اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تقدیر از قوه قضاییه برای اجرای حکم یک متهم


آیت‌ الله احمد جنتی با تقدیر از تلاش‌های قوه قضاییه در خصوص بررسی پرونده اخیر یکی از متهمان گفت: آیت‌ا لله لاریجانی و همکارانشان در قوه قضاییه کار بسیار بزرگی انجام دادند و توانستند پرونده‌ای که بیش از 20 هزار صفحه دارد را با وجود فشار بر افراد، مسئولین و مقامات بررسی و حکم عادلانه‌ای را صادر و اجرا کنند. این حکم برای خیلی‌ها گران تمام شد.

خبرگزاری فارس: آیت‌الله احمد جنتی خطیب موقت نمازجمعه تهران در خطبه‌های امروز با اشاره به موضوع مذاکرات هسته‌ای و توافق ایران و 1+5 گفت: بحث هسته‌ای یک بحث ملی است و نباید به آن به صورت حزبی، جناحی و جریانی نگاه کرد و نباید از آن استفاده ابزاری داشت و در انتخابات به طور نامناسب از آن سوءاستفاده کرد.

وی به بیانات مقام معظم رهبری در روز عید فطر اشاره و تصریح کرد: بیانات رهبر معظم انقلاب در نماز عید فطر کامل بود و همانطور که ایشان بارها تاکید کردند مواضع ما در مقابل آمریکا فرقی نکرده است و همچنان جمهوری اسلامی ایران ضد استکبار و حامی مظلومین است و از مردم فلسطین،‌ مجاهدین لبنان و جهادگران دنیا دفاع خواهد کرد و مواضع ضد آمریکایی‌اش به قوت خودش باقی است.

وی با بیان اینکه سیاست ما با آمریکا در منطقه خاورمیانه 180 درجه اختلاف‌نظر وجود دارد، افزود: طرف‌های غربی فکر نکنند که با یک مذاکره و توافق می‌توانند سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران را در منطقه مهم خاورمیانه تغییر دهند.

خطیب نماز جمعه تهران در بخش دیگری از سخنان خود خواستار رسیدگی مسئولین اجرایی کشور به مشکلات اقتصادی مردم شد و اظهار داشت: در کشور ما امروز مشکل بیکاری، اشتغال و مسکن وجود دارد. مسئولین اجرایی باید این مشکلات را برطرف کنند و با حرف و شعار و گفتن در تریبون حل نمی‌شود.

وی ادامه داد: رفع مشکلات اقتصادی مردم نیازمند تلاش، کار مجاهدانه و صادقانه مسئولان است. امروز نیازمند کار جهادی مسئولان هستیم نه با صورت‌سازی و محافظه‌کارانه فقط شعار دهند.

آیت‌الله جنتی تصریح کرد: مسئولین اقتصادی کشور باید با استفاده از خلاقیت و سرمایه‌های مردم باعث افزایش تولید ملی و رشد اقتصاد کشور باشند.

وی همچنین با تقدیر از تلاش‌های قوه قضاییه در خصوص بررسی پرونده اخیر یکی از متهمان گفت: آیت‌الله لاریجانی و همکارانشان در قوه قضاییه کار بسیار بزرگی انجام دادند و توانستند پرونده‌ای که بیش از 20 هزار صفحه دارد را با وجود فشار بر افراد، مسئولین و مقامات بررسی و حکم عادلانه‌ای را صادر و اجرا کنند. این حکم برای خیلی‌ها گران تمام شد.

آیت‌الله جنتی تصریح کرد: گزارش‌هایی به دست ما رسیده است که عده‌ای در آینده به دنبال آن هستند که با نشر حرف‌های راست و دروغ قدرت قوه قضاییه را بگیرند تا جرات برخورد با آنها را نداشته باشند.

خطیب نماز جمعه تهران در ادامه به برگزاری دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد و افزود: اهمیت انتخابات مجلس خبرگان رهبری بیشتر از مجلس شورای اسلامی است. اگر افراد صالح‌، مجتهد، عادل و ولایت فقیه را قبول داشته باشند و در قول و عمل ملتزم به ولایت باشند در مجلس خبرگان حضور داشته باشند مشکلی برای کشور ایجاد نخواهد شد و وضع آن بهتر هم می‌شود.

وی ادامه داد: اما اگر کسانی بخواهند با ضرب و زور وارد مجلس خبرگان شوند حتی اگر عده آنها هم کم باشد باید جلوی آنها ایستاد به دلیل اینکه خبرگان هیچ رنگ سیاسی نباید داشته باشند و مجتهدین درس‌خوانده حوزه علمیه باید برای انجام وظیفه اساسی خود طبق قانون اساسی حاضر شوند.

آیت‌الله جنتی خاطرنشان کرد: مجلس خبرگان رهبری تا به امروز رنگ سیاسی نداشته است ولی امروز می‌خواهند به آن رنگ سیاسی دهند و در آنجا حاضر شوند و حرف‌هایی بزنند که مطمئنا به دنبال ایجاد مشکل برای انقلاب و نظام هستند. امروز باید مسئولین مواظب باشند و این افراد را شناسایی کنند.

وی اظهار داشت: امروز برخی‌ها هر جایی که مقاومتی می‌بینند به دنبال آن هستند که آن مقاومت را بشکنند. به عنوان مثال گزارش‌هایی رسیده که برخی‌ها به دنبال تسلیم کردن نهادهایی همچون شورای نگهبان و قوه قضاییه هستند تا بتوانند در انتخابات هر کسی را که خودشان صلاح می‌دانند تایید و یا رد کنند.

امام جمعه موقت تهران با بیان اینکه برخی‌ها از روی غرض صلاحیت‌ها را زیرسوال می‌برند، افزود: برخی‌ها آنجایی که به نفعشان نیست بدون اینکه دلیل بیاورند و بدون ارائه سند به مردم و مقامات می‌گویند در انتخابات تقلب شده است. همچون فتنه سال 88 و در انتخابات 92 که به زعم خودشان دموکراتیک‌ترین انتخابات کشور بوده است می‌گویند شورای نگهبان و دستگاه‌های امنیتی قصد داشتند تا سلامت انتخابات را مخدوش کنند ولی از مردم ترسیدند.

وی ادامه داد: متاسفانه به دنبال تخریب نهادی هستند که اعضای آن مراجع،‌ ائمه جماعت،‌ حقوقدانان و افراد منتسب به امام و رهبری هستند اگر این نهاد وضعیشان اینطور که شما می‌گویید باشد باید فاتحه آن را خواند.

آیت‌الله جنتی یادآور شد: امروز من به این افراد توصیه می‌کنم که حیثیت خودشان را حفظ کنند. کسی نمی‌خواهد آنها را از بین ببرد بلکه می‌خواهیم عزیز،‌ توانا و در راه انقلاب باشند.

وی در ادامه به شاخصه‌های ولایتمداری اشاره کرد و افزود: یکی از شاخصه‌های مسئله ولایتمداری قبول فرمایشات رهبری است. مقام معظم رهبری در مورد فتنه بیش از 200 مورد سخنرانی داشته‌اند و آن را خط قرمز نظام اعلام کردند ولی ببینید آن عده‌ای که دم از ولایتمداری می‌زنند چقدر در مورد فتنه صحبت کردند و آن را محکوم کردند.


ویدیو مرتبط :
استخدامیه قوه قضاییه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هیچكس متهم نیست، غیر از قوه قضاییه و مجلس!



 

هیچكس متهم نیست، غیر از قوه قضاییه و مجلس!

 

قاضی جوانفكر(!) متهمان پرونده فساد مالی اخیر را شناسایی كرد:

هیچكس متهم نیست، غیر از قوه قضاییه و مجلس!

موضوع اختلاس 3هزار میلیاردی یا تخلف بزرگ و عظیم بانكی این روزها به بحث شماره یك رسانه‌ها، محافل رسمی و غیر رسمی و حتی مردم كوچه و بازار تبدیل شده است.

پرونده اختلاس یا فساد بزرگ مالی كه هنوز حتی بر سر عناوین حقوقی آن نیز به لحاظ پیچیدگی‌‌ها و گره‌های خاصی كه دارد و هنوز باز نشده، از سوی قاضی رسیدگی كننده مشخص  نشده است.

تعیین نماینده و ناظر ویژه رسیدگی به این پرونده از سوی رئیس قوه قضاییه از طرفی و حجم وسیع اطلاعات، اخبار، موضع‌گیری‌ها و البته فرافكنی‌ها و متهم سازی‌ها از طرف دیگر نشانه‌هایی ملموس از حساسیت این پرونده و عزم و اراده حاكمیت به منظور مقابله با عوامل آن است.

گر چه با مرور زمان و اطلاعات رسمی ارائه شده  از سوی مسئولان قضایی و بویژه سخنگوی قوه قضاییه ابعاد این پرونده گسترده روز به روز در حال روشن شدن است و حق هم این است و باید برای اطلاع مردم و متناسب با عمق این فاجعه اطلاع رسانی‌های حقوقی مناسب صورت ‌گیرد، اما بعضی رسانه‌ها و برخی مسئولان سیستم بانكی و اجرایی كشور نیز كه شاید نمی‌توانند و یا نمی‌خواهند همپای روند حقوقی پرونده و گام به گام در مسیر اطلاع رسانی رسمی این پرونده پیش بروند و اخبار حقوقی را از مرجع اعلام شده كسب كنند، یا متكی به شور و شوق وهیجان رسانه‌ای و یا به تصور رد گم كردن خود، به دنبال خبرسازی، خبررسانی و حتی شایعه پراكنی و تحلیل پردازی از «ظن خود» هستند.

نگارنده بر حسب علاقه و كنجكاوی و مانند خیل عظیم افرادی كه علاقمند پیگیری كم و كیف و سرانجام پرونده‌های مهم و از جمله این فساد عظیم مالی هستند، در میان حجم گزارش‌ها، مقاله‌ها و اخبار این پرونده دومقاله با عنوان‌های «چرا توجیه؟» و  «كدام وقاحت؟» را به قلم علی اكبر جوانفكر مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور خواندم كه مخاطبان خود در این مطلب را  به مطالعه این دو مطلب در سر مقاله‌های روز چهارشنبه 6 مهرماه و شنبه 9 مهر ماه در روزنامه ایران ارجاع می‌دهم تا ضمن مطالعه این یادداشت‌ها به قلم یكی از نزدیكان رئیس جمهور، در جریان تحلیل‌های ارائه شده قرار بگیرند.

مدیر عامل خبرگزاری ایرنا و مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور در این یادداشت نه در قالب ادبیاتی حقوقی و مستدل كه با ادبیاتی مبتنی بر هیجانات رسانه‌ای و چه بسا با ادبیاتی جانبدارانه به بهانه فساد عظیم بانكی به راحتی و در حد یك عنصر رسانه‌ای كه گویا از بدیهی‌ترین آداب رسانه‌ای نیز مطلع نیست، مجموعه‌ای از كلمات و عبارات نامناسب و من درآوردی را به كار برده است تا به خواننده القا كند كه سخنان اخیر رئیس قوه قضاییه درباره  سنگ‌اندازی در مسیر مقابله‌ با پرونده فساد عظیم بانكی خطاب به وی و یا همفكران وی بوده است.

نگارش چنین مطالبی چه بسا از مصادیق جوسازی‌‌ها و غوغاسالاری‌هایی تلقی شود كه شاید مانع رسیدگی به این پرونده در مسیری آرام و قانونی شود.

آیا در مقام یك عنصر رسانه‌ای بهتر نیست نسبت به رسیدگی بهتر و دقیق‌تر به این پرونده كمك شود و اگر كمكی نیز از عهده افراد حقیقی یا حقوقی بر نمی‌آید با سكوت و عدم اتخاذ مواضع تند و احساسی و جانبدارانه اجازه داد كه مقامات قضایی و اطلاع رسانی حقوقی كارخود را به انجام برسانند؟

گر چه توهم «تلاش یك موج تبلیغاتی برای قرار دادن قوای قضاییه و مقننه علیه سرپرست روزنامه ایران» و درست یا نادرست بودن آن به عهده خود آقای جوانفكر است، اما حاشیه‌سازی و جوسازی علیه یك پرونده عظیم حقوقی و زیر سؤال بردن و متهم كردن «همه غیر از خود» در قالب یادداشت‌هایی نظیر آنچه كه به كرات در روزنامه ایران منتشر شده و یا فراموش كردن وظیفه قانونی دولتیان و بانكیان در ارایه گزارش تخلفات سیستم بانكی به مراجع قانونی و به جای عمل به وظیفه رسانه‌ای و یا پاسخ خواستن از متهمان اصلی و كنكاش درباره تخلفات صورت گرفته در این پرونده، سازمان‌های بازرسی و نظارتی را كه نقش عمده‌ای در كشف تخلف اخیر داشته‌اند به عنوان متهم شماره یك این پرونده معرفی كردن هر عقل  سلیم و منصفی را نسبت به تحلیل‌های سیاسی، رسانه‌ای و حتی چه بسا جانبداری سیاسی مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور دچار  تردید جدی می‌كند و نشانی غلط دادن را به ذهن خوانندگان متبادر می‌سازد.

پاسخگویی بیش از این، به دو یادداشت اخیر مشاور رسانه‌ای رئیس جمهور در نسبت دادن به سازمان‌های نظارتی و بازرسی و در یك كلام قوه قضاییه و مجلس را متهم پرونده عظیم بانكی معرفی كردن، بنابر واضح بودن تخلف متهمان اصلی پرونده و تلاش آقای جوانفكر در وارونه كردن حقایق، در حد رنگ كردن گنجشك و ... ضروری به نظر نمی‌رسد. تنها كافی است بپرسیم ساده فرض كردن مردم تا به كجا؟

و مبادا در پس این همه جار و جنجال مطبوعاتی، ترس و واهمه از نتایج رسیدگی‌های قضایی به این پرونده‌ بزرگ فساد  مالی باشد كه شاید دامن برخی از نزدیكان اصحاب تاریكخانه را هم بگیرد.../تحلیل:عصرایران