اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تشکر سیدمحمد خاتمی از حبیب الله عسگراولادی



تشکر تلویحی سیدمحمد خاتمی از حبیب الله عسگراولادی

رئیس جمهور سابق کشورمان گفت: من تشکر می کنم از بعضی شخصیتهای متین و با سابقهای که شجاعت میکنند در این موقعیت و دم از نزدیکی دلها به همدیگر میزنند.

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام سید محمد خاتمی با اعضای سازمان جوانان مجمع نیروهای خط امام (ره) دیدار و گفت و گو کرد. گزیده سخنان وی از این قرار است:

من تشکر می کنم از بعضی شخصیت های متین و با سابقه ای که شجاعت می کنند در این موقعیت و دم از نزدیکی دلها به همدیگر می زنند از این نفرت افکنی موجود جلوگیری می کنند و می دانم هزینه هم می پردازند.

این نشانه ایمانشان و ظرفیت آنهاست که این کار می کنند این کار کار درستی است. ما باید تجدید نظر بکنیم و به خاطر آن خطر بزرگ که احتمالش هر چه باشد محتملش بسیار قوی است. شاید به سوی همدلی برویم با حفظ مواضع خودمان، کسانیکه منطقی تر فکر میکنند به مصالح ملی بهتر می اندیشند ولو اینکه نظریات متفاوتی دارند می توانند دلها را به هم نزدیک کنند.

این مساله را قبول دارم که تا انتخابات می شود دور هم جمع می شویم و بعد هم می رویم تا سال بعد و انتخابات دیگر. اصلاح طلبی و هر جریانی که وجود دارد خوب است برنامه های اساسی تری داشته باشد که اتفاقا در متن آن برنامه هاست که انتخابات و موضع گیری هم مشخص تر میشود.

ما باید رویمان را بیشتر به سمت مردم بگردانیم تا به سوی حکومت.نه اینکه پشت به حکومت کنیم نه حکومت به ما پشت کرده و ما هم با بزرگواری این پشت کردن انها را تحمل می کنیم. اینکه خیال کنیم همه مشکلات در حکومت حل می شود این طور نیست مردم را باید توجیه کنیم. باید دستاورهای دوران اصلاحات را گفت امروز هم خیلی ساده می شود مقایسه کرد باید دید خیلی از امور آن روزها بهتر بوده یا امروز!؟   

حاکمیت وشخصیت امام بود که سبب شد حکومت دو هزار و پانصد ساله یک جریانی که همه نیروهای دنیا پشت سر او بودند و همه می دانیم که چه کار با مملکت کرد آن را کنار بزنند واگر امام نبود تحقق پیدا نمی کرد این را اشاره کردم چون معتقدم به امام جفا می شود.

بر خلاف آنچه رایج شده است که رهبری دینی که در نظام ما هست از امام گرفته تا رهبر کنونی قابل نقد نیستند ؛ این غلط است نه، آنها هم انسان هایی هستند مثل انسان های دیگر و باید هم نقد شوند اتفاقا یکی از مسائلی که هست ایجاد ساز و کارهای درست و حسابی است که همه چیز نقد شود از جمله اندیشه امام ، رفتارهای ایشان و کسانی که بعد از ایشان آمده اند آن شاء الله تا دوره های بعد خواهند آمد این حرف نادرستی است که هاله تقدس بکشیم و سدی ایجاد کنیم که نتوان به آن نزدیک شد؛ اما این مساله با تخریب خیلی فرق دارد.

من احساس می کنم امروز گاه تخریب امام (نه نقد امام)، یعنی ندیدن جایگاه بلندی که امام داشته و پیوندی که با انقلاب ما داشته و تداوم انقلاب در اثر این پیوند دارد رایج می شود. این مساله غیر از این است که بگوئیم در فلان جا با در فلان کار هم می توان به تصمیم و کار امام یا رهبری ایراد گرفت. خود امام هم فرموده اند که ممکن است ایشان هم اشتباه بکنید. پولی تخریب این نقش ممتاز امام، جریانی است که این روزها به شکل جدیدی در امده و چهره ای از امام می خواهد نشان بدهد که گویا امام مظهر خشونت؛ نفی دیگران طرد دیگران،عدم تحمل هیچ کس و هیچ چیزی که نمی پسندیدند بودند. افراطیون این کار را می کنند که خیلی مساله خطرناک است.

بعضی از کسانیکه در درون در طیف انقلاب هم قرار می گیرند یعنی ممکن هم است نسبت به حکومت فعلی و رفتار ما و اصلاح طلبان و غیر اصلاح طلبان اعتراض داشته باشند و با هم اختلاف داشته باشیم ولی معمولا در مجموعه ای قرار می گیرند که متعلق به انقلاب است یا توقع این است که چنین باشد انها هم دست به کار شده اند برای تخریب شخصیت امام آن هم با استناد به مطالبی که پایه و اساس آن معلوم نیست چگونه هست و کمک می کنند به دو جریان دیگر که امام را می خواهند تخریب کنند.

آدم کمی بدبین می شود که چه دستی در کار است که هم کسانیکه انتصاب به انقلاب دارند در دو جهت دو طیف؛ طیف افراطی تندرو درونی و طیفی از آن طرف که به اصل انقلاب وابسته بوده ولی دچار تندروی است و نیز کسانی که با اصل اسلام و انقلاب مخالفند دست به دست هم داده اند و به تخریب چهره امام می پردازند و این امر جای تأسف دارد.

امام در ابتدای انقلاب در راس دولت یک شخصیت بسیار متین و معتبری که سابقه مبارزات و تفکر اسلامی داشت اقای مهندس بازرگان را گذاشتند با اینکه خیلی کسان دیگر بودند ولی امام ایشان را انتخاب کرد این رویکرد نشان داد که امام خیلی فراگیرتر از دیگران به انقلاب و ایران و نظام می اندیشند و می خواهند همه کسانیکه به ایران و اسلام اتصال دارند در درون باشند و از وجودشان بهره گیری شود.

آنچه امروز ما داریم دنبال می کنیم اینکه ما جمهوری اسلامی می خواهیم جمهوری یعنی جمهوری باشد جایگاه مردم مشخص باشد نسبت دولت با مردم معلوم و حکومت تابع مردم باشد در مقابل مردم مسؤول باشد حکومت بداند رای مردم چیست و طبق آن اقدام کند.

ما اسلامی می خواهیم که به رای مردم اعتقاد داشته باشد حرمت مردم نگه داشته شود ازادی بیان و اندیشه و نیز تامین مصالح ملی رعایت شود و این همان. اسلامی که در انقلاب آمده بود. در ایران انقلاب شده مصالح ملی ایران از اولویت های مهم است در سیاست خارجی در مسائل اقتصادی و اجتماعی پیشرفت؛ توسعه و عدالت. این ها مسائلی است که باید در جمهوری اسلامی باشد .ما جمهوری اسلامی را چنین دیدیم و می بینیم و چنین از آن دفاع می کنیم.

در دل ایران هم مشکلات زیادی وجود دارد و همین دلیل هم هست می گوییم نباید براندازی شود چون به اصل انقلاب و جمهوری اسلامی اعتقاد داریم و اگر هم انتقادی داریم اینکه چرا از اصولی که به اصل نظام و جمهوری اسلامی لطمه می زند انحراف پیدا شده باید برگردیم به اصولی که در متن انقلاب و مورد قبول مردم بود.

این طور نیست که اگر هم براندازی شود مشکلات ایران حل خواهد شد.از هرج و مرج تا تجزیه مسائلی است که می تواند ایران را تهدید کند به همین دلیل ما نه اصلا می توانیم تصور کنیم با حمله خارجی و دخالت بیگانه که هیچ منافع ما را نمی خواهد ایران شکل دیگری را پیدا کند نه بصورت های دیگر به عنوان فروپاشی و از بین رفتن اما در عین حال گفتیم و می گوئیم که برای جلوگیری از اینها باید تجدید نظری در سیاست ها رویکردها بشود.

کوبیدن بر تبل نفرت و عده ای را از صحنه بیرون کردن به هر قیمتی و هرگونه رفتاری با انها مجاز بودن و از آن طرف مصونیت دادن به هتاکان و حمله کنندگان و در مقابل حتی امکان دفاع از خود را به طرف مظلوم ندادن هم ناورا است و هم بر خلاف مصالح کشور است./خبرآنلاین

 


ویدیو مرتبط :
پیام نوروزی سیدمحمد خاتمی (+فیلم)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیام تبریک آیت الله صانعی به حسن روحانی/تماس تلفنی سیدمحمد خاتمی با رئیس جمهور منتخب



پیام تبریک آیت الله صانعی به حسن روحانی,تماس تلفنی سیدمحمد خاتمی با حسن روحانی

پیام تبریک آیت الله صانعی به حسن روحانی

آیت الله صانعی از مراجع تقلید شیعه در پیامی، پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری را تبریک گفت.

متن این پیام به این شرح است:

باسمه تعالی

« وَأَ لَّوِ اسْتَقَامُوا عَلَى الطَّرِیقَةِ لاََسْقَیْنَاهُم مَاءً غَدَقاً »

برادر مکرم جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای دکتر حسن روحانی (دام عزّه و توفیقه)

رئیس جمهور منتخب ملت شریف ایران

سلام علیکم؛

حضور آگاهانه، و مقتدرانه و با شکوه مردم فهیم و قدرشناس کشور عزیزمان ایران در یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری اسلامی در روز 24 خرداد از یک سو موجب دلگرمی مضاعف همه دوستداران عدالت و آزادی و سربلندی میهن اسلامی و از سوی دیگر باعث یأس و سرخوردگی دشمنان آن گردید.

نتیجه شیرین انتخاب مقتدرانه و معنادار حضرتعالی به عنوان رئیس جمهور منتخب بیانگر زمان شناسی، شور و شعور و خواست ملت در انتخاب اعتدال، اخلاق، آزادی های قانونی و مشروع در جهت نفی هرگونه ظلم و ستم و بی عدالتی است.

اینجانب ضمن تبریک این انتخاب شایسته به حضرتعالی و تشکر وافر از حضور مردم عزیز و تصمیم سنجیده و ایثارگری جناب آقای دکتر عارف (دام عزّه العالی) نکاتی را متذکر می شوم.

1-از حضرتعالی که از سابقون در انقلاب هستید انتظار می رود که در تدوین برنامه های دولت با توجه به هدایت های امام امت (سلام الله علیه) و عنصر زمان و مکان و اجتهاد پویا زمینه بالندگی هرچه بیشتر فقه اهل بیت (سلام الله علیهم اجمعین) را فراهم آورید.

2-باید توجه داشت که میزان بودن رأی مردم؛ خاص ایام انتخابات و حضور در پای صندوق ها نیست بلکه رأی، نظر و رضایت مردم در تمام دورانی که شما به عنوان رئیس جمهور ملت متصدی امور هستید باید نافذ و به عنوان میزان و ملاک و یک عنصر تأثیر گزار مورد توجه باشد.

3-امروز از مشکلات اساسی این مملکت تورم، بیکاری و فقر و سایر ناهنجاری های اجتماعی ناشی از آن و بی توجهی به ارزش های اخلاقی است از این رو انتظار قاطبه ی ملت از حضرتعالی آن است که ضمن توجه جدی به نهادینه کردن اخلاق اسلامی در جامعه، زمینه سازی زوال و از بین رفتن فرهنگ دروغ، تهمت، تخریب، خرافات و موهومات که متأسفانه خسارات زیادی به جامعه اسلامی و ارزش های متعالی آن وارد کرده است فراهم گردد.

4-انتظار به حق و شایسته ملت آن است که عقلانیت، تدبیر و اعتدال وجه غالب و رویکرد اساسی در حل معضلات و مشکلات داخلی و خارجی باشد، طبعاً در این صورت نه تنها راه بر بهانه جویان مسدود خواهد شد بلکه همراهی ملت را (حتی در صورت وجود مشکلات احتمالی) به همراه خواهد داشت.

5-دفاع از حقوق و آزادی های مشروع و حق آزادی بیان، قلم و انتقاد که موجب پیشرفت یک جامعه و مانع بزرگی بر سر راه خودکامگی، فساد، تبعیض می باشد هرچه بیشتر باید مورد نظر و حمایت قرار گیرد.

6-رأی ملت به حضرتعالی سرمایه ارزشمند است که در صورت پاسداشت آن به بزرگترین سرمایه معنوی دنیا و آخرتتان تبدیل خواهد شد و ناگفته پیداست که در تحقق این پیروزی زحمات نخبگان، اندیشمندان، دانشگاهیان و به خصوص آنانیکه دردفاع از حقوق ملّت دچار محدودیتها گردیده اند تأثیر به سزایی داشته و دارد.

اینجانب در پایان ضمن تبریک مجدد انتخاب شما به عنوان رئیس جمهور، دوام و کمال توفیقتان را در خدمت به مردم از درگاه حضرت احدیت مسألت می نمایم و آخر دعواهم ان الحمد لله رب العالمین.

قم المقدسه ـ یوسف صانعی

28 خرداد 1392

عصرایران

 

تماس تلفنی سیدمحمد خاتمی با حسن روحانی

انتخاب نوشت:

پس از پیروزی دکتر حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری اخیر، سید محمد خاتمی یکی از اولین افرادی بوده که به صورت تلفنی به روحانی تبریک گفته است.

خاتمی در این تماس برای روحانی آرزوی موفقیت کرده است. روحانی نیز در این تماس نسبتاً طولانی، از رییس جمهور سابق کشورمان تشکر کرده است.

اما یکی از روزنامه ها، مدعی شده «خاتمی حاضر نیست به منتخب مردم تبریک بگوید».