اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

توطئه جدید برای استفاده از بحران عراق جهت ضربه زدن به سوریه



اخبار,اخبار بین الملل ,بحران عراق

 

اخبار بین الملل - توطئه جدید برای استفاده از بحران عراق جهت ضربه زدن به سوریه

طی بیش از دو هفته که از تهاجم گروه های تروریست به عراق می گذرد، سرعت و اهمیت تحولات مربوط به این موضوع، سبب شده عملاً اخبار مربوط به تحولات کشور همسایه عراق، یعنی سوریه به حاشیه برود. با این حال، برخی از گمانه ها و تحلیل ها از وجود توطئه ای مشترک میان گروه های مخالف سوری و آمریکا حکایت دارد که هدف از آن، استفاده از شرایط عراق برای دست زدن به اقدامی جدید در سوریه است.

به گزارش «تابناک»، تا حدود دو هفته پیش، نام گروه تروریستی «داعش» به طور مستقیم به سوریه گره خورده بوده و اخبار جنایات این گروه، تنها از سوریه به گوش می رسید. اما با پیشروی این گروه (با حمایت دیگر عناصر تکفیری و همچنین نیروهای سابق بعثی) در عراق، مشخص شد که دامنه طرح های این گروه، فراتر از سوریه است.

اکنون که تروریست های تکفیری- بعثی همچنان برخی مناطق عراق را تحت اشغال دارند و درگیری ها میان نیروهای وابسته به این گروه ها و نیروهای دولتی- مردمی ادامه دارد، برخی موضع گیری ها و تحلیل ها در مطبوعات و رسانه های غربی و عربی از وجود توطئه ای جدید برای ارتباط دادن تحولات عراق به سوریه و اقدام علیه دولت دمشق حکایت دارد.

در همین زمینه، سایت تحلیلی «المانیتور» مطلبی را به قلم مرهف جوجاتی، از چهره های مخالف دولت سوریه که ریاست موسسه «روز بعد» (با هدف برنامه ریزی برای دوره پس از سقوط بشار اسد) را بر عهده دارد منتشر کرده که در آن ادعا شده به دلیل پیشروی اخیر گروهک داعش، ایالات متحده باید نسبت به آنچه وی «گروه های مخالف میانه رو سوری» می خواند اقدام کند.

جوجاتی در این مطلب ادعا می کند که دلیل اصلی برآمدن گروه داعش و قدرت گیری این گروه، عدم اتخاذ موضع مناسب و انجام ندادن واکنش مناسب از سوی جامعه بین المللی نسبت به تحولات سوریه بوده است؛ وگرنه گروه های به اصطلاح میانه رو می توانستند با کمک خارجی، اقدامات خود علیه اسد را شدت بخشیده و زمینه براندازی وی را فراهم نمایند.

در این زمینه، باید اشاره کرد که طی بیش از سه سال اخیر، یکی از مسائلی که به عنوان دلیل خودداری آمریکا از ارسال سلاح های سنگین برای مخالفان دولت سوریه از آن یاد می شد، نگرانی از این احتمال بود که این سلاح ها به دست گروه های افراطی و تندرو بیفتد و از آن علیه منافع خود دولت های غربی استفاده شود.

اکنون استدلال گروه های مخالف سوریه – که به نظر می رسد جوجاتی وظیفه سخنگویی آن ها را بر عهده گرفته – این است که با توجه به اینکه داعش توانسته با بهره گیری از منابع مالی و تسلیحاتی برخی از کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس، همه گونه امکاناتی را برای خود فراهم کند، آمریکا نیز باید امکانات لازم را برای دیگر گروه ها فراهم نماید تا بتوانند هم برابر این گروه و هم در مقابل دولت سوریه به مبارزه بپردازند.

در همین زمینه، باید خاطرنشان کرد که با وجود مخالفت دولت اوباما با ارسال سلاح های سنگین برای گروه های مخالف سوری، عناصر تندروی جمهوری خواه در این کشور همواره بر ضرورت انجام چنین اقدامی تأکید کرده اند. بر همین اساس و با توجه به پیوندهای شدید موجود میان گروه های مخالف سوری و عناصر تندرو آمریکایی، می توان ایده مطرح شده از سوی جوجاتی را یک طرح مشترک از سوی گروه های مخالف سوریه و جمهوری خواهان به منظور تشدید فشارها بر دولت اسد ارزیابی کرد.

از سوی دیگر، گفتنی است جوجاتی در حالی خود و هم قطارانش را «میانه رو» می خواند که پیش از اوج گیری قدرت داعش در سوریه، این گروه موسوم به «ارتش آزاد سوریه» بود که مسئولیت انجام عملیات های نظامی و جنایات مختلف را بر عهده داشت. اکنون نیز که این گروه ها درخواست سلاح سنگین را مطرح می کنند، می توان انتظار داشت که در صورت برآورده شدن این درخواست، چه سرنوشتی در انتظار سوریه خواهد بود.

به عبارت دیگر، وقتی پای سلاح های پیشرفته به میان بیاید، قائل شدن به تفکیک میان «تروریست های افراطی» و «تروریست های میانه رو» امری خنده دار است! بر این اساس، می توان تنها هدف افرادی چون جوجاتی از طرح این گونه مسائل را، تلاش برای ماهی گرفتن از آب گل آلود خاورمیانه و بهره گیری از بحران عراق به نفع پیشبرد دستور کار خود در سوریه ارزیابی کرد. 

اخبار بین الملل - تابناک

 


ویدیو مرتبط :
ضربه سوخوی عراقی به توپخانه داعش - عراق -سوریه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بسته پیشنهادی ایران برای حل بحران سوریه: استفاده از گزینه امنیتی کاهش یابد/ دوستان سوری فقط تشکر کردند!



 

 

بسته پیشنهادی ایران برای حل بحران سوریه: استفاده از گزینه امنیتی کاهش یابد/ دوستان سوری فقط تشکر کردند!

یک منبع ایرانی از ارائه بسته پیشنهادی ایران به سوریه برای حل بحران این کشور خبر داد.

به گزارش عصر ایران، یک منبع ایرانی در مصاحبه با خبرگزاری آلمان گفت: ایران با ارائه مجموعه ای از پیشنهادات کتبی به سوریه، از این کشور خواسته است استفاده از " گزینه امنیتی " در بحران سوریه را کاهش دهد.

 

این منبع ایرانی در دمشق اضافه کرد: تهران بارها مجموعه ای از پیشنهادات را که بیشتر آنها سیاسی بودند، به مقامات سوریه ارائه کرد اما دوستان سوری تنها به شنیدن این نصیحت ها اکتفا کردند و از پشتیبانی ما از سوریه تشکر کردند.

به ادعای خبرگزاری آلمان ، این منبع ایرانی گفت: مقامات سوریه گفته اند که درحال انجام اجرای برنامه اصلاحات هستند و می توانند بحران فعلی در کشورشان را حل و از آن عبور کنند.

این منبع ایرانی که خواست نامش اعلام نشود افزود: پیشنهادات ایران شامل شماری از مسائل مهم و از جمله مسائل مربوط به بحران کنونی در سوریه است. بخشی از این پیشنهادات نیز مربوط به عملکرد رسانه های رسمی و شبه رسمی در سوریه (در برابر بحران این کشور) و روش های واقعگرایانه برای تعامل با طیف های گوناگون ملت سوریه است.

این منبع ایرانی ادامه داد: دهها بند از مجموعه پیشنهادات مکتوب ایران به مقامات سوریه شامل راه حل هایی بود که می توانست براساس دیدگاه ایران در حل بحران سوریه و کاهش تراکم نارضایتی  در میان مردم سوریه موثر باشند ، به ویژه در زمانی که بحران در مراحل اولیه خود بود. ما تجربه های خود را در اختیار دوستان سوری گذاشتیم و توجه آنها را به این موضوع جلب کردیم که ضروری است از شدت استفاده از گزینه امنیتی در سوریه کاسته شود.

در همین حال ، روزنامه النهار لبنان نیز نوشت که یک منبع ایرانی در دمشق ، ارائه بسته پیشنهادی ایران به سوریه برای حل بحران این کشور را تایید کرد.

سایت شبکه الجزیره نیز در گزارشی می نویسد: رضا سجادی سفیر ایران در مسکو نیز روز شنبه هفته گذشته گفته بود سوریه پیشنهاد ایران برای توقف بحران در این کشور را رد کرد و به مقامات تهران گفته بود که سوریه توانایی اداره این بحران را دارد.

سجادی اضافه کرده بود که ایران در سطح جهانی و سازمان های بین المللی تلاش هایی را برای انعکاس واقعی آنچه در سوریه روی می دهد انجام می دهد و در مقابل غرب به دنبال سیاه نمایی حوادث سوریه است.

سجادی گفته بود: در این طرح به سوریه پیشنهادهایی را ارائه کردیم اما دولت سوریه معتقد است که می تواند مشکلاتش را خود حل کند و نیازی به مشارکت دیگر کشورها برای حل مشکلات خود ندارد و تنها مشاورهای های سیاسی را می پذیرد.

سایت شبکه الجزیره به نقل از خبرگزاری مهر نیز گزارش داد که علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه ایران دیروز شنبه مطالبات مردمی مطرح شده در سوریه را مشروع توصیف کرد و از حکومت سوریه خواست تا به سرعت نسبت به پذیرش این خواسته ها اقدام کند.

شبکه الجزیره این اظهارات صالحی را بی نظیرترین واکنش از سوی ایران در برابر بحران سوریه می داند که از 5 ماه پیش آغاز شده و هم اکنون شدت بیشتری یافته است.

صالحی همچنین از خواسته های کشور های غربی برای کناره گیری بشار اسد از ریاست جمهوری سوریه انتقاد کرد و آن را دخالت آشکار در امور داخلی سوریه توصیف کرد.

صالحی تاکید کرده بود که ایران در برابر اعتراضات در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا موضع مشترکی را اتخاذ کرده بود.

ایران اعتراضات در همه کشورهای عربی به استثناء سوریه را تایید کرده و ضمن دفاع از بشار اسد از فراخوان های وی برای اصلاحات نیز حمایت می کند.

صالحی درباره سقوط بشار اسد نیز هشدار داد و گفته بود این وضعیت به خلاء سیاسی در سوریه منجر خواهد شد که این حالت عواقب غیرقابل پیش بینی بر کشورهای همسایه و بر منطقه خواهد داشت. این وضعیت می تواند به فاجعه ای در منطقه منجر شود.

محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران نیز روز چهارشنبه گذشته از سوریه خواست تا راه حل به دور از خشونت را اجرا کند.

این در حالی است که در روز جمعه گذشته امیر قطر در سفر چند ساعته به تهران، با محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران دیدار و گفت وگو کرد.

به اعتقاد تحلیلگران موضوع سوریه مهمترین مسئله مورد بحث در مذاکرات دوحه - تهران بوده است.

رسانه های خارجی گزارش داده بودند که امیر قطر پس از دیدار با مقامات ایرانی گفته بود: راه حل امنیتی در سوریه شکست خورده و این موضوع ثابت شده است. به نظر نمی رسد ملت سوریه از مطالبات خود عقب نشینی کند. ملت سوریه قیام مردمی غیرمسلحانه واقعی را برای مطالبه آزادی و عدالت را آغاز کرده است.

امیر قطر ابراز امیداری کرده بود تصمیم گیران در سوریه به ضرورت تغییر براساس آرمان های ملت خود پی ببرند.

ایران و قطر هر دو از کشورهای نزدیک به حکومت سوریه به شمار می روند اما با آغاز اعتراضات در سوریه از حدود 5 ماه پیش، روابط دوحه - دمشق به تیرگی گرایید چرا که شبکه الجزیره مستقر در دوحه به شدت روند اعتراضات ضدحکومتی در سوریه را پوشش می دهد.

چندی پیش نیز سفارت قطر در دمشق مورد حمله شماری از حامیان بشار اسد قرار گرفت و پس از آن سفیر و تمامی دیپلمات های قطری در دمشق بدون اطلاع مقامات وزارت خارجه سوریه، این کشور را به مقصد دوحه ترک کردند و سفارت قطر به طور کامل تعطیل شد.

پس از چندی کویت، عربستان سعودی و بحرین نیز در اعتراض به خشونت دولتی علیه مردم معترض در سوریه، نیز سفرای خود را از دمشق فراخواندند.

اتحادیه عرب نیز دیروز در نشستی در سطح وزیران خارجه، تصمیم گرفت هیاتی را بررسی وضعیت سوریه و بازدید از برخی شهرهای این کشور و تاکید به مقامات سوری بر اجرای سریع اصلاحات، به دمشق اعزام کند.

سوریه از پنج ماه پیش تاکنون با موجی از اعتراضات با مطالبه کناره گیری بشار اسد از ریاست جمهوری و پایان حکومت 40 ساله حزب بعث و خانواده اسد براین کشور روبه روست.

براساس آمارهای منتشر شده از سوی سازمان ملل متحد و فعالان حقوق بشر، تاکنون 2200 نفر در سرکوب دولتی اعتراضات مردمی در سوریه کشته شده اند.

در همین حال روسیه اعلام کرد فرستاده "بسیار مهم"ی را برای انتقال پیام به دمشق اعزام می کنند.

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان نیز در سخنانی در روز جمعه گذشته همزمان با روز جهانی قدس ضمن هشدار نسبت به سقوط حکومت بشار اسد در سوریه گفته بود که اگر حکومت فعلی سوریه نبود، کمک های ایران به حزب الله لبنان نمی رسید. اگر حکومت سوریه نبود حزب الله در جنگ 33 روزه و جنبش حماس در جنگ 22 روزه در مقابل اشغالگری اسرائیل پیروز نمی شدند.

نصرالله هشدار داده بود در صورت ناآرامی و بی ثباتی در سوریه، این وضعیت به کل منطقه سرایت خواهد کرد.

دبیرکل حزب الله لبنان درعین حال بر ضرورت انجام اصلاحات بزرگ در سوریه تاکید کرد و گفت هر آنکه خواهان خوبی برای سوریه است باید از روند اصلاحات در این کشور حمایت کند و نخستین شرط انجام اصلاحات، برقراری ثبات و آرامش است.

درهمین حال اعتراضات به دمشق هم رسیده است. در دو روز گذشته حامیان دولت سوریه به دو مسجد در دمشق از جمله مسجد الرفاعی حمله کردند و مانع از برگزاری تظاهرات معترضین شدند.

در سرکوب اعتراضات مردمی دیروز شنبه در شهرهای مختلف سوریه، دو نفر کشته شدند.

دولت سوریه با رد وجود اعتراضات مردمی، ناآرامی های این کشور را به گروه های مسلح تبهکار و تروریستی نسبت می دهد و مدعی کشته شدن 500 نفر از نیروهای امنیتی سوریه به دست این گروه هاست..../ عصر ایران