اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

توافقات بانکی میان ایران و روسیه /چند بانک روسی حساب ریالی افتتاح می کنند



اخبار,اخبارا قتصادی,روابط  تجاری  ایران  وروسی

سفیر ایران در مسکو در نشست اتاق مشترک ایران و روسیه از توافقات مهم بانکی میان تهران و مسکو برای افزایش سطح مبادلات تجاری خبر داد و گفت: با موافقت رییس بانک مرکزی برای چند بانک روسی در ایران حساب ریالی افتتاح می شود.

مهدی سنایی در این جلسه که با حضور مجتبی خسروتاج قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت و ولی الله افخمی راد رییس سازمان توسعه تجارت ایران برگزار شد، افزود: هفته گذشته نمایندگان دو بانک روسی در ایران حضور یافته و مذاکراتی با مقامات بانک مرکزی ایران انجام داده اند.

وی ادامه داد: افتتاح حساب مشترک و پایاپای ایران و روسیه، دومین گام توسعه روابط بانکی بین دو کشور خواهد بود و در این زمینه توافقاتی بر مبنای حساب مشترک و پایاپای صورت گرفته تا این حساب افتتاح شود، ضمن آنکه حتی بر این اساس طرف های ایرانی و روسی از طرف بانک مرکزی دو کشور انتخاب شده اند.

سفیر ایران در روسیه با بیان اینکه روسیه تنها با چین چنین حسابی را باز کرده است، تصریح کرد: گشایش چنین حسابی از سوی روسیه با ایران تنها به منظور تسهیل مبادلات تجاری دو کشور مورد توجه قرار گرفته است.

سنایی سپس گام سوم را تبادل از طریق 'میربیزینس' بانک برشمرد و گفت: بر این اساس مقرر شده تا صادرکنندگان ایرانی معادل ارز کالاهای فروخته شده خود به روسیه را عینا به صورت ریالی در ایران تحویل بگیرند که دو نوبت جلسه هیات مدیره بانک ملی در مسکو برگزار شده و بانک ملی صرافی خود را در این کشور فعال کرده است.

سنایی اضافه کرد: از سمت روسیه نیز به ایران مبلغی که به صادرکنندگان تحویل می شود، نامحدود است اما برای تحویل پول روسی به ازای ریالی که در ایران پرداخت می شود، اندکی محدودیت وجود دارد.

وی در ادامه توقف کاهشی روابط تجاری میان ایران و روسیه را از دستاوردهای دولت یازدهم دانست و افزود: طی سه سال پیاپی روابط تجاری دو کشور سالانه 20 تا 30 درصد کاهش یافت اما در سال 92 این روند کاهشی متوقف و روند افزایشی به خود گرفت.

سنایی ادامه داد: امسال مطابق آمار گمرک روابط تجاری ایران و روسیه 20 درصد افزایش داشته که البته این حجم مناسبات متناسب با پتانسیل های موجود در دو کشور نیست.

سفیر ایران در مسکو اظهار داشت: ایران و روسیه پتانسیل های خوب و جدی برای گسترش روابط دارند اما حجم کنونی روابط دو کشور کم است در حالی که روسیه با کشورهای اطراف خود به نسبت ایران 10 برابر روابط تجاری دارد.

وی اضافه کرد: رییس جمهور و وزیر امورخارجه کشورمان نگاه متفاوتی به روابط با روسیه دارند و با توجه به تحریم ها علیه روسیه، ایران می تواند یکی از طرف های تجاری فعال با روسیه باشد.

سنایی ادامه داد: روابط دو کشور در طول یکسال اخیر تحول جدی یافته که روسای جمهوری دو کشور چهار بار ملاقات حضوری و شش بار مذاکره تلفنی با یکدیگر داشته اند ضمن آنکه در سال 93 در مجموع 900 هیات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بین دو کشور تبادل شده است.

 اخبار اقتصادی  -  ایرنا 


ویدیو مرتبط :
رئیس بانک مرکزی حساب بانکی ندارد !

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ماجرای برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی/ هشدار بانک مرکزی به بانکها



ماجرای برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی/ هشدار بانک مرکزی به بانکها

ماجرای برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی به صورت اینترنتی موجب شده است تا بانک مرکزی هشدارهایی به روسای بانکها برای جلوگیری از حفره‌های بانکی بدهد.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

برداشت غیرمجاز از حساب های بانکی که بالاترین میزان جرائم در حوزه اینترنت را به خود اختصاص داده است، موجی از نگرانی را در میان دارندگان حساب‌ها و کارت‌های بانکی ایجاد کرده است.

در فروردین ماه امسال بود که اخبار مربوط به حک رمز کارت های بانکی 3 میلیون مشتری بانکی کشور نگرانی هایی را در میان مردم ایجاد کرد و باعث هجوم آنها به سمت بانکها و عابر بانکها برای تغییر رمزهای بانکی شد.

در این بین هر یک از بانکها به نوعی از مشتریان خود درخواست می کردند که رمزهای بانکی خود را تغییر دهند تا از ایجاد مشکلات احتمالی دیگر جلوگیری بعمل آید، بانکها دلیل این امر را درخواست بانک مرکزی مبنی بر لزوم تغییر رمزها هر از چند گاهی اعلام می کردند.

این اتفاقات در حالی رخ داد که مسئولان بانک مرکزی به صراحت اعلام کردند، هیچ گزارش تائید شده ای مبنی بر برداشت از حساب ها وجود ندارد، ضمن اینکه بانک مرکزی رویه ها را اصلاح کرده و وضعیت را دائما بررسی می کند. در عین حال هیچ نگرانی نسبت به اینکه مشکلی برای کارت و حساب آنها پیش بیاید، نداشته باشند.

این در حالی است که اخیرا سردار کمال هادیانفر رئیس پلیس فتای ناجا در خصوص بیشترین جرایم در حوزه اینترنت اعلام کرده است: برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی با 48.5 درصد بیشترین جرم در فضای مجازی را به خود اختصاص داده است.

 

هشدار به بانکها

بر این اساس، برگزاری جلسات مشترکی میان مسئولان بانک مرکزی، مدیران بانکها و پلیس در مورد جلوگیری از حفره‌های بانکی برگزار و حتی به روسای بانکها نیز به صراحتا اعلام شده است و بانکها هشدارهای لازم را دریافت کرده اند.

از سوی دیگر، یک آمار غیر رسمی نشان می دهد که 55 درصد از شگردهای مجرمان از حساب‌های بانکی مربوط به سوء استفاده از رمز دوم اینترنتی است و سرقت از کارت‌های بانکی از جمله بیشترین آمارها را در این زمینه به خود اختصاص داده است. 

ناصر حکیمی مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی گفته است: هفته ای 10 تا 15 گزارش در مورد برداشت از حسابها و موراد اینچنینی به ما اعلام می شود.

به هر حال موضوع برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی موضوعی مهم است که حاکی از نفوذ پذیری سیستم‌های الکترونیکی بانکی در کشور است که مشکلاتی را هر از چندگاهی برای کاربران به وجود می آورد.

با وجود رمزهای یکبار مصرفی (OTP ) که از سوی بسیاری از بانکها ارائه می شود، امنیت سیستم‌های اطلاعاتی کاربران بانکها بسیار افزایش یافته است اما با این وجود بیشترین آمارهای جرایم فضای مجازی را همچنان برداشت‌های غیرمجاز از حساب بانکی افراد تشکیل می دهد.

به هر حال باتوجه به اینکه هشدارهای لازم به سیستم بانکی در این زمینه و وجود نقایصی در پرداخت‌های الکترونیکی و غیره داده شده است، تامین امنیت حساب های بانکی افراد اهمیت بیشتری می یابد./مهر