اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تسمه مالیات‌برارزش‌افزوده بر گرده مردم



اخبار,اخبار اقتصادی,مالیات

در خبر آمده بود که 503 نفر از مودیان مالیاتی مبالغی بیش از 50 میلیون تومان پرداخت کرده اند. واقعا این مبلغ از سهم سود این مودیان پرداخت شده است یا این که این دسته از مردم شریف با لطایف الحیل مالیات را به سود خود اضافه می کنند و از مصرف کننده دریافت می کنند و به دولت می پردازند؟.

به رستوران رفتم تا برای بچه ها غذا بخرم ، قیمت غذا ها مشخص بود ، وقتی فیش را نگاه کردم دیدم مبلغی اضافه بر قیمت ها از من گرفته اند ، از صندوق دار علت را پرسیدم گفت: مالیات بر ارزش افزوده است.

 

رفتم کفش برای بچه ها بخرم همین اتفاق افتاد و همین پاسخ را شنیدم. پوشاکی ها همین کار را کردند. برای خانم خواستم یک قطعه طلا بخرم همین کار را کردند؛ در املاک مسکن همین اتفاق افتاد.

 

میوه فروشی همین کار را کرد. نانوایی، لبنیاتی، سوپری ، لوازم التحریری و هر جایی و هر کسی که تولید کننده و فروشنده بود ، وقتی کالای خود را به من مصرف کننده فروخت سهم مالیات ارزش افزوده را به مبلغ فروش اضافه کرد و از ما دریافت نمود.

 

از خودم سوال کردم راستی چند سال پیش که برخی اصناف به این نوع مالیات اعتراض کردند و آن بزن و ببند ها در بازار اتفاق افتاد اگر قرار این بود که از مردم دریافت شود چه لزومی داشت که فروشندگان محترم آن همه تاوان بدهند و احیانا مورد ضرب و شتم قرار گیرند؟ اکنون هیچ زیانی به فروشندگان نرسیده است بلکه این مصرف کننده بی پناه است که باید این مبلغ را بپردازد و نمی داند به چه کسی اعتراض کند.

 

اگر قرار بود از نفس کشیدن هم مالیاتی اخذ شود باز مالیات ارزش افزوده از مصرف کننده دریافت میشد.

سوال مطرح این است که وقتی قیمت مصرف کننده برای کالاها مشخص می شود آیا سهم مالیات ارزش افزوده محاسبه نشده است که دوباره فروشندگان کالا و خدمات به این کار اقدام می کنند؟ آیا هدف اولیه دولت از این سهم در عمل همین اتفاقی است که افتاده است یا زورش به فروشندگان و تولید کنندگان نرسیده و در عمل به انحراف کشیده شده و با این کار دارند از گرده مصرف کننده تسمه می کشند و صدای اینها هم به جایی نمی رسد.

در خبر آمده بود که 503 نفر از مودیان مالیاتی مبالغی بیش از 50 میلیون تومان پرداخت کرده اند.

 

واقعا این مبلغ از سهم سود این مودیان پرداخت شده است یا این که این دسته از مردم شریف با لطایف الحیل مالیات را به سود خود اضافه می کنند و از مصرف کننده دریافت می کنند و به دولت می پردازند؟
مردم عادی که سر از این کارها در نمی آورند و دوغ و دوشاب را از هم تشخیص نمی دهند و اگر فروشندگان محترم آنان را اصطلاحا بدوشند تسلیم هستند و چاره‌ای ندارند.

 

باید گوشت و لبنیات و برنج و خوراک و پوشاک و خدمات و... بخرند.

 

این که آیا تمام مالیات را آنان می پردازند یا اینکه فروشنده هم از جیب مایه می‌گذارد در توان و حوصله و تشخیص آنان نیست.

آنچه مهم است این است که مایحتاج خود را باید تهیه کنند به هر قیمتی که باشد. حس می کنند که در این موضوع خاص به آنان ستم می‌شود و لی نمی دانند که چه بکنند و آیا اعتراضشان محلی از اعراب دارد یانه. یا اصلا ارزش این پیگیری را دارد یانه. به هرحال دیواری کوتاه تر از دیوار مصرف کننده نهایی نیست.

 

اکنون هم که در راستای سیاست رهایی اقتصاد از بند ناف نفت و وابستگی به مالیات، دولت فشارهای خود را به اصناف ومودیان بیشتر کرده است و حالا که پول نفت بر سر سفره‌های مردم نیامد دولت تصمیم گرفته پول مالیات را از سفره آنان بردارد و روی سفره خود بگذارد، برخی از منتقدان محترم در مجلس دست به کار شده که وزیر را تحت فشار قرار دهند و با اعطای کارت زرد و سوال و استیضاح اصناف را نجات دهند.

البته اصناف زبان دارند و پول و قدرت چانه زنی و تشکل و خلاصه ابزار فشار دارند ؛اما از نمایندگان محترم می پرسیم مردم عادی که هیچ کدام از این ها را ندارند و بسیاری از اصناف محترم خواه دولت از این فشار ها بکاهد یا نکاهد قیمت های خود را افزوده‌اند ؛ آیا به حال مصرف کننده بی پناه فکری کرده‌اید؟ البته از یاد نبریم که دریافت و پرداخت مالیات وظیفه دولت و همگان است و چاره ای جز این کار نیست.

 

اما امید است که تصویب قوانین مربوط و راهکارها و اجرا به گونه ای باشد که این بار بر دوش مصرف کننده سنگین تر احساس نشود و همه در حمل این بار سهیم باشند.

اخبار اقتصادی - ابتکار


ویدیو مرتبط :
تخصیص یک درصدازمالیات برارزش افزوده به معلمان وفرهنگیان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ماجرای مالیات‌برارزش‌افزوده در فروشگاه‌های بزرگ



اخبار ,اخبار اقتصادی ,مالیات‌برارزش‌افزوده

اخبار اقتصادی - ماجرای مالیات‌برارزش‌افزوده در فروشگاه‌های بزرگ

سازمان امورمالیاتی برخی فروشگاه‌ها را ملزم کرده که هشت درصد مالیات بر ارزش افزوده را حتما در فاکتور‌هایی که به مصرف‌کننده ارائه می دهند قید کنند.

رییس بازرسی ویژه سازمان حمایت تاکید کرد: سازمان امورمالیاتی برخی فروشگاه‌ها را ملزم کرده که هشت درصد مالیات بر ارزش افزوده را حتما در فاکتور‌هایی که به مصرف‌کننده ارائه می دهند قید کنند.

رضا زرین‌گل، رییس بازرسی ویژه سازمان حمایت در گفت‌وگو با ایسنا، درپاسخ به این سوال که چرا برخی ازفروشگاه‌ها علاوه بر قیمت مندرج برروی کالاها، مبلغی را به عنوان مالیات بر ارزش افزوده از خریدار دریافت می کنند و این درحالی است که این کاری غیرقانونی محسوب می‌شود؟ گفت: سازمان امور مالیاتی برخی فروشگاه‌هارا ملزم کرده که حتما هشت درصد مالیات بر ارزش افزوده را در فاکتور‌های خود قید کنند و این‌ دسته از فروشگاه‌ها هشت درصد مالیات را از قیمت مصرف‌کننده کسر کرده و در انتهای فاکتور خرید مشتری آن را به رقم کلی خرید اضافه کرده و از مصرف‌کننده اخذ می‌کنند.

وی با بیان اینکه این موضوع تخلف نبوده ومشکلی را ایجاد نمی کند ادامه داد: تمام هزینه‌های کالا اعم از سود خرده‌فروشی، عمده‌فروشی، حمل‌ونقل،مالیات و ...در قیمت نهایی کالا که بر روی آن ثبت می‌شود لحاظ شده بنابراین فروشندگان موظف هستند براساس قیمت درج شده کالای خود را به فروش برسانند.

زرین گل با تاکید بر این‌که با مراکزی که تخلف کرده برخوردهای قانونی لازم را انجام می‌دهیم گفت: بیشترین آمار تخلفات را گرانفروشی به خود اختصاص داده و در این زمینه هر گونه گزارشی که به ما ارسال شود اقدامات لازم را انجام می دهیم .

رییس بازرسی ویژه سازمان حمایت در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه فروشگاه‌های زنجیره‌ای در برخی اقلام تخفیفاتی را اعمال می‌کنند بیان کرد: سازمان حمایت روزانه قیمت‌گیری کرده و اگر موارد تخلفی را مشاهده کند با آن برخورد می‌کند و گرانفروشی مهم‌ترین تخلف واحد های صنفی محسوب می‌شود. 

اخبار اقتصادی - ایسنا