اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تشریح جزئیات و تغییرات آزمون دکتری 94-95



اخبار,اخبار دانشگاه,ابراهیم خدایی

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تشریح جزئیات آزمون دکتری گفت: مواد امتحانی آزمون دکتری تا ۱۵ مردادماه اعلام می‌شود.

آئین نامه آزمون دکتری برای سال‌های 95 و 96 اجرایی می‌شود که این آئین‌نامه با هدف تفکیک فرآیند سنجش علمی از فرآیند پذیرش دانشجو و اعتباربخشی و استانداردسازی آزمون‌ها ابلاغ شده است.

وی افزود: اختیار به گروه‌های آموزشی در راستای استقلال دانشگاه‌ها و ایجاد امکان شرکت متعدد داوطلب و توجه جدی به سوابق علمی آموزشی داوطلب نیز از دیگر اهداف این آئین‌نامه است.

وی با بیان اینکه مواد امتحانی آزمون امسال 15 مردادماه اعلام می‌شود، عنوان کرد: هدف این است که آزمون دکتری بر اساس یکسری مواد امتحانی شامل آزمون عمومی و استعداد تحصیلی و آزمون تخصصی شامل دروس پایه و اصلی به تعداد بیش از دو بار برگزار شود و نتیجه آزمون دو یا سه سال معتبر است.

خدایی گفت: سازمان سنجش نیز از داوطلبان ثبت نام کرده، آزمون را برگزار می‌کند و به داوطلب کارنامه می‌دهد. فرد بر اساس آزمون و نمره به دانشگاه معرفی می‌شود.

رئیس سازمان سنجش اضافه کرد: دانشگاه‌ها برای پذیرش اعلام عمومی می‌کنند و داوطلب به دانشگاه مراجعه می‌کند و دانشگاه‌ها بر اساس شیوه نامه‌ای که همزمان با آئین نامه ابلاغ شده است، داوطلبان مورد نظر را انتخاب می‌کنند.

خدایی اظهار داشت: بر اساس شیوه نامه اجرایی، حدنصاب آزمون در دانشگاه‌های مختلف می‌تواند متفاوت باشد. دانشگاه‌ها هم بر اساس اطلاعات آماری حد نصاب خود را اعلام می‌کنند.

خدایی گفت: امسال تعداد رشته‌های آزمون دکتری از 252 رشته نیز به 70 تا 80 مجموعه رشته محدود شده است. در واقع رشته‌های امتحانی بدون توجه به گرایش تقلیل پیدا کرده است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: مواد امتحانی بیشتر دروس نهایی شده است اما چند درس باقی مانده‌اند که پس از نظر نهایی شورای نظارت و برنامه ریزی و کمیته‌های شورای عالی برنامه ریزی در روز 15 مردادماه به صورت کامل اعلام می شوند.

رئیس سازمان سنجش اظهار داشت: آزمون دکتری براساس مصوبات مجلس دو بار در سال برگزار می‌شود و هر امتحان دو سال اعتبار دارد و داوطلب می‌تواند از نتیجه آزمون برای پذیرش در دانشگاه‌ها استفاده کند.

به گفته وی، سهمیه استعدادهای درخشان نیز همان بیست درصد باقی مانده است.

اخبار دانشگاه - فارس


ویدیو مرتبط :
آزمون ورودی تیزهوشان ششم ابتدایی سال 94-95 سوال 54

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مهمترین تغییرات آزمون دکتری سال 94 / افزایش اختیارات دانشگاهها در پذیرش



اخبار,اخبار دانشگاه,دکتر ابراهیم خدایی

اخبار دانشگاه - مهمترین تغییرات آزمون دکتری سال 94 / افزایش اختیارات دانشگاهها در پذیرش

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به تغییرات مهم در آزمون دکتری سال 94 گفت: آزمون امسال در بخش ارزیابی دانشگاه ها با تغییراتی مواجه شده است که استقلال مورد نیاز دانشگاه ها در پذیرش دانشجوی دکتری را تامین می کند.

دکتر ابراهیم خدایی : نسبت به سال گذشته دو تغییر عمده در پذیرش آزمون نیمه متمرکز دکتری بر اساس آیین نامه جدید بوجود آمده است که یکی مربوط به شیوه نامه اجرایی دانشگاه ها است و دیگر اینکه ایجاد حد نصاب در اختیار دانشگاه قرار گرفته است.

وی یادآور شد: شیوه نامه نمره گذاری برای بخش مصاحبه و بررسی سوابق علمی، آموزشی و پژوهشی داوطلبان آزمون دکتری پیش از این پیشنهادی بود و اکنون بر اساس آیین نامه جدید الزام آور شده است. دانشگاه ها باید بر اساس این شیوه نامه نمره گذاری کنند.

خدایی خاطرنشان کرد: ضمن اینکه دانشگاه می تواند برای نمره مصاحبه حد نصاب تعیین کند. در واقع این اختیار را دارد که نمرات زیر 20 یا 30 را نمی پذیرد. نمرات نیز در اینجا مجموع آزمون کتبی، مصاحبه و سوابق علمی، آموزشی و پژوهشی داوطلب محسوب می شود.

وی درباره سهم آزمون کتبی در مجموع پذیرش نیمه متمرکز دکتری دانشگاه ها و مراکز علمی گفت: سهم آزمون ها همچون سال گذشته است به این ترتیب که 30 درصد نمره را مجموع آزمون کتبی و معدل های کارشناسی و کارشناسی ارشد تشکیل می دهند که آزمون کتبی در این میان 80 درصد نمره و مجموع معدل ها 20 درصد آن نمره را تشکیل خواهند داد.

رئیس سازمان سنجش اضافه کرد: 70 درصد باقی مانده نیز مجموعی از مصاحبه، بررسی سوابق علمی، کتاب، مقاله و سایر سوابق آموزشی و پژوهشی داوطلب است.

وی درباره اعتراضات داوطلبان به مختلف بودن شیوه نامه در دانشگاهها یادآور شد: یک بخشی از اعتراضات داوطلبان این بود که دانشگاهها به روش های مختلف در مصاحبه و بررسی سوابق نمره می دادند اما با الزام آور شدن شیوه نامه یکسان سازی صورت می گیرد و دانشگاه ها بر اساس این شیوه نامه نظر می دهند.

خدایی اضافه کرد: همچنین در سیستم نمره گذاری سهم سوابق پژوهشی، علمی و آموزشی، معدل، میزان آشنایی با زبان، کتاب و مقاله داشتن مشخص می شود و مسئولیت پاسخ گویی بر عهده دانشگاه است.

اخبار دانشگاه - مهر