اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جدول 3 میلیون تقاضای کار از روحانی/ تعداد بیکاران بیشتر شد!



جدول 3 میلیون تقاضای کار از روحانی/ تعداد بیکاران بیشتر شد!

با وجود ادعای دولت در 8 سال گذشته مبنی بر ریشه کنی بیکاری، آمارها نشان می دهد نه تنها از تعداد بیکاران کم نشد بلکه در فاصله سالهای 84 تا 91 حدود 270هزارنفر دیگر نیز به صف 3 میلیون بیکار پیوسته اند و به دلیل پایین بودن سطح دستمزدها 6 میلیون مشمول قانون کار امروز فقط حداقل دستمزدها را دریافت می کنند.

به گزارش مهر، یکی از مهم ترین چالش های بازار کار کشور در سال های اخیر بیکاری 3 میلیون کارجوی جوان ایرانی و عمدتا از فارغ التحصیلان دانشگاهی است که به دلیل تقاضای روزافزون جامعه و خانواده ها برای حل مسئله اشتغال جوانان، این موضوع به عنوان یکی از وعده های اصلی و محورهای کاری دولت ها در یک دهه اخیر درآمده است.

 

چالش های موجود در بازار کار کشور و عدم تعادل بین عرضه و تقاضای نیروی کار باعث سخت تر شدن شرایط ورود کارجویان به بازار کار کشور شده و امروز بخشی از کارجویان تلاش می کنند تا زمان آماده شدن برای ورود جدی به عرصه بازار کار مهارت های گوناگونی را فرا بگیرند و خود را برای رقابت با دیگر کارجویان تجهیز کنند.

 

رقابت کارجویان با یکدیگر

کارشناسان بازار کار کشور می گویند به دلایل گوناگونی از جمله بالا بودن تعداد متقاضیان کار در برابر فرصت های موجود، رشد یکباره جمعیت در دهه 60، ناتوانی بنگاه ها در استفاده از ظرفیت مناسب بنگاه ها برای تولید، واردات بی رویه محصولات مشابه خارجی، نبود یک متولی مشخص در بازار کار و وجود صدها هزار کارگر خارجی و مسائل گوناگونی از این دست باعث شده تا امروز چند میلیون کارگر و مشمول قانون کار در ایران حقوق های پایینی را دریافت کنند.

 

در حال حاضر طبق گفته کارشناسان و برآوردهای انجام شده حداقل 50 درصد از حدود 12 میلیون مشمول قانون کار دارای بیمه کشور تنها حداقل های مصوب شورای عالی کار را دریافت می کنند و این مسئله باعث به وجود آمدن شرایط نامطلوب زندگی برای طبقه کارگر شده است.

 

باید گفت متاسفانه در دسترس بودن صدها هزار جوان متقاضی کار و وفور تقاضاها برای اشتغال باعث شده تا برخی از کارفرمایان از این شرایط ویژه و خاص در بازار کار ایران نهایت بهره را به نفع خود ببرند و با وجود توان پرداخت حق و حقوق واقعی نیروی کار، پرداخت ها را در حداقل شرایط دنبال کنند.

 

6 میلیون کارگر حداقل بگیر هستند

با این حال نمی توان کارفرمایان بی شماری را از یاد برد که تلاش های فراوانی برای پرداخت حقوق های عادلانه به نیروی کار انجام می دهند. امروز در کشور کارفرمایانی در بخش های مختلف هستند که تلاش های تحسین برانگیزی برای بهبود وضعیت معیشت نیروهای خود و حفظ اشتغال موجود انجام می دهند و بی انصافی است اگر تخلفات برخی کارفرمایان را به حساب همه آنها بگذاریم.

 

کارشناسان بازار کار تخمین می زنند در حال حاضر حداقل 6 میلیون کارگر در کشور در پایان هر ماه تنها دستمزد مصوب شورای عالی کار (برای امسال 487 هزارتومان) را دریافت می کنند و باید گفت این گروه از مشمولان قانون کار نیروهای ارزان قیمتی هستند که در دسترس بنگاه ها قرار دارند و با مشکلات فراوان معیشتی دست و پنجه نرم می کنند.

 

رسیدن جوانان متولد دهه 60 به بازار کار و آمادگی صدها هزار نفر از آنان برای ورود به عرصه واقعی کار در مقابل آماده نبودن بنگاه ها و واحدهای تولیدی کشور برای پذیرش همه آنها باعث به وجود آمدن یک صف طولانی آزاردهنده بیکاری در کشور شده و امروز هزاران کارجوی جوان تحصیل کرده دانشگاهی با وجود آمادگی کامل برای ورود به بازار کار، مجبور می شوند پشت درهای بسته واحدهای تولیدی و اقتصادی کشور به انتظار کار بمانند.

 

اعمال شرایط سخت گیرانه در محاسبه بیکاران

مرکز آمار ایران در گزارش های بیکاری خود در حالی وجود 3 میلیون بیکار در کشور را تایید می کند که بر نحوه محاسبه بیکاران با شاغلان نیز بحث ها و نقدهای فراوانی وجود دارد. در حال حاضر، مرکز آمار ایران می گوید به استناد استانداردهای جهانی هر فردی که در هفته 1 ساعت کار داشته باشد حتی اگر حقوقی نیز بابت آن دریافت نکند، شاغل محسوب می شود.

 

اعمال شرایط سخت گیرانه آمارگیری از شاغلان و بیکاران و استفاده از استانداردهایی که چندان با شرایط بازار کار ایران مطابقت ندارد، باعث شده تا بسیاری از کارشناسان حوزه اشتغال، آمارهای مربوط به بیکاری را غیرواقعی بدانند و تعداد واقعی بیکاران را تا 2 برابر تعداد اعلام شده توسط مرزک آمار ایران تخمین بزنند.

 

پرتعداد بودن نیروهای آماده به کار در کشور نه تنها به خودی خود آسیب های فراوانی را به همراه دارد، باعث می شود تا در مورد درصد قابل توجهی از نیروهای شاغل نیز قوانین به اجرا گذاشته نشود و برخی با سوء استفاده از وفور نیروی کار و امکان دسترسی به متقاضیان کار در هر زمانی، دست به تخلفات آشکار در مورد نیروهای کار بزنند و عملا با پایین آوردن سطح حقوق و دستمزد افراد، باعث بروز مشکلات معیشتی فراوان در خانوارهای کارگری کشور شوند.

 

تخلفات آشکار در پرداخت حقوق

به تازگی و در خردادماه امسال در پی رقابت های انتخاباتی دوره یازدهم ریاست جمهوری، تقریبا تمامی کاندیداها درباره بیکاری و وجود اوضاع نابسامان در بازار کار کشور سخن گفته اند و عنوان شد در اینباره کشور نیازمند برنامه های فوری و موثر است. حسن روحانی، منتخب دوره یازدهم ریاست جمهوی نیز با ارائه آمارهای بیکاری درباره این مسئله سخن گفته و تلاش برای حل بیکاری جوانان را از برنامه های دولت آینده خود دانست.

 

در هر صورت آسیب های امروز پدیده بیکاری در کشور نه تنها متقاضیان کار را آزار می دهد بلکه بسیاری از شاغلان نیز از این بابت مشکلاتی را تجربه می کنند، هرچند همه موانع مربوط به ناتوانی بنگاه ها در پرداخت حق و حقوق واقعی نیروی کار مربوط به سوء استفاده از وفور نیروهای متقاضی کار نیست و مسائلی از جمله کمبود نقدینگی، واردات بی رویه، تحریم ها، تعطیلی کامل و یا نیمه تعطیل بودن بنگاه ها نیز مطرح است؛ اما نامناسب بودن دستمزد پرداختی به شاغلان از جمله مشکلات اصلی حداقل 6 میلیون نیروی کار کشور است.

 

کارشناسان بازار کار می گویند افت شدید قدرت خرید کارگران و پایین ماندن دستمزدها باعث شده تا اثراتافزایش سالیانه حداقل دستمزدها به کمترین حد ممکن برسد و به گفته یکی از اعضای شورای عالی کار، دستمزد 487 هزار و 125 تومانی امسال حتی برای فروردین ماه نیز برای کارگران قدرت خرید جدیدی ایجاد نکرد و با افزایش های مکرر قیمت ها در بازار، عملا می توان گفت افزایش 25 درصدی دستمزد امسال هیچگونه تاثیری در زندگی خانوار کارگری نداشته است.

 جدول 8 ساله تعداد بیکاران کشور

(ارقام به میلیون نفر)

 

تعداد بیکاران نرخ بیکاری سال
2674866 11.5 84
2642648 11.3 85
2486238 10.5 86
2392179 10.4 87
2839971 11.9 88
3218329 13.5 89
2877608 12.3 90
2944158 12.2 91

 مهر

 

 


ویدیو مرتبط :
ECOBox2012Small - درس یک - آموزش ساخت جدول و کار با جدول

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تعداد بیکاران کشور از زبان معاون روحانی



اخبار,اخباراجتماعی,تعداد بیکاران کشور


 اخبار اجتماعی  - تعداد بیکاران کشور از زبان معاون روحانی

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه تابستان اسمال ۴۰۰ هزار شغل جدید در کشور ایجاد شد، گفت: ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بیکار در کشور وجود دارد.

 محمدباقر نوبخت صبح امروز در اجتماع قشرهای مختلف مردم بناب در مصلای اعظم با اشاره به کاهش قیمت نفت که در نتیجه تحریم‌ها علیه این کشور است، اظهار داشت: تولید روزانه نفت در کشورمان ۴ میلیون بشکه است که به دلیل تحریم‌هایی که علیه جمهوری اسلامی ایران تحمیل کرده‌اند، درآمدهای نفتی کشور تقلیل پیدا کرده است.

پرداخت ۲۴ هزار میلیارد تومان به پروژه‌های عمرانی در سال‌جاری
معاون رئیس جمهور و سخنگوی دولت با اشاره به اینکه در ۶ ماهه نخست امسال به صورت سرجمع ۲۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای اجرای طرح‌های عمرانی در کشور سرمایه‌گذاری شده است، ادامه داد: میزان سرمایه‌گذاری در طرح‌های عمرانی کشور امسال نسبت به سال قبل ۱۲.۵ برابر افزایش یافته است.

نوبخت با اشاره به اینکه ۱۱۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی در دولت یازدهم که ۵۹ درصد آن مربوط به سرمایه در گردش واحدهای تولیدی متوقف شده بود، پرداخت شده است، بیان کرد: به همین دلیل رشد سرمایه‌گذاری نسبت به سال گذشته ۵.۷ درصد رشد داشته است.

تعداد بیکاران کشور ۲.۲میلیون نفر اعلام شد
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور سپس از وجود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بیکار در کشور خبر داد و عنوان کرد: دولت با تمام توان خود در تلاش است که با ایجاد زمینه‌های اشتغال در جهت جذب بیکاران قدم بردارد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه این دولت از همان ابتدا با مشکلاتی که دشمنان نظام ایجاد کرده بودند، رو به رو شد؛ یادآور شد: زورگویی‌های بین‌المللی سبب شده بود که تولید نفت خام از ۴ میلیون بشکه به یک میلیون بشکه کاهش یابد، به همین دلیل شخصی که مردم انتخاب کردند، با یک چهارم منابعی که جمهوری اسلامی توان استفاده از آنها را داشت، کار را آغاز کرد.

ایجاد ۴۰۰ هزار شغل جدید در تابستان امسال در کشور
این مقام عالی رتبه دولتی با اشاره به ایجاد ۴۰۰ هزار شغل جدید در تابستان امسال، تصریح کرد: امروز تورم از ۴۰ درصد به ۲۰ درصد کاهش یافته، اما سئوال مردم این است که چرا اجناس گران‌تر شده‌اند؟!

نوبخت اضافه کرد: باید گفت که کاهش تورم به معنای کاهش قیمت‌ها نیست، بلکه رشد قیمت‌ها با سرعت کمتری صورت می‌گیرد، وگرنه دولت مدعی نیست که قیمت‌ها را کاهش داده است، از این رو نخستین اقدام این بوده که تب بیماری اقتصادی را که ۴۰ درجه بوده، پایین بیاورد و به غیر از مسائل درمانی چیز دیگری را نتوانسته‌ایم ارزان کنیم که در این خصوص دولت ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای بخش درمان تخصیص داده است.

ساخت ۳۰۰ هزار خانه برای مزدوجین / پرداخت یک هزار و ۲۰۰میلیارد تومان تسهیلات به مسکن
سخنگوی دولت از برنامه دولت برای ساخت هر سال ۳۰۰ هزار واحد مسکونی برای مزدوجین خبر داد و متذکر شد: دولت هر سال یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در این بخش تسهیلات پرداخت خواهد کرد.

نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی نیز پیش از سخنان معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور ضمن خیرمقدم به وی و هیئت همراه، با اشاره به وجود واحدهای تولیدی و صنعتی در این شهرستان به سبب تلاشگر بودن مردمانش و فعالیت جمعی از سرمایه‌گذاران، بیان داشت: مردم این شهرستان هم‌اکنون برای اداره واحدهای تولیدی خود با مشکل جدی مواجه هستند.

حجت‌الاسلام محمد باقری‌بنابی با اشاره به کمبود سرمایه در گردش در واحدهای تولیدی شهرستان به خصوص واحدهای تولیدی کوچک بر لزوم حمایت جدی دولت از این واحدهای تولیدی تأکید کرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان از ارائه لایحه خروج از رکود توسط دولت به مجلس خبر داد و اظهار امیدواری کرد: دولت گام‌های لازم را در خصوص تأمین سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی بردارد.

 اخباراجتماعی  - فارس