اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

توصیه‌های سفارت ایران در مالزی به مسافران این کشور



اخبار,اخبار سیاست خارجی,سفارت ایران

کشور مالزی مقرارت بسیار سخت‌گیرانه‌ای در خصوص قاچاق مواد مخدر دارد، بگونه‌ای که بلافاصله پس از دستگیری فرد مذکور مراتب رسانه‌ای شده و ضمن پخش تصویر متهم از تلویزیون و چاپ عکس در روزنامه‌های کثیر الانتشار وی را روانه زندان می‌کنند. دوره بازداشت تا رفع اتهام، بسیارطولانی و طاقت فرسابوده و باید سه دوره دادگاه مختلف در چندین سال طی شود.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی هشدارها و توصیه‌هایی جدی به مسافرانی که قصد مسافرت به مالزی دارند، ارائه کرد.

 سفارت جمهوری اسلامی ایران در کوالالامپور طی اطلاعیه‌ای ضمن خوش‌آمدگویی به کلیه هم‌وطنان عزیزی که قصد مسافرت به مالزی را دارند، برخی نکات لازم و ضروری را جهت راهنمایی و پیشگیری از وقوع هرگونه حادثه ناگوار به شرح ذیل اعلام کرد:

1- در مسیر سفر به مالزی و یا بازگشت به میهن اسلامی، توصیه می‌گردد اکیدا از قبول هرگونه وسیله و یا بسته از افراد ناشناس (ایرانی یا غیرایرانی) جهت تحویل به خانواده آنها و . . . اکیداٌ خودداری نمائید زیرا ممکن است برای قاچاق مواد مخدر از حسن ظن شما سوء استفاده گردد. حتما از محتوای بسته یا بسته‌های همراه خود شخصا مطلع و مطمئن شوید و بعد آن‌ را تحویل دهید.

2- کشور مالزی مقرارت بسیار سخت‌گیرانه‌ای در خصوص قاچاق مواد مخدر دارد، بگونه‌ای که بلافاصله پس از دستگیری فرد مذکور مراتب رسانه‌ای شده و ضمن پخش تصویر متهم از تلویزیون و چاپ عکس در روزنامه‌های کثیر الانتشار وی را روانه زندان می‌کنند. دوره بازداشت تا رفع اتهام، بسیارطولانی و طاقت فرسابوده و باید سه دوره دادگاه مختلف در چندین سال طی شود.

3- سفارت توصیه می‌نماید از گذرنامه خود که تنها سند هویتی شما است مراقبت نموده و آن را به امانت نزد هیچ کس قرار ندهید. در صورت خروج از هتل و یا محل اقامت، ضمن مراقبت کامل، همیشه آن را همراه خود داشته باشید. زیرا در صورت دستگیری توسط پلیس تا ارائه گذرنامه و رفع هرگونه اتهام، در بازداشتگاه‌های مالزی خواهید ماند.

4- علیرغم وجود امنیت در این کشور، توصیه می‌گرددکه مسافرین ضمن هوشیاری کامل از وسائل خویش از قبیل پول، به ویژه اسناد و اوراق هویتی(گذرنامه) و بلیط مراقبت نمایند. در مناطق پر تردد و در مجموع، تمام اوقات مراقب کیف ربایان و سارقین حرفه‌ای باشند.

ملاحظه: علاوه بر رعایت مورد فوق بهتر است تصویر صفحات مشخصات و مهر ورود به مالزی مندرج درگذرنامه خود را در گوشی همراه خود و یا محل مناسبی نگهداری نمایند.

5- ویزای ورود به کشور مالزی با شرایط ok بودن بلیط برگشت، پول به مقدارکافی و آدرس معتبر در مالزی، 14 روز است لذا توصیه می‌شود مسافران جهت ورود قطعی، شرایط مذکور را داشته باشند و به هیچ وجه بیشتر از موعد مقرر اقامت ننمایندزیرا مقررات این کشور برای کسانی که اقامت بیش از حد مجاز داشته باشند جریمه و زندان می‌باشد.

6- دولت مالزی علاوه بر اداره پلیس عمومی، بخش ویژه‌ای بنام پلیس شریعت دارد که مسلمانان از هر ملیتی را که خطا نمایند دستگیر و زندانی می‌کنند. ورود مسلمانان به کلوپ‌های شبانه، دیسکو و یا مراکز مشابه آن ممنوع بوده و برخی مواقع بین دستگیرشدگان افراد ناآگاهی که حتی به منظور تماشا و یا سرگرمی وارد این قبیل مکان‌ها شده‌اند نیز به چشم خورده و موضوع در رادیو و تلویزیون مالزی منعکس شده است.

سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی در پایان ضمن آرزوی سفر خوش برای کلیه هموطنان، درخواست کرده است تا در صورت مواجهه با هرگونه مشکل مراتب سریعاٌ به بخش کنسولی سفارت منعکس شود.

 

اخبارسیاست خارجی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
حمله به سفارت جمهوی اسلامی ایران در کشور های اروپایی_2

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وضعیت اسف‌بار زنان ایرانی زندانی در مالزی / انتقاد از عملکرد سفارت ایران



زندان  مالزی , وضعیت زندانیان ایرانی در مالزی,

وضعیت اسف‌بار زنان ایرانی زندانی در مالزی / انتقاد از عملکرد سفارت ایران

در حال حاضر ۷۰ زندانی ایرانی محکوم به اعدام در مالزی وجود دارند.

صدور حکم اعدام برای دو زن ایرانی در زندان مالزی بهانه‌ای شد برای جستجو درباره وضعیت زندانیان ایرانی در مالزی. زنی که به تازگی از زندان کوالالامپور آزاد شده، از شرایط "اسف‌بار" این زندان به خصوص برای زنان می‌گوید.
 
به گزارش دویچه وله، دو زن جوان ایرانی به جرم حمل مواد مخدر در مالزی به اعدام محکوم شدند. ندا و شهرزاد ۲۶ و ۳۱ ساله حامل حدود پنج کیلو مفتامین بوده‌اند که در فرودگاه کوالالامپور دستگیر می‌شوند.

به گزارش رسانه‌های فارسی زبان، هریک از این دو بیش از دو کیلو مفتامین با خود داشته‌اند اما "شراره سعیدی" فعال حقوق زندانیان در مالزی به دویچه‌وله می‌گوید که یکی از این دونفر هیچ ماده مخدری همراهش نبوده بلکه تنها به دلیل همراهی و دوستی با فرد دیگر دستگیر می‌شود.

زن دیگری که مواد را در لباس‌هایش جاسازی کرده بوده در ازای دریافت ۳ میلیون تومان پول حاضر به این کار شده است. این فرد که به گفته خانم سعیدی در تمام طول این سه سال حمایت مالی صاحب اصلی مواد را داشته، حاضر نشده شهادت دهد که دوستش از این جریان بی اطلاع بوده است.

خانم سعیدی البته تاکید می‌کند که شرایط زندان‌های مالزی آنقدر بد و اسف‌بار است که اصلا نمی‌توان از زندانیان انتظار داشت رفتارهای منطبق با عقل و منطق انجام دهند.

یکی از زنانی که مدت ۴۲ روز در زندان کوالالامپور بوده و به تازگی آزاد شده است به دویچه‌وله می‌گوید که در حال حاضر بین ۳۰ تا ۳۵ زندانی زن در فاصله سنی ۲۶ تا ۶۵ سال در این زندان هستند که جرم یا اتهام اکثر آنان حمل مواد مخدر است.

این فرد که نخواست نامش فاش شود، شرایط بهداشتی و غذایی این زندانیان را "اسف‌بار" توصیف می‌کند و می‌گوید: «زنان در اتاقک‌های کوچک سه در چهار متری نگهداری می‌شوند و در هر اتاق ۱۵ تا ۱۶ نفر به سر می‌برند.

 

در چنین شرایطی، با جمعیت زیاد و فضای فوق‌العاده کم، فقط جای کوچکی را به "سرویس بهداشتی" اختصاص داده‌اند که البته نمی‌شود اسم آن را سرویس بهداشتی گذاشت به خاطر این‌که از آن به عنوان دست‌شویی، حمام، روشویی و دست‌شویی استفاده می‌شود.

خانم‌ها از ناراحتی‌های زنان و پوستی رنج می‌برند. به یک نوع بیماری قارچ به نام "گوراب" که مربوط به آب و هوا و وضعیت غیربهداشتی اینجاست، مبتلا می‌شوند. شپش ‌در زندان بیداد می‌کنند. چون اکثر مجرم‌هایی که با هم‌دیگر هستند، موهای‌شان بلند است و استحمام در آن‌جا انجام نمی‌گیرد، به همین خاطر شپش‌ها منتقل می‌شوند. تشک‌های آن‌جا فوق‌العاده کثیف و بدبو هستند که روی زمین پهن می‌شوند».

به گفته این فرد برخی از این زنان به خاطر تامین غذا و دارو مجبور به تن‌فروشی می‌شوند و مسئولان زندان هم این موضوع را می‌دانند اما بر آن سرپوش می‌گذارند.

این زندانی سابق می‌گوید: «در ماه رمضان همه‌ی بچه‌ها را به یک سلول منتقل کردند که خیلی زجرآور بود. مثلاً بعضی خانم‌ها پریود بودند و نمی‌توانستند روزه بگیرند، اما شرایط را برای همه یکسان کرده بودند. بچه‌ها می‌گفتند ما نمی‌توانیم روزه ‌بگیریم، باید غذا بخوریم، روزه گرفتن و نماز خواندن ما حرام است، ولی به آن‌ها گفته می‌شد که فرقی نمی‌کند، شما هم همان دو وعده غذا را دارید».

حمل ماده‌ای که نمی‌دانند چیست
فرد گفت و گو کننده با دویچه‌وله می‌گوید بیش از نیمی از این زندانیان نمی‌دانستند که حامل مواد مخدر هستند و تنها به آنها گفته شده که اینها دارویی است که ممکن است ورودش به مالزی قدغن باشد اما اگر به ماموران فرودگاه رشوه بدهید کاری با شما نخواهند داشت.

شراره سعیدی نیز تایید می‌کند که اکثر کسانی که به صورت گروهی دستگیر شده‌اند اصلا نمی‌دانسته‌اند که حامل مواد مخدر هستند. او می‌گوید در هر گروه تنها یک نفر از موضوع اطلاع دارد و او هم اجازه ندارد چیزی در این مورد به بقیه بگوید.

به گفته این زندانی سابق، بیشتر زنان زندانی متارکه کرده ‌و بیکار هستند و به همین دلیل نیاز مالی شدید دارند و در ازای دریافت ۳ تا ۵ میلیون تومان پول حاضر به حمل این مواد شده‌اند. برخی دیگر نیز از سوی همسرانشان وادار به این کار شده‌اند.

این فرد به زن مسنی اشاره می‌کند که به دلیل تامین هزینه خرید کلیه برای شوهرش حاضر به حمل مواد مخدر به مالزی شده و زن دیگری که دختری عقب‌مانده دارد و برای تامین هزینه‌های او ناچار به این کار شده است.

سفارتی که حامی نیست
در طول چند سال اخیر که تعداد زندانیان ایرانی مالزی افزایش پیدا کرده است تنها دوبار نماینده‌ای از سفارت ایران در مالزی به دیدار این زندانیان رفته است.

در حالی که به گفته زنی که با دویچه‌وله گفت و گو کرد، نمایندگان سفارت‌خانه‌های کشورهای دیگر مثل ویتنام و میانمار هر ماه به دیدار زندانیانشان می‌روند و در تامین غذا و داروی آنها کمک می‌کنند.

این زن می‌گوید: «بچه‌هایی هستند که قرار است آزاد بشوند. آن‌ها می‌گویند ما قرار است آزاد بشویم و سفارت آمار ما را هم دارد، ولی متأسفانه کوتاهی می‌کند و به موقع در دادگاه‌شان حاضر نمی‌شود و هیچ کنترلی هم بر پرونده آنها نمی‌کند. می‌گویند از لحاظ دارو و درمان، سفارت می‌تواند به آن‌ها کمک کند، ولی متأسفانه این کمک‌ها را دریغ می‌کند.

 

یکی دوبار هم که نماینده‌ی سفارت به آن‌جا رفته، فقط گفته که شما با این کارتان آبروی ایران را برده‌اید و از ما انتظار کمک نداشته باشید. با توجه به کاری هم که کرده‌اید، مجرم هستید و هر بلایی‌هم که سرتان بیاید، حق‌تان است».

از روز اول اکتبر امسال (۹ مهر) دولت مالزی مدت ویزای ایرانیان را که سه ماه بود به ۱۴ روز تقلیل داده است.

 به گفته وزیر کشور مالزی این تغییر به این دلیل صورت گرفته که ایرانیان از مالزی برای عبور و مهاجرت غیرقانونی به استرالیا استفاده می‌کنند. او تصریح کرده که این کار به درخواست دولت استرالیا انجام شده است.

شراره سعیدی می‌گوید این اقدام نیز در راستای فشار بیشتر بر ایرانیان است که تا کنون با اعتراضی از سوی دولت ایران روبرو نشده است.

دو زنی که به اعدام محکوم شده‌اند از روز ۹ مهر به سلول انفرادی منتقل شده‌اند. بر اساس قوانین مالزی به محض صدور حکم اعدام حتی در مرحله بدوی، زندانی به سلول انفرادی منتقل می‌شود.

به گفته خانم سعیدی در حال حاضر ۷۰ زندانی ایرانی به اعدام محکوم شده‌اند و کسانی در میان آنها هستند که دو سال و نیم است در انفرادی به سر می‌برند. این فعال حقوق زندانیان می‌گوید وقتی به دیدن این افراد می‌رود از او خواهش می‌کنند تا بیشتر بماند تا آنها را دیرتر به سلول انفرادی برگردانند.

زنی که ۴۲ روز در زندان کوالالامپور بوده می‌گوید: «اینجا آخرالزمان است»./عصر ایران