اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تمام‌شده مسكن در تهران، چند؟



رییس سازمان نوسازی شهر تهران از تغییر صعودی قیمت‌ساخت خبر داد

تمام‌شده مسكن در تهران، چند؟

هزینه ساخت مسکن از مترمربعی 450 هزار تومان در ابتدای سال هم‌اكنون به متری 700 هزار تومان رسیده است

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

پیش‌بینی رشدمنفی ساخت‌وساز در پایتخت بعد از سه‌سال افزایش

صراحت بیانی كه دولت هفته پیش درباره رشد هزینه‌های ساخت‌ مسكن به خرج داد تا با صدور مجوز افزایش 13درصدی قیمت تمام‌شده مسكن‌مهر تغییر صعودی قیمت مسكن در كل كشور را تایید كند، حالا به اعلام نرخ‌ جدید تورم مسكن از سوی مسوولان شهرداری‌تهران منجر شده است.

رییس سازمان نوسازی شهر تهران روز گذشته به «دنیای‌اقتصاد» اعلام كرد: هزینه ساخت‌وسازهای مسكونی در بافت‌فرسوده تهران به‌طور میانگین 50 درصد نسبت به اول سال افزایش پیدا كرده است و احتمال دارد شتاب نوسازی املاك پیر در تهران تحت تاثیر این افزایش نرخ، منفی شود.

بافت‌فرسوده در پایتخت تنها نقطه‌ای از كشور است كه در سه‌سال گذشته به شكل مستمر حجم آپارتمان‌سازی در آن رو به افزایش بوده، طوری كه عضویت مناطق ارزان‌قیمت تهران در این بافت، قیمت ساخت و فروش واحدمسكونی در آنجا را پایین‌تر آورده و به تبع آن صرفه ریالی ساخت‌وساز برای سرمایه‌گذاران را در مقایسه با دیگر محله‌های تهران و حتی سایر شهرها قابل‌توجه كرده است.

اما این مزیت هم‌اكنون به‌خاطر آنچه رشد هزینه ساخت و افزایش قیمت زمین اعلام شده، تاحدودی مخدوش شده است.

طبق گفته رییس سازمان نوسازی شهر تهران قیمت تمام‌شده ساخت مسكن در بافت‌فرسوده بدون احتساب نرخ زمین از مترمربعی 450 هزار تومان در ابتدای امسال به متری 700 هزار تومان در هفته‌های اخیر رسیده است.هر چند نرخ ساخت 700 هزار تومانی در بافت‌فرسوده هنوز كف قیمت ساخت در پایتخت محسوب می‌شود اما با توجه به قیمت ملك كلنگی –كه به خاطر حجم بالای تقاضا برای خرید آن از سوی سازنده‌ها، از زمین خام گران‌تر شده است- افزایش هزینه‌ها در بافت‌فرسوده برای انبوه‌سازان بیشتر از سایر نقاط احساس خواهد شد.

به این ترتیب افزایش هزینه‌های ساخت وساز به بافت فرسوده پایتخت رسیده است. آیا باید منتظر افزایش قیمت خانه‌های کلنگی باشیم؟

پس از افزایش 56 درصدی بهای مصالح ساختمانی و 30 درصدی دستمزد کارگران، حداقل قیمت ساخت وساز و نوسازی در بافت فرسوده با 55 درصد افزایش نسبت به ابتدای سال جاری به متر مربعی 700 هزار تومان رسید.

این در حالی است که به گفته مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران هزینه ساخت هر متر مربع در بافت فرسوده در ابتدای سال 91، بین 450 تا 500 هزار تومان برآورد می‌شد.

رشد قیمت‌های ساخت که به طور مستقیم بر قیمت تمام شده ساختمان، قیمت زمین و ساخت اثرگذار خواهد بود عملا روند ساخت وساز در بافت فرسوده تهران را با مشکل مواجه کرده است. در نتیجه بخشی از ساکنان بافت که به طور مستقل به نوسازی ملک خود روی آورده‌اند عملا انگیزه خود را برای ساخت وساز از دست داده‌اند و بخش دیگری از مالکان که در قالب پروژه‌های مشارکتی اقدام به نوسازی کرده‌اند با کم شدن حاشیه سود سرمایه‌گذاران ناچار به دریافت واحدهای مسکونی با کیفیت پایین‌تر از گذشته خواهند شد.

به گزارش «دنیای اقتصاد» رشد هزینه‌های ساخت وساز شامل مصالح ساختمانی (56 درصد)، هزینه دستمزد (30 درصد)، هزینه حمل و نقل و انرژی و... منجر به افزایش قیمت بین 10 تا 15 درصدی قیمت مسکن در دو ماهه گذشته شده است، طوری که دولت نیز برای جبران هزینه‌های ساخت مسکن مهر هفته گذشته رای نهایی افزایش 13 درصدی هزینه ساخت در پروژه مسکن مهر را اعلام کرد.

در کنار دیگر مناطق شهری و پروژه‌های دولتی، بافت فرسوده بخش عظیمی از پهنه‌های شهر تهران را در برگرفته است که طبیعتا پای افزایش هزینه‌های ساخت نیز به آنجا رسیده است این در حالی است که با توجه لزوم هر چه سریع‌تر نوسازی خانه‌های کلنگی این مساله به کاهش انگیزه مالکان به نوسازی دامن خواهد زد و این گمانه را در ذهن متصور می‌كند که در چند ماه آینده باید منتظر افزایش قیمت مسکن در بافت فرسوده بود.

رشد منفی نزدیك است؟

مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران با اعلام خبر افزایش هزینه‌های ساخت وساز در بافت فرسوده به تاثیرات منفی این روند اشاره کرد و گفت: افزایش قیمت مصالح ساختمانی تاثیرات منفی بر روند ساخت‌وسازهای بافت فرسوده داشته است. این در حالی است که با وجود لزوم نوسازی املاک در بافت فرسوده توان اقتصادی بسیاری از ساکنین بافت محدود است.

علیرضا جعفری هر سه روش ساخت در بافت فرسوده را متاثر از افزایش قیمت‌ها دانست و اظهار کرد: در بافت فرسوده یا خود مالک به صورت مستقل اقدام به ساخت وساز می‌کند یا اینکه از قراردادهای مشارکتی استفاده می‌کند و در روش سوم می‌تواند از تسهیلات ارزان قیمت بافت فرسوده استفاده کند.

او ادامه داد: اما در هر سه شکل ساخت وساز در بافت، هر گونه شوک به هزینه تمام شده منجر به کاهش کیفیت و حجم ساخت‌وسازها خواهد شد. طوری که در روش اول با توجه به کاهش توان اقتصادی مالکان فرآیند ساخت با کیفیت متوسط رو به پایین انجام خواهد شد.

جعفری به مشکلات دو روش دیگر ساخت در بافت فرسوده اشاره کرد و افزود: در روش دوم نیز سرمایه‌گذار به کاهش حاشیه سود برای حفظ حاشیه امن پروژه‌ها یا به افزایش سهم مالک یا به کاهش سطح کیفیت پروژه روی خواهد آورد. از سوی دیگر نیز مسیر تسهیلات ارزان قیمت بسیار محدودتر از گذشته شده است.

او اضافه کرد: به همین دلیل متاسفانه شاهد کاهش ساخت‌وساز در بافت فرسوده شده‌ایم.

جعفری با بیان اینکه حداقل قیمت ساخت در بافت فرسوده در ماه‌های اخیر به 700 هزار تومان در هر مترمربع رسیده است، گفت: این در حالی است که در اوایل سال جاری هزینه ساخت هر متر مربع بین 450 تا 500 هزار تومان تمام می‌شد.مدیر عامل سازمان نوسازی معتقد است: درست است که شهرداری برای عوارض صدور پروانه و هزینه‌های جانبی در بافت فرسوده تخفیفاتی را در نظر گرفته است، اما افزایش هزینه قیمت تمام شده، زمین و هزینه ساخت بر قیمت مسکن در بافت فرسوده اثرگذار خواهد بود و همین امر دلیلی بر کاهش انگیزه مالکان به نوسازی خانه‌های کلنگی خواهد شد.

فرمول فیش صدور پروانه کاملا سیستمی است

جعفری در مورد انتقاد اعضای شورای شهر در مورد افزایش غیرقانونی ضریب فرمول محاسبه فیش صدور پروانه ساختمانی اظهار کرد: چون صدور پروانه‌ها کاملا سیستمی است؛ بنابراین تمامی فرمول‌های فیش صدور عوارض از قبل مشخص است.

او ادامه داد: در بافت فرسوده نیز طبق مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری فرمول محاسبه صدور پروانه ساخت کاملا مشخص شده است و از آنجا که بنا شده است که تمامی پهنه بافت فرسوده در مسیر تدقیق قرار گیرد بخش‌های دیگر هم نمی‌توانند از تسهیلات بافت فرسوده استفاده کنند./دنیای اقتصاد

 


ویدیو مرتبط :
سردرد های ناشی از مصرف مسكن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اوضاع قیمت مسكن در مناطق غرب تهران



 

 

 

قیمت مسکن

 

 

بازار مسکن در تمام محله‌های واقع در غرب تهران از لحاظ رونق یا رکود از وضعیت یکسانی برخوردار نیستند، چراکه برخی از بنگاهداران در حوالی میدان پونک خبر از رکود و کسادی معاملات می‌دهند، در حالی‌که عده‌ای از مشاوران املاک فعال در محدوده بلوار فردوس غرب از رونق در بازار خرید و فروش واحدهای مسکونی صحبت می‌کنند.

ستون امروز نبض بازار به بررسی وضعیت قیمت مسکن و همچنین حجم معاملات خرید و فروش واحدهای مسکونی و میزان مراجعه خریداران و فروشندگان به بازار مسکن در منطقه غرب تهران پرداخته که بدین شرح است:

یکی از فعالان بازار مسکن در منطقه بلوار فردوس غرب ، خیابان ستاری در این باره به دنیای‌اقتصاد گفت: در حال حاضر، نزدیک به 2 ماه است که بازار با رونق خوبی مواجه شده است و اکثر متقاضیان در بازار به دنبال واحدهای متراژ کوچک و چند سال ساخت هستند، زیرا اکثر خریداران با بودجه‌ای که در دست دارند فقط توانایی خرید چنین واحدهایی با مشخصات ذکر شده را دارند.

پارسا در ادامه افزود: این روزها تعداد مالکان پول لازم در بازار فروش بسیار کم است و آن دسته از فروشندگانی که حاضر به فروش ملک خود به زیر قیمت منطقه هستند، به‌طور یقین واحدشان از ضعف ساختاری یا منطقه‌ای و همچنین نوع امکانات برخوردار است.

وی در رابطه با قیمت‌های پیشنهادی فروش اظهار کرد: قیمت هر مترمربع آپارتمان نوساز در محدوده ستاری بین یک میلیون و 700 هزار تا 2 میلیون و 400 هزار تومان از سوی مالکان پیشنهاد شده است.

در همین حال سلطان محمدی، بنگاهدار دیگری در محله شاهین شمالی درباره وضعیت فعلی بازار مسکن این منطقه تصریح کرد: آخرین دوره رونق خرید و فروش واحدهای مسکونی در اردیبهشت و خرداد ماه سال جاری دیده شد که بعد از آن، بازار حجم معاملات در جهت رکود نزول کرد.

وی همچنین قدرت خرید مالی اکثر خریداران را بین 80 تا 90 میلیون تومان تخمین زد و در ادامه خاطرنشان کرد: با این میزان بودجه ای كه متقاضیان در دست دارند و همچنین انتظاری که از بازار دارند، می‌توانند واحدی 15 سال ساخت را خریداری کنند، چراکه آنها با این میزان مبلغ به دنبال خرید بزرگ‌ترین متراژ واحد هستند.

از سوی دیگر فروشندگان واحدهای مسکونی اکنون قیمت پیشنهادی هر متر مربع آپارتمان نوساز را از 2 میلیون تا 2 میلیون و 250 هزار تومان اعلام می‌کنند. علاوه براین در حوالی میدان پونک یک مشاور املاکی با وضعیت کنونی معتقد است که به جز فروشندگان، خریداران هم از بازار مسکن خارج شده‌اند، چرا که پیش‌بینی‌های ضد و نقیض مسوولان و کارشناسان مسکن درباره وضعیت مسکن بعد از اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، متقاضیان در بازار را دچار سردرگمی کرده‌اند.

مالکان به علت امکان گرانی بعد از هدفمند شدن یارانه‌ها و خریداران به دلیل ارزان‌شدن یا ثابت باقی ماندن قیمت فروش به انتظار نشسته‌اند.

شیری آخرین زمانی را که بازار مسکن پونک با رونق چشمگیر مواجه بود را آخرین ماه پایانی سال 89 معرفی کرد و گفت: در حال حاضر، قیمت فروش هر مترمربع آپارتمان نوساز مسکونی در حوالی میدان پونک بین یک میلیون و 700 هزار تا 2 میلیون و 400 هزار تومان تعیین شده است...../تحلیل:عصرایران


قیمت مسکن