اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ترکیه «یوتیوب» و «توئیتر» را مسدود کرد


توئیتر و یوتیوب در ترکیه با حکم دادگاه و به درخواست مقامات دولتی ترکیه مسدود شدند. صدور این حکم به دلیل انتشار ویدئوها و تصاویری از گروگان‌گیری روز ۳۱ مارس / ۱۲ فروردین است که در دادگاه مرکزی استانبول رخ داد و منجر به کشته شدن یک دادستان شد.

فرادید: توئیتر و یوتیوب در ترکیه با حکم دادگاه و به درخواست مقامات دولتی ترکیه مسدود شدند.  صدور این حکم به دلیل انتشار ویدئوها و تصاویری از گروگان‌گیری روز ۳۱ مارس / ۱۲ فروردین است که در دادگاه مرکزی استانبول رخ داد و منجر به کشته شدن یک دادستان شد.

دولت ترکیه به شبکه‌های اجتماعی دستور داده بود که فیلم‌ها و تصاویر منتشره شده از این گروگان‌گیری را حذف کنند، به دلیل اینکه این تصاویر حذف نشدند، ترکیه شبکه‌های اجتماعی را مسدود کرد.

هفته گذشته دو مرد مسلح به دادگاه مرکزی استانبول حمله کردند و یکی از دادستان‌های این دادگاه را گروگان گرفتند. دادستان پس از یورش پلیس به دادگاه و در درگیری کماندوها با گروگان‌گیرها کشته شد.

به گزارش «ترکیش ویکلی» این دو مرد مسلح از اعضای یک گروه مارکسیست لنینیست در ترکیه‌اند که در اعتراض به روند دادرسی پرونده ضرب و شتم برکین الوان، محمت سلیم کیراز دادستان دادگاه مرکزی را گروگان گرفتند. برکین الوان، ۱۵ ساله بود که در جریان تظاهرات‌های سال ۲۰۱۳ پارک گزی به دلیل حمله نیروهای ضد شورش به شدت مجروح شد.

مقامات ترکیه به کلیه رسانه‌های این کشور دستور دادند که تصاویر این حادثه را منتشر نکنند. مشخص نیست که انتشار این تصاویر، نقض کدام قانون ترکیه است. ابراهیم کالین، سخنگوی دولت رجب طیب اردوغان گفته است که حکم دادگاه بنا به درخواست یکی از همکاران گروگان کشته‌شده صادر شده که بر این باور است این تصاویر تبلیغ تروریسم است.

با این حال خبرگزاری رویترز به نقل از توئیتر گزارش داده است که این شبکه اجتماعی درخواست ترکیه برای حذف تصاویر گروگان‌گیری را قبول کرده و به‌زودی وب‌سایت توییر مجدد در ترکیه قابل دسترس خواهد بود.

فیس‌بوک هم با اینکه از دولت ترکیه خواسته است که تجدید نظر کند، تصاویر مورد نظر دولت ترکیه را از صفحات فیس‌بوک پاک کرده است. به همین دلیل فیس‌بوک در ترکیه اکنون مسدود نیست.

پس از جنبش گزی و اعتراضات خیابانی سال ۲۰۱۳، دولت رجب طیب اردوغان بار‌ها سعی کرده است که آزادی‌های مدنی شهروندان ترکیه را در شبکه‌های اجتماعی به صورت قانونی و غیر قانونی محدود کند.


ویدیو مرتبط :
امیر احمدیان: ترکیه به دنبال مسدود کردن مسیر نفس کشیدن ایران در شمال است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

یوتیوب، توئیتر و فیسبوک در ترکیه فیلتر شد


رسانه ها گزار ش دادند مقامات ترکیه دوشنبه دستور مسدود شدن توییتر ،‌فیس بوک و یوتیوب را برای جلوگیری از پخش تصاویر دادستانی که هفته گذشته پس از گروگان گیری در دادگاه استانبول کشته شد،‌ صادر کرد.

خبرگزاری صدا و سیما: رسانه ها گزار ش دادند مقامات ترکیه دوشنبه دستور مسدود شدن توییتر ،‌فیس بوک و یوتیوب را برای جلوگیری از پخش تصاویر دادستانی که هفته گذشته پس از گروگان گیری در دادگاه استانبول کشته شد،‌ صادر کرد.

پیام شرکت دولتی مخابرات ترکیه که بر روی یوتیوب منتشر شده است اعلام می کند این ممنوعیت که نخستین ممنوعیت بزرگ از زمان مسدود شدن این شبکه ها در یک سال پیش برای جلوگیری از پخش اتهامات مربوط به فساد مالی علیه دولت است ،‌درچارچوب تدابیر اداری اتخاذ شده است.

بنابر اعلام پایگاه اینترنتی روزنامه حریت ،‌این تدبیر در پی حکم قضایی اتخاذ می شود که دستور مسدود کردن 166 پایگاه اینترنتی منتشر کننده تصویر این قاضی از جمله فیس بوک ،‌توییتر و یوتیوب راصادر کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه دو فعال مسلح یک گروه چپ افراطی ترکیه به مدت شش ساعت محمد سلیم کراز را به گروگان گرفته بودند. این افراد تصویر او را درحالی که تپانچه ای روی شقیقه او نشانه گرفته شده بود در شبکه های مجازی منتشر شد. این قاضی و دو رباینده او پس از مداخله پلیس کشته شدند.

پس از این حادثه ،‌دستگاه قضایی ترکیه تحقیقی را علیه چهار نشریه ترکیه به اتهام انتشار این عکس درشبکه های اینترنتی و یا در صفحه های چاپی خود آغاز کرد.

از یک سال پیش، ‌دولت ترکیه تدابیر بحث برانگیزی را در تلاش برای مهار کردن اینترنت و شبکه های اجتماعی آغاز کرده است؛ این شبکه ها به انتشار ادعاهای فساد مالی علیه اردوغان و شمار زیادی از اعضای دولت این کشور متهم هستند‌.