اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تفكیک جنسیتی به تور‌ها می‌رسد؟


هر چند برنامه تورهای گردشگری كه شهروندان را به كویر مرنجاب می‌برد به حالت عادی بازگشته است، اما سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان تنها یك ماه فرصت دارد تا نسبت به آنچه« ساماندهی تورهای گردشگری» خوانده می‌شود اقداماتی انجام دهد، وگرنه ممكن است تفكیك جنسیتی به تورهای گردشگری برسد یا اینكه برنامه تورها برای سفر به كویر لغو شود.

روزنامه آرمان: هر چند برنامه تورهای گردشگری كه شهروندان را به كویر مرنجاب می‌برد به حالت عادی بازگشته است، اما سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان تنها یك ماه فرصت دارد تا نسبت به آنچه« ساماندهی تورهای گردشگری» خوانده می‌شود اقداماتی انجام دهد، وگرنه ممكن است تفكیك جنسیتی به تورهای گردشگری برسد یا اینكه برنامه تورها برای سفر به كویر لغو شود.
 
پس از صدور دستور رئیس كل دادگستری اصفهان برای برخورد قاطع با تورهای مختلط در كویر مرنجاب، یكشنبه ۲۲ آذر شورای تامین شهرستان آران و بیدگل وارد شور شد و سرانجام به این تصمیم رسید كه ورود تورهای گردشگری به كویر مرنجاب فعلا به حالت عادی و متعارف خود بازگردد و اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان نیز تا یك ماه آینده طرح ساماندهی مرنجاب را تهیه كند و به اجرا بگذارد.

دستور دادستان اصفهان فعلا متوقف شد

روز گذشته مدیركل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان ریشه این اتفاقات دامنه‌دار را در دولت قبل واكاوی می‌كند و معتقد است: باید روی تعامل جامعه محلی و گردشگران بیشتر و بهتر كار كرد. فریدون الهیاری، مرنجاب را از جمله مناطقی می‌داند كه بدون برنامه‌ریزی یا حتی با وجود آن گردشگران را جذب می‌كند و ادامه می‌دهد: همین ظرفیت باعث شد مرنجاب در دولت قبل مصوبه منطقه نمونه گردشگری را دریافت كند، منطقه‌ای كه می‌طلبید برایش زیرساخت ایجاد شود؛ اما به سرنوشت دیگری دچار شد. او معتقد است: اگر هر یك از دستگاه‌های دخیل در مرنجاب تاكنون به وظیفه خود عمل می‌كردند، با این همه ناهنجاری مواجه نبودیم.

الهیاری در ادامه به برگزاری جلسه‌های متعدد در استان اصفهان برای به مشاركت طلبیدن سایر دستگاه‌ها برای ساماندهی مرنجاب اشاره می‌كند و می‌گوید: هریك از آن دستگاه‌ها توجیه خود را برای انجام ندادن وظیفه‌شان داشتند، برای همین امكانات فراهم نشد. بعد از آن هم با حضور معاون گردشگری كل كشور، جلسه دیگری در اصفهان برگزار شد كه بهبود راه منتهی به كاروانسرا و كویر مرنجاب، ایجاد امكانات امدادی و بهداشتی و ساماندهی گردشگران در دستور قرار گرفت. در آخرین جلسه هم برنامه‌ریزی خوبی شد، ما هم پیگیر مصوبات بودیم كه متاسفانه در محرم با گزارش‌هایی و سپس دستور دادستان مواجه شدیم. 

مدیركل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به حوادث رخ داده در هشتم محرم كه بهانه صدور دستور دادستان آران و بیدگل شده، اضافه می‌كند: محرم امسال فیلم‌ها و عكس‌هایی از كویر مرنجاب منتشر شد كه عده‌ای را خشمگین كرد و قرار بود مقابل خانه امام جمعه آران و بیدگل تجمع كنند، با فرماندار آن شهرستان صحبت شد كه شرایط را مدیریت كند، پس از این صحبت‌ها فكر می‌كردیم مشكل حل شده، اما با حكم دادگستری اصفهان مواجه شدیم كه مستقیم به شهرستان ابلاغ شده بود. 

اواضافه می‌كند: صدور این حكم با روزهای تعطیل مصادف شد، اما ما پس از آن تلاش كردیم در جلسه‌ای با حضور مقامات آران و بیدگل به بررسی وضعیت بپردازیم. الهیاری شرایط همیشگی مرنجاب را غیرطبیعی و غیرعرفی نمی‌داند و اضافه می‌كند: ما در روزهای عادی كه اتفاقا نیروی انتظامی در منطقه نیز حضور نداشت، بازدیدهایی از مرنجاب داشتیم كه در آن زمان شرایط كاملا بدون حاشیه و مشكل بوده است. او در ادامه بیان می‌كند: منظور ما این نیست كه در مرنجاب همه‌چیز طبق ضوابط انجام می‌شود، اما وقتی با پهنه وسیعی از منطقه و تجمع پراكنده مسافران روبه‌رو هستیم، حتما باید انتظار اتفاقاتی را داشته باشیم. این را هم نمی‌گوییم كه تخلفی نشده، اما معتقدیم اگر عده‌ای در گوشه‌ای برای گرفتن عكس‌های شخصی كشف حجاب كرده‌اند و متخلف شناخته شده‌اند، آن عده هم كه عكس‌ها و فیلم‌های دیگران را پخش كرده‌اند، مرتكب خلاف بیشتری شده و باید با آنها برخورد شود. 

به گزارش ایسنا، مدیركل میراث فرهنگی و گردشگری اصفهان در تشریح جلسه‌ای كه روز یكشنبه در شهرستان آران و بیدگل با حضور فرماندار و امام جمعه این منطقه برگزار شد، می‌گوید: مساله تقریبا حل شد. طبق تصمیم، قرار شد طی مكاتبه با دادستانی آران و بیدگل، تا یك ماه آینده روند ورود تورهای گردشگری به كویر مرنجاب به حالت عادی و متعارف خود بازگردد و اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان در این مدت نیز با همراهی سایر دستگاه‌ها، طرح ساماندهی كویر مرنجاب را از هر نظر، خدماتی و اجتماعی آماده كند و وظایف هر یك از بخش‌های مرتبط نیز مشخص شود تا به وضعیت ناهماهنگ و نابسامان موجود در مرنجاب خاتمه داده شود.

دخالت سازمان‌ها به فعالیت صنعت توریسم

هر از چند گاهی ممكن است اتفاق‌هایی در گوشه و كنار كشور بیفتد كه مغایر با برخی از ارزش‌ها باشد، اما این موضوع چیزی نیست كه بتوان آن را به همه ابعاد قضیه و سازمان مربوطه تسری داد. در چند سال اخیر با وجود تاكیدات بی‌شماری در زمینه ارتقای گردشگری در كشور باز برخی هم‌میهمانان به جای توجه به میراث فرهنگی و اماكن تفریحی و تاریخی كشورمان ترجیح می‌دهند مسافرت به خارج از كشور را تجربه كنند. این امر نه تنها برای میراث فرهنگی كشور با قدمت كهن و وجود آثار باستانی و اماكن تفریحی بكر چندان رضایت بخش نیست، بلكه منجر به خروج ارز و بروز دیگر نارسایی‌ها می‌شود.

مدیر عملیات یك تور گردشگری كه برنامه‌هایی برای سفر به كویر مرنجاب نیز دارد، درباره كم و كیف رفتار با گردشگران مرنجاب به «آرمان» می‌گوید: مساله اخیر گردشگران مرنجاب را به هیچ عنوان نمی‌توان به یك اتفاق محدود كرد، بلكه این نارسایی به دلیل درگیری‌های موجود بین جامعه گردشگری، جوامع محلی و... بروز كرده است. میلاد محسنی می‌افزاید: این معضل در هر موقعیتی به اشكال مختلف بروز می‌كند، اما این اقدام به هیچ عنوان توجیه‌كننده رفتار‌های نامتناسب برخی گروه ها، آژانس‌ها و گردشگران نیست. برای مثال اگر جرم یا هرگونه اقدام خلاف قانون در یك جامعه رخ دهد به معنای زیر سوال بردن قوانین در آن جامعه نیست. به گفته او مسئولیت هر یك از این اتفاقات به سازمان مرجعی تحت عنوان سازمانی به نام میراث فرهنگی و گردشگری مربوط می‌شود و این سازمان با نظارت و بررسی‌ها می‌تواند فعالیت تورها و آژانس‌ها را رصد كرده و در صورت بروز هرگونه كم و كاستی متخلفان را توبیخ كند.

 در ضمن هر یك از تورها و آژانس‌ها از سازمان گردشگری و میراث فرهنگی مجوز فعالیتشان را اخذ می‌كنند، اما در صورت بروز هرگونه كم و كاستی در فعالیت تورها مسئولان از دیگر سازمان‌ها یا حتی مسئولان محلی وارد عمل شده و به خود اجازه دخالت در فعالیت تورها را می‌دهند. محسنی می‌گوید: فعالیت آژانس‌ها و تورها می‌تواند در ارتقای صنعت توریسم و شناسایی نقاط دیدنی كشور ثمر بخش باشند، اما با وجود این شرایط آژانس‌ها می‌توانند بدون هیچ حاشیه‌ای به برگزاری تورهای خارج از كشور بپردازند؛ این اقدام باعث خروج سالانه رقم قابل توجهی ارز از كشور می‌شود. به گفته او در چند سال اخیر تعاریفی همچون توسعه پایدار، حفاظت از میراث مادی و معنوی و منابع طبیعی برای احیای صنعت توریسم مطرح شده است، اما با این تفاسیر هر از چند گاهی به دلیل عدم تعامل سازنده بین گردشگران، افراد محلی، نبود زیرساخت‌های نامناسب و مشكلات موجود بین سازمان‌ها در برخی مواقع شاهد چنین اتفاق‌هایی هستیم كه این امر باعث دلسردی فعالان جامعه گردشگری كشور می‌شود.


ویدیو مرتبط :
تور یک روزه / تور طبیعت گردی / تنگه مروارید / تور استان فارس / تور شیراز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تفكیك جنسیتی به تور‌ها می‌رسد؟



اخبار,اخباراجتماعی , تورهای گردشگری

 هر چند برنامه تورهای گردشگری كه شهروندان را به كویر مرنجاب می‌برد به حالت عادی بازگشته است، اما سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان تنها یك ماه فرصت دارد تا نسبت به آنچه« ساماندهی تورهای گردشگری» خوانده می‌شود اقداماتی انجام دهد، وگرنه ممكن است تفكیك جنسیتی به تورهای گردشگری برسد یا اینكه برنامه تورها برای سفر به كویر لغو شود.

پس از صدور دستور رئیس كل دادگستری اصفهان برای برخورد قاطع با تورهای مختلط در كویر مرنجاب، یكشنبه ۲۲ آذر شورای تامین شهرستان آران و بیدگل وارد شور شد و سرانجام به این تصمیم رسید كه ورود تورهای گردشگری به كویر مرنجاب فعلا به حالت عادی و متعارف خود بازگردد و اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان نیز تا یك ماه آینده طرح ساماندهی مرنجاب را تهیه كند و به اجرا بگذارد.

دستور دادستان اصفهان فعلا متوقف شد
روز گذشته مدیركل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان ریشه این اتفاقات دامنه‌دار را در دولت قبل واكاوی می‌كند و معتقد است: باید روی تعامل جامعه محلی و گردشگران بیشتر و بهتر كار كرد. فریدون الهیاری، مرنجاب را از جمله مناطقی می‌داند كه بدون برنامه‌ریزی یا حتی با وجود آن گردشگران را جذب می‌كند و ادامه می‌دهد: همین ظرفیت باعث شد مرنجاب در دولت قبل مصوبه منطقه نمونه گردشگری را دریافت كند، منطقه‌ای كه می‌طلبید برایش زیرساخت ایجاد شود؛ اما به سرنوشت دیگری دچار شد. او معتقد است: اگر هر یك از دستگاه‌های دخیل در مرنجاب تاكنون به وظیفه خود عمل می‌كردند، با این همه ناهنجاری مواجه نبودیم. الهیاری در ادامه به برگزاری جلسه‌های متعدد در استان اصفهان برای به مشاركت طلبیدن سایر دستگاه‌ها برای ساماندهی مرنجاب اشاره می‌كند و می‌گوید: هریك از آن دستگاه‌ها توجیه خود را برای انجام ندادن وظیفه‌شان داشتند، برای همین امكانات فراهم نشد. بعد از آن هم با حضور معاون گردشگری كل كشور، جلسه دیگری در اصفهان برگزار شد كه بهبود راه منتهی به كاروانسرا و كویر مرنجاب، ایجاد امكانات امدادی و بهداشتی و ساماندهی گردشگران در دستور قرار گرفت.

 

در آخرین جلسه هم برنامه‌ریزی خوبی شد، ما هم پیگیر مصوبات بودیم كه متاسفانه در محرم با گزارش‌هایی و سپس دستور دادستان مواجه شدیم. مدیركل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به حوادث رخ داده در هشتم محرم كه بهانه صدور دستور دادستان آران و بیدگل شده، اضافه می‌كند: محرم امسال فیلم‌ها و عكس‌هایی از كویر مرنجاب منتشر شد كه عده‌ای را خشمگین كرد و قرار بود مقابل خانه امام جمعه آران و بیدگل تجمع كنند، با فرماندار آن شهرستان صحبت شد كه شرایط را مدیریت كند، پس از این صحبت‌ها فكر می‌كردیم مشكل حل شده، اما با حكم دادگستری اصفهان مواجه شدیم كه مستقیم به شهرستان ابلاغ شده بود. اواضافه می‌كند: صدور این حكم با روزهای تعطیل مصادف شد، اما ما پس از آن تلاش كردیم در جلسه‌ای با حضور مقامات آران و بیدگل به بررسی وضعیت بپردازیم.

 

الهیاری شرایط همیشگی مرنجاب را غیرطبیعی و غیرعرفی نمی‌داند و اضافه می‌كند: ما در روزهای عادی كه اتفاقا نیروی انتظامی در منطقه نیز حضور نداشت، بازدیدهایی از مرنجاب داشتیم كه در آن زمان شرایط كاملا بدون حاشیه و مشكل بوده است. او در ادامه بیان می‌كند: منظور ما این نیست كه در مرنجاب همه‌چیز طبق ضوابط انجام می‌شود، اما وقتی با پهنه وسیعی از منطقه و تجمع پراكنده مسافران روبه‌رو هستیم، حتما باید انتظار اتفاقاتی را داشته باشیم. این را هم نمی‌گوییم كه تخلفی نشده، اما معتقدیم اگر عده‌ای در گوشه‌ای برای گرفتن عكس‌های شخصی كشف حجاب كرده‌اند و متخلف شناخته شده‌اند، آن عده هم كه عكس‌ها و فیلم‌های دیگران را پخش كرده‌اند،

 

مرتكب خلاف بیشتری شده و باید با آنها برخورد شود. به گزارش ایسنا، مدیركل میراث فرهنگی و گردشگری اصفهان در تشریح جلسه‌ای كه روز یكشنبه در شهرستان آران و بیدگل با حضور فرماندار و امام جمعه این منطقه برگزار شد، می‌گوید: مساله تقریبا حل شد. طبق تصمیم، قرار شد طی مكاتبه با دادستانی آران و بیدگل، تا یك ماه آینده روند ورود تورهای گردشگری به كویر مرنجاب به حالت عادی و متعارف خود بازگردد و اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان در این مدت نیز با همراهی سایر دستگاه‌ها، طرح ساماندهی كویر مرنجاب را از هر نظر، خدماتی و اجتماعی آماده كند و وظایف هر یك از بخش‌های مرتبط نیز مشخص شود تا به وضعیت ناهماهنگ و نابسامان موجود در مرنجاب خاتمه داده شود.

دخالت سازمان‌ها به فعالیت صنعت توریسم
هر از چند گاهی ممكن است اتفاق‌هایی در گوشه و كنار كشور بیفتد كه مغایر با برخی از ارزش‌ها باشد، اما این موضوع چیزی نیست كه بتوان آن را به همه ابعاد قضیه و سازمان مربوطه تسری داد. در چند سال اخیر با وجود تاكیدات بی‌شماری در زمینه ارتقای گردشگری در كشور باز برخی هم‌میهمانان به جای توجه به میراث فرهنگی و اماكن تفریحی و تاریخی كشورمان ترجیح می‌دهند مسافرت به خارج از كشور را تجربه كنند. این امر نه تنها برای میراث فرهنگی كشور با قدمت كهن و وجود آثار باستانی و اماكن تفریحی بكر چندان رضایت بخش نیست، بلكه منجر به خروج ارز و بروز دیگر نارسایی‌ها می‌شود.

 

مدیر عملیات یك تور گردشگری كه برنامه‌هایی برای سفر به كویر مرنجاب نیز دارد، درباره كم و كیف رفتار با گردشگران مرنجاب به «آرمان» می‌گوید: مساله اخیر گردشگران مرنجاب را به هیچ عنوان نمی‌توان به یك اتفاق محدود كرد، بلكه این نارسایی به دلیل درگیری‌های موجود بین جامعه گردشگری، جوامع محلی و... بروز كرده است. میلاد محسنی می‌افزاید: این معضل در هر موقعیتی به اشكال مختلف بروز می‌كند، اما این اقدام به هیچ عنوان توجیه‌كننده رفتار‌های نامتناسب برخی گروه ها، آژانس‌ها و گردشگران نیست. برای مثال اگر جرم یا هرگونه اقدام خلاف قانون در یك جامعه رخ دهد به معنای زیر سوال بردن قوانین در آن جامعه نیست.

 

به گفته او مسئولیت هر یك از این اتفاقات به سازمان مرجعی تحت عنوان سازمانی به نام میراث فرهنگی و گردشگری مربوط می‌شود و این سازمان با نظارت و بررسی‌ها می‌تواند فعالیت تورها و آژانس‌ها را رصد كرده و در صورت بروز هرگونه كم و كاستی متخلفان را توبیخ كند. در ضمن هر یك از تورها و آژانس‌ها از سازمان گردشگری و میراث فرهنگی مجوز فعالیتشان را اخذ می‌كنند، اما در صورت بروز هرگونه كم و كاستی در فعالیت تورها مسئولان از دیگر سازمان‌ها یا حتی مسئولان محلی وارد عمل شده و به خود اجازه دخالت در فعالیت تورها را می‌دهند. محسنی می‌گوید: فعالیت آژانس‌ها و تورها می‌تواند در ارتقای صنعت توریسم و شناسایی نقاط دیدنی كشور ثمر بخش باشند، اما با وجود این شرایط آژانس‌ها می‌توانند بدون هیچ حاشیه‌ای به برگزاری تورهای خارج از كشور بپردازند؛ این اقدام باعث خروج سالانه رقم قابل توجهی ارز از كشور می‌شود.

 

به گفته او در چند سال اخیر تعاریفی همچون توسعه پایدار، حفاظت از میراث مادی و معنوی و منابع طبیعی برای احیای صنعت توریسم مطرح شده است، اما با این تفاسیر هر از چند گاهی به دلیل عدم تعامل سازنده بین گردشگران، افراد محلی، نبود زیرساخت‌های نامناسب و مشكلات موجود بین سازمان‌ها در برخی مواقع شاهد چنین اتفاق‌هایی هستیم كه این امر باعث دلسردی فعالان جامعه گردشگری كشور می‌شود.


اخبار ا جتماعی  -  ارمان