اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی تغییر کرد



 

 

ترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی تغییر کرد

 

با پیشنهاد محمدرضا باهنر و رای موافق اکثریت مجلس در جریان بررسی برنامه پنجم توسعه نحوی انتخاب وترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تغییر یافت.

 

به گزارش مهر، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی عصر امروز یکشنبه به ادامه بررسی لایحه برنامه پنجم توسعه پرداختند.

 

محمدرضا باهنر در جریان بررسی فصل چهارم لایحه برنامه پنجم توسعه پیشنهاد تغییر ترکیب و نحوه انتخاب مجمع عمومی بانک مرکزی را مطرح کرد که این پیشنهاد با ۱۰۶ رای موافق، ۸۵ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع با موافقت نمایندگان روبرو شد.

 

در پیشنهاد باهنر که به اصلاح ماده ۸۰ برنامه پنجم توسعه مربوط می شود مجمع عمومی بانک مرکزی از ۱۱ عضو تشکیل می شود که هر کدام از اعضا ۱۰ سال و فقط برای یک دوره انتخاب می شوند.

 

یکی از نکات قابل توجه در این ماده پیشنهادی وجود ۷ اقتصاددان در ترکیب اعضای مجمع عمومی است، که این اقتصاددان ها با داشتن حداقل ۱۵ سال سابقه و تفحص فعالیت پولی و بانکی از سوی رئیس جمهور معرفی شده و با رای اکثریت نمایندگان می توانند در این مجمع عضو شوند.

 

این پیشنهاد همچنین مخالفانی نیز داشت که بهمنی به عنوان نماینده دولت و رئیس کنونی بانک مرکزی از جمله آنان بود که در مخالفت با این پیشنهاد به عنوان نماینده دولت گفت: این پیشنهاد استقلال بانک مرکزی را خدشه دار خواهد کرد و ورود ۷ نفر از بخش خصوصی در برابر ۴ نفر نماینده دولت در این مجمع به صلاح اقتصاد و کشور نیست.

 

لاریجانی در پاسخ به این مخالفت بهمنی در تذکری یادآور شد که این افراد نمایندگان بخش خصوصی نیستند و اقتصاددادن های با تجربه ای هستند که توسط دولت معرفی و توسط مجلس تایید می شوند.

 

اصلاح ماده ۸۰ برنامه پنجم توسعه که آن را می توان مهمترین تصمیم امروز مجلس در جریان بررسی برنامه پنجم توسعه برای آینده کشور عنوان کرد، به استدلال موافقان این پیشنهاد جهشی برای مستقل کردن بانک مرکزی از دولت و جلوگیری از آسیب های ناشی از وابستگی این بانک به دولت است.

 

متن ماده ۸۰ برنامه پنجم توسعه که با پیشنهاد محمدرضا باهنر و رای اکثریت نمایندگان جایگزین ماده ۸۰ لایحه برنامه پنجم توسعه شد به این شرح است:

 

ترکیب و نحوه انتخاب مجمع عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به شرح زیر تعیین می شود:

 

الف- مجمع عمومی بانک از ۱۱ عضو تشکیل می شود. طول مدت انتصاب هر کدام از اعضا ۱۰ سال و فقط برای یک دوره با ترکیب زیر انتخاب می شود:

 

- وزیر امور اقتصادی و دارایی

 

- معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور.

 

- دادستان کل کشور.

 

- رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران.

 

- ۷ نفر اقتصاددان که حداقل ۱۵ سال سابقه و تخصص فعالیت پولی و بانکی داشته باشند.

 

ب- در دوره اول، هفت نفر اقتصاددان را رئیس جمهور همزمان به مجلس معرفی می کند و آنها با رای اکثریت مجلس انتخاب می شوند.

 

ج- هر دو سال یکبار رئیس جمهور می تواند فقط یک نفر از هفت اقتصاددان را با رای اعتماد مجلس تغییر دهد.

 

د- اعضاء مجمع عمومی از بین خود فردی را به عنوان رئیس مجمع انتخاب می کنند.

 

ه- رئیس کل بانک مرکزی و قائم مقام وی، توسط اعضا مجمع عمومی بانک تعیین و با حکم رئیس مجمع عمومی و تنفیذ رئیس جمهوری اسلامی ایران برای مدت ۷ سال به این سمت ها منصوب می شوند. انتخاب مجدد رئیس کل بانک مرکزی و قائم مقام وی فقط برای یکبار مجاز است. اعضای مجمع نمی توانند فردی را از بین خود برای این دو سمت انتخاب کنند.

 

و- مصوبات و تصمیمات مجمع با امضاء رئیس مجمع برای اجرا به رئیس کل بانک مرکزی ابلاغ می شود./خبرگزارى مهر


ویدیو مرتبط :
بررسی سیاست های پولی در مجمع عمومی بانک مرکزی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رییس کل بانک مرکزی خبر داد: تایید روند تغییر نرخ ارز / آغاز بررسی‌ها برای بسته سیاستی 93



تغییر نرخ ارز,تعیین نرخ سود

رییس کل بانک مرکزی خبر داد: تایید روند تغییر نرخ ارز / آغاز بررسی‌ها برای بسته سیاستی93

رییس کل بانک مرکزی با بیان این‌که تعیین نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار است، درباره ارائه بسته سیاستی و نظارتی برای سال 93 گفت: موضوعات لازم مورد به مورد در شورای پول و اعتبار بررسی خواهد شد.

ولی الله سیف در حاشیه همایش روز آمار و برنامه‌ریزی درباره بازنگری بخشنامه‌های ارزی اظهار کرد:‌ بازنگری بخشنامه‌های ارزی بانک مرکزی در شرف انجام است، البته در زمینه ال.سی و بحث دریافت 30 درصد معادل ریالی ارز مورد نیاز از سوی بانک‌ها ابهاماتی برای بانک‌ها وجود داشت که در این راستا جلساتی تشکیل شده است. در این راستا طی دو روز گذشته جلسه‌ای با معاون ارزی بانک مرکزی و بانک‌ها انجام شده است.

وی با اشاره به این‌که موانع موجود به سرعت برداشته می‌شود، خاطرنشان کرد:‌ دستورالعمل درباره گشایش اعتبار که از سوی بانک مرکزی به بانک‌ها ابلاغ کرده بود به صورت شفاف قابل اجراست.

به گفته او ابهامات مربوط به تامین نحوه تامین مورد نیاز برای گشایش ال.سی بوده است.

* تعیین نرخ سود در دستور کار شورای پول واعتبار
رییس کل بانک مرکزی در ادامه در پاسخ به سوال ایسنا مبنی براین که آیا برای سال 93 بسته سیاستی نظارتی ارائه می‌دهید، تصریح کرد: تعیین نرخ سود در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار دارد. اما در مورد ارائه بسته جدید موضوعات لازم مورد به مورد در شورای پول واعتبار بررسی خواهد شد.

وی با بیان این‌که جلسه شورای پول واعتبار امروز تشکیل نمی‌شود، گفت: ‌هر زمان که اعضای شورا قانع شوند و در این زمینه تصمیماتی اتخاذ شود درباره نرخ سود به نتیجه می‌رسیم اما مسلم این است که همت اصلی و تلاش بانک مرکزی در راستای کاهش تورم است که در این مسیر کنترل نقدینگی و استفاده بهینه از نقدینگی موجود از بحث‌های اساسی است.

* جزییات جلسه سیف با معاون اول رییس جمهور
سیف در ادامه درباره جلسه شب گذشته با معاون اول رییس‌جمهور تاکید کرد:‌ موضوع تجهیز امکانات در جهت حمایت از تولید است و قطعا تمام امکانات به کار خواهیم گرفت زیرا یکی از سیاست‌های اصلی اقتصادی دولت این است که بتوانیم هر چه سریع‌تر بتوانیم در بخش تولید زمینه‌های رشد و حرکت جدید ایجاد کنیم و در این زمینه نظام بانکی از کلیه توانی که می‌تواند در این راستا به کار گیرد استفاده خواهد کرد.

* 20 درصد حجم فعالیت‌های بانکی زیر چتر بانک مرکزی نیست
رییس کل بانک مرکزی در پاسخ به ایسنا که آیا اینکه گفته می‌شود میزان نقدینگی اعلام شده از سوی بانک مرکزی (حدود 490 هزار میلیارد تومان تا پایان شهریور ماه) بدون احتساب نقدینگی بانک‌ها و موسسات اعتبار تازه تاسیس است، خاطرنشان کرد:‌ فعالیت‌های بانکی وجود دارد که تحت نظارت بانک مرکزی نیست اما بانک مرکزی در حال تلاش است و حتما در آینده اقدامات جدی‌تری انجام خواهد داد تا آن بخش از فعالیت‌ها را زیر چتر نظارتی خود قرار دهد.

وی ادامه داد:‌ آماری که اکنون از نظام پولی کشور منعکس می‌شود بخشی را در برمی گیرد که زیر چتر نظارت بانک مرکزی است لذا آن بخشی از فعالیت‌ها که بانک مرکزی بر آن‌ها اشراف ندارد در اعلام میزان نقدینگی لحاظ نشده است که 20 درصد حجم فعالیت‌هایی است که زیر چتر بانک مرکزی است.

* همه حرف ما به حرکت در آوردن چرخ تولید است
سیف در پاسخ به اینکه آیا برای کنترل نرخ تورم از ابزاری مانند اوراق مشارکت و یا سیاست‌های پولی دولت قبل استفاده خواهید کرد؟‌ اظهار کرد: به نظر می‌رسد با توجه به شرایطی که وجود دارد سیاست اصلی باید استفاده بهینه از امکان تسهیلات جدیدی باشد که می‌تواند به بخش صنعت تخصیص داده شود.

رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر این‌که همه حرف ما این است که بتوانیم چرخ تولید را به حرکت در بیاوریم، گفت:‌ در این راستا باید دقت داشته باشیم که منابع محدود که می‌تواند با توجه با نگاهی که در مورد کنترل نقدینگی وجود دارد به تولیدکننده واقعی اختصاص داده شود تا منجر به تولید واقعی شود.

وی در پایان درباره کاهش نرخ ارز طی روزهای اخیر، تاکید کرد: ‌روند تغییر نرخ ارز را تایید می‌کنیم./ایسنا