اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تمهیدات ویژه برای پذیرایی از زائران اربعین


وزیر امور جهانگردی جمهوری اسلامی عراق با توجه به شروع گسترش تمهیدات فی ما بین با ایران برای پذیرایی بهتر از زائران حسینی، گفت: نیازمند افزایش حمایت‌های زیر ساختی در حوزه‌های مخابراتی و بهداشتی هستیم.

خبرگزاری ایلنا: وزیر امور جهانگردی جمهوری اسلامی عراق با توجه به شروع گسترش تمهیدات فی ما بین با ایران برای پذیرایی بهتر از زائران حسینی، گفت: نیازمند افزایش حمایت‌های زیر ساختی در حوزه‌های مخابراتی و بهداشتی هستیم.

«عادل فهد شرشاب» در ارتباط با وضعیت جاری نقل و انتقال مسافران بین ایران و عراق و تهدیدهای اخیر گروه‌های تروریستی گفت: تحرکات و جابه‌جایی‌های جغرافیایی چند وقت اخیر تروریست‌های داعش بر میزان ترددهای زیارتی و همچنین سیاحتی تاثیر گذاشته است.

این عضو کابینه العبادی در ادامه توضیح داد: متاسفانه تحرکات تروریستی موجود در خاک عراق علاوه بر وارد آوردن خسارات گسترده انسانی، موجب تخریب بسیاری از زیر ساخت‌های گردشگری نیز شده است.

داعش به دنبال بر هم زدن تبادلات مرزی ایران و عراق است

وی تاکید کرد: از جمله اهداف پنهان و استراتژیک تروریست‌های داعش، برهم زدن امنیت خط تبادلات مرزی میان دو ملت ایران و عراق به عنوان ملت‌هایی است که از دیر باز دارای مراودات گسترده فرهنگی ومذهبی بوده‌اند.

شرشاب در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران با درک صحیح و عمیق از معادلات انسانی و با نیتی خیرخواهانه به مسائل نگریسته و نگاهی فراتر از قواعد مرسوم مرزی میان کشورها نسبت به خواهران و برادران کشور همسایه خود دارد.

وزیر جهانگردی و امور گردشگری عراق تاکید کرد: حسن برخورد و نگاه انسانی مقام‌های ایرانی در دیدارهای مشترک و تعاملات فی ما بین کاملا مشهود بوده و دارای تاثیری حائز اهمیت در روابط بین دو کشور است.

این مقام عراقی ضمن قدردانی از مهمان‌پذیری ملت و مقام‌های مختلف ایرانی، از جایگاه تاثیرگذار تهران در گسترش مقوله توریسم پزشکی قدردانی ویژه کرد و گفت: امیدواریم مناسبات جاری به گسترش مقوله گردشگری بین دو کشور کمک شایانی کند.

وی در ادامه پیرامون حضور شیعیان و علاقه‌مندان ایرانی اهل بیت(ع)  در همه ایام سال به ویژه مناسبات‌هایی همچون اربعین حسینی که به عراق سفر می‌کنند، خاطر نشان کرد: امیدواریم در سال جاری با همکاری مشترک میان مقام‌های مسئول در تهران و بغداد، بتوان بهتر از سال گذشته از زائران پذیرایی کرد.

تمهیدات برای پذیرای از زائران ایرانی در حال انجام است

شرشاب در ارتباط با مباحث مربوط به حضور مناسبتی زائران عتبات عالیات به ویژه در ایام محرم و صفر تصریح کرد: از هم اکنون انجام هماهنگی‌ها، تسهیل در امور و ایجاد برخی تمهیدات در حوزه‌هایی همچون ارتباطات تلفنی، اسکان زائران، امور بهداشتی و غیره در حال انجام است.

این مقام عالی‌رتبه عراق در ادامه متذکر شد: تلاش‌های بغداد در زمینه تسهیل خدمات‌دهی به زائران در ایام خاص و پرحضور شیعیان منوط به افزایش کمک‌های ایران است.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به رویدادهای دهه اخیر عراق به ویژه تخریب‌های صورت گرفته از سوی گروه‌های تروریستی بسیاری از زیر ساخت‌ها همچون بخش‌های مخابرات،‌ آب و برق، حمل  و نقل جاده‌ای، امور بهداشتی و  غیره، با خسارت‌های سنگینی مواجه شده که ترمیم و بازیابی آنها نیازمند همکاری‌های جدی فی ما بین است.

گفت‌وگوهای سازنده میان مقام‌های ایران و عراق صورت گرفته است

وی در همین رابطه افزود: با توجه به دیدارها و گفت‌وگوهای مشترک و سازنده‌ای که میان مقام‌های مسئول دو کشور ایران و عراق صورت گرفته، امیدهای خوبی برای بهبود در حوزه‌های فوق وجود دارد.

عادل فهد شرشاب در پایان تاکید کرد: از پشتیبانی‌های مقام‌های جمهوری اسلامی ایران به ویژه حمایت‌های دلگرامانه آیت الله هاشمی رفسنجانی که نگران مشکل مردم مظلوم عراق هستند، سپاسگزار و قدردانیم.


ویدیو مرتبط :
تمهیدات لازم برای برقراری ارتباط زائران اربعین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تمهیدات ویژه مرزبانی برای امنیت زائران کربلا


فرمانده مرزبانی ناجا از تمهیدات ویژه پلیس مرزبانی برای تامین امنیت زائران کربلا خبر داد.

خبرگزاری مهر: فرمانده مرزبانی ناجا از تمهیدات ویژه پلیس مرزبانی برای تامین امنیت زائران کربلا خبر داد.

سردار قاسم رضایی پس از دیدار با سرتیپ علی احمد سیف البدید مدیرکل امنیت سواحل و مرز قطر که در محل هتل المپیک برگزار شد با حضور در جمع خبرنگاران گفت: جمهوری اسلامی ایران با ۱۵ کشور همسایه است که بیش از ۸ هزار و ۷۰۰ کیلومتر مرز آبی و خاکی با این کشورها دارد.

وی با بیان اینکه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر از این مرزها از نوع آبی است اظهار کرد: سال گذشته نیز در جلسه‌ای که در دوحه برگزار شد تفاهم‌نامه‌ای در ۱۰ بند بین مرزبانی دو کشور ایران و قطر تنظیم و به امضا رسید. امروز بیش از ۸۰ درصد این تفاهم‌نامه اجرایی شده است.

فرمانده مرزبانی ناجا درباره بندها و مواد این تفاهم‌نامه اظهار کرد: مدیریت مشترک مرز برخورد با تردد غیرمجاز، قاچاق، صید غیرمجاز و ... از جمله مفاد این تفاهم‌نامه است. خوشبختانه جمهوری اسلامی همکاری خوبی با مرزبانی کشورهای همسایه دارد به طوری که حدود سه ماه قبل نیز یک باند قاچاق که قصد عبور از مرزهای آبی مشترک را داشت توسط عوامل مرزبانی شناسایی و در عملیاتی مشترک منهدم شد که این موضوع قدردانی کشورهای همسایه را نیز به دنبال داشت.

رضایی اضافه کرد: همچنین علاوه بر موارد مطرح شده تصمیم بر این شد تا مسابقات ورزشی میان مرزبانی دو کشور ایران و قطر نیز برگزار شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره فعالیت گروه تروریستی داعش در منطقه نیز گفت: باید با داعش مبارزه شده و اقداماتی مشترک نیز در این زمینه انجام شود. مقابله با داعش که تبدیل به یک غده سرطانی در منطقه شده است،‌ نیازمند یک بسیج همه جانبه است

فرمانده مرزبانی ناجا با بیان اینکه در بخش دیگری از دیدارها در مورد اقدامات پیشگیرانه نیز مذاکراتی شد افزود: همچنین بنا شد مانور امداد و نجات مشترک با کشور قطر انجام شود. تصمیم دیگر تجهیز شناورهای کمتر از ۳۰ هزار تن به سیستم GPS بود تا این شناورها شناسایی و ردیابی شده و بر آنان نظارت وجود داشته باشد.

سردار رضایی تروریست و مواد مخدر را دو تهدید عمده در منطقه غرب آسیا برشمرد و گفت: خوشبختانه افغانستان همکاری خوبی در مرزهای مشترک خود با ما داشته و ما امیدواریم پاکستان نیز چنین همکاری را با ما داشته باشد. همکاری افغانستان باعث شده تا میزان ورود مواد مخدر به کشور در یک سال گذشته کاهش چشمگیری داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه پاکستان هم باید مانند افغانستان مرزهای خود را کنترل کند، گفت: پیش بینی می‌شود که روند قاچاق مواد مخدر به دریا منتقل شود که در این خصوص می‌بایست ایران، پاکستان و کویت همکاری‌هایی با یکدیگر داشته باشند تا بتوانند با این پدیده مقابله کنند.

سردار رضایی در پاسخ به سئوال دیگری درباره آمادگی مرزبانی برای سفر به عتبات در ایام اربعین اظهار کرد: پیش‌بینی‌های لازم در این خصوص انجام شده و بناست که خروج زائران از سه مرز شلمچه، چذابه و مهران انجام شود. درباره مرز خسروی نیز ما این آمادگی را داشتیم که تردد از این مرز انجام شود اما دوستان عراقی به دلیل مسائل امنیتی اعلام کردند که آمادگی پذیرش از این مرز را ندارند.

وی با بیان اینکه عراق همکاری خوبی در این زمینه داشته است گفت: اواسط آبان ماه امسال نیز هیاتی عراقی از سه گذرگاه مرزی بازدید خواهند کرد.

سرتیپ علی احمد سیف البدید مدیرکل امنیت سواحل و مرز قطر نیز ضمن مثبت ارزیابی کردن تفاهم همکاری با ایران و نقش موثر مرزبانی در تامین امنیت بر ضرورت تفاهم میان دو کشور در زمینه های مختلف تاکید و خواستار افزایش ارتباط بین دو کشور در این حوزه شد.