اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

توقف پذیرش دانشجو در 160 رشته


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به فرآیند بازبینی در رشته‌های دانشگاهی در وزارت علوم، گفت: در حال حاضر حدود 600 رشته در شورای گسترش آموزش عالی در حال بازبینی است.

ایسنا: دکتر محمد فرهادی در حاشیه نخستین گردهمایی ملی خیرین آموزش عالی و در جمع خبرنگاران، فزود: از این 600 رشته، تاکنون فرآیند بازبینی 300 رشته از این تعداد انجام شده است.

وی ادامه داد: 300 رشته مربوط به علوم انسانی است که از طریق شورای تحول علوم انسانی در حال بررسی و بازبینی است و 300 رشته دیگر به رشته‌های غیر علوم انسانی مربوط است.

فرهادی با بیان اینکه در حال حاضر ساماندهی آموزش عالی در حوزه رشته‌ها و ظرفیت‌های دانشگاهی در حال بررسی است، گفت: این فرآیند از اوایل کار این دولت آغاز شده و امیدواریم تا پایان امسال به نتیجه برسد.

فرهادی در خصوص تعیین ظرفیت‌ها و بازنگری در میزان پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها، عنوان کرد: ظرفیت‌ها در مقاطع تحصیلی مختلف در دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی تعیین شده که برای مقطع کارشناسی ارشد این ظرفیت 20 دانشجو و برای دکتری هفت دانشجو است.

وزیر علوم در مورد تاسیس رشته‌های جدید و دانشگاه‌ها، افزود: این اقدام به شرط داشتن شرایط حداقلی مانند امکانات فیزیکی و بهره‌مندی از اساتید محقق می‌شود با این حال تعدادی از رشته‌های جدید به تائید شورای گسترش آموزش عالی رسیده و پذیرش در تعدادی دیگر نیز متوقف شده است، تاکنون 160 رشته متوقف شده و از امسال این ظرفیت اعمال خواهد شد.

فرهادی تصریح کرد: البته این مساله پیش از این هم وجود داشت اما رعایت نمی‌شد.

وی در مورد پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد، عنوان کرد: در حال حاضر یکی از راهکارهای ما این است که دانشگاه آزاد در برخی از رشته‌ها امکانات خود را ارتقاء دهد همچنین این دانشگاه برخی از دانشجویان خود را به رشته های دیگر منتقل کند.


ویدیو مرتبط :
شیوه پذیرش دانشجو در دانشگاه های ایران !!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شرایط پذیرش دانشجو در دوره‌های نوبت دوم دانشگاه‌ها/ رقم شهریه رشته‌ها



دوره‌های نوبت دوم دانشگاه‌ها

شرایط پذیرش دانشجو در دوره‌های نوبت دوم دانشگاه‌ها/ رقم شهریه رشته‌ها

مشاور عالی سازمان سنجش با تشریح شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو در رشته‌های مختلف تحصیلی دوره‌های نوبت دوم دانشگاه‌ها، میزان شهریه این دوره را اعلام کرد.

حسین توکلی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه عنوان دوره تحصیلی« شبانه » در کلیه دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، به دوره‌های تحصیلی « نوبت دوم » تغییریافته است، اظهارکرد: کلیه داوطلبان مجاز به انتخاب رشته (بر اساس ردیف 5) می‌توانند رشته‌های تحصیلی نوبت دوم را نیز انتخاب کنند.

وی با بیان اینکه مواد امتحانی و ضرایب دروس هر یک از رشته‌های تحصیلی دوره‌های نوبت دوم همانند مواد امتحانی و ضرایب رشته مربوط در دوره روزانه است، اظهارکرد: دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی مجری دوره‌های نوبت دوم، از ارائه خوابگاه، سرویس ایاب و ذهاب و مسائل رفاهی معذور هستند.

وی افزود: بنابراین به داوطلبان توصیه می‌شود، انتخاب خود را بومی کرده و کد رشته‌های شهر محل سکونت خود را انتخاب کنند.

اعطای مدرک به دانشجویان دوره نوبت دوم بدون ذکر «نوبت دوم»

توکلی با تاکید بر اینکه دانشجویان دوره‌های نوبت دوم تابع مقررات آموزشی دانشجویان دوره روزانه خواهند بود، تصریح کرد: مگر در مواردی که در آیین‌نامه طرح ایجاد دوره‌های نوبت دوم مستثنی شده است.

وی با تاکید بر اینکه انتقال دانشجویان دوره‌های نوبت دوم به دوره روزانه ممنوع است، خاطرنشان کرد: مدرک فارغ‌التحصیلی دانشجویان دوره‌های نوبت دوم، بر اساس مصوبات وزارت علوم بدون ذکر کلمه «نوبت دوم» اعطا می‌شود.

رقم شهریه دوره‌های نوبت دوم دانشگا‌ه‌ها

بر اساس این گزارش، میزان شهریه‌های ثابت و متغیر تحصیل در دوره‌های نوبت دوم دانشگاه‌های مجری که به تائید وزارت علوم رسیده، به شرح زیر است:

میزان شهریه ثابت دانشگاه‌های اصفهان، تبریز، تربیت مدرس، تهران، خوارزمی، شهیدبهشتی، شیراز، صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، علم و صنعت ایران و فردوسی مشهد برای گروه علوم انسانی چهار میلیون و 500 هزار ریال در هر نیمسال، شهریه متغییر هر واحد 800 هزار ریال و شهریه هر واحد پایان‌نامه (نظری، دو میلیون ریال) و (آزمایشگاهی و کارگاهی، سه میلیون ریال) است.

همچنین، شهریه ثابت دانشگاه‌های مذکور برای سایر گروه‌های آموزشی در هر نیمسال پنج میلیون ریال، شهریه متغییر هر واحد یک میلیون و 200 هزار ریال و شهریه هر واحد پایان‌نامه (نظری، دو میلیون ریال) و (آزمایشگاهی و کارگاهی، سه میلیون ریال) است.

بر اساس گزارش ایسنا، میزان شهریه ثابت سایر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی دولتی گروه آموزشی علوم انسانی سه میلیون و 600 هزار ریال در هر نیمسال، شهریه متغییر هر واحد 700 هزار ریال، شهریه هر واحد پایان‌نامه (نظری، دو میلیون ریال) و (آزمایشگاهی و کارگاهی، دو میلیون و 500 هزار ریال) است، همچنین میزان شهریه ثابت سایر گروه‌های آموزشی در هر نیمسال چهار میلیون ریال، شهریه متغییر هر واحد800 هزار ریال، شهریه هر واحد پایان‌نامه (نظری، دو میلیون ریال) و (آزمایشگاهی و کارگاهی، دو میلیون و 500 هزار ریال) است./ایسنا