اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تهران، شهری امن برای موش‌ها؟!



موش‌,جانوران موزی,مبارزه با موش های تهران

 

2000موشی که می‌میرند و میلیون‌ها موشی که زنده می‌مانند

تهران، شهری امن برای موش‌ها؟!

مهمانی ناخوانده‌اند اما بیشتر از مهمانان دعوتی از آنها پذیرایی می‌کنیم، از همان غذای چرب و پر ویتامینی که با هزار سختی به دست می‌آوریم تا به شکم بچه‌هایمان برود، به آنها هم می‌دهیم. هر روز فضای بیشتر و راحت‌تری را برایشان فراهم می‌کنیم و اگر در گذری و کوچه و خیابانی هم با آنها برخوردی کنیم راهمان را کج می‌کنیم

 

تا با آنها تداخلی نداشته باشیم و آنها در سلامت کامل بگذرند و خلاصه ما مردم شهر تهران همه دست به دست هم داده‌ایم تا خانواده "کوچک و آسیب‌پذیر و گرسنه" موش‌ها تبدیل به خانواده‌ای "میلیونی و قوی" شوند و هیچ دستی قادر به کنترل و حذف آنها نباشد.

به گزارش ایسنا ، در همه جای دنیا استفاده از روش‌ها و ابزارهای مختلف مکانیکی ، شیمیایی ، فیزیکی خشن و حذف کننده و بیولوژیک و حتی جنگی برای حذف جانوران موزی از جمله موش‌ها معمول است اما در هیچ یک از کشورها نتوانسته‌اند به طور کامل و حتی موثر این جمعیت مزاحم را کنترل کنند و این عدم موفقیت در مورد کشور ما نیز صادق است.

گویا موش‌ها موجودات مهمی هستند چرا که صحبت در مورد موش‌ها ، کنترلشان ، امحای آنها در هر شکل صورت گرفته ، تعدادشان ، محلشان و حتی لاشه‌هایشان جزو موضوعاتی است که به همین راحتی‌ها آماری از آن در اختیار رسانه‌ها قرار نمی‌گیرد.

محمد هادی حیدرزاده که سال گذشته رییس ستاد محیط‌ زیست شهرداری تهران بود در مورد آمار موش‌های تهران گفته بود: برخی آمارهای تایید نشده از وجود شش تا 10 موش به ازای هر شهروند ساکن تهران خبر می‌دهد. اگر این آمار درست باشد باید تهران را یکی از پرموش‌ترین کلانشهرهای دنیا دانست، چرا که بر این اساس یعنی در این شهر دست‌کم 50 تا 60 میلیون موش وجود دارد، اگرچه موش‌های تهرانی زیاد هستند اما به نظر نمی‌رسد تعدادشان در این حد باشد.

نتیجه تلاش برای امحای میلیون‌ها موش ، تنها دو هزار لاشه در ماه است

امیر حسن جعفری ورامینی - قائم مقام ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در گفت‌و‌گو با  ایسنا، با اعلام اینکه ماهانه در 22 منطقه شهرداری تهران به طور میانگین 500 کیلوگرم انواع سم شیمیایی برای دفع حیوانات موذی از جمله موش به کار برده می‌شود، گفت: در مهرماه سال جاری 1968 لاشه موش توسط پیمانکاران مناطق مختلف جمع‌آوری شده است.

وی با تاکید بر اینکه آمار لاشه موش مربوط به ارقامی است که پیمانکاران از سوی مناطق به دست آورده و مربوط به لاشه‌های پیدا شده‌است، گفت: تعدادی که در لانه‌ها و یا سایر منفذهای معابر و یا خانه‌ها کشته می‌شوند قابل دسترسی نبوده و در آمار محاسبه نمی‌شود.

وی گفت: در چهار ماه اول امسال 6638 قطعه لاشه موش در مناطق 22 گانه شهرداری تهران جمع آوری شده است.

جعفری در حالی بر مقابله با موش‌های تهران به سه روش مکانیکی، فیزیکی و شیمیایی اشاره دارد که باید پذیرفت طرح تله گذاری و سموم راه حل‌های کافی نیست و باید طرح‌های جدید و به روزتری را برای کنترل این حیوان پرزاد و ولد دنبال کرد.

به گزارش ایسنا، بنا بر آخرین اظهارات عبداللهی - معاون خدمات شهری بیشترین جمعیت موش‌ها در برخی مناطق مانند منطقه ۲۰ به دلیل وجود زمین‌های کشاورزی و منطقه ۶ به دلیل وجود رستوران‌ها و فست فودهای مختلف است، هرچند که این جمعیت در سایر مناطق نیز حضور فعال و پرشور دارند.

آنچه که بیش از همه تلاش‌های کم و زیاد مجموعه عریض و طویل شهرداری تهران موش‌های تهران را در تنگنا قرار می‌دهد، نه سموم و آفت‌کش‌های تقویت شده و سلاح‌های جدید و تله موش های هوشمند و ... بلکه کمک ما به بهداشت و نظافت شهر و نبود زباله یا همان غذای لذیذ موش ها در جوی‌هاست ،

 

تا وقتی برای موش‌های در جوی‌ها زباله می‌ریزیم آنها در آسایش کنار ما زندگی کرده و بزرگ می‌شوند و بیشتر و بیشتر می‌شوند. فراموش نکنیم که این حیوانات موذی، ناقل انواع و اقسام بیماری‌ها هستند و بخشی از بیماری‌های شایع شده از جامعه موش‌ها نشأت می‌گیرد.
/ایسنا


ویدیو مرتبط :
داستان های کوتاه فابل - موش شهری و موش روستایی - bbooks.ir

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

امن ترین و زلزله خیز ترین نقاط تهران



 

امن ترین و زلزله خیز ترین نقاط تهران

 

 

به گزارش مشرق، معماری نیوز نوشت: بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی مرکز اطلاعات جغرافیایی شهر تهران و بر اساس نقشه مکان یابی بلند مرنبه سازی، محله قدیم تهران موسوم به ارگ قدیم امن ترین ناحیه از نظر وجود گسلهای زلزله میباشد.

 

با وجود سه گسل اصلی شمال، شرق و گسل ری در جنوب کمتر قسمتی را میتوان یافت که در فاصله ای مناسب از سه گسل فوق واقع شده باشد. گسل شمال تهران از لشکرک و سوهانک شروع شده تا فرحزاد و حصارک و از آنگاه به سوی غرب امتداد می یابد. این گسل در مسیر خود، نیاوران، تجریش، زعفرانیه، الهیه و فرمانیه را در بر میگیرد. گسل ری جنوب تهران نیز که در صورت فعالیت پرتلفات ترین گسل کشور و شاید جهان باشد از جاده خاوران شروع و با گذر از دولت آباد و حرکت بر روی جاده کمربندی تهران در حد نصاب کوره های آجرپزی چهار دانگه پایان می یابد.

گسل شرق نیز که توانایی قوی ترین زلزله را دارا است از شرق به تهران وارد شده و با گذر از اراضی سرخه حصار و حرکت بر روی بزرگراه شهید بابایی تا مجیدیه و سید خندان امتداد می یابد.

جالب اینجاست که اکثر حریمهای انتقال نیروی شهر تهران نیز بر روی همین گسلهای زلزله واقع شده است. در این میان تک گسل ملاصدرا نیز که از خیابان شریعتی تا شهرک غرب انتقال یافته، محلات ونک، میرداماد، سعادت آباد و شهرک غرب را نا ایمن ساخته است. از محلات به نسبت امن تر شهر تهران میتوان به راه آهن، محور نواب، محور خیابان انقلاب و آزادی هفت چنار به علاوه ارگ قدیم تهران اشاره کرد. ارگ قدیم تهران حد فاصل خیابان شوش، هفده شهریور، انقلاب و کارگر جنوبی را شامل میشود که بازار تهران، خیابان مولوی، میدان بهارستان، میدان امام خمینی، محله امیریه و خیابان جمهوری اسلامی را شامل میشود.

به نظر میرسد که مکانیابی حاصل از تحربه چند صد ساله مردم ساکن تهران که منجر به تشکیل محدوده ارگ قدیم شهر شده، بسیار قابل اعتمادتر از مکان یابی سالهای کنونی در گسترش و احداث شهرک های حاشیه ای شهر تهران می باشد.

امن ترین نقاط کلانشهر تهران:

با توجه به مقیاس و اندازه نقشه بحث به صورت منطقه ای و محله ای با نگاهی به اثر شهری استراتژیک تهران نقاط نا امن ومهم به ترتیب زیر خواهد بود:

* ساختمان مدرن اسناد ملی ایران دقیقا روی گسل معظم سید خندان و در فاصله ۱۰۰ متری محل تقاطع این گسل با گسل داوودیه.

* ساختمان عظیم بانک مرکزی که شبیه برجهای دوقلوی نیویورک است مابین فاصله ۲۰۰متری از گسل داوودیه و ۴۰۰ متری گسل سید خندان.

* ساختمان بلند مرتبه و سنگین روزنامه اطلاعات در کنار گسل واقع در زیر بزرگراه جهان کودک واقع است و همچنین در پشت آن ساخنمان گسل سید خندان قرار دارد.

* مجموعه ساختمان های کتابخانه ملی ایران که یکی از سازه هایی است که مورد بازدید دانشجویان مهندسی عمران قرار می گیرد بر روی طاقدیسهای داوودیه قرار دارد.

* ساختمان بلند مرتبه بنیاد مستضعفان در کنار گسل تلویزیون واقع شده است.

* ساختمان عظیم وزارت راه مابین دوگسل تلویزیون باختری و عباس آباد در فاصله حدودا ۲۰۰متری مابین واقع شده است.

* ساختمانهای بلند مرتبه مسکونی و مدرن و در حال ساخت آتی ساز در کنار هتل اوین، در محل تقاطع گسل محمودیه و گسل عمود بر آن قرار دارند.

* تنها پل معلق تهران یعنی پل پارک وی که در تقاطع خیابان ولیعصر و بزرگراه چمران واقع است دقیقا روی گسل محمودیه قرار دارد.

* پل بزرگراه صدر روی خیابان دکتر شریعتی گسل قیطریه را قطع کرده است.

نقاطی که در ذیل خواهد آمد در حال حاضر محله هایی هستند که در مجاورت یا بر روی گسل قرار گرفته اند:

ازشرق و شمال شرقی منطقه زربند، سوهانک، ازگل،استخر، حکیمیه، هنگام، نارمک و بزرگراه بابایی بر روی گسل هایی به نام های تلو پایین،کوثر و گسل نارمک که از ده نارمک آغاز و انتهای آن در خیابان استادحسن بنا می باشد.

در منطقه شمال تهران نیز دارآباد، اقدسیه، پاسداران، کاشانک، قیطریه، کلاهدوز، بزرگراه صدر، دزاشیب، میدان تجریش، سعدآباد، زعفرانیه، ولنجک، نمایشگاه بین المللی، مقدس اردبیلی،دره پونک، بزرگراه نیایش تا سولقان بر روی گسل های شمال تهران، نیاوران و محمودیه قرار دارند.

مناطق میدان ونک، حقانی، ملاصدرا، چمران، ایران زمین در شهرک غرب نیز بر روی گسل داوودیه قرار دارند.

از جنوب نیز مناطق ابن بابویه، میدان بروجردی، بزرگراه آزادگان، میدان معراج، صالح آباد، جنوب بزرگراه آیت الله سعیدی، مناطق جنوبی یافت آباد، باغ چهاربری بر روی گسل شهر ری قرار دارند که شاید فعال ترین گسل های جهان می باشد. متأسفانه این گسل در صورت بروز زلزله به منطقه ای باتلاقی تبدیل شده و فرو نشست خواهد داشت.

بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی مرکز اطلاعات جغرافیایی شهر تهران و بر اساس نقشه مکان یابی بلند مرتبه سازی، محله قدیم تهران موسوم به ارگ قدیم امن ترین ناحیه از نظر وجود گسلهای زلزله می باشد.

با وجود سه گسل اصلی شمال، شرق و گسل ری در جنوب کمتر قسمتی را می توان یافت که در فاصله ای مناسب از سه گسل فوق واقع شده باشد. گسل شمال تهران از لشکرک و سوهانک شروع شده تا فرحزاد و حصارک و از آنجا به سوی غرب امتداد می یابد. این گسل در مسیر خود، نیاوران، تجریش، زعفرانیه، الهیه و فرمانیه را در بر می گیرد.

گسل ری درجنوب تهران نیز که در صورت فعالیت پرتلفات ترین گسل کشور و شاید جهان می باشد از جاده خاوران شروع و با گذر از دولت آباد و حرکت بر روی جاده کمربندی تهران در حد نصاب کوره های آجرپزی چهار دانگه پایان می یابد. گسل شرق نیز که توانایی قوی ترین زلزله را دارا است از شرق به تهران وارد شده و با گذر از اراضی سرخه حصار و حرکت بر روی بزرگراه شهید بابایی تا مجیدیه و سید خندان امتداد می یابد. جالب اینجاست که اکثر حریم هایانتقال نیروی شهر تهران نیز بر روی همین گسل های زلزله واقع شده است.

در این میان تک گسل ملاصدرا نیز که از خیابان شریعتی تا شهرک غرب انتقال یافته، محلات ونک، میرداماد، سعادت آباد و شهرک غرب را نا ایمن ساخته است. احداث برج میلاد نیز دقیقاً در مجاورت این گسل صورت گرفته است.

از محلات به نسبت امن تر شهر تهران می توان به راه آهن، محور نواب، محور خیابان انقلاب و آزادی، هفت چنار به علاوه ارگ قدیم تهران اشاره کرد. ارگ قدیم تهران حد فاصل خیابان شوش، هفده شهریور، انقلاب و کارگر جنوبی را شامل می شود که بازار تهران، خیابان مولوی، میدان بهارستان، میدان امام خمینی، محله امیریه و خیابان جمهوری اسلامی را شامل می شود. به نظر می رسد که مکان یابی حاصل از تجربه چند صد ساله مردم ساکن تهران که منجر به تشکیل محدوده ارگ قدیم شهر شده، بسیار قابل اعتمادتر از مکان یابی سالهای کنونی در گسترش و احداث شهرکهای حاشیه ای شهر تهران می باشد..../سایت خبری تحلیلی مشرق