اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تقویم تاریخ 22فروردین



34م:توطئه دولت روم برضد شاه ايران و انجام كودتا در سال 35 ميلادي - اشاره به ترس تيبريوس از جنگ با ايران

 

تیبریوس

 

505م:آناستاسيوس يكم Flavius Anastasius كه از سال 502 تا 505 ميلادي با امپراتوري ايران جنگيد و شكست خورد .

آناستاسیوس


1331ش:23فروردين 1331 مطابق با 12 آوريل 1952 دكتر مصدق نخست وزير وقت شصت تن از رجال و انديشمندان و دلسوزان كشور را به خانه خود دعوت كرد تا راهي براي رفع بدبختي هاي مردم ايران كه از آغاز آن نزديك به 150 سال مي گذشت به دست دهند.

 

دکتر مصدق


1350ش:دولت وقت21 فروردین 1350 (دهم اپریل 1971) اعلام کرد که جمعیت تهران به مرز 3 میلیون تن رسیده و بیش از این نباید بشود.

 

1358ش:سپيده دم 22 فروردين 1358 (11 آوريل 1979 ) درادامه اعدام مقامات نظام پيشين ايران، 11 تن ديگر از آنان اعدام شدند. محاكمه اين 11 نفر همان شب در زندان قصر انجام شده بود.

 

 روزي كه 11 تن ديگر از مقامات ارشد نظام سابق تيرباران شدند

 

اعدام شدگان عبارتند از:سپهبد ناصر مقدم آخرين رئيس سازمان اطلاعات و امنيت كشور (ساواك)، مهندس عبدالله رياضي رئيس پيشين مجلس (كه در جريان انقلاب در ايران نبود و بعدا به منظور دريافت مستمري معوقه! به تهران بازگشته و بازداشت شده بود. وي تصور مي كرد كه چون جرمي مرتكب نشده است، دستگير نخواهد شد)، عباسعلي خلعتبري وزير امور خارجه اسبق، سرلشكر حسن پاكروان وزير اطلاعات و جهانگردي اسبق، منصور روحاني وزير كشاورزي و آب و برق اسبق، سپهبد حجت كاشاني رئيس تربيت بدني اسبق، سپهبد محمد تقي مجيدي رئيس اسبق دادگاه نظامي، غلامرضا نيك پي شهردار اسبق تهران، سرلشكر علي نشاط، سرتيپ حسينعلي بيات و سناتور سابق محمد علي علامه وحيدي نيابت توليت مدرسه سپهسالار.

 

ناصر مقدم

 

2006م:در پي درز كردن گزارش «سيمور هرش» كه متن كامل آن 17 آوريل 2006 در مجله «نيويوركر» منتشر شد، مبني بر طرح كاخ سفيد به بمباران ايران و حتي با موشك اتمي، و اظهار نظرهاي مقامات مختلف درباره آن؛ بارديگر «ايران» دهم و يازدهم آوريل 2006 خبر صفحه اول روزنامه هاي آمريكا شده بود.

 

مجله نيويوركر

 

2007م:اين زن «السي مك لين» نام دارد، آمريكايي و 102 ساله است، اما هنوز به بازي گلف ادامه مي دهد. يازدهم آوريل 2007 السي با زدن هدف (يك ضرب) از فاصله 108 متري، خبر صفحه اول روزنامه ها شده بود.

 

2006م:ششم آوريل 2006 رسانه ها گزارش دادند كه اين تلسكوپ كه در جمهوري فدرال آفريقاي جنوبي ساخته و نصب شده است بقدري دقيق و نيرومند است كه مي تواند حركت يك مورچه در كره ماه را ببيند و فيلمبرداري كند. گفته شده که دقت اين تلسكوپ در ساعات شب بيشتر است.


135م:يازدهم آوريل زادروز «سه وروس» امپراتور روم است که در 135 ميلادی به دنيا آمد. وی نخستين رئيس يک کشور در جهان بود که امر کرد زادروز او هر سال جشن گرفته شود و مقامات نظامی و کشوری برای گفتن تبريک به ديدار او بروند و هديه ببرند. اين اين رسم از همان زمان تا به امروز، در پاره ای از کشورها ادامه يافته است.

 

1241م:يازدهم آوريل سال 1241 مغولها به فرماندهي باتو خان نوه چنگيز خان (پسر جوجي) در منطقه موهي ارتش مجارستان را شكست دادند. «باتو» بر متصرفات شمالغربي و اروپايي امپراتوري مغولها از جمله روسيه امروز، اوكراين و قفقاز شمالي حكومت داشت. نيروهاي باتو معروف به «گلدن هورد» تا اروپاي مركزي پيشروي كرده بودند.

 

1951م:یازدهم اپریل 1951 هري ترومن رئيس جمهور وقت آمريكا مك آرتور، ژنرال پنج ستاره و فرمانده نيروهاي اين كشور در منطقه اقيانوس آرام از جمله ژاپن و كره را از كار بركنار كرد و ژنرال ريجوي، افسر چترباز را برجاي او گمارد. ت


2001م:11 آوريل سال 2001 جت هاي نظامي جمهوري توده اي چين يك هواپيماي جاسوسي آمريكا را كه برفراز آبهاي چين در پرواز بود در جزيره هاينان فرود آوردند و خدمه آن را بازداشت كردند. اين آمريكاييان بعدا پس از عذرخواهي دولت آمريكا آزاد شدند، ولي چيني ها هواپيما را اوراق كردند و قطعات آن را به آمريكا پس دادند و اعلام داشتند: هواپيمايي كه به قلمرو چين تجاوز كند نبايد با نيروي خودش از اينجا خارج گردد. اين كار چيني ها درسي بزرگ و كم سابقه بود.

 

2005م:تظاهرات چند روزه ضد ژاپني در چين که در دومين هفته آوريل 2005 صورت گرفت و ضمن آن به سفارت، كنسولگري هاي ژاپن و محل كسب و كار ژاپني ها هم حمله شده بود مي رود که در تاريخ، سرفصلي تازه شود (فصل به ياد ماندن ظلم و تعرض و خاموش نشدن صداي اعتراض به آن - و احتمالا انتقامگيري در زمان مناسب و حتي خيلي دير).

 

تظاهرات ضدژاپنی

2006م:جلد اين كتاب از پوست انسان ساخته شده است. اين مطلب (در آوريل 2006) هنگامي فاش شد كه كتاب در انگلستان بسرقت رفت و سپس كشف شد. كتاب حدود 300 سال پيش جلد شده است. از انگيزه كار و صاحب پوست اطلاعي در دست نيست. در اين زمينه، اصحاب نظر به رسانه ها گفته بودند كه در آن زمان (3 قرن پيش) در برخي از نقاط اروپا رسم بود كه در مواردي، از پوست انسان براي شيرازه كردن و جلد كتاب استفاده شود و عمدتا پوست فردي بكار مي رفت كه مرتكب قتل شده بود و پوست او به خانواده مقتول داده مي شد تا با استفاده از آن تسلّي خاطر يابد!.

 

جلد کتاب از پوست انسان

 

1034: رومانوس سوم امپراتور روم شرقی (قسطنطنيه ) به دست زنش کشته شد.

1204: ارتشهاي صليبيون در سر راه خود به زادگاه مسيح شهر قسطنطنيه را تصرف و غارت كردند.

1898: مك كينلي رئيس جمهوري وقت آمريكا از كنگره اين كشور خواست كه به اسپانيا اعلان جنگ دهد.

1943: دكتر مصطفي مصباح زاده (ناشر كيهان) در اين روز در سال 1322 هجري خورشيدي رئيس سازمان انتشارات و تبليغات وابسته به نخست وزيري شد. اين سازمان بعدا «انتشارات و راديو»، سپس «وزارت اطلاعات و جهانگردي»، آنگاه «وزارت ارشاد ملي» و اينک «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي» نام گرفته است.

1950: صادق هدايت نويسنده نامدار در اين روز در پاريس خودكشي كرد.

 

صادق هدایت

 

1950: يک بمب افکن آمريکايي ب _ 29 بر فراز قلمرو شوروی در لتونی سرنگون شد.

1991: شورای امنيت سازمان ملل با تصويب قطعنامه ای به حالت جنگ آمريکا با عراق پايان داد.


ویدیو مرتبط :
رضا عطاران و تقویم تاریخ :))

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تقویم تاریخ 22 اسفند




1309ش:با تصويب متمم قانون انحصار تجارت، از اين روز در اسفندماه 1309 بازرگاني خارجي ايران در دست دولت قرار گرفت.

 

1332ش:در اين روز در اسفند 1332 فرمانداري نظامي تهران و حومه اعلام كرد كه دكتر حسين فاطمي وزير امور خارجه سابق 22 اسفند در خانه اي در شميران دستگير شده و در زندان است.

دكتر حسين فاطمي

 

1519:فرناندو كورتزFernando Cortez افسر اسپانيايي 13 مارس 1519 با پانصد مردمسلح گام به مكزيك گذارد تا اين سرزمين پهناور را به نام پادشاه اسپانيا تصرف و خزائن پر از طلاي دولت آن را به كشور خود منتقل كند .

فرناندو كورتز

 

1642:«آبل تاسماني» دريانورد هلندي و مامور كمپاني هند شرقي هلند ( اندونزي ) كه به دستور مدير اين كمپاني مامور يافتن راهي از جنوب اقيانوس آرام به جنوب شيلي و ورود به اقيانوس اطلس و رسيدن به اروپا شده بود 13 مارس 1642 به جزايري رسيد كه انها را به نام ايالت نيوزيلند هلند « نيوزيلند » نا ميد.

آبل تاسماني

 

1881:الكساندر دوم تزار روسيه 13 مارس 1881 هنگامي كه با كالسكه سلطنتي از خيابان مي گذشت با پرتاب بمب كشته شد.

 

الكساندر دوم تزار روسيه

 

1921:درست يك ماه پس از قتل پتر كروپوتكينPeter Kropotkin فرضيه پرداز آنارشيسم ، پيروان او در شهر مادريد « ادواردو داتو » نخست وزير وقت اسپانيا را كه ازجلسه پارلمان به خانه اش مي رفت هدف گلوله قراردادند كه چند روز بعد در 13 مارس 1921 درگذشت.


1938:مارس 1938 وحدت آلمان و اتريش تامين شد و اين دو سرزمين ژرمن ها يكي شدند كه به زبان آلماني انشلوس Anschluss (اتحاديه) تشكيل دادند.

 

وحدت آلمان و اتريش

 

1967:سوهارتو ــ مردي كه تنها يك نام دارد ــ يك سال پس از كودتا در13 مارس 1967 به كنگره اندونزي اشاره كرد كه همه اختيارات و عناوين دكتر احمدسوكارنو بنياد گذار جمهوري انونزي را جز لقب « پدر كشور » از او سلب كند .


12:2003 مارس 2003 در شهر بلگراد "زوران جينجيچ Zoran Djindjic " نخست وزير 50 ساله هوادار غرب جمهوري صربستان هنگام خروج از ساختمان دولتي محل كارش هدف گلوله قرار گرفت و كشته شد.


1848: انقلابات اين سال اروپا كه اتريش را هم در برگرفته بود در اين روز « مترنيخ » صدر اعظم اين كشور را مجبور به كناره گيري كرد . او پس از تسليم استعفاءنامه اش گفت كه امپراتوري اتريش هم به دنبال او خواهد رفت . تاريخ نشان داد كه چنين شد.


1868: محاكمه پارلماني ( ايم پيچمنت ) اندرو جانسون رئيس جمهوري وقت آمريكا به اتهام ناديده انگاشتن يك قانون مصوب، از 13 مارس سال 1868 در كنگره اين كشور آغاز شد.
1921: مغولستان خارجي (قسمت شمالي مغولستان ) از چين جدا شد و به نام جمهوري مغولستان اعلام استقلال كرد.


1954: ژنرال جياپ دستور حمله و محاصره دژ « دين بين فو » را صادر كرد كه به شكست فرانسه و خروج اين كشور از هندوچين منجر شد.


1963: دو جت نظامي شوروي براي سنجش ميزان آمادگي دفاعي آمريكا برفراز قلمرو اين دولت در آلاسكا پرواز اكتشافي انجام دادند و سالم به پايگاه خود بازگشتند.


1973: كاسيگين نخست وزير وقت شوروي در اين روز در اسفند 1351 براي شركت در مراسم گشايش پولادسازي اصفهان وارد ايران شد. تاسيسات پولاد سازي اصفهان با كمك شوروي ساخته شده است. قبل از جنگ جهاني دوم، ايران در صدد برآمده بود باكمك آلمان در كرج يك كارخانه پولادسازي داير كند.


1989: سازمان دولتي دارو وغذاي آمريكا در پي مسموم شدن چند تن از اتباع اين كشور با خوردن انگور وارداتي از كشور شيلي كه به دانه هاي آن ماده سمي تزريق شده بود دستور جمع آوري ميوه هاي محصول اين كشور و منع واردات ميوه از شيلي تا اطلاع ثانوي را اعلام كرد.


1955: پليش تركيه در استانبول به سوي علوي ها ( شيعيان ) تيراندازي و باعث مرگ 16 تن از آنان گرديد.


1999: به رغم مخالفت روسيه ، سه كشور عضو سابق پيمان ورشو ــ لهستان ، چك و مجارستان ــ به عضويت ناتو ( پيمان نظامي غرب) پذيرفته شدند.