهای مشخص تجاوز کند و با مجموعه‌ای از پیشنهادهای جدی وارد ماجرا نشده یا آماده حل و فصل واقعی موضوع نباشد، قطعاً خطر افزایش می‌یابد و تقابل محتمل‌تر خواهد شد».

البته کری در ادامه تأکید کرده، باراک اوباما راهکار دیپلماتیک را ترجیح می‌دهد و از در نظر گرفتن گزینه اقدام نظامی دوری می‌کند.

وی اظهار داشته: «در گذشته خطوط و مرزهایی ترسیم شده، ولی ایران از آنها گذشته است. به همین دلیل ‌رئیس‌جمهور این بار تا این اندازه قاطع است. این لحظه‌ای بسیار‌ چالش‌‌زا با خطرات بزرگ برای همه است، زیرا در صورت دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، منطقه بی‌ثبات‌تر شده و بیشتر در معرض تهدید قرار خواهد گرفت».

بنا به ادعای کری، این تهدید تنها به امکان استفاده ایران از سلاح هسته‌ای علیه دشمنانش محدود نمی‌شود، بلکه صرف در اختیار داشتن این سلاح توسط تهران، عامل تهدید است».

کری این سخنان را در مصاحبه با شبکه «ای بی‌سی» در قطر و در بخش پایانی سفر خود به منطقه مطرح کرده است. وی دو روز پیش نیز در جریان دیدار از عربستان سعودی گفته بود، زمان برای مذاکرات هسته‌ای ایران و حل و فصل دیپلماتیک این موضوع محدود است.

به هر حال، این سخنان در حالی از سوی کری گفته می‌شود که پیش از این، مقامات غربی و از جمله خود آمریکایی‌ها از مثبت بودن فضای مذاکرات و جدی شدن احتمال حصول توافق سخن گفته بودند؛ اما به نظر می‌رسد با وجود همه این مباحث، دولت آمریکا همچنان به رویکرد دو وجهی فشار و مذاکره خود پایبند است!

این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران، بار‌ها اعلام کرده توافق بر سر موضوع هسته‌ای و حل و فصل نگرانی‌های غرب در این زمینه، به در پیش گرفتن رویکردی منطقی از سوی غرب و به ویژه آمریکا وابسته است و تهدید و اعمال فشار، راه رسیدن به توافق نیست.

به هر روی، باید دید آیا در ادامه و تا زمان برگزاری دور بعدی مذاکرات در آلماتی در اواخر فروردین، رفتار و موضع‌گیری‌های آمریکا، شاهد تحولاتی خواهد بود یا مقامات این کشور می‌خواهند بار دیگر رویکرد شکست خورده خود در قبال مذاکرات را بیازمایند./تابناک