اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

توصیه نظام دامپزشکی به دلیل شیوع تب مالت



اخبار,اخباراجتماعی  , بیماری تب مالت

عضو کمیته تخصصی بهداشت دام و موادغذایی سازمان نظام دامپزشکی گفت: مصرف کنندگان محصولات شیر،پنیر، کره و حتی ماست غیر پاستوریزه از بیماری تب مالت بیماری‌های سل دستگاه گوارش، تب کیو ،سالمونلا و ... درامان نیستند.

عضو کمیته تخصصی بهداشت دام و موادغذایی سازمان نظام دامپزشکی گفت: مصرف کنندگان محصولات شیر،پنیر، کره و حتی ماست غیر پاستوریزه از بیماری تب مالت بیماری‌های سل دستگاه گوارش، تب کیو ،سالمونلا و ... درامان نیستند.

به گزارش تسنیم، نیره پیروز بخت اخیرا در جمع خبرنگاران اعلام کرده است :«آمادگی لازم برای همکاری با  وزارت بهداشت ، وزارت جهاد و  سازمان حمایت مصرف کنندگان برای جلوگیری از عرضه لبنایت سنتی در بازار را دارد».

وی همچنین بیان داشته است که عرضه شیر و محصولات لبنی باید ساماندهی شود تا از بیماری هایی مانند تب مالت و دیگر آلودگی های میکروبی جلوگیری شود.

بنا براین گزارش اما هنوز چند روز از این سخنان نگذشته بود که اظهارات تایید نشده‌ای در خصوص ادامه فعالیت لبنیات فروشان سنتی در کشور به گوش رسید و مطرح شد وزارت بهداشت طرح خود کنترلی لبنیات فروشان را آغاز کرده است.  

عضو کمیته تخصصی بهداشت دام و موادغذایی سازمان نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: مصرف لبنیات سنتی و غیر پاستوریزه با وجود اینکه از نظر بهداشتی مورد تایید نیست اما با زرق و برقی که ایجاد کرده اند به سرعت در شهر‌های بزرگ در حال توسعه هستند.

آراسب دباغ مقدم افزود: تب مالت علاوه بر جوامع شهری خود روستائیان و عشایر را نیز درگیر می‌کند به طوری که مصرف کنندگان محصولات شیر،پنیر، کره و حتی ماست غیر پاستوریزه از بیماری تب مالت درامان نیستند.

وی‌خاطرنشان‌کرد: افرادی که با دام سرو کار دارند نظیردامپزشکان، واکسیناتور‌ها و دامدارن از این بیماری مصون نیستند .

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: از طرفی نیز تب مالت تنها بیماری نیست که از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه یا سنتی ایجاد می شود به طوری که بیماری‌های سل دستگاه گوارش، تب کیو و سالمونلا و ... نیز از جمله این موارد است.

وی تصریح کرد:مصرف لبنیات غیر پاستوریزه در هیچ کجای دنیا حتی کشور‌هایی که دامداری های صنعتی دارند توصیه نمی شود. در کشور‌های محدودی نظیر آمریکا استفاده از لبنیات سنتی مجاز است اما در کشور ما که حدود 50 درصد دامداری‌ها سنتی هستند قابل قبول نیست.

این مقام مسئول در پاسخ یه این سوال که آیا جوشاندن شیرباعث از بین رفتن آلودگی های آن می شود یا خیر گفت: جوشاندن شیر درمنزل آلودگی ها را از بین می برد اما حرارت مستقیم بر شیر بسیاری از مواد مغذی آن را از دست می‌دهد.

وی یاد آورشد: در صورتی که شیر آلودگی داشته باشد محیط  آشپرخانه و یخجال را آلوده می‌کند و یک قطره آن نیز می تواند خود عامل بیماری زا باشد.

دباغ مقدم گفت: مصرف لبنیات سنتی قاعدتا تنها باید در مناطقی استفاده شود که دسترسی به لبنیات پاستوریزه وجود ندارد.

گفتنی است که رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت نیز اخیرا با اشاره به شیوع بیماری تب مالت در برخی از استان‌ها گفت: توصیه قطعی‌ما به مردم این است که فقط و فقط شیر پاستوریزه مصرف کنند.


  اخبار اجتماعی  -  تسنیم


ویدیو مرتبط :
پنج برابر شدن شیوع تب مالت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توصیه‌های سازمان دامپزشکی درباره تب کریمه کنگو



اخبار,اخبار اجتماعی, تب کریمه کنگو


اخبار اجتماعی - توصیه‌های سازمان دامپزشکی درباره تب کریمه کنگو

وی اضافه کرد: دوران نوزادی آنها در روی بدن مهره‎داران کوچک و بلوغ آنها روی دام‎ها و مهره‎داران بزرگ است. این بیماری به خاطر اینکه روی بدن مهره‎داران کوچک است عمر زیادی در طبیعت دارد.

رییس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کل کشورهای منطقه وجود دارد.

به گزارش ایسنا، مهدی خلج در جمع خبرنگاران بیان کرد: بروسلوز یک بیماری دامی بوده که در انسان تحت عنوان تب مالت شناخته شده است. کنترل این بیماری خطرناک بسیار سخت بوده و علت آن نیز این است که همه دام‎ها می‎توانند مخزن بیماری باشند.

وی اضافه کرد: عامل بیماری چندین نوع باکتری است که در محیط بیرون از بدن نیز می‎توانند دوام بیاورند و از دام به انسان می‎تواند منتقل شود برای همین وزارت بهداشت جهانی و تمام کشورهای دنیا روی این بیماری به شدت حساس هستند.

خلج ادامه داد: سازمان دامپزشکی کشور سالیانی است که با این بیماری مبارزه می‎کند و در این راستا آموزش مردم و دامداران را به طور مستمر در دست اجرا دارد و هر ساله طیف گسترده‎ای از دام‎ها را واکسیناسیون می‎کند.

رییس دامپزشکی کشور جدا کردن دام‎های آلوده، دفن دام‎های هلاک شده و فرستادن دام‎های بیمار به کشتارگاه را از دیگر اقدامات این سازمان برشمرد و افزود: در این سال‎های اخیر به دلیل کاهش اعتبارات و کمبود نیروی انسانی و پزشکی کشور آن گونه که بخواهیم نتوانستیم با آن برخورد کنیم و این بیماری در کل کشور وجود دارد و بومی تمام کشورهاست.

خلج با بیان اینکه تمام سعی خود ار در کاهش شیوع آن به کار می‎بندیم تا میزان آن را کسر دهیم، اظهار کرد: بخشنامه‎ای به سراسر دامپزشکی‎های استان فرستاده شده تا با همراهی دانشگاه علوم‎پزشکی و بهره‎گیری از خدمات بخش غیر دولتی دامپزشکی اقدامات پیشگیری و واکسیناسیون را علیه این بیماری انجام دهند.

وی تصریح کرد: سازمان سعی دارد با پیگیری‎های خود از اعتبار هفت هزار میلیارد تومانی که از هدفمندی یارانه‎ها در اختیار وزارت بهداشت قرار می‎گیرد مقدار قابل توجهی را جهت مبارزه با این بیماری معطوف دارد.

رییس دامپزشکی کشور در ادامه گفت: ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کل کشورهای منطقه وجود دارد و ناقل آن کنه‎های سخت هستند که به صورت فراوان در طبیعت یافت می‎شود.

وی اضافه کرد: دوران نوزادی آنها در روی بدن مهره‎داران کوچک و بلوغ آنها روی دام‎ها و مهره‎داران بزرگ است. این بیماری به خاطر اینکه روی بدن مهره‎داران کوچک است عمر زیادی در طبیعت دارد.

خلج ادامه داد: باید آموزش عمومی به مردم داده شود و دام‎ها 14 روز قبل از اینکه به کشتارگاه برده می‎شوند مورد سم‎پاشی قرار گیرند تا بدن آنها از وجود این ویروس پاک شود. همچنین لاشه می‎بایست به مدت 24 ساعت در فضای سرد و شرایط فریز قرار گیرد تا عامل بیماری از بین برود.

رییس دامپزشکی کشور اظهار کرد: مردم گوشتی را که خریداری می‎کنند از مراکز رسمی باشد و از کشتارگاه‎های و فروشندگان غیر مجاز گوشت مورد مصرف خود را تهیه نکنند؛ در کنار این موارد بهسازی اماکن نگهداری یکی از راهکارهای مؤثر در مبارزه با این بیماری است چرا که راحت‎تر می‎توان فضا را از عامل بیماری پاک کرد.

خلج تصریح کرد: آموزش روستاییان خصوصاً زنان از اهمیت ویژه‎ای برخوردار است و باید در هنگام دوشیدن دام‎ها که یکی از راه‎های ورود بیماری به بدن است نکات بهداشتی را بیشتر رعایت و در صورت امکان از دستکش استفاده کنند. 

اخبار اجتماعی - ایسنا