اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تیغ تیز «موجران» بر گردن «مستاجران»!


با آغاز طرح هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی و کسادی خرید و فروش انگار مظلوم‌تر از مستاجران وجود ندارد و بسیاری از صاحب‌‌خانه‌ها برای جبران هزینه‌های زندگی تیغشان را برای مستاجران تیز کرده‌اند.

خبرگزاری فارس: با آغاز طرح هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی و کسادی خرید و فروش انگار مظلوم‌تر از مستاجران وجود ندارد و بسیاری از صاحب‌‌خانه‌ها برای جبران هزینه‌های زندگی تیغشان را برای مستاجران تیز کرده‌اند.

خیلی سخت است هر روز از این کوچه به آن کوچه شوی و در خانه‌ها را بزنی و به دنبال خانه و سرپناهی باشی و هر بار هم دست از پا درازتر برگردی و جلوی زن و بچه‌ات شرمنده شوی.

صاحبخانه‌ها هم که انگار حواسشان نیست با آوردن هر بهانه‌ای از تعداد اهالی خانواده گرفته تا هزاران بهانه بنی‌اسرائیلی قیمت‌هایی می‌گویند و اجاره‌هایی طلب می‌کنند که فرد را از کرایه کردن خانه منصرف می‌کند.

گرانی کرایه‌ خانه‌ها و رهن از مهم‌ترین مشکلات خانواده‌ها است و به همین دلیل پیدا شدن خانه با قیمتی مناسب که با جیب فرد تناسب داشته باشد معضل بزرگ و لاینحل افراد شده است.

مردم ایران بالاخص زوج‌های جوان توان خرید خانه را ندارند به همین دلیل تنها چاره‌شان اجاره‌نشینی است و همین موضوع یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مشکلات خانواده‌‌ها و دختران و پسران جوانی شده است که شاید بخواهند زیر یک سقف بودن را تجربه کنند ولی مسئولان هنوز نتوانسته‌اند نرخ اجاره مسکن را کنترل کرده و راهکار قانونی برای قیمت‌گذاری ارائه کنند تا این گروه از مردم که از طبقه متوسط جامعه به حساب می‌آیند کمتر زیر فشار قرار بگیرند.

در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی برخی دولت‌ها تا حدودی در صدد کنترل اجاره مسکن برآمدند و تلاش ‌کردند آن را کنترل کنند البته شرایط مختلفی از جمله تورم، بی‌ثباتی اقتصادی، رکود بازار خرید و فروش مسکن و ... در افزایش اجاره مسکن تاثیرگذار است.

با وجود اجرای برخی طرح‌ها مثل مسکن مهر که تا حدودی درد بی‌خانگی عده‌ای را تسکین داد، اما آن هم با وجود خصلت آرام بخشی هنوز نتوانسته دردی را دوا کند و درمان دردهای قشر کثیر جامعه باشد.

در سال 91 رکود در خرید و فروش و اجاره بهای مسکن بسیار افزایش یافته و صاحب خانه‌هایی که درآمدشان کم است چاره‌ای جز افزایش اجاره خانه‌ها ندارند و هیچ دیواری را کوتاه‌تر از دیوار مستاجران نیافته و به همین منظور اقدام به افزایش اجاره خانه‌ها کرده‌اند و دولت هم بی‌خبر از دردی که این قشر از جامعه تحمل می‌کنند هیچ اقدامی برای کنترل قیمت اجاره انجام نداده است.

صاحبخانه‌ها همواره قدرتمندترین و توانمندترین افراد جامعه محسوب می‌شوند زیرا خودشان میزان اجاره را مشخص می‌کنند و طبق خواسته خود قیمت تعیین می‌کنند بدون اینکه توجهی به قشر ضعیف داشته باشند البته در این بین نباید از صاحب خانه‌های منصف که هوای مستاجر را دارند غافل ماند و همه را به یک چشم دید گرچه مدتی است تعداد آنها نیز به انگشتان دست می‌رسد.

اجاره‌نشین‌ها یکی از مظلوم‌ترین قشرها در جامعه هستند که هیچ قانونی از آنها دفاع نمی‌کند و تنها چاره‌شان سازش با شرایط نامطلوب و نابسامان موجود در جامعه است.

مجید که کارگر روزمزد است و دو سال از زندگی مشترکش می‌گذرد می‌گوید: زمانی که کار باشد درآمدم خوب است اما امان از روزی که بیکار شوم در آن روز غصه عالم بر دلم سنگینی می‌کند.

او می گوید: با اصرار خانواده ازدواج کردم تا سر و سامانی بگیرم، اما هزینه‌های سرسام‌آور زندگی توانم را گرفته و بیشتر درآمدم صرف پرداخت کرایه خانه می‌شد و در حال حاضر به دلیل ناتوانی در پرداخت کرایه خانه اسبابم را در منزل پدرم گذاشته‌ام و همسرم نیز به خانه پدرش رفته است نمی‌دانم این وضعیت تا کی ادامه دارد.

با آغاز طرح هدفمندی یارانه‌ها و افزایش انرژی سوخت و کسادی بازار و خرید و فروش انگار هیچ کس مظلوم‌تر از مستاجران نیست و عده زیادی از صاحب خانه‌ها نیز برای جبران هزینه‌های زندگی تا جایی که می‌توانند تیغشان را برای مستاجران تیز کرده‌اند.

استان قم با بافت قدیمی و خانه‌های کلنگی که طبقات آن از دو یا سه طبقه فراتر نمی‌رفت مدتی است رنگ ساختمان‌های عمودی را به خود دیده است، اما با وجود این ساخت و سازها هنوز هم عموم مردم که اکثر آنها کارگر و کارمند هستند توان خرید و یا گاهی رهن و اجاره را ندارند.

بلوار 15 خرداد ، پردیسان و ... از خیابان‌هایی هستند که آپارتمان‌های سر به فلک کشیده بسیاری را در خود جا داده است، اما همین خانه‌های نوساز به قدری گران هستند که اکثر آنها خالی از سکنه است.

سعید محمدپور که کارمند یکی از ادارات قم است در خصوص افزایش سرسام آور نرخ اجاره می‌گوید: صاحبخانه امسال به را حتی 40 درصد اجاره بها را افزایش داده است و این در حالی است که حقوق ما فقط 20 درصد افزایش یافته است.

او می گوید: نمی‌دانم که باید با وضع موجود بسازم و یا به دنبال خانه‌ای دیگر باشم، هرچند که وضع همه خانه‌های اجاره‌ای به همین شکل است.

یکی از مشاوران املاک در استان قم از بالا بودن اجاره خانه‌ها ابراز نگرانی می‌کند و می‌گوید: به همان میزان که کرایه‌ها بسیار افزایش یافته است، درآمدها نیز کم شده است و متاسفانه هیچ قانون و فردی هم نظارت نمی‌کند.

مجید عبدی می‌گوید: قیمت خانه را مالک تعیین می‌کند و اگر هم مستاجر اعتراضی کند بی‌نتیجه می‌ماند زیرا هیچ فردی پاسخگو نیست، وقتی هم خانه‌ای را برای رهن و یا اجاره قیمت‌گذاری می‌کنم با بد اخلاقی مالک و توهین وی مبنی بر بی‌سواد بودن و ناتوانی در قیمت‌گذاری مواجه می‌شوم.

او می گوید: مالکان با توجه به منطقه نرخ قیمت را تعیین می‌کنند سالاریه گران‌ترین قیمت را دارد و خیابان آذر و شهید محلاتی نیز تقریبا ارزان هستند، گرچه این موضوع قطعی نیست زیرا در حال حاضر اجاره بهای همه خانه‌ها در همه مناطق به شدت افزایش یافته است.

این مشاور املاک کاهش سخت‌گیری شهرداری در ساخت طبقات بیشتر را یکی از راهکارها می‌داند و می گوید: اگر شهرداری با مردم بیشتر کنار بیاید و اجازه ساخت طبقات بیشتر را بدهد تا حدودی قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند.

اما به نظر می‌رسد اگر شهرداری هم سخت‌گیری نکند و با مردم همراه شود مالکان نگذارند و سنگ جلوی پای مستاجران بیندازند و تا زمانی که هیچ قانونی بر قیمت‌ها نظارت ‌نکند و مسئولان هم تنها ناظر شکسته شدن استخوان‌های قشر ضعیف جامعه باشند باید منتظر افزایش معضلات اجتماعی، کاهش جمعیت و هزاران درد دیگر باشیم.


ویدیو مرتبط :
تیز کردن تیغ ژیلت و بقیه تیغ های موجود در بازار

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

نمایندگان این بار تیغ استیضاح را برای میرکاظمی تیز کرده‌اند



 

نمایندگان این بار تیغ استیضاح را برای میرکاظمی تیز کرده‌اند

 

 

پس از اقدام مجلس در استیضاح بهبهانی وزیر راه و ترابری و پس گرفتن رای اعتمادی که نمایندگان به وی داده بودند، تعدادی از نمایندگان مجلس بحث استیضاح میرکاظمی وزیر نفت را دنبال می کنند.

 

به گزارش مهر، تلاش نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای استفاده از ابزارهای نظارتی، بعد نظارتی مجلس را به جایی کشاند که در استفاده از یکی از این ابزارها که استیضاح وزیران است، توانست رای اعتماد خود از بهبهانی وزیر راه را پس بگیرد.

پیش از این نیز مجلس هشتمی ها طرح های استیضاح وزیرانی چون صنایع و معادن، بازرگانی، کشاورزی ، نیرو، آموزش و پرورش را دنبال کرده بودند و تنها طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش بود که از سوی هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول شد اما در نهایت به نتیجه نرسید و نمایندگان امضا کننده این طرح در کمتر از یک هفته از اعلام وصول این طرح، اعلام کردند که درخواست استیضاح خود را پس گرفته اند. بنابراین حاجی بابایی به مدد جلساتی که با استیضاح کنندگان برگزار کرد توانست از لبه تیغ استیضاحی که برای وی تیز شده بود، برهد.

اما عمل نکردن وزارت راه به تعهدات خود در بخش های مختلف در گذشته موجب پیگیری طرح استیضاح وی در مجلس شده بود ، این بحث وقتی قوت گرفت که حادثه سقوط بوئینگ 727 در مسیر تهران- ارومیه رخ داد و در اثر این سانحه 78 نفر از مسافران آن جان باختند و نمایندگان مجلس معترض به عملکرد بهبهانی دیگر نتوانستند مسامحه کنند، بنابراین عزم خود را برای استیضاح به کار بردند.

اصرار نمایندگان ارومیه برای انجام این استیضاح به حدی بود که رایزنی های گسترده از سوی وزارتخانه راه نتوانست آنها را منصرف کند. البته تعدادی از امضا کنندگان طرح، پس از جلسه با بهبهانی و شنیدن دفاعیات وی ، امضای خود را از این طرح پس گرفتند و همین موضوع به چالشی بین مجلس و دولت بر سر قانونی بودن یا نبودن طرح آن در صحن مجلس تبدیل شد. در نهایت این مجلسی ها بودند که حرف خود را به کرسی نشانده و استیضاح را انجام دادند.

در روند پس گرفتن امضاها از طرح استیضاح وزیر راه، نمایندگان آذری مجلس نیز تلاش گسترده ای برای جایگزینی امضاهای پس گرفته شده داشتند و این باعث شد نمایندگان اصولگرایی چون علیرضا زاکانی، علی مطهری، حمیدرضا کاتوزیان، پرویز سروری و الیاس نادران نمایندگان تهران به جمع استیضاح کنندگان بهبهانی اضافه شوند و کار اسیتضاح بهبهانی را به سرانجام برسانند.

هرچند شاید اگر بهبهانی و رئیس جمهور در جلسه استیضاح  شرکت می کردند فضای استیضاح کاملا عکس می شد و بهبهانی به سکانداریش در وزارت راه ادامه می داد، اما غیبت وزیر و اعلام این خبر که رئیس جمهور از بهبهانی خواسته تا در جلسه مجلس شرکت نکند، موجب شد جو مجلس تا حدود زیادی بر علیه بهبهانی شود و مجلسی ها او را از وزارت راه کنار بگذارند.

حال نمایندگان گمان می کنند پس از عزل بهبهانی و انداختن دلهره در دولت ، فرصت برای طرح استیضاح دیگر وزیران مناسب است و این بهترین زمان برای آن است که وزیران را به سمت انجام تعهدات وزارتخانه ها سوق دهند.

تغییر گسترده مدیران نفتی موجب گلایه نمایندگان به خصوص نمایندگان استان خوزستان شده و صحبت از تهیه طرح استیضاح میرکاظمی بین آنان آغاز شده است.

یک نماینده مجلس با اعلام این خبر اظهارداشت: بحث استیضاح میرکاظمی به دلیل عدم عمل به تعهدات این وزارتخانه، هرازگاهی بین نمایندگان مطرح می شود.

وی ادامه داد: موضوعی که اخیرا مطرح شده مربوط به تغییرات مدیران نفتی در جنوب است که باعث شده نمایندگان استان خوزستان به دنبال این تغییرات میرکاظمی را استیضاح کنند.

وی ادامه داد: البته ممکن است در تهیه این طرح و جمع آوری امضا برای آن، نمایندگان دیگر حوزه های انتخابیه از جمله مناطقی که مشکل  گازرسانی دارند، به نمایندگان استان خوزستان اضافه شوند.

به گفته این نماینده مجلس عزل و نصب های غیرکارشناسانه در سطح شرکت ملی نفت ایران ، مخصوصا مناطق نفت خیز جنوب در هفته های اخیر، نادیده گرفتن منافع ملی در انعقاد برخی قراردادهای نفتی به خصوص میدان نفتی آزادگان با شرکت های چینی، وقوع  حوادث مکرر در تاسیسات نفت و گاز و تلفات بی سابقه نیروی انسانی طی دو سال اخیر ، عقب ماندگی توسعه میدان گازی پارس جنوبی، شیوه اجرای اصل 44 قانون اساسی، عدم بهره برداری مناسب از میادین مشترک ، میزان گازهایی که سوزانده می شود، عدم ارائه اساسنامه شرکت ملی نفت ایران از جمله محورهای اصلی نمایندگان برای استیضاح وزیر نفت است.

کنار گذاشتن مدیر عامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب جرقه این استیضاح است. پیش از این غلامرضا حسن بیگلو مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیر جنوب بود.

منتقدان به عملکرد میرکاظمی مدعی هستند که وی در دوران وزارت خود حدود 250 مدیر را برکنار کرده است.

پیش از این نیز استیضاح کنندگان خلیلیان وزیر کشاورزی برای انجام استیضاح وی مصر بودند اما مهلت سه ماهه ای به وی دادند تا شاهد نتایج عملکرد اصلاحی وی در حوزه کشاورزی باشند، حال باید دید با گذشت زمان و اتمام مهلت خلیلیان، آیا این نمایندگان به مطالبات خود رسیده اند یا مجددا پیگیری طرح استیضاح را در دستور کار قرار خواهند داد.../مهر