اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تهران می‌داند اوباما مرد جنگ نیست



مذاکره تنها گزینه امریکا برای حل پرونده هسته‌ای ایران

تهران می‌داند اوباما مرد جنگ نیست

ایرانی‌ها با انتخاب مجدد اوباما احساس خرسندی می‌کنند و گمان می‌کنند که اکنون بیشتر می‌توانند با غرب به مذاکره نشسته و برای ادامه برنامه هسته‌ای‌شان با غربی‌ها به توافق برسند.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

دیپلماسی ایرانی: کارشناسان معتقدند که تهران از انتخاب مجدد باراک اوباما برای بار دوم به سمت ریاست جمهوری امریکا احساس رضایت می‌کند و اکنون بیش از گذشته بر تداوم سیاست‌هایش برای دستیابی به تکنولوژی هسته‌ای پافشاری دارد.

به گزارش وب سایت شبکه خبری الجزیره، یکی از جاسوس‌های سابق سی‌آی‌ای در پرونده ایران در مطلبی که در روزنامه امریکایی نیویورک تایمز منتشر کرده است، می‌گوید که همچنان راه حل دیپلماتیک برای حل بحران هسته‌ای ایران وجود دارد و ایران می‌تواند در صورت قبول شرایط بین‌المللی به یک قدرت هسته‌ای در جهان تبدیل شود.

رضا کحلیلی که مدت‌ها برای سی‌آی‌ای علیه ایران فعالیت می‌کرده است، همچنین می‌گوید که تلاش‌های دیپلماتیک با ایران تا بدین لحظه شکست خورده است و باید راهکار دیپلماتیک جدید در برابر ایران اتخاذ کرد. وی همچنین می‌گوید که تحریم‌ها آن تاثیری که غرب گمان می‌کند، بر ایران نگذاشته است و این کشور همچنان برای دستیابی به تکنولوژی هسته‌ای اصرار دارد.

وی همچنین می‌گوید که ایرانی‌ها با انتخاب مجدد اوباما احساس خرسندی می‌کنند و گمان می‌کنند که اکنون بیشتر می‌توانند با غرب به مذاکره نشسته و برای ادامه برنامه هسته‌ای‌شان با غربی‌ها به توافق برسند. برای همین باید به زودی شاهد افزایش مذاکرات میان ایران و غرب باشیم.

این در حالی است که برخی از تحلیلگران داخل ایران نیز معتقدند که یکی از دلایل پیروزی باراک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری امریکا مخالفت وی با فشارهای خصمانه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل علیه ایران است و این احتمال وجود دارد که با انتخاب مجدد اوباما در چهار سال آینده لابی صهیونیست‌ها که بسیار تحت تاثیر فشارهای نتانیاهو قرار دارند آن تاثیر لازم در سیاست‌های اوباما برای مقابله با ایران را نداشته باشند.

کارشناسان امریکایی درباره این گونه تحلیل‌ها می‌گویند که اکنون ایرانی‌ها به این باور رسیده‌اند که اوباما به این نتجیه رسیده است که راهی جز مذاکره با ایران وجود ندارد. برای همین به هیچ وجه به فکر جنگ با ایران نیست و حتی می‌توان گفت که حمله به ایران را خط قرمز برای خود قلمداد می‌کند.

یکی از دیپلمات‌های امریکایی که نخواست نامش فاش شود در این باره می‌گوید: «ایرانی‌ها به خوبی دریافته‌اند که اوباما مرد جنگ نیست و قصد حمله به ایران را ندارد برای همین می‌خواهند از این وضعیت بهره‌برداری کرده و ضمن پیشبرد برنامه هسته‌ای‌شان از شدت فشارهای غرب علیه خود نیز بکاهند و در عین حال راه حلی دیپلماتیک برای برنامه هسته‌ای خود بیابند.»

وی همچنین به حمله ایران به یک جنگنده بدون سرنشین امریکایی که چندی پیش در خلیج فارس رخ داد، اشاره می‌کند و می‌گوید: «آن واکنش در حقیقت پیامی دیپلماتیک برای امریکا بود که جنبه علنی نداشت و نمی‌توان به هیچ وجه از آن به عنوان یک پاسخ نظامی تعبیر کرد.»

این دیپلمات همچنین می‌گوید: «در سال 2009 ایران تنها در تاسیسات هسته‌ای نطنز عملیات غنی‌سازی انجام می‌داد اما اکنون در فوردو نیز هزاران سانتریفیوژ فعالیت غنی سازی اورانیوم را انجام می‌دهند. تاسیساتی که در زیر زمین قرار دارند و از هر گونه حمله هوایی مصون هستند.»

این در حالی است که تاسیسات هسته‌ای اصفهان نیز فعال است و ایران برنامه‌های جداگانه‌ای برای گسترش تاسیسات هسته‌ای خود در دیگر نقاط کشور نیز دارد. همچنین در بوشهر نیز تاسیسات معظم هسته‌ای این شهر آماده بهره‌برداری است و به زودی وارد مدار می‌شود.

از سوی دیگر ایران توان نظامی خود را نیز توسعه داده است و اکنون به یکی از کشورهای بزرگ صاحب تکنولوژی پیشرفته نظامی به ویژه در ساخت موشک‌های بالستیک و زمین به زمین، زمین به هوا، و دریا به زمین تبدیل شده است. موشک‌هایی از طراز‌ شهاب 3، ارو 2 و موشک‌های با برد بالای 1500 کیلومتر که می‌تواند ضمن افزایش توان دفاعی ایران، آن را در برابر هر گونه حمله خصمانه خارجی نیز مصون نگه دارد.

اکثریت کارشناسان و ناظران غربی در حال حاضر بر این اعتقادند که ایران به یک قدرت نظامی، سیاسی، اقتصادی و هسته‌ای منطقه‌ای تبدیل شده است و هر گونه حرکت خصمانه‌ای علیه آن می‌تواند عواقب بسیار وخیمی نه تنها برای منطقه بلکه برای کل جهان داشته باشد. این دیپلمات امریکایی در این باره می‌گوید: «ثبات و استقرار اقتصاد و سیاست جهانی اکنون به چگونگی تعامل با ایران بستگی دارد. ایرانی که چه غرب بخواهد چه نخواهد به جمع کشورهای بزرگ صاحب تکنولوژی هسته‌ای پیوسته است.»/دیپلماسی ایرانی

 


ویدیو مرتبط :
این مرد خیلی چیزا درباره شما می داند؟!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

حرکت افسانه ای ایران در دوره ی اوباما / تهران، برگ برنده مرد شماره یک کاخ سفید



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,رئیس جمهور آمریکا

به احتمال زیاد وقتی اوباما کاخ سفید را ترک می‌‌کند، هیچ کشور دیگری در جهان به اندازه ایران برنده نخواهد بود. این پدیده‌ای است که مسئولیت آن تنها برعهده آمریکا نیست اما مسلما پدیده خوبی است، هر چند احتمال دارد در بلند مدت به ضرر اروپا باشد. تردیدی نیست برخی از این پیشرفت‌های افسانه‌ای که امروز به نظر می‌رسد ایران به آن دست یافته، نتایج راهبرد پرهزینه رئیس جمهور آمریکا است که اگر سیاست آسیایی خود را دنبال کرده بود می‌‌توانست اینقدر پرهزینه نباشد.

پایگاه اینترنتی اسلیت در گزارشی درباره سیاست خارجی باراک اوباما نوشت: عبارت از رونق افتاده «تبدیل آسیا به محور سیاست خارجی آمریکا» را فراموش کنید که اوباما برای ایجاد تعادل در سیاست خارجی خود اعلام کرده بود. بی شک، تولد دوباره ایران در ذهن تاریخ، به دوران ریاست جمهوری اوباما برخواهد گشت.

به گزارش تیک، با توجه به سفر اخیر اوباما به هند و استقبالی که از او شد، برخی مفسران به اظهارات تکراری در باره «تبدیل آسیا به محور سیاست خارجی‌ آمریکا» طعنه می‌زنند، سیاستی که در گذشته هم مسئولان دولتی این کشور در باره آن لفاظی‌ها کرده‌ بودند. اما حوادث دیگری که در روزهای اخیر روی داد- مثل تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای کوتاه کردن سفرش به هند با هدف شرکت در مراسم تشییع جنازه ملک عبدالله پادشاه عربستان در ریاض، هرج و مرج در یمن و مذاکرات دیپلماتیک با ایران درباره برنامه هسته‌ای این کشور و تلاش‌های بنیامین نتانیاهو برای اثبات این که روابطش با اوباما تیره‌ترین دوره را در تاریخ روابط اسرائیل و آمریکا طی می‌کند- نشان می‌دهد که آمریکا ، در نهایت، در زمینه سیاست خارجی ‌یک« سیاست جدید توازن راهبردی» را محور خود قرار خواهد داد، توازن راهبردی جدیدی که به نفع جمهوری اسلامی ایران خواهد شد و این چیزی است که زمانی برای دیپلماسی آمریکا غیر قابل تصور بود.

به احتمال زیاد وقتی اوباما کاخ سفید را ترک می‌‌کند، هیچ کشور دیگری در جهان به اندازه ایران برنده نخواهد بود. این پدیده‌ای است که مسئولیت آن تنها برعهده آمریکا نیست اما مسلما پدیده خوبی است، هر چند احتمال دارد در بلند مدت به ضرر اروپا باشد. تردیدی نیست برخی از این پیشرفت‌های افسانه‌ای که امروز به نظر می‌رسد ایران به آن دست یافته، نتایج راهبرد پرهزینه رئیس جمهور آمریکا است که اگر سیاست آسیایی خود را دنبال کرده بود می‌‌توانست اینقدر پرهزینه نباشد.

دستاورد‌های آمریکا
این دستاوردها چه چیزهایی هستند؟ این پرسش را باید از آیندگان پرسید. پس از مذاکرات مداوم با ایران، توافق هسته‌ای با این کشور، آخرین دستاوردی خواهد بود که تیم سیاست خارجی اوباما می‌تواند به آن افتخار کند.

در پرونده توافق بر سر تجارت آزاد دو سوی اقیانوس آرام هم پیشرفت‌هایی دیده می‌شود، اما به رغم چیزی که طرفداران این پرونده می‌‌گویند، چنین توافقی، تحولی شگرف ایجاد نخواهد کرد. این توافق به طور قطع اوضاع را بهتر خواهد کرد اما فقط همین و بس.توافق تجارت آزاد دو سوی اقیانوس آرام نقطه عطفی در روابط آمریکا با بازیگران مهم آسیا، همچون چین و هند، به وجود نخواهد آورد. از این که بگذریم، با این توافق چیز زیادی هم عاید آمریکا نمی‌شود.

اما توافق با ایران ، اگر در عمل حاصل شود، بی‌تردید این یک دستاورد خوب خواهد بود.‌ اما اگر چنین توافقی تضمینی نداشته باشد احتمال دارد ایران دیر یا زود با نقض این توافق یا با ادامه راهبرد سی سال گذشته خود، به مسیر قبلی برگردد.

امتیازی که چنین توافقی می‌تواند به تهران بدهد ، حتی در بحبوبه اختلافات در واشنگتن بر سر مسئله ایران، این است که بتواند نفسی تازه کند. به نظر می‌رسد توافق هسته‌ای، زمینه را برای ذوب شدن بیشتر یخ روابط بین آمریکا و ایران فراهم می‌کند و در عین حال کشورهای دیگر را به سوی عادی سازی مبادلات تجاری با ایران سوق می‌دهد.

با این توافق ،ایران وجهه خود را بهبود می بخشد و در جامعه بین المللی در جایگاه بهتری قرار می‌گیرد. ایران از امتیازات اقتصادی برخوردار می‌شود و دشمنانش خشمگین می‌شوند.

اگر اوباما فکر می‌کند می‌تواند خشم مقامات عربستان از چنین توافقی را کاهش دهد، سخت در اشتباه است. جذابیت اوباما در برابر یک اختلاف فرهنگی دیرینه یک هزار ساله ، کاری از پیش نمی‌برد. متحدان سنی آمریکا در خلیج فارس این توافق را یک خیانت محسوب خواهند کرد. اما آنها عمل‌گرا هستند و برخی از آنها از هم اکنون خود را برای چیزی آماده می‌کنند که به ‌آن اجتناب ناپذیر می‌گویند. آنها در کوتاه مدت ایران را وزنه سنگینی در برابر دشمنان خطرناک فعلی ، یعنی سنی‌های تندرو ،می‌بینند. هرچه باشد فعلا: دشمن دشمن من دوست من است.

اگر آنها این قدر ناراحت هستند ، تنها به این علت است که تغییر وضعیت در روابط آمریکا با ایران ، به تقویت سیاسی و اقتصادی ایران منجر می‌شود زیرا راهبردهای واشنگتن، امکان برنده شدن در عرصه‌های دیگر را هم به تهران می‌دهد.پ

اخبار سیاست خارجی - تیک