اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جان بولتون: روحانی غرب را به تمسخر گرفت و تحقیر کرد



مذاکرات هسته ایی روحانی با غرب

جان بولتون: روحانی غرب را به تمسخر گرفت و تحقیر کرد

سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل در یادداشتی عنوان کرد رئیس‌جمهور برگزیده ایران در دوران مذاکرات خود با سه ‌کشور اروپایی، غرب را تمسخر و تحقیر کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، جان بولتون، سفیر اسبق ایالات متحده در سازمان ملل متحد که در دوران مذاکرات ایران و سه‌کشور اروپایی، عهده‌دار این سمت بود، در یادداشتی طولانی در پایگاه اطلاع‌رسانی شبکه خبری فاکس‌نیوز، از استقبال طرف‌های غربی از جمله کاخ سفید و اتحادیه اروپا از برگزیده شدن حسن روحانی به ریاست‌جمهوری اسلامی ایران انتقاد کرده است.

بنابراین گزارش، بولتون که ظاهرا از حماسه سیاسی ملت ایران و برگزیده شدن آقای روحانی به ریاست‌جمهوری سخت عصبانی است، از رئیس‌جمهور منتخب ایرانیان به‌عنوان کسی یاد می‌کند که «بی‌وقفه» حامی انقلاب اسلامی ایران بوده است، از جمله در دورانی که دبیری شورای عالی امنیت ملی ایران و مذاکره در خصوص مساله هسته‌ای ایران را برعهده داشته است. 

بولتون ضمن اشتباه خواندن رویکرد سه کشور اروپایی در مذاکرات خود با حسن روحانی، مدعی شده است که ایران از یک دوره زمانی 3.5 ساله که به شکل یک فرصت در دوران مذاکرات روحانی با غرب به‌دست آورد، برای تکمیل توان‌مندی‌های فنی هسته‌ای خود استفاده کرد و به تولید تعداد بیشتری سانتریفیوژ پرداخت، هرچند که ظاهرا این سانتریفیوژها نمی‌چرخیدند.

بولتون تصریح کرده است که «روحانی یکی از کلیدی‌ترین نقش‌ها را در اجرای این راهبرد برای خرید زمان و کسب مشروعیت برای برنامه هسته‌ای ایران داشت.»

سفیر اسبق آمریکا در سازمان ملل همچنین ادعا کرده که آقای روحانی قول داده بود که ایران پروتکل الحاقی را امضا می‌کند، امری که تاکنون هم اتفاق نیفتاده است. [بولتون در حالی این ادعا را مطرح می‌کند که جمهوری اسلامی ایران اجرای پروتکل را به صورت داوطلبانه پذیرفته بود.]

بولتون سپس به تعلیق غنی‌سازی اورانیوم در دوران مذاکرات روحانی با غرب اشاره کرده و به گفته‌های آقای روحانی در آن دوران پرداخته است: «ما داوطلبانه این کار را انتخاب کردیم و این بدان معناست که تعلیق می‌تواند یک روز یا یک‌سال ادامه یابد. این به ما مربوط است. تا زمانی که ایران فکر کند که تعلیق برای سودمند است به آن ادامه می‌دهد و هر وقت که دیگر تعلیق را نخواهد، به پایان خواهد رسید.»

بر اساس این گزارش، آنچه ایران تعلیق می‌خواند، به‌هیچ‌وجه شبیه پیش‌شرط‌های مدنظر سه کشور اروپایی مبنی به توقف همه فعالیت‌ها نبود. ایران به بخش‌های کلیدی برنامه هسته‌ای خود ادامه داد که یکی از آنها مونتاژ سانتریفیوژ بود.

بولتون مدعی است که ما بعدها فهمیدیم که آن زمان ایران در تبدیل اورانیوم یواف6 دچار مشکلاتی بود [و در چنین شرایطی تعلیق را پذیرفت.]

در این یادداشت مفصل که مخاطبان محترم تنها خلاصه‌ای موجز از آن را پیش رو دارند، جان بولتون تصریح می‌کند که تاکید روحانی بر تعلیق داوطلبانه در واقع به‌معنی ادامه برنامه هسته‌ای ایران بر اساس توان‌مندی‌ها و نقاط ضعف فنی ایران بود، نه به‌معنی تطابق آن با توافق با سه کشور اروپایی.

سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل یادداشت پرغیظ خود را چنین پایان داده است: «روحانی در دورانی که مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران بود، غرب را فریب داد، مسخره کرد و تحقیر کرد ... دلایل زیادی وجود دارد که باور کنیم او پس از رسیدن به ریاست‌جمهوری نیز همین کار را خواهد کرد.»/فارس

 

 


ویدیو مرتبط :
مقاومت در برابر تحقیر و تمسخر دیگران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

جان بولتون: اوباما ده سال مقاومت غرب در برابر ایران را به باد داد/ راهبرد امنیتی اوباما نا مناسب است



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,سازمان ملل

سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل با انتشار یادداشتی در روزنامه لس آنجلس تایمز به شدت از راهبرد امنیتی دو سال آینده آمریکا انتقاد کرده است.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از وب سایت لس آنجلس تایمز، جان بولتن گفته است این راهبرد در دهه های اخیر آمریکا را به ستوه خواهد آورد.

نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل متحد در این یادداشتت نوشته است راهبرد امنیتی اوباما این کشور را در دهه های پیش رو با مشکلات عدیده ای مواجه می کند.


به نوشته بولتون راهبردی که اوباما هفته گذشته برای دو سال پایانی ریاست جمهوری اش تعیین کرده است تفاوت های زیادی با راهبردهایی از این دست است که شامل میزانی از خود شیفتگی، خیال پردازی و لفاظی های آنچنانی هستند و از این رو این راهبرد در نوع خود رکوردی جدید در این طبقه بندی به حساب می آید.


این راهبرد را به عنوان یک داروی مسکن نمی توان دست کم گرفت.


بولتون در ادامه پاسخ های اوباما درکنفرانس خبری با آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان را نوعی تلاش برای منحرف کردن توجهات از نمایش راهبردی جهانی رو به وخامت آمریکا دانسته است.


این جمهوریخواه راست گرا که از مخالفان جدی سیاست های کاخ سفید است نوشته سیاست های اوباما، آمریکا را تضعیف کرده است و در سال های آینده متجاوزان را به جای ترساندن ، ترغیب می کند.

او گفته است راهبرد امنیت ملی اوباما از واقعیت به دور است چرا که برخلاف ادعای او عراق یک کشور واقعا شکست خورده است و این دولت اسلامی که تهدیدی معادل یا بدتر از القاعده است اکنون کنترل بخش های وسیعی از اراضی عراق را برعهده دارد.

بولتن پیشبینی کرده است که راهبرد جدید امنیتی اوباما سبب می شود تا عراق به یک کشور تروریستی جدید همچون دیگر کشورهای منطقه از لیبی گرفته تا یمن تبدیل شود و این امر آغاز گر یک دوره هرج و مرج و آشوب خواهد بود.

نماینده سابق امریکا در سازمان ملل سیاست اوباما در قبال اوکراین را نیز در تعارض با آنچه فرانسه و آلمان در پیش گرفته اند دانسته و ضمن اشاره به اینکه این سیاست واشنگتن را به حاشیه می کشاند نوشته است اوباما بیشتر از مفهوم "هدایت از پشت پرده" که جرج اورول رمان نویس انگلیسی به آن اشاره کرده، استفاده می کند.

این نظریه پرداز افراطی آمریکایی در ادامه سیاست های اوباما درباره ایران را نیز مورد حمله قرار داده و نوشته است: رئیس جمهور آمریکا می گوید توافقنامه موقت 2013 پیشرفت برنامه هسته ای ایران را متوقف کرده است. این مسئله کاملا نادرست است و قطعا تهدید موجودیتی فزاینده آمریکا و متحدان ما را مبهم می سازد.


او اوباما را درخصوص برخورد با ایران به ساده انگاری متهم کرده و می نویسد: هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد ایران اقداماتی را به غیر از اقدامات موقتی برگشت پذیر انجام داده است.

بولتون در ادامه نوشته است راهبرد امنیتی اوباما به این موضوع نمی پردازد که چگونه شد که پس از یک دهه مذاکرات با ایران شناسایی حق ایران برای غنی سازی اورانیوم که از سال 2003 در برابر آن مقاومت شده بود مطرح شد.

او به این موضوع اذعان می کند که تلاش غربی ها همواره براین بوده است که ایران باید فعالیت های مرتبط با غنی سازی اورانیوم را بدون هیچ قید و شرطی کنار گذارد اما اکنون همه چیز تغییر کرده است.


بولتون نوشته است: دست کشیدن اوباما از این امتیاز مهم و اساسی با اشتباهات "موجودیتی" غرب در دهه سی قابل مقایسه است.

اخبار سیاست خارجی - خبرآنلاین