اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تکذیب خبر تحویل «اس 300» به ایران/ نتایج آخرین نظرسنجی‌ها در انتخابات آمریکا



 اخبار سیاست خارجی,خبرهای  سیاست خارجی ,کیوسک بین المللی

واکنش رئیس جمهور و نخست وزیر ترکیه به انفجار دیشب آنکارا، انتقادات اردوغان از سیاست غرب در سوریه، آمادگی مصر برای اعزام نیروی نظامی به کشورهای منطقه، تکذیب تحویل سامانه موشکی «اس 300» به ایران و نتایج آخرین نظرسنجی ها درباره انتخابات آمریکا، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، انفجار تروریستی شب گذشته در پایتخت ترکیه و واکنش ها به آن، یکی از مهمترین موضوعات امروز مطبوعات و رسانه های بین المللی است. خبرگزاری فرانسه واکنش رئیس جمهور ترکیه به این موضوع را بازتاب داده و می نویسد رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، وعده داد که به انفجار تروریستی شدید آنکارا پایتخت این کشور واکنش نشان دهد. شب گذشته و در پی وقوع انفجاری تروریستی که یک دستگاه اتوبوس حامل نظامیان ترکیه را در مرکز آنکارا، پایتخت این کشور هدف قرار داد، ۲۸ تن کشته و ۶۱ نفر دیگر مجروح شدند. مقامات دولت ترکیه، حزب کارگران کردستان (پ‌.ک‌.ک) را مسئول این اقدام تروریستی اعلام می کنند. در پی این انفجار، احمد داووداوغلو، نخست وزیر ترکیه، سفر برنامه ریزی شده خود به بلژیک را لغو کرد.

*****

اما این عملیات تروریستی در حالی به وقوع پیوست که ساعاتی پیش از آن، رئیس جمهور ترکیه ضمن انتقاد از سیاست های آمریکا، بر مداخله جویی آنکارا در سوریه تأکید کرده بود. بر اساس گزارش شبکه خبری «الجزیره»، اردوغان روز گذشته در یک سخنرانی گفته بود «آمریکا و غرب به رفتارهای منافقانه و حمایت‌های خود از تروریست‌ها در سوریه ادامه می‌دهند». وی همچنین بر حفظ شهر راهبردی اعزاز که گذرگاه تروریست‌ها بین سوریه و ترکیه است، تأکید کرد. وی در ادامه انتقادات خود از غرب گفت: «امروز سازمان ملل متحد هنوز حزب اتحاد دموکراتیک و نیروهای مدافع خلق کرد را دو سازمان تروریست نمی‌داند و برای آمریکا همچنان دشوار است که نام آن‌ها در فهرست سازمانهای تروریستی بگنجاند. من به آمریکا می‌گویم آیا دوست شما ترکیه است یا حزب دموکراتیک و نیروهای مدافع خلق کرد؟».

*****

در مطلبی دیگر درباره منطقه، روزنامه «کویت تایمز» اظهارات رئیس جمهور مصر را بازتاب داده که از آمادگی کشورش برای اعزام نیروی نظامی به کشورهای حاشیه خلیج فارس در صورت درخواست این کشورها خبر داده است. عبدالفتاح السیسی گفته در صورت درخواست سران کشورهای عرب خلیج فارس، قاهره در اعزام نیروهای نظامی به خاک این متحدان، تعلل نخواهد کرد. وی در نشستی با روزنامه نگاران کویتی تصریح کرد در صورتی که «کشورهای برادر» حوزه خلیج فارس با هرگونه تهدید یا تهاجم مستقیم مواجه شوند، مصر از اعزام نیرو به این کشور‌ها ابایی ندارد. السیسی ارتش مصر را متعلق به همه اعراب دانست، اما در عین حال تأکید کرد که این ارتش مستقلاً و بدون درخواست کشورها، در امور داخلی آن ها مداخله نخواهد کرد.

*****

در میان مطالب مربوط به ایران، خبرگزاری «ایتارتاس» اقدام به تکذیب خبر تحویل سامانه موشکی «اس 300» به ایران در روز پنجشنبه (امروز) کرده است. به نوشته این خبرگزاری، یک منبع آگاه در وزارت دفاع روسیه، گزارش‌ها درباره تحویل اولین محموله موشک‌های اس‌۳۰۰ خریداری‌شده توسط ایران را تکذیب کرد. این منبع که نخواسته نامش فاش شود، اظهار داشته: «آغاز تحویل اولین محموله‌های سامانه‌های موشکی اس‌۳۰۰ با توجه به اینکه طرف ایرانی هزینه تعیین‌شده در قرارداد را تا ۱۶ فوریه تسویه نکرده، میسر نخواهد بود». پیش از این، خبرگزاری ریانووستی از قول یک مقام ارشد در سازمان کار‌شناسان تسلیحاتی روسیه مدعی شده بود طرف روس این سامانه‌های دفاع موشکی را روز پنجشنبه به ایران تحویل خواهد داد.

*****

اما بخشی از مطالب امروز مطبوعات و رسانه های بین المللی نیز به مبارزات انتخاباتی در آمریکا اختصاص دارد. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، تایج نظرسنجی رویترز و موسسه Ipsos از مردم آمریکا حاکی، از پیشی گرفتن «دونالد ترامپ» جمهوریخواه از رقبای هم حزبی‌اش در رقابت جمهوری خواهان برای انتخاب نامزد این حزب در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکاست. طبق نتایج این نظرسنجی که از شنبه تا چهارشنبه انجام شد، ترامپ، کروز، سناتور «مارکو روبیو»، «بن کارسون» و «جب بوش» به ترتیب از حمایت ۴۰، ۱۷، ۱۱، ۱۰ و ۸ درصدی پرسش شوندگان برخوردارند. این نظرسنجی همچنین نشان می‌دهد که هیلاری کلینتون دموکرات با اختلاف ۱۰ درصدی از «برتی ساندرز» جلو‌تر است. این نظرسنجی همچنین حاکیست، کلینتون یا ساندرز در یک انتخابات فرضی همگانی بر ترامپ پیروز می‌شوند.

*****

این در حالی است که نتایج یک نظر سنجی دیگر نشان می‌دهد که مردم آمریکا تصور و احتمال پیروزی دانالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان و هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری این کشور را هراس آور می‌دانند. به نوشته «یو اس ای تودی» در این نظرسنجی از مردم آمریکا خواسته شده است که احساسات و نظرات خود در مورد احتمال پیروزی یکی از نامزد‌های ریاست جمهوری این کشور را با استفاده از یکی از چهار واژه «مشتاق»، «راضی»، «ناراضی» و «وحشت زده» بیان کنند. نتایج این نظر سنجی نشان می‌دهد که اکثریت جامعه آمریکا گفته‌اند که از تصور پیروزی نامزدهای پیشرو دو حزب حاکم این کشور یعنی هیلاری کلینتون و دانالد ترامپ آن‌ها را «وحشت زده» می‌کند و معتقدند که پیروزی هر یک از این دو نامزد منافع کشورشان را با خطرات جدی روبه رو خواهد کرد.


  اخبار سیاست  خارجی  - تابناک  


ویدیو مرتبط :
آخرین نتایج نظرسنجی انتخابات از 13 سایت معتبر 92/3/23

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

معامله روسیه با آمریکا بر سر عدم تحویل «اس 300» به ایران



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

«ویکی لیکس» افشا کرد:

معامله روسیه با آمریکا بر سر عدم تحویل «اس 300» به ایران

در شرایطی که کمتر از یک هفته پیش، یک مقام روسی ضمن طرح بحث شکایت ایران از روسیه بر سر موشک های «اس 300»، خواستار صرف نظر ایران از این شکایت شده بود، اسناد جدیدی که از سوی سایت «ویکی لیکس» افشا شده، نشان می دهد هدف روسیه از عدم تحویل این موشک ها، معامله با آمریکا و رژیم اسرائیل در مسائل منطقه ای و بین المللی بوده است.

معامله روسیه با آمریکا بر سر عدم تحویل «اس 300» به ایراندر شرایطی که کمتر از یک هفته پیش، یک مقام روسی ضمن طرح بحث شکایت ایران از روسیه بر سر موشک های «اس 300»، خواستار صرف نظر ایران از این شکایت شده بود، اسناد جدیدی که از سوی سایت «ویکی لیکس» افشا شده، نشان می دهد هدف روسیه از عدم تحویل این موشک ها، معامله با آمریکا و رژیم اسرائیل در مسائل منطقه ای و بین المللی بوده است.

به گزارش «تابناک»، این روزها در حالی بحث احتمال تحویل سامانه موشکی «اس 300» از سوی روسیه به دولت سوریه به طور جدی مطرح می شود که بسیاری با یادآوری بدقولی روسیه در زمینه تحویل این موشک ها به ایران، نسبت به جدی بودن روسیه در این مورد نیز ابراز تردید می کنند. 

معاون وزیر خارجه روسیه اخیراً بار دیگر بر تعهد کشورش به تحویل این سامانه موشکی به سوریه تأکید کرد، اما با توجه به در جریان بودن تلاش ها برای برگزاری کنفرانس بین المللی حل بحران سوریه در ژنو، کشورهای غربی معتقدند چنین اقدامی از سوی روسیه می تواند «غیرسازنده» تلقی شود. 

با این حال، اسنادی که به تازگی در این زمینه از سوی سایت افشاگر «ویکی لیکس» منتشر شده، بیش از پیش این گمانه را تقویت می کند که روسیه صرفاً در پی امتیازگیری از غرب است؛ زیرا بر اساس این اسناد، مسکو پیش از این نیز بازی مشابهی را درباره ایران انجام داده است. 

خبرگزاری «رویترز» ضمن اشاره به این اسناد جدید می نویسد اعلام متعهد بودن روسیه به تحویل این موشک ها به سوریه، بازتاب دهنده تعهدی است که این کشور پیش از این به ایران داده بود. این در حالی است که بر اساس اسناد ویکی لیکس، مسکو مکرراً تضمین داده که «اس 300» را در اختیار هیچ کشوری نخواهد گذاشت.

در یکی از این اسناد، به نقل از «ویکتور سیماکوف»، مشاور امور فلسطین و رژیم اسرائیل در وزارت خارجه روسیه آمده مسکو به خوبی از «اثر بی ثبات کننده» تحویل «اس 300» به یک کشور خاورمیانه ای آگاه است. 

این سند بیان می کند: «سیماکوف تأکید کرد که روسیه به خوبی نگرانی رژیم اسرائیل را از اینکه سامانه های اسکندر و یا اس 300 به دست ایران یا سوریه برسد، درک می کند».

دلیل عنوان شده برای این امر، آن بوده که سوریه پیشتر موشک های ضدتانک روسی را در اختیار حزب الله گذاشته و بر همین اساس، روسیه قول داده در آینده، نسبت به «استفاده کننده نهایی» از تسلیحات خود، کنترل بیشتری اعمال کند. 

آن گونه که از این اسناد برمی آید، سوریه در سال 2008 تلاش داشته تا سامانه «اس 300» را به دست بیاورد و به همین منظور، به روسیه پیشنهاد داده در مقابل برنامه آمریکا برای استقرار سپر موشکی در اروپا، موشک های خود را در خاک سوریه مستقر سازد.

با این حال، هرچند قراردادی به این منظور در سال 2010 به امضا رسید، اما روسیه پیش و پس از آن با استقرار موشک های خود در سوریه موافقت نکرد. دلیل این امر، وعده ای بوده که رژیم اسرائیل در جریان جنگ اوت 2008 روسیه و گرجستان به روسیه داده مبنی بر اینکه از مسلح کردن گرجستان خودداری کند. 

از سوی دیگر، در همان سال، یعنی سال 2008، گمانه زنی هایی درباره احتمال عمل کردن روسیه به تعهدات سال 2005 خود برای تحویل «اس 300» به ایران در جریان بوده؛ اما مقامات روسی به کاردار سفارت آمریکا در مسکو اطمینان می دهند که تا زمانی که ایران به تعهدات هسته ای خود عمل نکند، چنین سامانه ای را برای این کشور ارسال نمی کند. 

اما بار دیگر در سال 2009، بحث ارسال این موشک ها برای ایران جدی می شود و همین امر، سبب می شود واشنگتن از شش کشور متحد خود در خاورمیانه بخواهد بر سر این موضوع به روسیه فشار وارد کنند.

این تلاش برای آمریکا نتیجه بخش بوده؛ اما در همان زمان، «جان بریل» که مدتی بعد سفیر آمریکا در مسکو شد، پیش بینی کرد روسیه به دلایل مالی، سیاسی و دیپلماتیک، این بازی را ادامه دهد. 

بر اساس اسناد ویکی لیکس، در سال 2009، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، موضوع قرارداد را منتفی و آن را متوقف خوانده و اشاره می کند که روسیه نمی خواهد بار دیگر این موضوع را طرح کند. در سندی مربوط به آوریل 2009 به نقل از وی آمده: «هرچه ما درباره این موضوع از واشنگتن کمتر بشنویم، بهتر است». 

در همین زمان، برخی مقامات روسی نیز به «آموس گیلعاد»، رئیس وقت دفتر سیاسی- نظامی وزارت جنگ رژیم اسرائیل گفته اند سامانه «اس 300» به دلایل سیاسی به ایران تحویل داده نخواهد شد. با این حال، به گفته گیلعاد، روس ها گفته اند در صورتی که آمریکا بخواهد به تلاش خود برای استقرار سامانه موشکی در لهستان و جمهوری چک ادامه دهند، در محاسبات سیاسی خود تجدیدنظر خواهند کرد. 

اما در نهایت، روس ها در سال 2010 از فروش این سامانه به ایران خودداری می کنند و در ازای آن، رژیم اسرائیل موافقت می کند پهپادهایی را برای جبران ضعف روسیه در این زمینه در مقابل گرجستان، در اختیار مسکو قرار دهد. 

بریل در سال 2009 در اظهارنظری جالب توجه گفته: «خوب یا بد، موضوع تحویل اس 300 به نوعی فشارسنج در روابط دوجانبه آمریکا با روسیه تبدیل شده است»./تابناک