اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تولید اولین کروموزم کاملا مصنوعی


دانشمندان موفق شدند اولین کروموزم مصنوعی جهان را تولید کنند.

واحد مرکزی خبر: به گزارش پایگاه اینترنتی مجله ساینس، محققان برای نخستین بار کروموزم کاملا مصنوعی مخمر را تولید کردند.

 اصلاح دی ان ای سال ها است که امکان پذیر بوده است اما این اولین بار است که کل یک کروموزم در آزمایشگاه تولید می شود. این دستاورد گامی مهم در حوزه بیولوژی مصنوعی به شمار می رود و محققان را به توانایی تولید ژنوم کامل مخمر در آزمایشگاه نزدیکتر کرده است.

دانشمندانی که در این تحقیق مشارکت داشته اند، بر این باورند این مسیر آنها را نهایتا قادر می سازد، ریزموجوداتی را به وجود آورند که به تولید داروهای تازه و مواد خام برای غذا و سوخت کمک می کنند.

محققان کروموزم مصنوعی را در سلول های زنده مخمر قرار دادند و مشاهده کردند که سلول ها عملکرد طبیعی خود را حفظ می کنند.

این تحقیق به سرپرستی جف بوک مدیر مرکز پزشکی موسسه سامانه های ژنتیکی دانشگاه نیویورک صورت گرفته است و در آن محققانی از آمریکا، چین، استرالیا، انگلیس و سنگاپور همکاری داشته اند. اولین کروموزم مصنوعی جهان که این گروه آن را تولید کرده است، سین تری (SYN3) نام گرفته است.

 این کروموزم از روی کروموزم سوم مخمر ساخته شده است و علت انتخاب آن این بود که این کروموزم در بین شانزده کروموزم این موجود زنده ، از همه کوچکتر است و در عین حال تغییرات ژنتیکی مخمر را کنترل می کند.

دکتر بوک قدم بعدی این گروه بین المللی را تلاش برای تولید کروموزم های بزرگتر مخمر و سرعت بخشیدن به این روند تولید عنوان کرد.


ویدیو مرتبط :
اولین پای مصنوعی رباتیک که کاملا خودکار عمل می کند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تولید خون مصنوعی برای اولین بار در دنیا



اخبار,اخبار علمی,خون مصنوعی

محققان بریتانیایی برای اولین بار در دنیا و تا سال ۲۰۱۷ میلادی به تولید خون مصنوعی دست پیدا خواهند کرد.

یکی از مشکلات همیشگی بیمارستان ها را می توان در کمبود خون دانست زیرا افراد محدودی تمایل به اهدای خون دارند و این موضوع در حالی است که انسان های بسیاری از بیماری های خونی رنج می برند و نیاز به دریافت واحدهای خونی دارند.


اکنون محققان بریتانیایی اعلام کرده اند که تا سال ۲۰۱۷ میلادی به تولید خون مصنوعی دست پیدا خواهند کرد که می تواند تحول عظیمی را در علم پزشکی به دنبال داشته باشد.
خون مایعی است که کار اصلی آن رساندن اکسیژن و مواد تغذیه‌ کننده مانند گلوکز و سازنده به بافت‌ ها و کمک به دفع مواد زائد (مانند کربن دی‌ اکسید و اسید لاکتیک) از بافت‌ های بدن و دفاع در برابر میکرو ارگانیسم‌ها است. این مایع حیاتی با کمک پمپاژ قلب توسط رگ ها به تمام قسمت‌ های بدن منتقل می‌ شود.


این پروژه با همکاری محققان دانشگاه های بریستول، آکسفورد، کمبریج و همینطور سازمان سلامت NHS انجام خواهد شد. محققان با استفاده از سلول های بنیادی خون افراد بالغ و بند ناف نوزادان به دنبال تولید سلول های خونی هستند. خون حاصل شده از این آزمایش بر روی ۵ تا ۱۰ داوطلب مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

اخبار,اخبار علمی,خون مصنوعی

 

گزارشات منتشر شده، نشان می دهد بین ۵ تا ۱۰ میلی متر از خون مصنوعی ساخته شده به داوطلبان تزریق خواهد شد تا عملکرد خونی و بدنی آنها نسبت به دیگران مورد مقایسه و بررسی قرار بگیرد.
نتایج این آزمایش نه تنها کمبود واحدهای خونی در بیمارستان ها را از بین می برد بلکه می تواند برای افرادی با گروه های خونی نادر نیز استفاده شود.
اخبار علمی - مهر