اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تعامل ایران و امریکا در منطقه؛ خودداری کنگره از تصویب طرح ضد ایرانی



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

توصیه سرمقاله روزنامه امریکایی برای تسهیل اجرای برجام
تعامل ایران و امریکا در منطقه؛ خودداری کنگره از تصویب طرح ضد ایرانی

روزنامه امریکایی "نیویورک تایمز" با انتشار سرمقاله ای اشاره می کند که از زمان انعقاد برجام از ماه جولای گذشته ایران هنوز منتظر لمس کردن مزایای اقتصادی ناشی از آن است.

این نشریه می نویسد:"ایرانیان ناامید هستند. طبق توافق وعده داده شده که تحریم های وضع شده علیه ایران از سوی سازمان ملل متحد لغو خواهند شد و اموال بلوکه شسده ایران آزاد می شوند. ایران به وعده های خود عملا کرده است.

ایران اکنون تولید نفت خود را افزایش داده و به حدود 50 میلیارد دلار از ذخایر ارزی در بانک های خارجی دسترسی پیدا کرده است. با این حال، ایران با مشکل بازسازی اقتصاد خود مواجه است. ماه گذشته، مقام معظم رهبری از وجود مشکلات و محدودیت ها در زمینه تجارت و فعالیت های بانکی انتقاد کردند. یکی از موانع اصلی این است که اکثر تحریم های امریکا در حوزه تروریسم و به اصطلاح نقض حقوق بشر و آزمایش های موشکی باقی مانده است. ایران می دانست

که لغو همه تحریم ها هرگز بخشی از توافق هسته ای نبوده است. این بدان معناست که شرکت های امریکایی هنوز هم از تجارت و معامله با ایران به استثنای بخش های هوانوردی، فرش و تولیدات کشاورزی منع شده اند. ایران هنوز هم از استفاده از نظام مالی امریکا و واحد ارزی دلار منع شده است. بسیاری از بانک های خارجی نیز از ترس مجازات های امریکا درباره نقض احتمالی تحریم ها از همکاری با ایران هراس دارند. پیش از توافق هسته ای ایران به طور گسترده ای از نظر ارتباط با بانک های بین المللی در انزوا قرار گرفته بود. کارشناسان می گویند که بانک های ایران به شدت بد مدیریت می شوند و عدم شفافیت در آن ها وجود دارد و این موضوع ریسک سرمایه گذاری برای بانک های خارجی در ایران را افزایش داده است. از سوی دیگر ایران از دولت اسد در سوریه حمایت می کند ، از حزب الله لبنان حمایت کرده و آزمایش های موشکی نیز انجام می دهد. اوباما اما خواستار تغییر رفتار ایران در منطقه است".

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

به گزارش خرداد، نیویورک تایمز اشاره می کند که وزارت خزانه داری امریکا نیز با دقت به این موضوع نگاه می کند که ایران تا چه اندازه ای از لغو تحریم ها بهره می برد و در این باره می نویسد:"وزارت خزانه داری در این میان خواستار شفاف شدن وضعیت تعامل اقتصادی با ایران است. هیچ گونه محدودیتی برای بانک های خارجی به منظور معامله با ایران با یورو و یا ارزش های غیر از دلار وجود ندارد. این درعمل بدان معناست که معاملات در سطح خرد قابل انجام هستند اما در موارد بزرگتر مانند قراردادهای نفتی مشکل ایجاد می شود چرا که برای معامله در آن حوزه دسترسی به سیستم مالی امریکا و واحد ارزی دلار ضروری است".

نیویورک تایمز در پایان اشاره می کند که تا زمانی که ایران به تعهدات خود طبق برجام پایبند مانده کنگره نباید گام هایی بردارد که سرمایه گذاران را از معامله با ایران دلسرد کند و در این باره می نویسد:"سناتور مارکو روبیو و مارک کرک که هر دو جمهوریخواه هستند خواستار تصویب طرحی هستند که شرایط کسب و کار با ایران با دلار را دشوارتر سازد و توافق هسته ای را تضعیف کند. این به نفع امریکا است که ایران از توافق هسته ای بهره ببرد و متعهد به تعهداتش باشد و نیروهای میانه رو در ایران تقویت شوند".

 

اخبار سیاست خارجی - خرداد

 


ویدیو مرتبط :
افشای طرح استراتژیک امریکا ضد ایران: توسط رهبر القاعده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اجرای طرح ضد ایرانی کنگره تنها به دلواپسان در انتخابات آینده ایران کمک خواهد کرد



اخبار,اخبارسیاست  خارجی ,دولت امریکا

 
با افزایش تنش سیاسی بر سر طرح محدودیت صدور روادید مطرح شد
اجرای طرح ضد ایرانی کنگره تنها به دلواپسان در انتخابات آینده ایران کمک خواهد کرد

علت اصلی تلاش اوباما برای جلوگیری از اجرای قانون اعمال محدودیت روادید علیه ایران آگاهی کاخ سفید از کمک این طرح به دلواپسان در انتخابات آینده و تهدید بودن آن علیه اجرای برجام است.

 زمانی که دولت امریکا توافق هسته ای با ایران را به کنگره ارائه کرد تعدادی از قانونگذاران اظهار کردند که لغو تحریم ها ناقض توافق است. اکنون دولت امریکا در تلاش است تا در مقابل تصویب قانون تشدید سخت گیری در ازای صدور ویزا برای کسانی که به ایران سفر کرده اند و هم چنین برای شهروندان ایرانی که به کشور خود سفر می کنند ایستادگی کند.

 

  خبرگزاری بلومبرگ با اشاره به محدودیت هایی که پس از توافق هسته ای در قبال اعمال فشار امریکا بر ایران اعمال می شود می نویسد:"پس از توافق هسته ای دو تن از اتباع امریکایی در ایران بازداشت شدند و به اتهام جاسوسی محکوم شده اند در مقابل کنگره می گوید که ازمایش های موشکی اخیر ایران نقض تحریم های سازمان ملل متحد است. در آخرین مورد تنش میان دو کشور وزارت امور خارجه امریکا در تلاش برای جلوگیری از اجرای قانون جدیدی است که کنگره تصویب کرده است قانونی که سبب می شود تا اروپایی هایی که به ایران سفر می کنند برای سفر به امریکا نیازمند دریافت روادیدی باشند. این موضوع سبب می شود تا کسانی که به دنیال کسب و کار در ایران و گشایش سرمایه گذاری های جدید در آن کشور هستند با محدودیت مواجه شوند. در این راستا "جان کری" وزیر امور خارجه امریکا به "محمد جواد ظریف" همتای ایرانی اش نامه ای نوشت و وعده داد که دولت امریکا از اعمال محدودیت های جدید در قبال کسانی که به ایران سفر کنند چشم پوشی خواهد کرد. او هم چنین اطمینان داد که دولت امریکا مایل به فسخ مفاد قراداد هسته ای نیست و به تعهد خود پایبند است".

 بلومبرگ با اشاره به تداوم تنش میان کاخ سفید و کنگرخ بر سر ایران و موضوع توافق هسته ای می نویسد:"مقام هایی از کنگره معتقدند که نام ایران در فهرست در کنار سوریه و سودان به دلیل حمایت آن کشور از حزب الله  و حماس انجام شده است. با این حال، کاخ سفید باور دارد که قانون جدید به روند اجرای برجام لطمه می زند. در سال 2013 میلادی نیز دولت اوباما بارها به نمایندگان کنگره گفته بود که وضع تحریم های بیش تر علیه ایران سبب تخریب روند مذاکرات می شود".

 بلومبرگ اشاره می کند که مواضع ظریف نیز بر این تنش دوطرفه دامن زده است و در این باره می نویسد:"در پایان هفته، ظریف در مصاحبه با المانیتور اظهار کرد که گنجاندن نام ایران در فهرست کشورهای حامی تروریسم و اعمال محدودیت در صدور روادید برای کسانی که به آن کشور سفر می کنند پیام بسیار بدی را از سوی ایالات متحده به ایران انتقال می دهد".

بلومبرگ اشاره می کند که این موضوع برای وزارت امور خارجه امریکا حساس است چرا که ایران برای پیاده سازی توافق و شفافیت و اعمال محدودیت های بیش تر در برنامه هسته ای خود قرار است اقدامات عملی را در هفته های اینده آغاز کند. بلومبرگ می افزاید:"مقام های وزارت امور خارجه امریکا گفته اند که تندروها در تهران برای عقب نشینی از توافق برای استفاده سیاسی بر سر تداوم کار حسن روحانی رییس جمهوری ایران اعلام موضع کرده اند و اقدام کنگره تنها به آنان است".

 

بلومبرگ با اشاره به احتمال دست بالا پیدا کردن تندروها در انتخابات آینده در صورت اجرای طرح کنگره می نویسد:"در ماه فوریه آینده ایران انتخابات مجلس و شورای نگهبان را برگزار خواهد کرد. اگر عناصر تندرو و ضد توافق هسته ای در این انتخابات پیروز شوند آینده اجرای توافق کمرنگ تر خواهد شد. به همین خاطر است که کری می خواهد از تحریم و فشار بیش تر علیه ایران خودداری کند و مایل به اجرای طرح تصویب شده کنگره نیست.

 

 اخبار سیاست  خارجی  -  خرداد