اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ترس از ایران، اعراب خلیج فارس را آشتی داد



اخبار,اخبارسیاست خارجی,مذاکرات  ایران


 اخبار سیاست خارجی  - رویترز:
ترس از ایران، اعراب خلیج فارس را آشتی داد

در آستانه‌ی نزدیک شدن به مهلت تعیین‌شده توافق هسته‌ای میان ایران و غرب، کشورهای عرب منطقه‌ی خلیج فارس اختلافات خود را موقتا کنار گذاشته و به چاره‌اندیشی برای مقابله با توافق احتمالی و برنامه‌ریزی برای تحولات ناشی از آن پرداختند.

به گزارش تیک ، رویترز گزارش داد که روز چهارشنبه عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین توافق کردند تا سفرای خود را بار دیگر به قطر بفرستند.

این کشورها هشت ماه پیش به دلیل حمایت دولت قطر از اسلام‌گرایان شورشی در سوریه و حمایت از "بهار عربی"، سفرای خود از دوحه را فراخوانده و روابط دیپلماتیک خود با قطر را به حداقل رساندند.

در نشست سران کشورهای عرب در ریاض تصویری از امیر قطر منتشر شد که در حرکتی سمبلیک پیشانی ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی را به نشانه‌ی آشتی می‌بوسد. به گفته‌ی دیپلمات‌ها، پادشاه عربستان سعودی فرد اصلی پشت پرده برای آشتی میان کشورهای عرب و کنار گذاشتن اختلافات برای مقابله با افزایش قدرت ایران در منطقه است.

نگرانی‌‌های کشورهای عربی
به گزارش رویترز احتمال توافق اتمی میان ایران و کشورهای گروه ۵+۱ باعث نگرانی جدی کشورهای عرب منطقه شده و آن‌ها را به کنار گذاشتن مقطعی اختلافات سوق داده است.

در عین‌حال این کشورها نگران‌اند که ادامه‌ی اختلافات سبب شود که برخی کشورهای عضو، نشست "شورای همکاری خلیج فارس" را که قرار است ماه آینده در دوحه برگزار شود، بایکوت کنند.

شیخ جابربن المبارک، نخست‌وزیر کویت با تایید این نگرانی گفت که حفظ همکاری و اتحاد میان کشورهای عرب زبان خاورمیانه ضروری است و بدون این اتحاد همه‌ی این کشورها در برابر "تندباد حوادث پیش‌رو" آسیب‌پذیر خواهند بود.

یک دیپلمات ارشد حاضر در مذاکرات ریاض برای آشتی میان سران عربستان و امارات و بحرین با قطر، به رویترز گفت که هراس از قدرت‌گیری بیشتر ایران در منطقه و نفوذ شیعیان نیز "مثل همیشه" دغدغه و نگرانی جدی سران کشورهای عرب است.

نگرانی از کاهش قیمت نفت
در آستانه‌ی پایان مهلت مذاکرات اتمی ایران همچنین نگرانی‌ها از کاهش قیمت نفت نیز ادامه دارد.
بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران، برای گفت‌وگو بر سر افت قیمت نفت راهی امارات متحده عربی شد. زنگنه در روزهای گذشته نیز به قطر و کویت سفر کرده بود.

قیمت نفت خام از پایان ماه ژوئن تاکنون ۳۰ درصدی کاهش یافته و برخی کشورهای عضو "اوپک" از جمله ایران، عربستان سعودی را پشت پرده‌ی این سقوط چشمگیر قیمت نفت می‌دانند. زیرا این کشور موافق کاهش صادرات نفت خود نیست.

علی النعیمی، وزیر نفت عربستان، بعد از ۲ ماه سکوت درباره‌ی سقوط قیمت نفت بالاخره روز سه‌شنبه (۱۸ نوامبر) اتهام‌های مطرح علیه عربستان را رد کرد و گفت ریاض نیز خواهان یک بازار باثبات و افزایش قیمت نفت است.

قرار است نشست بعدی اوپک روز ۲۷ نوامبر برگزار شود که روز پایان مهلت مذاکرات هسته‌ای ایران نیز هست.

 اخبار سیاست خارجی - تیک


ویدیو مرتبط :
ماجرای ترس آمریکایی ها از ایران در خلیج فارس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سوء استفاده اعراب خلیج فارس از وضعیت نرخ ارز / فروش گران تر خودرو به ایران



 

 

سوء استفاده اعراب خلیج فارس از وضعیت نرخ ارز / فروش گران تر خودرو به ایران

 

 

فروشندگان خودرو در بعضی از کشورهای همسایه از آب گل آلود نرخ ارز ماهی صید می کنند.

آنان این روزها به بهانه نوسانات نرخ ارز در ایران خودروهای خود را گرانتر از گذشته به ایرانی ها می فروشند.

به این ترتیب فروشندگان کشورهای حاشیه خلیج فارس از نابسامانی نرخ ارز در ایران بی بهره نمانده و به نان و نوای بیشتری می رسند.

این در حالی است که افزایش نرخ ارز و جو روانی ناشی از محدودیت ثبت سفارش واردات از امارات، باعث افزایش 20 درصدی قیمت خودروهای وارداتی طی یک ماه اخیر شده است.

توقف شایعه است

در همین حال معاون اداره کل مقررات صادرات و واردات وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: ثبت سفارش واردات خودرو به هیچ عنوان متوقف نشده و هم اکنون ثبت سفارش 72 مدل خودرو مجاز است.

ساسان خدایی گفت: هر خودروی وارداتی برای ورود به کشور باید شروطی را رعایت کند، بر این اساس هم اکنون ثبت سفارش خودروها در حال انجام است و ممنوعیتی در این ارتباط وجود ندارد.

اما به گفته کارشناسان بازار خودرو، شایعاتی مبنی بر توقف واردات در کنار نوسانات نرخ ارز باعث شده تا خودروهای وارداتی با افزایش قیمت روبرو شوند .

قیمت هر درهم امارات تا دو ماه پیش 330 تومان بود که این رقم با افزایش 90 تومانی به 420تومان رسیده که این مسأله در قیمت تمام شده خودروهای وارداتی مؤثر است. قیمت دلار نیز در بازار آزاد به مرز 1700 تومان رسیده است.

خروج 622 میلیون دلار ارز

این اتفاق در حالی افتاده است که در 9 ماهه امسال قیمت هر خودروی سواری وارداتی به کشورمان 20 هزار و 431 دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش 22/1 درصدی مواجه شده است.

آمار نشان می دهد طی این مدت 30 هزار و 454 دستگاه خودرو به ارزش 622 میلیون دلار وارد کشور شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر تعداد 61/8 درصد، و از نظر ارزشی 72/9 درصد کاهش یافته است.

کره جنوبی، امارات متحده عربی و عمان سه کشور عمده مبدا واردات خودرو در 9 ماهه امسال بوده اند.../انتخاب