اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ترس آمریکا از بسته شدن تنگه هرمز


هزاران نظامی آمریکایی به صورت محرمانه در اسرائیل مستقر شده اند تا با ارتش تل آویو، مانور نظامی مشترک برگزار کنند.

ارتش آمریکا قصد دارد هزاران نظامی خود را برای مدت زمان معینی به اسرائیل اعزام کند.

این تعداد نظامی آمریکایی علاوه بر نظامیانی است که هم اکنون در اسرائیل حضور دارند.

آمریکا همچنین قصد دارد تعداد بیشتری از تجهیزات نظامی پیشرفته را به اسرائیل بفروشد.

 هزاران نظامی آمریکایی به صورت محرمانه در اسرائیل مستقر شده اند تا با ارتش تل آویو، مانور نظامی مشترک برگزار کنند.

این مانور نظامی موشکی با عنوان " اوسترچالینگ 12" در چند هفته آینده آغاز خواهد شد.

منابع آگاه در این باره گفته اند: این اقدامات در راستای هماهنگی های امنیتی نظامی میان آمریکا و دیگر هم پیمانان خود در منطقه خاورمیانه به ویژه در وضعیت فعلی ایران صورت می گیرد.

در این مانور سامانه های موشکی در ارتفاع بالا در کنار سامانه های آتش باری کشتی ها و شناورهای نظامی مستقر در سواحل اسرائیل و برنامه موشکی "ارو" ، "پاتریوت" و "ایرون درون" اسرائیل، فعالیت خواهند کرد.

در همین حال تل آویو قصد دارد با امضا قراردادهای بزرگی، از آمریکا خودروهای سنگین انتقال نیرو و بار و دیگر تجهیزات نظامی بخرد.

این قرارداد شامل 2500 خودروی هامر نیز می شود.

در هفته اخیر نیز شماری از کاشناسان اسرائیلی با سفر به آمریکا مذاکرات مقدماتی را در این باره انجام داده اند.

در همین حال "مارتین دمپسی" رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت که ایران توانایی بستن تنگه هرمز را دارد ولی این اقدامی است که نمی توان در برابر آن سکوت کرد.

وی که در برنامه تلویزیونی در آمریکا سخن می گفت ادامه داد: ایرانی ها در تجهیزاتی سرمایه گذاری کرده اند که بتوانند تنگه هرمز را ببندند.

 آمریکا هم در تجهیزات و وسایلی سرمایه گذاری کرده است که بتواند با این وضعیت مقابله کند. اگر تنگه هرمز بسته شود آمریکا اقدام خواهد کرد و این گذرگاه را باز می کند.

یک مقام مسئول آمریکا هم به خبرگزاری فرانسه گفته که واشنگتن از مدت ها پیش از توانمندی های ایران برای منع انتقال نفت از تنگه هرمز، نگران است.


منبع: عصرایران



ویدیو مرتبط :
عبور ناو هواپیمابر آمریکا از تنگه هرمز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

واکنش آمریکا به احتمال بسته شدن تنگه هرمز



اخبار سیاست خارجی,خبرهای سیاست خارجی,روابط ایران و آمریکا

واشنگتن امید دارد روح برجام به دیگر جنبه‌های روابط ایران و آمریکا تسری یابد.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن اعلام نارضایتی از تهدید ایران به بستن تنگه هرمز در صورت ادامه تهدیدات آمریکاییها، گفت که واشنگتن امید دارد روح برجام به دیگر جنبه‌های روابط ایران و آمریکا تسری یابد.

«مارک تونر» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امشب در جمع خبرنگاران به سخنان دیشب سردار سرلشکر سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب در خصوص احتمال بسته شدن تنگه هرمز بر روی شناورهای آمریکایی در صورت ادامه رفتار نامناسب آمریکایی‌ها، واکنش نشان داد.

سرلشکر سلامی دیشب در بخش خبری 21 حاضر شد و با یادآوری اینکه مسئولیت حفظ امنیت تنگه هرمز بر عهده ایران است، به آمریکایی‌ها تذکر داد که ایران در صورت ادامه رفتار تهدیدآمیز این کشور فرامنطقه‌ای، بر اساس کنوانسیون 1982 از ورود شناورهای آمریکایی به خلیج‌فارس جلوگیری خواهد کرد.

در کنفرانس خبری امشب وزارت خارجه، یکی از خبرنگاران از تونر پرسید «ایران تاکنون بارها تهدید به بستن تنگه هرمز کرده است ولی همه اینها برای قبل از روابط جدید با ایران و این بهبود روابط در سایه مذاکرات بر سر سوریه و توافق هسته‌ای بود؛ آیا این تهدید با روح برجام در تناقض نیست؟»

سخنگو پاسخ داد: «ما می‌دانیم که انتشار چنین بیانیه‌های غیرمفید و غیرسازنده‌ای از سوی ایرانیان، هنوز هم ادامه دارد ولی در عین حال امیدواریم روح برجام به دیگر جنبه‌های روابط ما با ایران و روابط ایران با جامعه جهانی، تسری یابد.»

تونر ادامه داد: «با حضور وزیر ظریف، دسترسی ما بهبود یافته ولی گذشته از این، هنوز هم شاهد ادامه برخی از این رفتارهای ایرانیان هستیم.»

ایران و آمریکا پس از اشغال سفارت این کشور در تهران، روابط سیاسی با هم ندارند ولی مسئولان دولت ایران در خلال گفت‌وگوهای هسته‌ای و پس از اعلام موافقت مسئولان عالی نظام، اجازه یافتند فقط در حول موضوعات مربوط به مذاکرات و توافق احتمالی با آمریکایی‌ها مذاکره کنند.

این مذاکرات که در کنار نشست‌های دوجانبه با آمریکا، دیگر کشورهای 1+5 را نیز دخیل کرده بود، به امضای برنامه جامع اقدام مشترک که به صورت اختصار برجام خوانده می‌شود، منتهی شد.

 

اخبار سیاست خارجی - فارس