اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تصمیم دولت درباره پرداخت یارانه نقدی


معاون برنامه ریزی و توسعه راهبردی رئیس جمهور با اشاره به سخنان رئیس جمهور در مورد یارانه ها گفت: تا پایان امسال روش فعلی پرداخت یارانه ها ادامه می یابد اما تصمیم برای سال آینده معطوف به ارزیابی این روش است.

واحد مرکزی خبر: معاون برنامه ریزی و توسعه راهبردی رئیس جمهور با اشاره به سخنان رئیس جمهور در مورد یارانه ها گفت: تا پایان امسال روش فعلی پرداخت یارانه ها ادامه می یابد اما تصمیم برای سال آینده معطوف به ارزیابی این روش است.

 نوبخت در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به منابع لازم برای پرداخت یارانه و شیوه، توزیع و پرداخت مبالغی که از افزایش قیمت بدست میآید افزود:‌ پس از ارزیابی روش فعلی درباره نقدی بودن یا نبودن پرداخت یارانه تصمیم گیری می شود.

وی به فعالیت چند کارگروه در این حوزه اشاره و اضافه کرد: تلاش می کنیم تا خانواده های نیازمند کمترین آسیب را ببینند.

نوبخت گفت: همچنین موضوع دیگر درآمدهای حاصل از افزایش قیمت ها و آثار آن بر مردم است که درحال بررسی است.

معاون برنامه ریزی و توسعه راهبردی رئیس جمهور با بیان اینکه هم اکنون در ماه بیش از 3500 میلیارد تومان یارانه نقدی پرداخت می شود افزود: با این رقم اقدامات بزرگی را می توان در کشور انجام داد و بحث در مورد مصرف بهینه این پول است.

نوبخت اضافه کرد: شیوه اجرای یارانه ها در سال 93 به مراتب بهتر خواهد شد و اثرات بهتری بر وضع جامعه خواهد گذاشت زیرا همه سیاست های دولت، با تدبیری است که آثار مثبت آن روی زندگی مردم بیشتر باشد.

معاون برنامه ریزی و توسعه راهبردی رئیس جمهور درباره اعطای دو بسته کالایی به برخی گفت: دولت تلاش دارد تا پایان سال دو بسته کالاهای ضروری از جمله مواد غذایی توزیع کند.

وی افزود : برای این کار در پی تهیه منابع لازم هستیم و معاونت راهبردی رئیس جمهور منابع ریالی این کار را تامین کرده است و جامعه هدف آن نیز به زودی مشخص خواهد شد.

نوبخت درباره کاهش نرخ ارز و اینکه این نرخ تابع عرضه و تقاضاست گفت: در گذشته بازار به سمت تقاضای ارز رفت که این هجوم موجب افزایش قیمت و کاهش یک سومی ارزش پول ملی ما شد اما اکنون با این ثبات نسبی در سایر بازارها منابع ریالی به آن سمت رفته است و مردم فهمیدند که بازار ارزی مطمئن نیست.

وی با اشاره به وجود ذخایر کافی ارز در کشور برای مواقع لازم و نظارت کامل دولت بر بازار ارز و همچنین کاهش تحریم ها و افزایش درآمدی ارزی دولت اضافه کرد: دولت مراقبت لازم را دارد و همواره در برابر شرایط غیرعادی واکنش نشان می دهد و وقتی عرضه زیاد باشد تقاضا پایین خواهد آمد و می توان انتظار داشت قیمت ارز به نرخ واقعی خودش برسد.

نوبخت در مورد جایگاه واقعی ارز گفت: این جایی است که عرضه و تقاضا با هم متناسب باشد.

وی با اشاره به نرخ مبادله ای 2477 تومان ارز و قیمت بازار آزاد گفت: قیمت بازار آزاد غیر واقعی است و باید خودش را متعادل کند.

معاون برنامه ریزی و توسعه راهبردی رئیس جمهور در ادامه بر لزوم نزدیکی قیمت ارز مبادله ای و آزاد تاکید کرد و گفت: دولت تلاش به همسان سازی و تعادل سازی بازار دارد و آینده اقتصادی روشنی را برای سال آینده پیش بینی می کنیم.

وی درباره اقدامات دولت برای کاهش تورم گفت: ابتدا باید علل تورم بررسی شود که یکی از این علت ها افزایش نقدینگی است.

نوبخت افزود : دولت در این صد روز تلاش زیادی را برای کاهش نقدینگی به خرج داده است که نمونه آن درخواست تجدید نظر بودجه در مجلس بود که با همکاری مجلس مواجه شد.

وی افزایش بدون علت قیمت ها را از دیگر عوامل ایجاد تورم دانست و گفت: دولت به شدت با افزایش غیر منطقی قیمت ها مقابله کرده است.

نوبخت،انتظارات تورمی را از دیگر عوامل ایجاد تورم دانست و افزود: وقتی مردم به بازار اعتماد نداشته باشند همواره در پی ذخیره سازی هستند و در نتیجه تقاضا به طور غیرواقعی افزایش می یابد.

معاون برنامه ریزی و توسعه راهبردی رئیس جمهور گفت: نرخ تورم نقطه به نقطه از شهریور کاهش داشته است.

وی گفت:‌ تلاش می کنیم تورم را کاهش دهیم و به همین منظور تمهیدات لازم در بودجه سال 93  اندیشیده شده است.

نوبخت پیش بینی کرد : تورم تا پایان سال 93 تا 25 درصد کاهش یابد و نرخ رشد اقتصادی تا 3 درصد رشد داشته باشد.

معاون برنامه ریزی و توسعه راهبردی رئیس جمهور افزود : این روند ادامه می یابد و این یک کار علمی و اقتصادی است و به همین منظور تیم اقتصادی دولت هفته ای 3 روز جلسه دارد.

نوبخت همچنین درباره حمایت از بخش تولید گفت: بخشی از مشکلات امروز ناشی از پرداخت نشدن یارانه به تولید است و به همین علت باید بیشترین کمک را به تولید بکنیم.

وی افزود:‌این موضوع از مسیری باید باشد که یارانه ها به سمت تولید برود.

نوبخت درباره تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: این موضوع از ابتدای تشکیل دولت مورد توجه قرار گرفت و یکی از ملاک های رئیس جمهور این بود که افراد چه طراحی برای مقاومت سازی اقتصادی دارند.

وی با اشاره به توافق اخیر با غرب و انتظار افزایش درآمدهای ارزی افزود: ما برنامه های داشتیم که اگر سیاست های تحریمی تشدید می شد با آن مقابله می کردیم.

نوبخت گفت: دولت تمهیدات لازم را برای هر نوع تغییر در تحریم ها اندیشیده است و در پی اقتصادی است که در هر شرایطی بتواند خودش را حفظ کند.

وی درباره بهبود فضای اقتصادی کسب و کار هم گفت: 35 راهکار از جمله تامین ارز یا ال سی های مناسب و مدیریت واردات، برای بهبود وضع کسب و کار اندیشیده شده است.


ویدیو مرتبط :
استمرار پرداخت نقدی و غیر نقدی یارانه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تصمیم دولت برای پرداخت یارانه نقدی به مردم


دولت به جای حذف مستقیم یارانه اقشار پردآمد براساس قانون بودجه 93، اخیرا برنامه شناسایی نیازمندان واقعی یارانه نقدی را کلید زده است.

خبرگزاری مهر: دولت به جای حذف مستقیم یارانه اقشار پردآمد براساس قانون بودجه 93، اخیرا برنامه شناسایی نیازمندان واقعی یارانه نقدی را کلید زده است.

 یکی از برنامه هایی که دولت هنوز نتوانسته آن را در سال 93 به عنوان یک تکلیف قانونی عملیاتی کند، حذف پردرآمدها از دریافت یارانه نقدی بود، در حالی که بر اساس گفته مسئولان اقتصادی تعداد یارانه بگیران ثروتمند حدود 10 میلیون نفر اعلام شده است، دولت همچنان به این افراد یارانه نقدی می پردازد.

این در حالی است که با کسری منابع در پرداخت هدفمندی یارانه مواجه است و بارها از مردمی که نیازی به یارانه نقدی دولت ندارند، درخواست کرده است که به صورت داوطلبانه از دریافت آن انصراف دهند. از سوی دیگر پیش از این محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفته است یارانه نقدی به همه خانوارها در سال 94 پرداخت خواهد شد.

در این میان، علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از برنامه شناسایی دهک‌های پائین خبرداده است، ضمن اینکه مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور حذف دهک‌ها در ارتباط با یارانه‌های نقدی را موضوعی پیچیده دانست که باید در بعد خانوار به آن پرداخته شود.

به هر حال، شناسایی نیازمندان واقعی یارانه نقدی توسط وزارت تعاون در حال انجام است، البته هنوز این موضوع به جمع بندی نهایی دولت نرسیده است.

برنامه دولت در پرداخت یارانه نقدی مشخص شد

بر این اساس برنامه دولت در اجرای هدفمندی یارانه ها در بخش پرداخت‌های نقدی مشخص شده است، به طوری که معیار پرداخت یارانه، دهک‌های پائین درآمدی جامعه از طریق برنامه شناسایی آنها خواهد بود. علی ربیعی با بیان اینکه حذف دهک‌های پردرآمد از دریافت یارانه‌ها یک پدیده اجتماعی و اقتصادی است،گفت: این کار در حال انجام است و باید آثار این حذف در ابتدا مشخص شود.

پیش از این هم برخی از وزرای اقتصادی دولت اعلام کرده بودند که کار شناسایی اغنیا طی ماه‌های آینده عملیاتی خواهد شد و تا پایان سال جاری تصمیم‌گیری‌ها بر اساس شناسایی خانوارها انجام می‌گیرد و بر اساس آن باید منتظر حذف یارانه بگیران ثروتمند باشیم. در این راستا کمیته شناسایی خانوارها تشکیل شده بود و پیشنهادات وزارت تعاون بر اساس بانک اطلاعاتی به مجمع سازمان هدفمندی یارانه ها ارائه شده بود.

ضعف در شناسایی خانوارها یکی از مشکلات اساسی اجرای یارانه‌های نقدی تاکنون بوده و بنابراین قرار است که یک بانک اطلاعاتی توسط وزارت تعاون با همکاری دستگاه‌ها تشکیل شود و در این صورت تعداد واقعی و دقیق نیازمندان و افرادی که باید به آنها یارانه تعلق گیرد، شناسایی می شود.

به عبارت دیگر، با تشکیل بانک اطلاعات دیگر به همه افراد جامعه یارانه تعلق نخواهد گرفت، این در حالی است که تعداد پردرآمدهایی که میزان ثروت آنها با میزان ثروت پولداران یا ثروتمندان در کشورهایی مثل آمریکا چندان تفاوتی ندارد حدود 5 تا 6 میلیون فرد اعلام شده است. قبل از این هم دولت از شناسایی 7 میلیون نفر فقیر خبرداده بود که در آینده‌ای نزدیک میزان آن به 10 میلیون نفر افزایش خواهد یافت.

این در حالی است که وزیر اقتصاد چندی پیش از نهایی شدن شناسایی 10 میلیون نفر از اغنیا و ثروتمندان به منظور حذف یارانه نقدی آنها خبرداده و اعلام کرده بود که این افراد به زودی و آرام آرام از فهرست یارانه بگیران حذف می‌شوند.

دولت چرا از تصمیم اولیه منصرف شد؟

دولت زمانی به این نتیجه رسید که برنامه شناسایی دهک‌ها را آغاز کند که روش حذف دهک‌های پردرآمد از دریافت یارانه نقدی از روش انصراف اختیاری جواب نداد.

در این میان، تعلل دولت برای اجرای این برنامه و شناسایی افرادی که نیازی به یارانه نقدی دولت با توجه به کمبود منابع مالی تامین یارانه نقدی 76 میلیون متقاضی ندارند، باعث انتقاداتی از سوی مجلس نسبت به عدم اجرای این تکلیف قانونی طی ماههای اخیر شده بود. تا جایی که برخی از نمایندگان دولت با انتقاد از اینکه بخش مهم فاز دوم هدفمندی یارانه ها یعنی شناسایی اغنیا از فقرا برای دریافت یارانه نقدی هنوز اجرایی و تکمیل نشده است، مطرح می کردند که اقشار پردرآمد یارانه بگیر شناسایی شده باید از دریافت یارانه حذف شوند؛ حتی اگر بخشی از آنها را بتوان به راحتی شناسایی کرد همان را اجرایی کنند.

برخی از کارشناسان اقتصادی هم به دولت پیشنهاد می دهند که از روش تعدیل گام به گام در حذف دهک‌های پردرآمد استفاده کند. انان پیشنهاد می کنند که دولت می‌تواند به صورت گام به گام و با اطمینان و دقت از اطلاعاتی که از نحوه میزان هزینه دهک‌ها در طول یکسال کسب می‌کند، در حذف دهک هدف نسبت به سایر دهک‌ها منطبق عمل کند، یعنی دقت در جامعیت اطلاعات از سرانه هزینه دهک‌ها می‌تواند مسیری راهگشا باشد.