اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تلاش در جهت بزرگ کردن فتنه به خاطر این است که شورای نگهبان بهانه‌‌ای برای رد صلاحیت داشته باشد



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید


صادق زیباکلام:
اولین مشکل اصلاح‌طلبان در ورود به مجلس عبور از آتش رد صلاحیت است / کسی جرات نمی‌کند به مسائل هسته‌ای چپ نگاه کند

در نشست زیباکلام با اصلاح‌‌طلبان کهگیلویه موضوعات مختلفی از جمله مشکلات اصلاح‌طلبان در ورود به مجلس مطرح شد.

عصر امروز همایش «به روشنی آفتاب بیندیش» با حضور اصلاح‌طلبان چهار شهرستان کهگیلویه، چرام، لنده و بهمئی و با سخنرانی صادق زیباکلام عصر امروز در سالن شهید مطهری دهدشت برگزار شد.

صادق زیباکلام در این اجتماع مسئله انتخابات پیش‌روی مجلس در اسفند ماه را مورد اشاره قرار داد و با مهم خواندن جایگاه مجلس در قانون اساسی با اظهار کرد: متاسفانه به مرور زمان نه تنها مجلس در راس امور نیست بلکه علامت سؤال پیش می‌آید که مجلس در کجای جامعه ما قرار دارد.

تحلیل‌گر مسایل سیاسی با بیان اینکه تجربه 36 سال گذشته نشان داده که مجلس در موضوع مهم مملکتی نقش نداشته است و امور به مسئولان سپرده شده است افزود: با کمال تاسف حاصل کار خیلی رضایت بخش نبوده و در طول این سال‌ها مجلس حضور و ظهوری نداشت و حاصلی که به بار آمد هم‌چنان مناقشه و مجادله است.

وی از 13 آبان سال 58 و اشغال سفارت آمریکا به دست دانشجویان انقلابی به نمونه‌ای از ضعف مجلس در ورود به مسائل نام برد و با اشاره به مذاکرات تیمی از مجلس با آمریکا و بیانیه الجزائر از بی‌توجهی به این رویداد و نیامدن در تقویم انتقاد کرد و گفت: در تقویمی که از هر مناسبتی نامی آورده شده است برای آزادسازی گروگان‌های آمریکایی جایی وجود ندارد.

زیباکلام با ادعای این‌که نگاه مجلس طی هشت سال دفاع مقدس نگاه رسمی نظام و دنباله‌رو مسئولان بود، این دلیل را باعث اختلاف در پذیرش قطعنامه با گذشت 27 سال از جنگ هشت ساله دانست و افزود: در خصوص مسئله هسته‌ای هم مجلس ظرف 14 سال گذشته هیچ ورودی پیدا نکرد.

وی با بیان این‌که در تمام هشت سال دولت احمدی‌نژاد از سال 84 تا 92 یک بار مجلس از دولت توضیح هسته‌ای نخواست افزود: دود عدم دخالت مجلس در چشم مردم رفته است.

این استاد دانشگاه نظام مبتنی بر مردم‌سالاری را دارای اصولی از جمله عزل و نصب حکومت با اراده مردم دانست و گفت: در اصل دیگر مردم‌سالاری، قدرت حکومت به آن‌چه که قانون به آن اجازه می‌دهد محدود است.

وی پاسخگو بودن حکومت را دیگر اصل مردم‌سالاری برشمرد و مدعی شد: امروز در ایران، در همه ابعاد گرایش محرمانه وجود دارد.

زیباکلام با بیان اینکه معتقدم مسئله هسته‌ای پیش از آن‌که به خیر و صلاح مملکت باشد توسط جریان خاصی به نفع آمریکا‌ستیزی بهره‌برداری می‌شود بحث هزینه و فایده هسته‌ای را مورد تبیین قرار داد و تصریح کرد: موضوع هسته‌ای به صورت یک بت درآمده و کسی جرات نمی‌کند به آن چپ نگاه نکند.

فعال اصلاح‌طلب عنوان کرد: مسئله هسته‌ای را مانند آیه قرآن مقدس جلوه می‌دهند همان‌طور که اشغال سفارت آمریکا و گروگانگیری را مقدس کردند و تا می‌خواهیم حرفی بزنیم می‌گویند از شهدای هسته‌ای خجالت بکشید.

زیباکلام از توافق وین به نقطه عطف در تاریخ ایران بعد از انقلاب نام برد و با بیان این‌که تهمت‌ها و دروغ‌هایی را به دولت نسبت می‌دهند، شکوفایی اقتصاد ایران از دیدگاه اصلاح‌طلبان را رد کرد و گفت: هیچ فرد اصلاح‌طلبی نیست که چنین اعتقادی داشته باشد، ما با یک اقتصاد ناکارآمد و فاسد دولتی سر و کار داریم و تا وقتی چنین اقتصادی داریم به هیچ وجه اصلاح نخواهد شد.

این تحلیلگر سیاسی در اظهاراتی تامل‌برانگیز از توجه به اقتصاد بومی و الگوی اسلامی به کلی‌گویی و کلیشه بازی 36 ساله یاد کرد و افزود: برای رشد اقتصاد باید این‌ رفتن به ناکجاآباد را کنار بگذاریم و به روش رشد اقتصاد در کشورهایی از قبیل ترکیه، مالزی، هند و .. فکر کنیم.

به گفته زیباکلام اقتصاد ایران دولتی بوده و ثمره آن فساد است و تا زمانی‌که این اقتصاد دولتی و آغشته به مفاسد است هرگز رشد نخواهد کرد حتی با توافق هسته‌ای.

وی توسعه سیاسی را اما از دستاوردهای مهم توافق هسته‌ای عنوان و تصریح کرد: ممکن است در ابتدا مخالفت‌هایی هم باشد ولی توافق هسته‌ای وین کشور ما را به سمت و سوی باز شدن فضای سیاسی هل خواهد داد.

زیباکلام تصریح کرد: بخشی از دلایلی که طیف رادیکالی تندرو مخالف توافق هسته‌ای هستند به خاطر این است که اگر تحریم‌ها رفع شود دلیلی برای معامله در تاریکی برای آن‌ها وجود ندارد.

وی در بیان بخش دیگر این مخالفت با بیان این‌که همه کسانی که مخالف توافق هسته‌ای هستند نفع اقتصادی عایدشان نمی‌شود مخالفت این عده را از نظر سیاسی خواند و گفت: این‌ها دارند تشخیص می‌دهند که فرش دشمن‌ستیزی از زیر پایشان کشیده می‌شود.

زیبا کلام در بخش دیگری از سخنانش با پیش‌بینی رد صلاحیت کاندیداهای اصلاح‌طلب از فیلتر شورای نگهبان این مسئله را به شعله‌ور کردن آتش فتنه ربط داد و گفت: تلاش در جهت بزرگ کردن فتنه به خاطر این است که شورای نگهبان بهانه‌‌ای برای رد صلاحیت داشته باشد.

وی با بیان این‌که هر‌گونه رد صلاحیتی باید در چارچوب قانون و با ذکر دلیل باشد مدعی شد: طی 20 سال گذشته دلیل رد صلاحیت هیچ فردی اعلام نشده است.

زیباکلام اولین مشکل اصلاح‌طلبان در ورود به مجلس دهم را عبور از آتش رد صلاحیت دانست و خطاب به این طیف تاکید کرد: اتحاد درونی و انسجام در انتخابات پیش رو بسیار مهم است.

وی با اذعان به نبود وحدت بین اصلاح‌طلبان، دارا بودن چند لیست اصلاح‌طلب در کهگیلویه را بدترین اتفاق در این شهرستان در راستای ورود به انتخابات خواند و گفت: اگر نتوانید به وحدت و انسجام درونی برسید قبل از رد صلاحیت شورای نگهبان به دست خود رد صلاحیت می‌شوید.

 

اخبار سیاسی - فارس

 


ویدیو مرتبط :
فتنه رد صلاحیت نامزدهای انتخاباتی 92(فتنه پیش از انتخابات)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به سوالی درباره رد صلاحیت احتمالی سیدمحمد خاتمی



در پاسخ به سوالی درباره رد صلاحیت احتمالی سیدمحمد خاتمی

کدخدایی: همه افراد و گرو‌ه‌ها می‌توانند در انتخابات شرکت کنند

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره احتمال کاندیداتوری سیدمحمد خاتمی در انتخابات آینده ریاست جمهوری و احتمال رد صلاحیت وی، تاکید کرد که همه افراد، گروه‌ها و جناح‌ها می‌توانند در انتخابات حضور داشته باشند.

 



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

عباسعلی کدخدایی در نشست خبری این هفته خود با اصحاب رسانه در پاسخ به این سوال که یکی از مواردی که در طرح اصلاحیه قانون انتخابات مطرح است، استعفای کاندیداها شش ماه قبل از انتخابات است، با توجه به اینکه در هر دوره احتمال حضور رجال سیاسی در سطح روسای قوا در میان کاندیداها وجود دارد، در صورت تصویب این طرح، نظر شورا چیست؟‌ گفت: مباحث اصلاح قانون انتخابات متعدد است. مجلس در دو، سه نوبت این مباحث را مورد بررسی قرار داد. مصوبه مورد نظر شما که قرار بود به صورت طرح در مجلس ارائه شود از دستور کار مجلس خارج شده است.

وی افزود: اکنون نیز نمی‌توانم نظر قاطع شورای نگهبان را در این رابطه مطرح کنم ولی اگر چنین مصوبه‌ای تصویب شود قطعا مغایرت آن با قانون اساسی روشن است و امیدواریم چنین موضوعی مطرح نشود.

خبرنگاری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که بخشی از سیاسیون معتقد هستند اگر سیدمحمد خاتمی ردصلاحیت شود قطعا هزینه‌هایی به نظام تحمیل خواهد شد، ارزیابی شورای نگهبان در این رابطه چیست؟

کدخدایی با بیان اینکه سوال سختی مطرح می‌کنید که به من ارتباطی ندارد، گفت: نظر ما همواره این بوده که همه‌ی افراد، گروه‌ها و جناح‌ها طبق قانون می‌توانند در انتخابات شرکت کنند و شورای نگهبان صلاحیت این افراد را بر اساس رفتار آنها مورد بررسی قرار خواهد داد.

خبرنگار دیگری با اشاره به گرانی‌های اخیر مدعی شد که دولت خود در این راستا نقش دارد و از سخنگوی شورای نگهبان سوال کرد که چرا تذکری جدی در این راستا به دولت داده نمی‌شود؟

کدخدایی در پاسخ گفت: مباحثی که شما مطرح کردید ارتباطی با شورای نگهبان ندارد. اینکه چنین وقایعی اتفاق افتاده و اینگونه مسائل وجود دارد یا خیر، مباحث کارشناسی است که باید توسط کارشناسان مورد بررسی قرار گیرد. وظیفه شورای نگهبان در رابطه با مصوبات و انتخابات است و انشاءالله ما وظیفه‌ی خو د را به نحو احسن انجام می‌دهیم و شما نیز شاهد این امر خواهید بود.

کدخدایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ارزیابی شورای نگهبان از شرط و شروط‌هایی که برخی سیاسیون برای ورود اصلاح‌طلبان به انتخابات گذاشته‌اند چیست؟ گفت:‌ به هر حال مباحث سیاسی در جامعه مطرح است و همواره گفته‌ام که شورا در مباحث سیاسی ورودی ندارد. وظیفه شورای نگهبان، اجرای قانون است و تلاش ما این است که بر اساس معیارهای قانونی عمل کنیم. برای ما هم فرقی نمی‌کند که کدام جناح و گروه و چه شخصی مطرح باشد.

خبرنگار دیگری گفت که برخی افرادی که برای انتخابات آتی مطرح هستند فعالیت‌های تبلیغاتی خود را شروع کرده‌اند، آیا گزارشی از تبلیغات زودهنگام به شورای نگهبان رسیده یا خیر؟ سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ گفت: اگر اینگونه اقدامات مصداق تبلیغات باشد در بررسی‌های شورای نگهبان مدنظر قرار می‌گیرد، ضمن اینکه رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند که ورود زود هنگام به انتخابات به مصلحت نیست و ما نیز هنوز فعالیت‌های انتخاباتی‌مان را شروع نکرده‌ایم.

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که آیا قانون خاصی ملاک برای بررسی صلاحیت‌هاست یا در این راستا شرع مقدس اسلام مطرح است، گفت: همه قوانین ما مقتبس از شرع مقدس اسلام است و این موضوع با تایید فقهای شورای نگهبان به تایید نهایی می‌رسد، راهکار ما در این چارچوب همین قوانین هستند.

کدخدایی در خصوص برگزاری انتخابات رایانه‌ای که مورد سوال یکی از خبرنگاران بود، گفت: در مورد برگزاری رایانه‌ای انتخابات، ما همیشه اعلام آمادگی کرده‌ایم که با هر مقیاس و میزانی که دوستان ما در وزارت کشور آمادگی داشته باشند ما نیز آماده نظارت هستیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا دولت بودجه ناظرین انتخابات مجلس را به طور کامل پرداخت کرده است؟، گفت: خوشبختانه آن قسمتی که پرداخت نشده بود، پرداخت شد و ما از این موضوع سپاسگزاریم.

به گزارش ایسنا، خبرنگار دیگری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که طی ماه‌های اخیر شاهد حمایت فراکسیون اکثریت مجلس از علی لاریجانی هستیم و از سوی دیگر اصلاح قانون انتخابات را مدنظر داریم، آیا چنین اقداماتی شائبه رفتار سیاسی یا دخالت در عملکرد قوای دیگر را مطرح نمی‌کند؟

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ گفت: اقداماتی که هر فردی در هر قوه‌ای انجام می‌دهد به هر دلیل ممکن است تاثیری بر قوه دیگر داشته باشد ولی به معنای دخالت نیست.

کدخدایی در خصوص سرانجام لایحه قانون مجازات اسلامی نیز یادآور شد: در نوبت‌های قبلی پس از ارسال پاسخ از سوی شورای نگهبان، مجلس در آن تغییراتی داده بود که لازم دیده شد مورد بحث و بررسی قرار گیرد. این امر با توافق مجلس مجددا در جلسات شورای نگهبان مورد بحث قرار گرفت و اکنون دوستان ما در مجلس مشغول رفع ایرادات هستند.

وی هم‌چنین در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه آیا این اقدام مجلس قانونی است که پس از اظهار نظر شورای نگهبان و ارسال لایحه قانون مجازات اسلامی به مجلس، مجددا در آن تغیراتی اعمال کند؟ گفت: ظاهرا اداره تنقیح قوانین مجلس شورای اسلامی این لایحه را اصلاحات ویرایشی کرده بود که این اصلاحات ویرایشی از نظر فقهای شورای نگهبان در محتوی نیز تاثیر داشت و از این جهت مجدد آن را بررسی کردیم.

خبرنگار دیگری با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در خصوص سلامت انتخابات، خواستار ارزیابی شورای نگهبان در این راستا شد که کدخدایی گفت: فرمایشات مقام معظم رهبری مثل همیشه برای همه مسئولان و مقامات راه‌گشا است. تاکنون همه‌ی انتخابات سالم برگزار شده ولی این امر مانع از این نمی‌شود که ما تدابیر بیشتری نداشته باشیم.

کدخدایی تصریح کرد: ما تلاش می‌کنیم شفافیت و سلامت انتخابات بیش از پیش اعمال شود./ایسنا