اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

جاده خاطره‌ها پولی می‌شود؟



اخبار,اخبار اجتماعی , جاده چالوس

 جاده چالوس برای بسیاری از ایرانیان جاده خاطره‌هاست. جاده‌ای که تهران را به مازندران وصل می‌کند و سابقه ساخت آن به بیش ازهشتاد سال پیش برمی‌گردد، جاذبه‌های توریستی این جاده آنقدر زیاد است که به عنوان چهارمین جاده زیبای جهان ثبت شده است.

 چالوس هم اکنون به دلیل افزایش جمعیت کشور و همچنین تردد توریست‌ها با مشکلاتی نظیر ترافیک سرسام آور مواجه است. مشکلی که برای رفع آن طرح‌های مختلفی پیشنهاد شده ولی هیچ کدام ازآنها رنگ اجرا به خود نگرفته است. یکی از این طرح‌ها که به تازگی از سوی فرماندار کرج مطرح شده، طرح صدور کارت سبز تردد برای این جاده است. طرحی که سروصدای زیادی در فضای رسانه ای ایجاد کرده و درمیان مسئولان نیز مخالفان و موافقان بسیاری دارد.

محور کرج – چالوس برای تردد 20 هزار خودرو طراحی شده است

سرهنگ رضا اکبری، رئیس پلیس راه البرز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنای منطقه البرز، گفت: طرح صدور کارت سبز تردد برای جاده چالوس طرحی غیرکارشناسانه و غیرقابل اجرا است. جاده کرج – چالوس برای تردد حدود 20 هزار خودرو طراحی شده و این درحالی است که در برخی روزهای سال، تعداد خودروهای متقاضی تردد در این به بیش از 200 هزار مورد می‌رسد.

اکبری خاطرنشان کرد: در ایام پرترافیک، حتی اگر یک چهارم خودروهای متقاضی نیز کارت سبز تردد دریافت کنند باز هم تعداد خودروهایی که از این محور تردد خواهند کرد به بیش از 20 هزار مورد می‌رسد. علاوه براین، 20 هزار تومان از بازدارندگی کافی برای منصرف کردن کسانی که قصد دارند از این مسیر به شمال سفر کنند برخوردار نیست.

وی افزود: افرادی که از تمکن مالی مناسبی برخوردارند به راحتی می‌توانند چند برابر این مبلغ پرداخت کنند و از این مسیر به ویلاهای خود در شمال برسند. درکنار این افراد، بخش زیادی از مردم که تعداد آنها کم هم نیست توانایی پرداخت 20 هزار تومان عوارض را ندارند.

پولی کردن جاده چالوس باعث تقویت حس تبعیض در اقشار ضعیف جامعه می‌شود

رییس پلیس راه استان البرز یادآور شد: اجرای طرح کارت سبز تردد باعث می‌شود حس تبعیض در ذهن افرادی که توان مالی چندانی ندارند و می‌خواهند چندساعتی در کنار خانواده خود از زیبایی‌های منطقه چالوس استفاده کنند تقویت شود. هیچ ارگان و یا نهاد خاصی نمی‌تواند به تنهایی برای نحوه اداره جاده چالوس طرح اجرایی کند، چرا که این محور متعلق به همه مردم ایران است.

وی ادامه داد: اگر بنا باشد جاده چالوس پولی شود سایر شهرها نیز می‌توانند همین طرح را پیاده کنند و این در نهایت موجب ضرر مسافران می‌شود. اجرای این طرح نه تنها باری از ترافیک این منطقه کم نمی‌کند بلکه نوعی ظلم به مردم طبیعت دوست محسوب می‌شود. آیا مردم می‌پذیرند که قبل از ورود به ایلام، کرمانشاه، اراک و سایر شهرهای دیگر کشور هزینه ورود پرداخت کنند؟

چالوس 40 هزار سکنه ثابت دارد

اکبری ادامه داد: بدون شک اگر این طرح به مرحله اجرا برسد با مخالفت شدید مردم مواجه خواهد شد. به جز مسافران گذری از این محور، منطقه چالوس حدود 40 هزار سکنه ثابت دارد که در فصول گرم تا سه برابر نیز افزایش می‌یابد. آیا صحیح است که ازساکنان این منطقه برای رفت و آمد به محل زندگی آبا اجدادیشان پول دریافت شود؟ بدون شک تعدادی از ساکنان این منطقه فاقد خودروی شخصی هستند بنابراین ناچارند برای رسیدن به محل زندگی از خودروهای مسافربر استفاده کنند.

اجرای این طرح راه را برای سودجویی و دلالی برخی باز می‌کند

وی یادآور شد: بدون شک رانندگان خودروهای مسافربر در نهایت هزینه دریافت کارت سبز تردد را به کرایه این افراد بومی اضافه می‌کنند که این امر در نهایت به ضرر ساکنان این منطقه تمام می‌شود. علاوه براین اجرای این طرح راه را برای دلالی و سوء استفاده برخی افراد باز می‌کند. به عنوان مثال یک خودرو ممکن است یک سرنشین داشته باشد ولی راننده برای این که بتواند هزینه 20 هزار تومانی کارت تردد را بپردازد، قبل از رسیدن به محل ارائه کارت‌های سبز چهار نفر دیگر را سوار کند و پرداخت بخشی از هزینه دریافت کارت را به آنان تحمیل کند.

اجرایی شدن طرح کارت سبز تردد بعید به نظر می‌رسد

اکبری ادامه داد: به نظر می‌رسد این طرح پس از مطرح شدن در دولت با مخالفت جدی مسئولان مواجه شده و اجرایی نخواهد شد. برای این که مردم به پرداخت عوارض برای استفاده از یک محور رضایت دهند باید حق انتخاب داشته باشند و محوری که قرار است ازآن تردد کنند از ویژگی‌های متمایزی به نسبت سایر مسیرها برخوردار باشد.

طرح کارت سبز تردد فقط یک پیشنهاد است

محمدتقی ایرانی، فرماندار کرج در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه البرز، اظهار کرد: صدور کارت سبز تردد برای جاده چالوس تنها یک طرح و پیشنهاد است و باید در مرحله اول در استان مطرح شود و درصورت تایید به دولت ارائه شود. ارائه این طرح به دولت نیز ضامن اجرایی شدن آن نیست، چراکه ممکن است مخالفان زیادی داشته باشند و اجرای آن رد شود.

بیش از صد سال است که جاده چالوس به خوبی اداره نمی شود

وی خاطرنشان کرد: جاده چالوس بیش از صد سال است که بدون نظارت جدی و کافی اداره می‌شود و همین باعث آسیب به یکی از زیباترن جاده‌های جهان شده است. در ساعات ترافیک و روزهای تعطیل گاه تا 20 ساعت زندگی ساکنان این منطقه مختل می‌شود و مرجع خاصی نیز حاضر به پاسخگویی در این زمینه نیست.

امکانات جاده چالوس محدود است

ایرانی اضافه کرد: در مسیر این جاده یک هتل فاخر، یک بیمارستان، سرویس بهداشتی مناسب و حتی نمارخانه قابل دسترس وجود ندارد. در مسیر این جاده حتی یک درمانگاه و مرکز بهداشت نیز وجود ندارد که بیماران و افراد بدحال در مواقع لازم به آنها مراجعه کنند.

وی یادآور شد: مدیریت ناکارآمد باعث شده طی دهه‌های گذشته آسیب‌های جدی به طبیعت و محیط زیست این منطقه وارد شود. عید فطر سال گذشته برخی مسافرانی که از شمال به سمت کرج در حال بازگشت بودند بیش از 20 ساعت در جاده معطل شدند. ساکنان منطقه چالوس چه در مواقع خوشی و چه در مواقع ناخوشی ناچارند که ترافیک سنگین این محور را تحمل کنند.

ترافیک سهم ساکنان منطقه چالوس از مسافران گذری

وی اضافه کرد:‌ هم اکنون ترافیک به جزء جدایی‌ناپذیر زندگی ساکنان این منطقه تبدیل شده است و هیچ کس نمی‌تواند برای حل این معضل راه حل درستی ارائه دهد. فرمانداری کرج تاکید خاصی براجرای این طرح ندارد ولی آیا کسانی که نسبت به اجرای آن اعتراض می‌کنند می‌توانند طرح بهتری ارائه دهند تا مشکل این محور برای همیشه حل شود؟

درآمدهای اجرای طرح برای ساماندهی جاده چالوس هزینه می‌شود

ایرانی ادامه داد: ساکنان منطقه چالوس تاوان کسانی را پس می‌دهند که تردد خودروهایشان باعث ایجاد ترافیک در منطقه سکونت آنها می‌شود. از آنجایی که اکثر این مسافران گذری هستند درآمدزایی برای ساکنان این منطقه ندارند، چراکه پول‌های خود را در سایر استان‌ها هزینه می‌کنند. اگر بنا باشد طرح کارت سبز تردد در این محور اجرایی شود، درآمدهای حاصله برای ساماندهی وضعیت این جاده هزینه می‌شود و هیچ انتفاع شخصی دراین پیشنهاد پنهان نشده است.


  اخبار اجتماعی  -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
جاده چالوس پولی می شود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یک‌طرفه شدن جاده چالوس خاطره می‌شود!



اخبار,اخبار اجتماعی,جاده چالوس

جاده چالوس یکی از مهم‌ترین محورهای مواصلاتی کشور و جزو جاده‌های بسیار زیبای طبیعی جهان است. این محور بخش زیادی از بار ترافیکی کشور را به دوش می‌کشد به طوری‌که طبق آمار در برخی تعطیلات آخرهفته بیش از 30 هزار خودرو از آن عبور می‌کند!

بدون شک این حجم سنگین تردد مشکلاتی را برای ساکنان منطقه و مسافران عبوری ایجاد می‌کند، مشکلاتی که در زمان یک طرفه شدن این جاده دو چندان می‌شود.

 منطقه البرز، هرچند یک طرفه کردن جاده چالوس راه گریزی برای جلوگیری از قفل ترافیکی در روزهای پایانی هفته است ولی علاج واقعی این درد نیست و مسکنی موقتی محسوب می‌شود. یک طرفه شدن این محور در کنار مزایایش، معایب بسیاری دارد که از میان آنها می‌توان به محدودیت در تردد ساکنان این منطقه و دشواری در خدمات امدادرسانی در زمان وقوع حوادث اشاره کرد.

برای حل این مشکلات، زمستان سال گذشته شاهد کلنگ‌زنی محور آتشگاه – نوجان چالوس از سوی مسئولین بودیم. محوری که قرار است تا کمتر از 10 روز دیگربه عنوان شریک جاده چالوس، بخشی از بارترافیکی این محور را به دوش بکشد.

عملیات احداث جاده کمکی چالوس تا 10 روز دیگر به پایان می‌رسد
افشین پیرنون، مدیرساخت و توسعه راه‌های استان البرز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: محور آتشگاه – نوجان – چالوس به طول 11 کیلومتربه موازات جاده چالوس دردست احداث است.

وی ادامه داد: این محور کمکی از باغستان کرج آغاز و ازکیلومتر 17 جاده چالوس خارج می‌شود.

پیرنون خاطرنشان کرد: عملیات عمرانی این محورکه از پاییزسال گذشته آغاز شده تا 10 روز دیگر به پایان می‌رسد و این مسیر به زیر بار ترافیک می‌رود.

وی یادآورشد: دراین محور شاهد انجام حجم گسترده‌ای از عملیات عمرانی هستیم که درنهایت منجر به کاهش ترافیک محورکرج – چالوس به خصوص درتعطیلات آخر هفته می‌شود.

یک طرفه شدن جاده چالوس جریان عادی زندگی ساکنان منطقه را مختل می‌کند
وی ادامه داد: در زمانی که محور کرج – چالوس یک طرفه می‌شود، جریان عادی زندگی برای ساکنان روستاهای حوالی این محور مختل می‌شود.

وی افزود: ‌در زمان یک طرفه شده محور کرج – چالوس ساکنان این منطقه برای رفت وآمد، کار و سایر امورات زندگی با مشکل مواجه می‌شوند.

این مسئول گفت: یک طرفه شدن این محوردرتعطیلات آخر هفته حتی انجام ماموریت‌های امدادی برای نیروهای هلال احمر و اورژانس را با مشکل مواجه می‌کند.

وی اظهار کرد: بهره برداری از این پروژه می‌تواند حدود 17 کیلومتر ازمسیر جاده چالوس را از بن بست یک طرفه شدن نجات دهد.

پنج کیلومتر از جاده کمکی کرج – چالوس احداثی است
وی خاطرنشان کرد: با افتتاح این محور، دیگر نیاز نیست ساکنان شمال و شمال غرب کرج ازکلاک و میدان امیر کبیر وارد جاده چالوس شوند.

وی افزود: کل محور کمکی جاده چالوس 11 کیلومتر است که پنج کیلومترآن کاملا احداثی بوده و شش کیلومتر نیز بهسازی شده است.

90 درصد محور آتشگاه – نوجان – چالوس تکمیل شده است
معاون راه‌سازی اداره کل راه و شهرسازی استان البرز گفت: تکمیل محور آتشگاه – نوجان – چالوس در مجموع هفت میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که تا کنون یک میلیارد و 400 میلیون تومان آن تخصیص یافته است.

وی اضافه کرد: تا کنون 90 درصد این پروژه تکمیل شده و امیدواریم با اختصاص اعتبار باقی مانده به زودی شاهد افتتاح این مسیر باشیم.

پیرنون گفت: بدون شک با بهره برداری از این پروژه شاهد کاهش مصرف سوخت و هدررفت زمان کسانی خواهیم بود که قصد عبور از محور کرج – چالوس را دارند.

محورآتشگاه – نوجان – چالوس از مسیرهای آفتاب‌گیر عبور کرده است
وی درپاسخ به این سوال که آیا امکان تردد خودروها از این محوردر فصل زمستان وجود دارد، گفت: با توجه به این که این مسیر کمکی در منطقه کوهستانی استان واقع شده، درصورت انجام اقدامات نگهداری راه و برف‌روبی مناسب هیچ مشکلی برای تردد خودروها به وجود نمی‌آید و درزمستان نیز می‌توان از این مسیر تردد کرد.

این مسئول اظهار کرد: تلاش شده این محور از مسیرهای آفتاب‌گیر عبور کند تا نگهداری زمستانه آن با سهولت بیشتری انجام شود.

پیرنون ادامه داد: درمسیر این محور کمکی یک چشمه طبیعی نیز احیاء شده تا این جاده صرفا عبوری نباشد و جذابیت های گردشگری خود را حفظ کند .

مدیر ساخت و توسعه راه‌های استان البرز گفت: درمحدوده این محور پارکینگ‌های مناسبی نیز درنظرگرفته شده تا توقف خودروها به راحتی صورت گیرد.

وی درخصوص ایمن سازی این محور افزود: با پایان عملیات احداث مرحله ایمن‌سازی این محور آغاز می‌شود تا تردد خودورها با بیشترین ایمنی صورت گیرد.

جاده کمکی کرج – چالوس راه فرعی درجه دو محسوب می‌شود
وی اظهار کرد: اطراف این محور باید توسط علایم و تجیهزات ایمنی ازجمله حفاظ، علایم راهنمایی و رانندگی وگاردریل پوشش‌دهی شود.

وی ادامه داد: این محور چند پیچ خطرناک دارد که باید ایمن سازی شوند و در غیر این صورت وقوع تصادفات راننگی دراین مسیر اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

پیرنون اضافه کرد: اصلاح طرح هندسی این جاده با توجه به موقعیت جغرافیایی و توپوگرافی درحد مقدورات انجام شده و بیش از این امکان پذیر نیست.

وی اظهار کرد: اصلاحات هندسی انجام شده مشخصات راه روستایی نوجان – آتشگاه – چالوس را چند پله ارتقا داده و آن را به راه فرعی درجه دو تبدیل کرده است.

وی درخصوص نقش دهیاری دربهسازی بخشی از این مسیر توضیح داد: دهیاری آتشگاه و نوجان کوچکترین نقشی در ساخت و بهسازی این محور نداشته‌اند؛ چراکه آنان توان مالی این کار را ندارند.

امکان تردد روزانه سه هزار خودرو از محور آتشگاه – نوجان – چالوس
این مسئول درخصوص کیفیت آسفالت استفاده شده دراین محور افزود: هرچند آسفالت استفاده شده در این محور جزءآسفالت الیافی محسوب نمی‌شود ولی این آسفالت با قیر و مواد اصلاح شده تهیه شده است.

وی ادامه داد: آسفالت این محور با تکنولوژی نوین تولید شده و اگر تمام لایه آن تکمیل شود بدون هیچ مشکلی تا پنج سال دوام می‌آورد.

معاون ساخت و توسعه راه‌های استان البرز گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده امکان تردد روزانه دوتا سه هزار خودرو از این محور وجود دارد.

وی اضافه کرد: البته در زمان اوج ترافیک تا پنج هزار خودرو نیز می‌تواند از این مسیر عبور کند ولی واقعیت است که گنجایش و ظرفیت استاندارد این محور سه هزار خودرو است.

پیرنون اظهار کرد: در زمان اوج ترافیک خواه نا خواه سرعت تردد خودروها کم می‌شود و همین باعث می‌شود ظرفیت تردد این محور افزایش پیدا کند.

ضرورت نهادینه شدن فرهنگ ترافیک در جامعه
این مسئول گفت: این مسیر نیز مانند سایر محورهای استان به اندازه ظرفیتش بخشی از بار ترافیکی استان را به دوش می‌کشد.

پیرنون رعایت قوانین و احترام به حقوق دیگران را شرط اصلی کاهش حجم ترافیکی محور کرج – چالوس دانست و گفت: تا زمانی که رعایت فرهنگ ترافیک درمیان مردم نهادینه نشود باز هم شاهد تصادفات رانندگی و ترافیک سنگین دراین محور خواهیم بود.

وی ادامه داد: بدون نهادینه شدن فرهنگ رانندگی صحیح، بهره برداری از طرح‌های هندسی نتیجه بخش نخواهد بود و باری ازدوش حجم ترافیکی استان برنمی‌دارد.

وی گفت: فرهنگ ترافیک باید توسط دستگاههای متولی از جمله راه وشهرسازی،پلیس، راهنمایی و رانندگی و رسانه‌های مجازی و مکتوب درمیان مردم نهادینه شود.

جاده کمکی نجات بخش چهارمین جاده زیبای جهان است
محمد جواد کولیوند، نماینده مردم کرج نیز به ایسنا گفت: در منطقه چالوس در مجموع 59 روستا وجود دارد که یک طرفه شدن محور کرج – چالوس باعث اختلال در زندگی آنها می‌شود.

وی افزود: با افتتاح این پروژه هم از فشار کاری ماموران نیروی انتظامی کاسته می‌شود و هم شهروندان در ترافیک محور کرج – چالوس نمی‌مانند.

کولیوند خاطرنشان کرد: افتتاح مسیر نوچان – چالوس مزایای دیگری هم دارد که از میان آن می‌توان به کاهش دغدغه چالوس نشینان در زمان‌های یک طرفه شدن جاده کرج – چالوس اشاره کرد.

وی ادامه داد: با افتتاح این مسیر ساکنان چالوس می‌توانند در تمام ایام سال و بدون دغدغه یک طرفه شدن جاده به امور جاری زندگی خود بپردارند.

نماینده مردم کرج گفت: علاوه بر این مسیر جایگزین نوجان – چالوس، نجات‌بخش جاده توریستی چالوس از برخی محدودیت‌های ترافیکی و حجم زیاد تردد خودروها در روزهای پایانی هفته و تعطیلات خاص سال خواهد بود.

جاده کمکی چالوس از مهمترین پروژه‌های راه سازی استان است
سید حمید طهایی، استاندار البرز در گفت وگو با ایسنا گفت: یکی از مهم‌ترین پروژه‌های راه و شهرسازی استان احداث جاده نوجان - آتشگاه - کرج است که از سال گذشته اعتبارات لازم برای تکمیل آن تخصیص یافته است.

وی ابراز کرد: اکنون کار ساخت جاین جاده در مراحل پایانی قرار دارد و بهره‌برداری از این طرح، بخش مهمی از ترافیک منطقه را کاهش می‌دهد.

طهایی در پایان گفت: پس از بهره‌برداری از این محور، دیگر جاده چالوس یک طرفه نخواهد شد و مشکلاتی که این یک طرفه شدن برای مردم ایجاد کرده، برطرف می‌شود.

اخبار اجتماعی - ایسنا