اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ترکستانی: اجرای آیین نامه پوشش دانشجویان از این ترم آغاز می شود



 


پوشش دانشجویان

 

 

وی درباره لزوم تدوین دستورالعمل پوشش و رفتار حرفه ای از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: بخش هایی از این دستورالعمل نیاز به مداخله اجرایی دارد و ....

معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به انجام ویرایش چهاردهم آیین نامه پوشش و رفتار حرفه ای برای دانشجویان علوم پزشکی از نهایی شدن و اجرای آن در نیمسال دوم سال تحصیلی 90 - 89 خبر داد.

دکتر فرحناز ترکستانی در گفتگو بامهر افزود: نگارش آیین نامه پوشش و رفتار حرفه ای به پایان رسیده است و پس از ویرایش چهاردهم به تعیین شیوه نامه اجرایی رسیده است که پس از تهیه این شیوه نامه به دانشگاهها ابلاغ می شود.

وی افزود: ابلاغ نهایی آیین نامه پوشش و رفتار حرفه ای دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی از سوی وزیر بهداشت صورت می گیرد و پس از آن دانشگاهها ملزم به رعایت آن به جای آیین نامه های داخلی خود هستند.

ترکستانی اظهار داشت: یکی از دلایل تهیه این آیین نامه از سوی معاونت نیز تهیه آیین نامه های داخلی متفاوت و متعدد از سوی دانشگاههای علوم پزشکی بود که با توجه به این آیین نامه، این موضوع ساماندهی شد.

معاون وزیر بهداشت یادآور شد: با توجه به روند تهیه شیوه نامه از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، پیش بینی می شود این آیین نامه در نیمسال دوم سال تحصیلی 90 - 89 اجرایی شود.

جزئیاتی از آیین نامه پوشش دانشجویان علوم پزشکی

سرپرست امور فرهنگی معاونت دانشجویی وزارت بهداشت نیز پیش از این در گفتگو با مهر با اشاره به جزئیات آیین نامه پوشش دانشجویان علوم پزشکی گفته بود: پوشش تنها 10 درصد آیین نامه رفتار حرفه ای را شامل می شود و رفتار یک دانشجو در مجموع ارزیابی می شود.

دکتر فریبا قربانیان افزود: مقرر شده است دستورالعمل اجرایی این آیین نامه از سوی معاونت آموزشی تدوین شود که در حال حاضر این معاونت قرار است در فرصتی دو ماهه این دستورالعمل را تدوین کند.

وی افزود: ضمانت اجرایی آیین نامه بر عهده معاونت آموزشی است و به همین دلیل دستورالعمل از سوی معاونت آموزشی تدوین می شود تا تخلفات و مصادیق آن مشخص باشد.

پوشش تنها 10 درصد کل رفتار حرفه ای را تشکیل می دهد

قربانیان اظهار داشت: لباس و پوشش و رفتار گزینه هایی است که در آیین نامه به آن پرداخته شده است. باید در آیین نامه مشخص باشد که مشکل دانشجو و یا رفتار در برابر بیمار و گزارش نحوه برخورد آن بر عهده چه کسی است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آیین نامه ای که طراحی شده است پوشش تنها 10 درصد کل رفتار حرفه ای را تشکیل می دهد. بر اساس آیین نامه رفتار حرفه ای، دانشجو باید در بیمارستانها دیسپلین خاص و مسائل اخلاقی را نسبت به بیمار، استاد و همکاران خود رعایت کند.

سرپرست امور فرهنگی معاونت دانشجویی وزارت بهداشت گفت: معیارهای پوشش مشخص شده است و در واقع دستورالعمل، در توضیح و تشریح آیین نامه انضباطی است تا در دانشگاهها همسان رفتار شود و برخوردها نیز بر اساس تفسیر دانشگاهی صورت نگیرد.

آیین نامه پوشش و رفتار حرفه ای برای دانشگاههای علوم پزشکی اختصاصی است

وی یادآور شد: پیش از این آیین نامه ای مربوط به پوشش دانشجویان با ذکر مصادیق از سوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تهیه شده بود که به دانشگاههای علوم پزشکی ارائه شده است اما وزارت بهداشت اعلام کرده است که با توجه به وسعت کاری، بخش های بیمارستانی و ارتباط با مردم، آیین نامه ای وسیع تر برای دانشگاههای علوم پزشکی تدارک دیده است.

قربانیان اظهار داشت: به دلیل وسعت کاری در وزارت بهداشت، رفتار حرفه ای در محیط آموزشی، درمانی و خدماتی نیز به آیین نامه اضافه شده است که در دستورالعمل اجرایی نیز این موضوع در نظر گرفته می شود. نصب اتیکت و اجرای منشوراخلاقی و جزئیات این موضوع در دستورالعمل دیده شده است.

حق بیمار است که بداند با دانشجوی چه رشته ای و چه مقطعی روبرو است

وی با ذکر مثالی یادآور شد: نکته مهم در پوشش و رفتار حرفه ای این است که به طور مثال وقتی یک دانشجو بر بالین بیمار حاضر می شود حق بیمار است که بداند با دانشجوی چه رشته ای و چه مقطعی روبرو است بنابراین دانشجو باید با نصب اتیکت خود این حق بیمار را رعایت کند. همچنین مسائلی مانند رفتار با بیمار یا همکار نیز مهم است.

سرپرست امور فرهنگی معاونت دانشجویی وزارت بهداشت درباره رنگ و اندازه لباس گفت: جزئیات رنگ و اندازه روپوش و مدل لباس به طور کامل در دستور العمل معاونت درمان دیده شده است. معاونت درمان از گذشته فرمهای متحد الشکل و نحوه پوشش افراد را در فرم هایی در اختیار همه قرار می دهد و در این زمینه با معاونت دانشجویی هماهنگ عمل کرده است.

وی درباره لزوم تدوین دستورالعمل پوشش و رفتار حرفه ای از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: بخش هایی از این دستورالعمل نیاز به مداخله اجرایی دارد و ما به خودمان اجازه نمی دادیم در بخشهایی که مداخله بر عهده مدرس است حوزه معاونت دانشجویی وارد شود و از همین رو اجرا باید بر عهده معاونت آموزشی باشد تا بتوان معیارهای ارزشی و اخلاقی را به صورت قانونمند اجرا کرد.

قربانیان با اشاره به تجربیاتی که در سایر کشورها در زمینه رعایت پوشش و رفتار حرفه ای در محیط دانشگاههای پزشکی وجود دارد به مهر گفت: در کشورهای غربی بر اساس تخلفی که صورت می گیرد کلیه مسئولیت ها بر عهده معاونت آموزشی است به طور مثال محرومیت هایی از کلاس برای دانشجوی متخلف درنظر می گیرند که از یک ساعت تا یک هفته تفاوت دارد و حتی در مواردی تخلف فرد در نمره دانشجو تاثیر دارد..../تحلیل:مهر


ویدیو مرتبط :
آیین نامه اجرای ماده 12

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیین‌نامه انضباطی دانشجویان دانشگاه آزاد اصلاح شد: تغییر نحوه صدور و اجرای احكام دانشجویی



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

آیین‌نامه انضباطی دانشجویان دانشگاه آزاد اصلاح شد: تغییر نحوه صدور و اجرای احكام دانشجویی

معاون دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی از بازنگری آیین‌نامه انضباطی دانشجویان این دانشگاه خبر داد و گفت: این آیین‌نامه پس از تصویب به واحدهای دانشگاه آزاد ابلاغ می‌شود.

محمود رضا اسفندیار در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به بازنگری آیین‌نامه انضباطی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی پس از سه سال، گفت: با توجه به گذشت بیش از سه سال از تدوین آیین‌نامه انضباطی و مطرح شدن برخی سئوالات توسط مناطق و واحدهای دانشگاهی، این حوزه با هدف ارائه راه‌حل‌های سازنده در جهت كاهش تخلفات و جرائم و تفكیك جزئی‌تر تخلفات و ایجاد تناسب میان تخلفات و تنبیهات و در نتیجه وحدت رویه در احكام صادره، نسبت به بازنگری آیین‌نامه انضباطی اقدام كرده است.

وی با بیان اینكه در بازنگری آیین‌نامه جدید موارد اختلاف در آیین‌نامه انضباطی دانشجویی وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و لحاظ شده است، اظهاركرد: نظرات و پیشنهادهای تعدادی از واحدها و مناطق دانشگاهی در این بازنگری دریافت شده است.

تشدید یا تخفیف آرا در برخی موارد تخلف

وی با بیان اینكه در این آیین‌نامه، با توجه به تجربیات كسب شده تغییراتی در ذكر موارد تخلف و آرای صادره همچنین تشدید و یا تخفیف آراء داده شده است، تصریح كرد: بر این اساس با در نظر گرفتن آیین‌نامه انضباطی وزارت علوم، در صورتی كه درج نمره 0.25 دلیل افت معدل باشد و موجب مشروطی و یا عدم امكان فارغ‌التحصیلی دانشجو شود، در هر دوره از زمان تحصیل برای بار اول حكم تعلیق نمره، صادر می‌شود و نمره اصلی برگه و یا نمره قبولی اخذ شده در كارنامه درج می‌شود در صورت تكرار تقلب علاوه بر صدور حكم جدید، حكم تعلیقی نیز به اجرا درخواهد آمد، صدور این حكم تنها در حیطه اختیار كمیته انضباطی مركزی دانشگاه است.

صدور احكام انضباطی تنها از طریق كمیته‌های انضباطی انجام می‌شود

اسفندیار با تاكید بر اینكه صدور احكام انضباطی در خصوص دانشجویان تنها از طریق كمیته‌های انضباطی انجام می‌شود، خاطرنشان كرد: سایر نهادها یا مسئولان دانشگاه جز در مقام اجرای احكام صادر شده از سوی كمیته انضباطی مجاز به صدور یا اجرای مفاد هیچ یك از تنبیهات انضباطی نیستند.

وی با بیان اینكه پرونده انضباطی ابتدا در كمیته بدوی طرح و با صدور حكم انضباطی، رسیدگی بدوی مختومه می‌شود، اظهاركرد: دانشجو حق اعتراض داشته و در هر حال حكم انضباطی كمیته بدوی پس از تایید یا تخفیف در كمیته تجدیدنظر قابل اجراست.

وی افزود: چنانچه كمیته بدوی پیشنهاد صدور حكمی خارج از حیطه اختیارات خود توسط كمیته تجدیدنظر را داشته باشد، حكم كمیته تجدیدنظر قابل اعتراض بوده و كمیته مركزی نسبت به تجدیدنظر اقدام می‌كند.

نحوه اجرای حكم در صورت اصلاح تخلف دانشجو

معاون دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: همچنین در صورت احتمال تصحیح رفتار، عدم تكرار تخلف، كمیته انضباطی دانشجویی (اعم از بدوی و تجدیدنظر) بنا به تشخیص خود می‌تواند اجرای تمام یا بخشی از حكم را پس از اخذ تعهد كتبی به حالت تعلیق درآورد و با توجه به تنبه و اصلاح رفتار دانشجوی متخلف پس از صدور حكم قطعی، در پایان تحصیل دانشجو، كمیته انضباطی می‌تواند نسبت به امحاء آثار تنبیهاتی كه جنبه قضایی نداشته باشند، اقدام كند.

وی با تاكید بر اینكه اتخاذ شیوه‌های تربیتی و تذكرآمیز در كنار صدور احكام مناسب و موثر، نیازمند ظرافت خاصی است، خاطرنشان كرد: كمیته‌های انضباطی واحد و منطقه در موارد ضروری از جمله تخلفات اخلاقی،‌ با دعوت از مسئول مركز مشاوره دانشجویی واحد یا یكی از واحدهای دانشگاهی منطقه، ضمن بهره‌مندی از نظرات مشورتی آن مركز، كلیه حساسیت‌های لازم در زمینه روحیات فردی و مسائل خانوادگی و اجتماعی را معمول داشته و به تبعات مختلف احكام صادره توجه داشته باشند.

برخوردها توام با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد

اسفندیار در خاتمه، گفت: در هر حال كمیته انضباطی به عنوان نهادی حساس در دانشگاه باید ضمن انجام مسئولیت خود در رسیدگی به تخطی دانشجویان از منش دانشجویی و اخلاق متعالی، وظایف اساسی دانشگاه در راستای رشد استعدادهای دانشجویان و تقویت روحیه استقلال و اعتماد به نفس در آنان را مد نظر داشته و از هر گونه برخوردی كه موجبات تحقیر و توهین به دانشجو را فراهم می‌كند، اجتناب كند، بنابراین باید برخوردها توام با حفظ آبرو و حیثیت اجتماعی دانشجو باشد كه اولین مراحل با تذكر و ارشاد آغاز شود و زمینه اجتناب از تخلف و میل به اصلاح را در فرد خاطی و محیط ایجاد كند./ایسنا