اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تشکیل کمیته‌ای برای بررسی مجازات‌های جایگزین اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر



اخباراجتماعی,خبرهای اجتماعی,وزیر کشور

وزیر کشور از تشکیل کمیته‌ای به منظور بررسی مجازات‌های جایگزین اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر خبر داد.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در نخستین جلسه ستاد مبارزه با موادمخدر که عصر امروز در وزارت کشور برگزار شد با بیان اینکه مجموعه اقدامات ستاد مبارزه با موادمخدر در حوزه کاهش تقاضا، عرضه و پیشگیری خواهد بود، گفت: وظایف دستگاه های عضو به آنان ابلاغ شده و ماهانه نسبت به پیگیری و بررسی آنها اقدام خواهد شد.

وی ادامه داد: نتایج بررسی‌های ماهانه به اطلاع رییس‌جمهور خواهد رسید.

وزیر کشور با اشاره به مصوبات این جلسه خاطرنشان کرد: در این جلسه مصوب شد تا در حوزه درمان و مقابله از تجارب داخلی و جهانی استفاده شود که دو طرح نیز در این زمینه آماده شده و در جلسه بعدی در حضور رییس‌جمهور و روسا و نمایندگان قوا درباره آن بحث خواهد شد.

فضلی ادامه داد: همچنین درباره هزینه کرد درآمدهای ناشی از کشف اموال و دارایی‌های قاچاقچیان و ماده 28 این آیین‌نامه و وظایف دستگاه‌های عضو نیز تبادل نظر شد.

وزیر کشور همچنین با اشاره به جلسه‌ای که چندی پیش با مقام معظم رهبری داشتند اظهار کرد: در این جلسه مقرر شد تا در موعدی که ایشان مشخص می کنند گزارش هایی به ایشان ارائه شود.

رحمانی فضلی درباره جزییات جلسه با رهبری نیز گفت: براساس این جلسه موظف شدیم تا هر شش ماه یک بار گزارشی از عملکرد دستگاه های متولی را خدمت ایشان ارائه دهیم و ایشان نیز در این دیدار دستورهایی در حوزه اصلاح ساختار روش های گزارش‌دهی و بودجه را دادند و تاکید کردند که منظورشان از گزارش عملکرد گزارش فعالیت‌های جاری نیست بلکه باید اقدام فوق العاده‌ای ارزیابی و اجرا شود.

رحمانی فضلی درباره جزییات دیگر این جلسه افزود: پیشنهاد تعامل با رسانه ملی نیز مطرح شده و مقرر شد تا در مورد عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در یک دهه گذشته آسیب شناسی شده و عدم موفقیت‌ها مشخص شود.

وی ادامه داد:‌ امیدواریم با استمرار این جلسات که حدود هر دو ماه یک بار برگزار می شود هماهنگی میان دستگاه ها تقویت شود.

وزیر کشور در پاسخ به سوالی درباره مجازات جایگزین اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر اظهار کرد: بحث مجازات و تاثیر آن بر فعالیت قاچاقچیان یکی از موارد بحث اصلی در ستاد است و کمیته حقوقی مامور شده است تا این مجازات ها را بررسی کند. روز گذشته نیز جلسه‌ای با مسئولان قضایی داشتیم و بنا شد تا کمیته ویژه مشترک با ریاست دادستان کل کشور برگزار و شیوه‌های جایگزین مجازات اعدام در آن بررسی شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره فرد دستگیرشده در آلبانی که گفته می شود از عوامل دخیل در دفتر حزب جمهوری اسلامی بوده است گفت: از جزییات این موضوع بی اطلاعم اما عوامل ناجا با توجه به همکاری های بین المللی که دارند اعلام کردند یک زن بازداشت شده و در صدد بازگرداندن آن هستند.


ویدیو مرتبط :
اعدام یکی از قاچاقچیان مواد مخدر در مکزیک به دست رقیب خود

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توضیح آقای دادستان درباره فیلترینگ تلگرام و حذف اعدام از مجازات قاچاقچیان مواد مخدر



اخبار,اخباراجتماعی,قاچاق مواد مخدر

دادستان‌کل کشور توضیحاتی را در خصوص موضوع بررسی فیلتر شدن تلگرام و حذف مجازات اعدام از قاچاقچیان مواد مخدر ارائه کرد.

به گزارش تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در حاشیه نشست منطقه‌ای استان‌های شرق و جنوب شرق کشور با موضوع مواد مخدر اظهار کرد: یک سؤال جدی از سازمان‌های بین‌المللی و سازمان بین‌الملل داریم و آن سؤال این است: وقتی در جلسه‌ای در رابطه با مواد مخدر، از مسئولان جمهوری اسلامی ایران تقدیر می‌کنند یا زمانی که می‌خواهند مواد مخدر را امحا کنند، می‌گویند: "شما در کار مبارزه با مواد مخدر فعال بودید" چرا در قطعنامه‌هایشان نماینده سازمان ملل جمهوری اسلامی ایران را به‌خاطر برخورد قاطع با قاچاقچیان مواد مخدر محکوم می‌کند؟

دادستان کل کشور افزود: در واقع این برخوردهای مجامع بین‌المللی و سازمان ملل با جمهوری اسلامی ایران در بحث مبارزه با مواد مخدر دارای یک پارادوکس است و مغرب‌زمین و کشورهای اروپایی به هیچ عنوان نمی‌توانند پاسخگوی این تضاد باشند.

وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران خط مقدم مبارزه با مواد مخدر است و با تمام ظرفیت در این عرصه حضور یافته و از ظرفیت تمام نیروهای انسانی خود استفاده کرده است.

رئیسی ادامه داد: اگر جمهوری اسلامی ایران مسیر ترانزیت قاچاق مواد مخدر را رها کند قطعاً این مواد به کشورهای اروپایی راه می‌یابد و در واقع بسیاری از قاچاقچیان مواد مخدر می‌خواهند ایران را به‌عنوان یک معبر قرار دهند و مواد مخدر را به کشورهای اروپایی منتقل کنند. اگر جمهوری اسلامی ایران مسیر ترانزیت را رها و سست عمل کند تمام اروپا غرق در مواد مخدر خواهد شد.

دادستان کل کشور افزود: کشورهای غربی به‌جای حمایت و یک تقدیر واقعی یا حتی یک حرکت صوری در حمایت از اقدامات ایران، ما را در بحث مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر محکوم می‌کنند. البته کاری که جمهوری اسلامی ایران در عرصه مبارزه با مواد مخدر انجام می‌دهد به‌خاطر تقدیر کردن کشورهای غربی نیست بلکه ما یک وظیفه الهی، انسانی، شرعی و قانونی داریم و بر این اساس هرگز در مسیر مبارزه با مواد مخدر سست نخواهیم شد.

رئیسی تأکید کرد: کشورهای غربی بدانند که دچار یک رفتار و نگاه دوگانه در امر مبارزه با مواد مخدر هستند و هرگز نمی‌توانند پاسخگوی ملت‌ها در سطح جهان باشند.

وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به سازمان‌یافته بودن جرم مواد مخدر در سطح بین‌المللی چه اقدامی صورت گرفته است، گفت: همان‌طور که می‌دانید یکی از اعضای ستاد مبارزه با مواد مخدر وزارت امور خارجه است و در واقع قرار دادن وزارت خارجه به‌عنوان عضو ستاد به همین دلیل است؛ یعنی علاوه بر بخش‌های انتظامی و قضایی یک بخش دیپلماسی مبارزه با مواد مخدر نیز وجود دارد.

دادستان کل کشور با بیان "امروز مهمترین معضل ما در کشور بحث مبارزه با مواد مخدر است" اظهار کرد: آفاتی مانند طلاق و سرقت‌هایی که در این راستا صورت می‌گیرد و همچنین آثار اجتماعی و تخریبی که از خود به جای می‌گذارد، به‌دلیل وجود مواد مخدر است و جا دارد در سطح یک معاونت در وزارت امور خارجه، بحث سیستماتیک مبارزه با مواد مخدر فعال شود.

رئیسی ادامه داد: ما امروز قربانی مواد مخدر محسوب می‌شویم زیرا خط مقدم مبارزه با آن هستیم. البته پیگیری‌هایی از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر و همچنین بخش دیپلماسی وزارت خارجه صورت گرفته اما کافی نیست و ضرورت دارد یک حرکت جدی در خصوص فعال کردن دیپلماسی مبارزه با مواد مخدر صورت گیرد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر این‌که گفته می‌شود قرار است مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر حذف شود، افزود: مبارزه با مواد مخدر هیچ زمانی از دستور کار ما خارج نخواهد شد و در مجازات‌هایی که در قانون پیش‌بینی شده تجدیدنظر صورت گرفته است بلکه آیین دادرسی کیفری جدید نسبت به روند تأیید این احکام سازوکار جدیدی را پیش‌بینی کرده است. در سازوکار قدیم دادستان کل کشور و رئیس دیوان عالی کشور نظر خود را درباره این احکام اعلام می‌کردند اما در سازوکار جدید شعبه دیوان عالی کشور به این موارد رسیدگی می‌کند ولی به هیچ عنوان از مجازات‌هایی که در قانون پیش‌بینی شده است کاسته نمی‌شود و تخفیفی در این مجازات به وجود نمی‌آید.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری مبنی بر این‌که آیا پرونده قضایی در رابطه با مواد مخدر وجود دارد یا خیر، گفت: در سراسر کشور شعبه‌های ویژه‌ای داریم که به پرونده‌های مواد مخدر رسیدگی می‌کند. همچنین پرونده‌های کلانی مطرح است و در دست رسیدگی شعبه‌های ما قرار دارد.

رئیسی تأکید کرد: هرچه کارهای اطلاعاتی و امنیتی در این زمینه بیشتر شود سازمان‌ها و شبکه‌های بزرگ مواد مخدر به دست عدالت گرفتار می‌شوند لذا از بخش‌های امنیتی و اطلاعاتی تقاضا داریم که امکانات و ظرفیت خود را بیش از گذشته به کار گیرند زیرا هرچه به‌سراغ باندهای مواد مخدر برویم در بحث مبارزه با مواد مخدر موفق بوده‌ایم. البته این بدان معنا نیست که خرده‌فروشان را نادیده بگیریم.

دادستان کل کشور در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم در خصوص تبادل جیسون رضائیان خبرنگار واشنگتن پست که هم اکنون در بازداشت به سر می‌برد، گفت: قرار نیست که تمام مسائل اسلام و مسلمین را در یک جلسه پاسخ دهیم.

وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار تسنیم در خصوص این‌که گفته می‌شود قرار است موضوع فیلترینگ تلگرام در کمیته تعیین مصادیق مجرمانه مورد بررسی قرار گیرد، گفت: شورای عالی فضای مجازی با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی آغاز به کار کرده و ان‌شاءالله در نخستین جلسه این شورا که تشکیل خواهد شد موضوع مربوط به فضای مجازی و تهدیداتی که از این ناحیه وجود دارد حتماً مورد بررسی قرار می‌گیرد.

 

  اخبار اجتماعی  -  تسنیم