اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تغییر رابطه ایران وانگلیس از قدم زدن به دویدن با هم



اخبار,اخبار سیاست خارجی,دلواپسی مذاکرات

خبر بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران،باعدم استقبال دو گروه عمده ازمخالفان و بدبینان به این اتفاق روبه رو شد.دسته نخست دلواپسانی هستند که دلواپسی را با مذاکرات تیم دیپلماسی دولت یازدهم- و نه دولت پیشین – با گروه 1+5 آغاز کردند و درآستانه توافق اصلی در تیرماه سال جاری آن را به اوج رساندند.

اکنون که دیگربر همگان روشن است دلواپسی برای مذاکرات هسته ای کالایی است که به سختی می توان  برایش مشتری پیدا کرد و کاری که به زعم ایشان نباید می‌شد،  شده است، لازم است دلواپسی را معطوف به موارد و مسائل دیگری کنند. بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران فرصت مغتنمی برای ایشان بود. به خصوص که حساب ویژه ای هم روی عواطف و احساسات دسته دوم باز کرده اند.


دسته دوم اما عموم مردمی هستند که خاطره خوشی ازحضوربریتانیادرایران ندارندوبراساس باورهای درهم آمیخته درست و غلط و تصویر پررنگی ازرفتارها،مواضع و عملکرد این کشور درقرن نوزدهم ودوران استعمار و مواردی چون موضوع جزایر،نفت وبحرین وموارددیگرکه گاهی به باورهاورفتارهای«دایی جان ناپلئونی» منجر می‌شود، قالی سرخی برای حضور رسمی بریتانیایی هاپهن نکردند.


اما حساب دستگاه دیپلماسی و نخبگان و برنامه ریزان سیاست خارجی بایدازهردو دسته جداباشد.سیاست خارجی ایران از سویی نباید ابزار پیشبرد منافع عده ای مشخص قرارگیردکه فعلا نفع خود را در تخاصم با دنیا می بینند.

 

درعین حال پیشبردو استیفای منافع ملی درمحیط بین المللی هدف اصلی و فلسفه سیاست خارجی ودستگاه دیپلماسی کشور است. گرچه از تاریخ خاطره خوشی نداشته باشیم اماجست و جوی منافع ملی درتاریخ عملی خردمندانه نیست.


بررسی تاریخ را بایدبه مورخان سپرد و دیپلماسی را به دیپلمات ها.میان رفت وبرگشت مجدد دیپلمات‌های بریتانیایی منطقه خاورمیانه و آسیای جنوب غربی تغییرات بسیاری به خوددیده وتهرانی که بریتانیایی ها به آن باز گشتند، پایتختی نیست که روزی آن را ترک کردند. چه از منظر جایگاه تازه ایران در منطقه و چه از نقطه نظر تغییرات سیاسی داخلی که فصل تازه ای از حضور ایران در جهان را نوید می دهد. فیلیپ هاموند، وزیر خارجه بریتانیا در کنفرانس مطبوعاتی خود پس از بازگشایی سفارت به این موضوع اشاره کرد و اذعان داشت به نفع همه است که ایران در منطقه نقش پر رنگ تری ایفا کند.


حضور بریتانیادرمنطقه با سابقه ای بیش از 400 سال امری نیست که بتوان درسیاست‌های منطقه ای نادیده گرفت.بریتانیای امروز می تواند رقیب و شریکی توامان برای ایران درمنطقه باشد.شبکه ارتباطی و اقتصادی نیرومنددرمنطقه،نفوذبین کشورهای عربی، رقابت و در عین حال رابطه تنگاتنگ باآمریکاو احساس خطر ازناحیه تروریسم درمنطقه ازجمله پتانسیل های بریتانیایی است که درصورت برقراری روابط اصولی، مبتنی بر صیانت از منافع ملی وباحسن نیت بین ایران واین کشورمی تواندابزاری برای تأمین و تثبیت منافع ملی  ما  در منطقه باشد.


از سویی بریتانیا نیز نه تاکنون توانسته و نه پس از این می تواند حضور، نفوذ و جایگاه ژئوپلیتیکی ایران در منطقه را نادیده بگیرد.سیاست ایران زدایی ازآسیای جنوب غربی وخلیج فارس که زمانی ازسوی بخش هایی از حکومت این کشور دنبال می شد سیاستی شکست خورده است.


سفارت بریتانیا در تهران در شرایطی بازگشایی می شود که به نظر می رسددو طرف درمسیر رسیدن به فهم و درک مشترک از منافع یکدیگر در منطقه قدم گذاشته اند.درهردو کشور جریان هایی هستند که با پیمودن این مسیر مخالفند و نیز افراد،گروه هاوجریان هایی هستندکه مایل اند این فهم و روابط متقابل به سیاستی راهبردی در هر دو کشور تبدیل شود.

 

امری که درصورت تحقق هم منفعت ایران و بریتانیاراتأمین می کند و هم به صلح منطقه ای یاری می رساند.بدیهی است مشکلات بسیاری باید حل شود؛ حسن نیت اماشرط نخست ولازم است.

 


بازگشایی سفارت بریتانیا از منظردلواپسانه که چنان غوغا به راه انداخته اند که گویی سفارت اسرائیل در تهران افتتاح می شود،حائز اهمیت نیست،چراکه این کشور نزدیک به سه دهه پس ازانقلاب اسلامی در ایران سفارتی فعال داشته است.اما اهمیت آنجاست که این بازگشایی آغازگرفصلی تازه ازروابط ایران – بریتانیا درمنطقه است.فصلی که به قول وزیرامورخارجه این کشور با «قدم زدن آرام و محتاطانه در کنار یکدیگر» آغاز شده و امید است به «دویدن در کنار هم» منجر شود.


اخبار سیاست خارجی - قانون


ویدیو مرتبط :
دنیا با قدم های کوچک ما تغییر می کند

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار: تغییر سن شروع رابطه جنسی در ایران



اخبار,اخبار اجتماعی ,رابطه جنسی

 

اخبار اجتماعی - "سن شروع رابطه جنسی به دوران راهنمایی رسیده است"

براساس گزارش‌های آموزش و پرورش ۴۰ درصد از دانش‌آموزان رابطه با جنس مخالف را از ۱۴ سالگی شروع کرده‌اند

معاون ساماندهی امور جوانان وزیر ورزش و جوانان گفت: «متأسفانه ارتباط دختران و پسران نسبت به ۳۰ سال گذشته سه برابر شده و زمان شروع رابطه به دوران تحصیلی راهنمایی و نوع رابطه ازعاطفی به جنسی رسیده و ارتباط هم‌زمان با چند نفر زیاد شده است.»

به گزارش ایسنا، دکتر محمود گلزاری که روز یکشنبه در هفتمین سمینار سراسری بهداشت روانی دانشجویان در دانشگاه صنعتی اصفهان سخن می‌گفت، همچنین با بیان اینکه دوستی و رابطه با جنس مخالف از مشکلات و مسائل متعددی است که وجود دارد، اظهار کرد: از ۳۰ سال پیش که در برنامه جُنگ جوان رادیو به عنوان کارشناس فعالیت می‌کردم با این مسأله آشنایی دارم. در آن برنامه از مخاطبان درخواست می‌شد تا با ارسال نامه مسائل خود را در زمینه جوانان با ما در میان بگذارند، اما هنگامی که با مشکلات آن‌ها در زمینه رابطه با جنس مخالف روبرو می‌شدیم، به عنوان روانشناس نمی‌دانستم با آن‌ها چگونه برخورد کنم؛ زیرا در کتاب‌های روانشناسی و مقاله‌ها چیزی پیدا نمی‌کردیم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که محتوای نامه‌ها را تحلیل و بررسی کنیم.

گلزاری با بیان اینکه ۸۵ درصد از نامه‌ها از دختران ۱۴ تا ۲۵ ساله و ۱۵ درصد آن‌ها توسط پسران ۱۴ تا ۱۸ ساله ارسال شده بود افزود" پس از طبقه‌بندی آن‌ها، جرأت پیدا کردم و پیامدهای منفی به دست آمده از بررسی‌ها را در رادیو خواندم.

وی در ادامه با بیان اینکه در آن زمان استقبال زیادی از این برنامه شد، اضافه کرد: در مجله «رشد معلم» با نوشتن مقاله‌ای به نام «عشق آتشین» مسائل ارتباط با جنس مخالف را تحلیل کردم، اما بر ضد من سخنان بسیاری گفته شد و وزیر آموزش و پرورش که در آن زمان آقای نجفی بود، برای ادای توضیحات من را فراخواند.

معاون وزیر ورزش و جوانان همچنین با اشاره به اینکه پس از ارائه توضیحات به مسئولان وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم تصمیم گرفته شد تا در این زمینه و در این موضوع تحقیق شود، گفت: در این سال‌ها بیش از ۴۰ پایان‌نامه و مقالات زیادی در این زمینه نوشته شده است.

گلزاری با بیان اینکه براساس گزارش‌های آموزش و پرورش ۴۰ درصد از دانش‌آموزان رابطه با جنس مخالف را از ۱۴ سالگی شروع کرده‌اند، اضافه کرد: تا کنون با این مسأله به دو صورت برخورد شده است. یکی توضیح خواستن از کارشناسان و ارائه راهکار توسط آن‌ها و دیگری راهی که دولت قبل در پیش گرفت؛ در یک جلسه خصوصی هم که به عنوان سخنران با کارشناسان حوزه و بهزیستی داشتم، یک خبرنگار بدون اطلاع من و بدون هماهنگی آن جلسه را پخش کرد، در نتیجه من را تهدید و از من شکایت کردند.

این روانشناس بالینی در ادامه با بیان اینکه وزیر آموزش و پروش برخورد درستی با من نداشت، افزود: من نامه‌ای به وزیر نوشتم و گفتم ۲۰ سال پیش که در حال تحقیق در این مسائل بودیم، شما کجا بودید؟!

آمار ناراحت‌کننده رابطه با جنس مخالف در مدارس
گلزاری در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه در سال گذشته با پخش هفت هزار پرسشنامه آمار ناراحت‌کننده‌ای در مدارس به دست آوردیم، گفت: نمی‌خواهم آمار را اعلام کنم، اما باید مسأئل مربوط به رابطه با جنس مخالف را به مدیران و پدر و مادران آموزش دهیم.

وی با اشاره به اینکه جای آن نیست که چشم خود را بر واقعیت‌ها ببندیم، تصریح کرد: مدیران جامعه و دلسوزان نظام باید از دستاوردهای روانشناسان و مشاوران در این زمینه استفاده کنند.

معاون وزیر ورزش و جوانان همچنین با بیان اینکه دوستی برای روانشناسان «عادی» است نه «حلال» ادامه داد: دوستی پسر و دختر چند دوره دارد و در کودکی به هم نزدیکند، ولی در دبستان فاصله زیادی می‌گیرند، اما با شروع سن بلوغ و نوجوانی، به صورت خدادادی به هم نزدیک می‌شوند. این اتفاق مانند تغییرات دوران بلوغ که در قد و وزن و هوش و استعداد حاصل می‌شود طبیعی است.

گلزاری با اشاره به نگاه دین در این زمینه افزود: اگر از نگاه دینی نیز استفاده کنیم، همان خدایی که در دوران دبستان پسران و دختران را از هم دور می‌کند، در دوران نوجوانی آن‌ها را به هم نزدیک می‌کند.

وی با بیان اینکه این نزدیکی یک میل طبیعی است و نباید آن را سرکوب کرد، این سؤال را مطرح کرد که باید چه کار کنیم و ادامه داد: عده‌ای اصلاً وارد این مسأله نمی‌شوند و عده‌ای نیز آن را نشانه مدرنیته می‌دانند که هر دو نگاه اشتباه است.

این روانشناس بالینی با بیان دیدگاه دانشگاهیان، خاطرنشان کرد: دانشگاهیان نه حرف‌های متجددانه را قبول دارند و نه تقابل و نه منع را، بلکه معتقدند این موضوع را باید در سطح کارشناسی از ابعاد گوناگون همچون بعد دینی و علمی شناخت.

وی از الگوی غربی هم انتقاد کرد و گفت: در الگوی غرب به پدر و مادر توصیه می‌شود فرزندان خود را از سن ۱۳ تا ۱۷ سالگی راهنمایی کنند تا رابطه آن‌ها با جنس مخالف به رابطه جنسی تبدیل نشود و تنها مراقب این مسأله باشند، اما آمارها نشان می‌دهد که هزاران دختر نوجوان ۱۵ ساله در این سن باردار شده‌اند.

معاون وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: الگوی غرب همچنین وفاداری بعد از ازدواج را ترویج می‌کند و این نیز راه درستی نیست آن‌ها راه را اشتباه رفته‌اند و البته ما نیز نباید راه‌هایی همچون منع و تقابل را در موضوع رابطه با جنس مخالف در پیش بگیریم.

با نوجوانان با زبان علمی ساده صحبت کنیم
گلزاری در بیان راه حل گفت: باید دیدگاه‌ها و پدیده‌ای به نام جنس مخالف را بشناسیم و در سن قبل از دانشگاه جوانان و خانواده‌ها را به ویژه در دوره‌ای که آن‌ها در آموزش و پرورش هستند، آموزش دهیم.

وی با بیان اینکه دختران بیش از پسران تحت تأثیر آموزش قرار می‌گیرند، اظهار کرد: آموزش مستقیم جوانان را فراموش نکنیم. آموزش، احساس گناه و ایجاد ترس نیست، البته بازکردن مسائل بدون هیچ حیا و شرمی هم نیست.

معاون وزیر ورزش و جوانان اضافه کرد: باید با نوجوانان با زبان علمی ساده صحبت کرد و آموزش والدین نیز در نظر گرفته شود. هم‌چنین از آموزش و پرورش نیز می‌خواهیم راه گذشته را در پیش نگیرد و به آموزش نوجوانان بپردازد.

گلزاری به نقش آموزش عالی هم در این زمینه پرداخت و گفت: دانشگاه باید امر آموزش را در نظر بگیرد. البته من در جایی گفتم دانشگاه جای خوبی برای همسریابی است که مرا تخریب کردند. این را ما در نظر داریم و باید داشته باشیم که کسی کنکور امتحان نمی‌دهد که در دانشگاه ازدواج کند، بلکه برای آموزش آمده است.

وی در ادامه با تاکید بر آموزش‌های درست ملاک‌های ازدواج به ویژه به پسران گفت: من معتقدم با آموزش آن‌ها در دانشگاه مدیریت ارتباط با جنس مخالف انجام می‌شود.
اخبار اجتماعی - ایسنا