اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تکذیب خشک شدن تالاب هور العظیم


مدیر کل محیط زیست خوزستان با اعلام اینکه تالاب هور العظیم به هیچ وجه خشک نشده است، گفت: در بازدید مشترک کارشناسان محیط زیست و آب و برق خوزستان با وجود کاهش سطح آب ،تلفاتی از آبزیان مشاهده نشد.

خبرگزاری مهر: احمد رضا لاهیجان زاده مدیر کل محیط زیست خوزستان با اشاره به اینکه تالاب هور العظیم توسط دایک مرزی (خاک ریز) از شمال به جنوب در امتداد مرز ایران و عراق احداث شده است، افزود: این تالاب به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شده و حدود ۱۲۷ هزار هکتار از ۳۵۰ هزار هکتار کل مساحت هور العظیم در خاک ایران قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در چند روز اخیر اخبار و تصاویری  بر روی برخی از سایت ها مبنی بر خشک شدن کامل تالاب  هور العظیم منتشر شده است، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان با اذعان به کاهش میزان آب تالاب و حوضچه های ۱ و ۲ این تالاب ارزشمند که ناشی از خشکسالی شدید سال آبی ۹۳ و ۹۴ و همچنین گرمای کم سابقه تابستان امسال که بیش از یک ماه دمای بالای ۴۸ درجه و حتی ۵۲ درجه را در منطقه شاهد بودیم که باعث تبخیر شدید آب شده است..

لاهیجان زاده با اعلام اینکه تالاب هور العظیم به هیچ وجه خشک نشده است، گفت: در بازدید مشترک کارشناسان محیط زیست و کارشناسان آب و برق استان خوزستان در روز گذشته از محدوده تالاب انجام گرفت با وجود کاهش سطح آب تلفاتی از ماهی و آبزیان مشاهده نشد.

هر ۱۵ روز یکبار یک موج آب به سمت هور العظیم رها سازی می شود


وی تصریح کرد: با همکاری سازمان آب و برق خوزستان حدود ۲ هفته پیش یک موج آب با دبی ۴۰ متر مکعب بر ثانیه به سمت قسمت های انتهای رودخانه کرخه از محل دریچه تنظیمی حمیدیه رها سازی می شود که این موج آب مقداری تنش آبی هور العظیم را خنثی کرده و برنامه ریزی شده است که هر۱۵ روز یکبار یک موج آب به سمت هور العظیم رها سازی شود.

کشت تابستانی در ۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی حوزه آبریز کرخه ممنوع شد


لاهیجان زاده یاد آور شد: بعلت خشکسالی شدیدی که در حوزه آبریز کرخه به وقوع پیوسته ،کشت تابستانی در شهرستان های دشت آزادگان و هویزه که حدود ۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل می شود؛ ممنوع شده و حوزه آبریز کرخه در حال حاضر یکی از بحرانی ترین حوزه های آبریز استان خوزستان را به خود اختصاص داده است و تالاب هور العظیم آب مورد نیاز خود را از طریق این رودخانه تامین می کند.

وی تاکید کرد: سازمان آب و برق خوزستان با مدیریت و درایت، برنامه رها سازی دوره ای آب را تا آبان ماه سالجاری که فصل گرما به پایان می رسد و آغاز فصل بارندگی در خوزستان است ؛ دنبال می کند.

آتش سوزی در محدوده ایرانی تالاب هور العظیم صورت نگرفته است


مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اعلام اینکه در طی ۱۰ روز گذشته در محدوده تالاب هور العظیم بر اساس تصاویر مستند ماهواره ای و بازدید های مکرر میدانی آتش سوزی در بخش عراقی این تالاب رخ داده است، افزود: در محدوده ایرانی هور العظیم وقوع آتش سوزی نداشتیم و گزارشی مخابره نشده است.


ویدیو مرتبط :
هور العظیم

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تالاب جازموریان به طور کامل خشک شد



تالاب جازموریان ,خشک شدن تالاب جازموریان

تالاب جازموریان به طور کامل خشک شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان گفت: تالاب جازموریان که روزی تامین کننده علوفه دام های این خطه و زیستگاه پرندگان مهاجر بود به طور کامل خشک شده است.

 ˈعزیزاله افشارزادهˈ اظهار کرد: با توجه به شروع خشکسالی از سال 71 در استان کرمان آب این تالاب کم و کمتر شد به نحوی که در سال 76 خشک شدن این تالاب قابل مشاهده بود و هم اکنون نیز به صورت کامل خشک شده است.

وی بیان کرد: برداشت بی رویه آب از سفره های زیرزمینی بالا دست این تالاب، کاهش نزولات جوی و سدسازی در بالا دست آن بدون در نظر گرفتن حقابه این تالاب از عوامل خشک شدن آن است.

افشار زاده خاطرنشان کرد: وسعت تالاب جازموریان 330 هزار هکتار است که از این میزان 180 هزار هکتار آن مرتع برای تامین علوفه دام های جنوب کرمان محسوب می شد و در بهمن و اسفند ماه با توجه به بارندگی های زمستانه،بخشی از وسعت این مرتع سبز است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان گفت: یکی از راهکارهای ما در جازموریان بالا بردن پوشش گیاهی است که این کار در قالب کاشت نهال و ایجاد جنگل دستکاشت در دست اجرا است.

وی ادامه داد: اجرای طرح های آبخیزداری در ارتفاعات نیز باعث تقویت سفره های زیر زمینی می شود که این موضوع هم در دستور کار قرار دارد.

افشارزاده با بیان این مطلب که طرح ترسیب کردن یا همان توانمندسازی جوامع محلی در دستور کار این اداره کل قرار دارد، خاطرنشان کرد: در قالب این طرح با مشارکت مردم بومی منطقه اقدام به کاشت نهال در حاشیه مزارع آنها صورت می گیرد که این موضوع علاوه بر جلوگیری از توفان شن موجب بالا رفتن رطوبت هوا می شود.

وی تصریح کرد: طرح ترسیب کربن تنها مربوط به اداره کل منابع طبیعی نمی باشد بلکه تمام دستگاه های اجرایی برای توانمند سازی جوامع محلی باید مشارکت کنند.

افشارزاده با بیان این مطلب که هم اکنون یک میلیارد ریال اعتبار از سوی استانداری برای اجرای طرح ترسیب کربن در جازموریان اختصاص داده شده است، گفت: با توجه به اینکه این طرح در مرحله نخست در 50 هکتار انجام می شود نیاز به 20 میلیاد ریال اعتبار دارد.

وی ادامه داد: برای اجرای این طرح باید از سازمان های بین المللی کمک گرفت زیرا این سازمان ها از جمله سازمان ملل این طرح را در برخی از کشورهای جهان اجرا کرده و باید از تجربیات و کمک های مالی آنها استفاده کرد.

تالاب جازموریان، حوضه ای آبریز و دریاچه ای به همین نام در جنوب شرقی ایران در جنوب کرمان واقع شده است.

دشت های حاصلخیز قلعه گنج ، رودبار جنوب در استان کرمان، و دشت های ایرانشهر، بمپور، سردگان، دلگان، سرتختی و اسپکه در استان سیستان و بلوچستان در محدوده این حوضه آبریز واقع شده است.

در اصطلاح محلی پوشش گیاهی را جاز می نامند و کثرت آن را موریان می گویند که به همین سبب، این ناحیه به جازموریان معروف شده است.

هَلیل رود و رودبَمپور و چشمه عروس به این باتلاق وارد می شود، هلیل رود از کوه های کرمان سرچشمه می گیرد و پس از آبیاری جیرفت به باتلاق می پیوندد و رودبمپور از مشرق بلوچستان به سوی مشرق باتلاق جاری است و چشمه عروس نیز از کوه لاله زار سرچشمه گرفته و بعد از آبیاری مزرعه های رابر در استان کرمان به این باتلاق می ریزد. /ایرنا