اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ترمز مجلس در برابر دولت: حق ندارید نرخ حامل​های انرژی را بیش از فوب خلیج فارس افزایش دهید



 حاملهای انرژی,قیمت حاملهای انرژی,اخبار,

 

ترمز مجلس در برابر دولت: حق ندارید نرخ حامل​های انرژی را بیش از فوب خلیج فارس افزایش دهید

انرژی - صبح امروز طرحی در صحن علنی مجلس ارائه شد که بر اساس آن دولت اجازه افزایش نرخ حامل​های انرژی، بیش از سقف فوب خلیج فارس را ندارد.

به گزارش خبرآنلاین، این طرح دو فوریتی که به امضای رئیس مجلس و نواب وی نیز رسیده بود؛ دومین گام مجلس برای کنترل قیمت​ها و تورم ناشی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه​ها است. نمایندگان پیش از این مصوب کرده بودند که دولت بیش از 20 درصد نمی​تواند به افزایش قیمت​ها بپردازد و این میزان باید در طی سال بر اساس قوانین بوجه سنواتی انجام شود و نه در ماه​های پایانی سال که بار تورمی زیادی را به مردم تحمیل کند.

جمشید انصاری نماینده زنجان از طراحان این طرح بود که با اشاره به اینکه در ماده یک قانون هدفمند کردن یارانه​ها آمده است که دولت نرخ حامل​های انرژی متناسب با قیمت فوب خلیج فارس تعیین شود، گفت: اگرچه منظور مجلس این بود که قیمت همه این حامل​ها کمتر از 90 درصد قیمت فوب باشد، اما اخیرا شنیده ایم که دولت می خواهد برخی حامل​های انرژی همچون نفت را بیش از قیمت فوب خلیج فارس تعیین کند. به این ترتیب قیمت این کالاها در ایران بیش از خارج از کشور خواهد شد که بار تورمی زیادی را به مردم تحمیل می​کند.

او که می​گفت این تصمیم دولت برای آغاز اجرای مرحله دوم قانون هدفمند کردن یارانه​ها است، متذکر شد: دولت باید ظرف پنج سال این قانون را اجرا کند اما با شیب تندی اجرای آن را آغاز کرده است. اگرچه در پایان این مدت باید نرخ حامل​های انرژی در ایران با فوب خلیج فارس یکی شود، اما دولت در نظر دارد ابتدا نرخ ایران را بیش از فوب در نظر بگیرد و بعد آن را هماهنگ کند.

به گفته نماینده زنجان، رئیس مجلس، باهنر و صدر که نواب رئیس مجلس هستند نیز از امضا کنندگان این طرح هستند.

علی​اصغر یوسف​نژاد مخالف این طرح بود که می​گفت: مگر دولت می​تواند چنین کاری بکند که مجلس اقدامی پیشگیرانه را در دستور کار خود قرار داده است؟

نورالله حیدری دستنایی نماینده اردل هم که موافق این طرح بود در پاسخ به وی گفت: مگر ندیدید که در سال​های گذشته با برداشت​های ناصواب از قانون و به این استناد که قانون ابهام داد، هرچه دلشان خواسته اجرا کرده​اند؟ هرچه کوشیدیم به مجریان تفهیم کنیم که آنچه ما تصویب کرده​ایم چه بوده است، دولتمردان چقدر توجه کردند؟ چقدر از آسیب برخی اقشار ابراز نگرانی کردیم اما نتیجه​اش چه شد؟

نهایتا دو فوریت یان طرح تصویب شد تا حداکثر تا جلسه چهارشنبه امروز تعیین تکلیف شود.


ویدیو مرتبط :
به خلیج فارس رای دهید

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مجلس پیشنهاد افزایش 450 درصدی حامل‌های انرژی دولت را به 38 درصد کاهش داد



حامل‌های انرژی,افزایش حامل‌های انرژی

مجلس پیشنهاد افزایش 450 درصدی حامل‌های انرژی دولت را به 38 درصد کاهش داد

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس از تصویب درآمد 50 هزار میلیارد تومانی هدفمندی یارانه ها در بودجه 92 و افزایش قیمت حامل‌های انرژی تا 38 درصد به طور متوسط خبر داد.

جعفر قادری در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر با اشاره به جلسه عصر امروز دوشنبه کمیسیون تلفیق و بررسی موضوع هدفمندی یارانه ها در بودجه 92اظهار داشت : درآمد دولت در هدفمندی یارانه ها در سال گذشته 42 هزار میلیارد تومان بود که امسال در بودجه 92 کمیسیون تلفیق این رقم را به 50 هزار میلیارد تومان رساند .

وی گفت : طبق مصوبه کمیسیون تلفیق چارچوبی که برای اجرای هدفمندی یارانه‌ها در سال 92 مشخص شد دولت می تواند به طور متوسط قیمت حامل های انرژی را برای کسب این درآمد تا 38 درصد فزایش دهد .

به گفته قادری 11هزار و 200 میلیارد تومان از این مبلغ از بودجه و باقی از محل افزایش قیمت حامل های انرژی تامین خواهد شد .

سخنگوی کمیسیون تلفیق در پایان با بیان اینکه این کمیسیون در جزئیات تعیین قیمت های حامل های انرژی وارد نمی شود گفت: تعیین قیمت های هر کدام از حامل های انرژی به عهده خود دولت خواهد بود به نحوی که متوسط افزایش قیمت آنها 38 درصد شود.

به گزارش مهر، دولت در لایحه پیشنهادی خود درآمد هدفمندی یارانه ها را 120 هزار میلیارد تومان پیشنهاد کرده است که به گفته نمایندگان مجلس تحقق چنین درآمدی از هدفمندی نیازمند 4.5 برابر شدن (رشد 450 درصدی) قیمت حامل های انرژی است ./مهر