اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

توقف طرح گشت نامحسوس امنیت اخلاقی


سرانجام انتقادات به طرح به‌کارگیری 7 هزار نیروی نامحسوس گشت امنیت اخلاقی، منجر به تغییر دستور کار این نیروها شد. بر این اساس به گفته حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزارت کشور، از این پس طرح امنیت اخلاقی به‌طور «محسوس» اجرا می‌شود.

روزنامه دنیای اقتصاد: سرانجام انتقادات به طرح به‌کارگیری 7 هزار نیروی نامحسوس گشت امنیت اخلاقی، منجر به تغییر دستور کار این نیروها شد. بر این اساس به گفته حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی وزارت کشور، از این پس طرح امنیت اخلاقی به‌طور «محسوس» اجرا می‌شود.

پیش از این بسیاری از مقامات و حتی رئیس‌جمهوری به استفاده از چنین روشی برای گشت در خیابان‌های پایتخت انتقاد کرده بودند. به‌دنبال این واکنش‌ها و نگرانی مردم، وزارت کشور از بررسی این موضوع در شورای امنیت کشور و شورای اجتماعی کشور خبر داد.

حالا به‌نظر می‌رسد که نتیجه این بررسی‌ها به توقف طرح گشت نامحسوس امنیت اخلاقی و جدا شدن طرح امنیت اخلاقی از طرح امنیت اجتماعی شده است. در همین ارتباط به گزارش خبرگزاری مهر حسین ذوالفقاری معاون امنیتی وزارت کشور روز جمعه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه طرح امنیت اجتماعی و اخلاقی نیروی انتظامی را دریافت و بررسی کردیم، افزود: در این طرح موضوعات مختلفی قرار است مورد توجه باشد که شامل برخورد با اراذل و اوباش، توزیع‌کنندگان مواد مخدر و کسانی که ناامنی ایجاد می‌کنند، می‌شود و بخشی هم مربوط به حوزه امنیت اخلاقی و حجاب است.

 وی تصریح کرد: با نظر وزیر کشور، به نیروی انتظامی اعلام شد که طرح امنیت اجتماعی جداگانه باشد و ساز و کار خودش را دنبال کند و اگر دستگاه‌هایی قرار است به ناجا کمک کنند، این دستگاه‌ها باید مشخص شوند و وظایف آنها تعریف شود. معاون وزیر کشور تاکید کرد: طرح امنیت اخلاقی نیز جداگانه و با ساز و کار مخصوص به خود دنبال می‌شود و طبق مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، ۲۳ نهاد در این حوزه وظیفه دارند.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: شاید تلفیق دو طرح امنیت اخلاقی و امنیت اجتماعی قدری نگران‌کننده شده است که در رابطه با موضوع غیرمحسوس بودن امنیت اخلاقی نیز اطلاع‌رسانی خوبی نشد و دغدغه و نگرانی ایجاد کرد، اما بعد از صحبت با ناجا اعلام شد که چیز جدیدی قرار نیست اجرا شود و در حوزه امنیت اخلاقی همان روش محسوس دنبال می‌شود و روش غیرمحسوس نیز تنها مربوط به حوزه امنیت اجتماعی است.

 وی ادامه داد: بخشی از طرح نیروی انتظامی باید در شورای اجتماعی کشور و بخش دیگری از آن نیز باید در شورای امنیت کشور بررسی و شفاف به مردم اعلام شود تا نگرانی برای آنها ایجاد نشود.


ویدیو مرتبط :
طرح فوق العاده امنیت اخلاقی - زور گیری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رییس پلیس پایتخت: طرح امنیت اخلاقی نامحسوس خواست مردم بود/ ماموران نامحسوس ضابط قضائی هستند



 اخبار اجتماعی ,خبرهای  اجتماعی, پلیس

فرمانده انتظامی تهران بزرگ گفت: پلیس در اجرای طرح امنیت اخلاقی نامحسوس، مجاز به برخورد علنی نیست و فقط گزارش می کند.

به گزارش ایسنا، سردار حسین ساجدی نیا با اشاره به این که طرح امنیت اخلاقی از سال های گذشته اجرا شده است افزود: "ایجاد امنیت و آرامش در سطح کشور به ویژه در شهر تهران از جمله انتظارات مردم از پلیس است."

وی با بیان این که امنیت اخلاقی فقط در موضوع پوشش خلاصه نمی شود بلکه در همه موضوعات و آسیب های اجتماعی است اضافه کرد: "پلیس برای این منظور هماهنگی های لازم را با قوه قضائیه داشته است."

نامحسوس بودن طرح امنیت اخلاقی، بنا به در خواست‌های مردم است
سردار ساجدی نیا درباره نامحسوس بودن طرح اخیر امنیت اجتماعی هم گفت: "پلیس در اکثر مأموریت های عملیاتی از جمله مواد مخدر، آگاهی، فتا و پلیس امنیت با لباس شخصی اقدام می نماید. از اهداف مهم این طرح، مقابله با سارقان، اراذل و اوباش، معتادان و قاچاقچیان می باشد."

سردار ساجدی نیا ادامه داد: "پلیس در طرح امنیت اجتماعی هم به صورت محسوس و هم نامحسوس عمل می نماید."

وی با بیان این که نامحسوس بودن این طرح، بنا به در خواست‌های مردم است گفت: "چندین موضوع از جمله مزاحمت نوامیس از دغدغه های مردم بوده است و از پلیس انتظار دارند در این حوزه ورود و رفع دغدغه کند. از دیگر دغدغه های مردم برخورد با حرکات نامتعارف و خطرآفرین در حوزه راهنمایی و رانندگی می باشد.

رییس پلیس پایتخت ادامه داد: پلیس برای انجام مأموریت های متعدد خود بر اساس قوانین و ضوابط جاری در کشور می تواند از مأموران محسوس و نامحسوس خود استفاده نماید. تمام سازوکارهای لازم برای استفاده بهینه برای این مأموریت در نظر گرفته شده و کلیه اقدامات آنان تحت نظارت سیستم های نظارتی پلیس از جمله بازرسی، حفاظت اطلاعات و ... قابل کنترل می باشد.

به گفته وی، کلیه مأموران از کارکنان کادر پلیس تهران و ضابط قضائی می باشند. انتخاب این مأموران بر اساس معیارهای از پیش تعیین شده و تأییدیه مبادی ذیربط صورت گرفته است. از آنجا که این کارکنان به عنوان ضابط قضائی بوده، صحت گزارش آنان مورد تأیید مراجع قضائی می باشد."

رئیس پلیس پایتخت اعلام نمود: این مأموران علاوه بر انجام وظایف و مأموریت های تخصصی خود، در ساعات غیراداری به عنوان مأموران نامحسوس و مورد وثوق، در صورت مشاهده جرایم مشهود، صرفاً اطلاعات لازم را از طریق سیستم های ارتباطی به مرکز پلیس اعلام می نمایند و مأموران به هیچ وجه، مواجهه حضوری و برخورد با مردم را ندارند.

لازم به ذکر است هرگونه اقدامی که نیاز به برقراری ارتباط با مردم باشد صرفا توسط مأموران انتظامی با شناسه پلیسی انجام می گیرد. به جهت رفع دغدغه های مردمان، این اطمینان به شهروندان داده می شود که نظارت کامل بر نحوه رفتار و گزارشات مأموران نامحسوس انجام می شود و اساساً این اقدامات به جهت افزایش احساس امنیت روانی و رفع دغدغه های مردم می باشد.

براساس گزارش سایت پلیس، وی در پایان گفت: "شهروندان عزیز در صورت هرگونه ابهام و شکایت، مراتب را می توانند به پلیس 197 و یا 110 اطلاع دهند و مطمئن باشند در کمترین زمان ممکن به آن رسیدگی خواهد شد."


 اخبار اجتماعی  -  ایسنا