اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تعیین قیمت خودرو و واقعیت‌های اقتصادی



اخبار,اخبار اقتصادی ,قیمت خودرو

 

اخبار اقتصادی - تعیین قیمت خودرو و واقعیت‌های اقتصادی

با گذشت بیش از یکماه از اعلام رسمی قیمت خودرو از سوی شورای رقابت بر اساس فرمول تعیین قیمت خودرو، این اقدام شورای رقابت هرروز ابعاد تازه‌تری پیدا می‌کند.

بر همین اساس سخنگوی دولت در تازه‌ترین اظهارنظر خود در رابطه با قیمت‌های جدید خودرو، در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد: «انتظار داشتیم شورای رقابت واقعیت‌های اقتصادی را در نظر بگیرد و نسبت به افزایش قیمت اقدام نکند، ما نظرمان را در این رابطه گفتیم.»   باقر نوبخت که سه‌شنبه شب گذشته در برنامه پایش حضور داشت، در حالی به «واقعیت‌های اقتصادی» و «اقدام شورای رقابت برای افزایش قیمت» اشاره کرد که بر اساس گفته او به‌نظر می‌رسد رشد 5.5 درصدی قیمت خودرو از واقعیت اقتصاد ایران به دور بوده است.


اما آیا اقدام اخیر شورای رقابت در تعیین قیمت خودرو واقعا به دور از واقعیت‌های اقتصادی ایران بوده است؟  اگرچه نوبخت توضیح بیشتری در این زمینه ارائه نکرد، اما از نظر کارشناسان مسائل اقتصادی، افزایش قیمت خودرو، اقدامی ‌نامتناسب با واقعیت‌های اقتصاد نبوده است. به عقیده کارشناسان اقتصادی بر اساس نرخ تورم 25.3 که یکی از بارزترین واقعیت‌های اقتصادی کشور است، افزایش قیمت خودرو اتفاقی غیرطبیعی نبوده است.

 

بر همین اساس مقایسه نرخ تورم تیرماه امسال با همین بازه زمانی در سال گذشته نیز نشان می‌دهد که قیمت کالا و خدمات طی این مدت با 14.6 درصد رشد همراه بوده است. از دیگر واقعیت‌های اقتصاد کشور که کارشناسان به آن اشاره می‌کنند، فاصله قیمت خودرو در بازار و کارخانه است.

 

به عقیده کارشناسان اقتصادی قیمت خودرو در بازار نشان‌دهنده واقعیت قیمت خودرو است، زیرا بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود؛ در‌حالی‌که قیمت خودرو در کارخانه که کمتر از قیمت بازار است نشان‌گر قیمتی سرکوب شده است که بدون توجه به واقعیت‌های اقتصادی تعیین شده است.  بنابراین کارشناسان عقیده دارند چنانچه سخنگوی دولت به جای عبارت «واقعیت‌های اقتصادی» عبارتی شبیه «سیاست‌های دولت» را به کار می‌برد نتیجه بهتری دریافت می‌کرد.
اخبار اقتصادی - اقتصاد آنلاین

 


ویدیو مرتبط :
تعیین قیمت خودرو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مدیر اداره بررسی‌های اقتصادی بانک مرکزی : قیمت‌گذاری طلا با ارز مبادله‌ای را تأیید نمی‌کنیم/ بازار تعیین‌کننده نرخ است



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

مدیر اداره بررسی‌های اقتصادی بانک مرکزی :

قیمت‌گذاری طلا با ارز مبادله‌ای را تأیید نمی‌کنیم/ بازار تعیین‌کننده نرخ است

مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی با تشریح دلایل مخالفت بانک مرکزی با تعیین قیمت طلا بر مبنای ارز مبادله‌ای گفت: تنها کالایی که از مرکز مبادلات ارز گرفته باید قیمت‌ آن مطابق نرخ مبادله‌ای باشد.

پیمان قربانی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اقدام اتحادیه کشوری طلا و جواهر برای تعیین قیمت طلا و جواهر بر مبنای نرخ ارز مبادله‌ای اظهار داشت: این مساله مورد تایید بانک مرکزی نیست و معتقدیم قیمت طلا در بازار تعیین می‌شود و جهت‌گیری بانک مرکزی به عنوان نهاد مسئول در بازار طلا و ارز بر این است که قیمت در بازار سکه و طلا حباب نداشته باشد.

وی با بیان اینکه قیمت سکه و طلا باید بر اساس عوامل تعیین کننده آن مانند ارز و اونس جهانی باشد، افزود: بنابراین هر گاه قیمت ارز افزایش یابد قیمت سکه و طلا افزایش می‌یابد و هر گاه کاهش یابد، بازار روند کاهشی خواهد داشت.

مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که آیا این این اقدام نمی‌توانست گامی در جهت رسمیت بخشیدن به ارز مرکز مبادلات باشد، گفت: جهت‌گیری بانک مرکزی در اتاق مبادلات ارزی این است که این مرکز ارز کالاهای مشمول اولویت‌های تعیین شده را تامین کند و همواره مسئولان مروبطه تاکید کرده‌اند که عمق مرکز مبادلات باید افزایش یابد.

وی گفت: با افزایش سهم ارز مبادله‌ای، قیمت‌های بازار آزاد به تبعیت آن نرخ کاهش می‌یابد و در چنین شرایطی همگرایی بین نرخ مبادله‌ای و آزاد ایجاد شده و این هدف محقق خواهد شد زیرا قیمت طلا به تبعیت از ارز کاهش خواهد یافت؛ بنابراین راه تحقق این هدف از مسیر دیگری است.

مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی ادامه داد: تا زمانی که این مسیر تحقق نیافته، کاهش قیمت سکه و طلا براساس ارز مبادله‌ای منجر به خروج طلا از کشور خواهد شد؛ با توجه به اینکه طلا و ارز کالاهای جانشین هستند، عده‌ای می‌توانند با خروج طلا از کشور، ارز وارد کرده و آن را در بازار آزاد بفروشند.

وی تصریح کرد: در نظام قیمت‌گذاری کشور، کالایی که ارز مبادله‌ای دریافت کرده باشد، باید قیمت‌ آن طبق ارز مبادله‌ای باشد اما هم‌اکنون ارز مبادله‌ای برای واردات طلا اختصاص داده نشده است و به همین دلیل نمی‌توان آن را مبنای قیمت‌گذاری قرار داد./فارس