اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تدریس سازهای جهانی در دانشگاه‌های ایران ممنوع شد؟!



ممنوع شدن تدریس سازهای جهانی در دانشگاه های ایران

تدریس سازهای جهانی در دانشگاه‌های ایران ممنوع شد؟!

آیا دانشکده‌های موسیقی از سال 92 در رشته نوازندگی سازهای جهانی هیچ دانشجویی را پذیرش نخواهند کرد؟ چندی است که این موضوع در محافل دانشگاهی سر زبان‌ها افتاده و اساتید موسیقی را نگران کرده است.

داستان از این قرار است که برمبنای دستوری رسیده در دانشگاه جامع علمی – کاربردی و طبق اعلام چند تن از اساتید دانشگاه از سال 92 رشته‌ نوازندگی سازهای جهانی هیچ پذیرشی نخواهد داشت اما جایگزین آن رشته‌های رهبری ارکستر و آهنگسازی ایرانی راه‌اندازی شده‌اند.

کارشناسانی که چنین دستوری صادر کرده‌اند به این نکته توجه نداشته‌اند که اگر نوازنده ساز جهانی تربیت نشود چه بلایی بر سر ارکستر سمفونیک تهران می‌آید؟ یا در آینده چه کسانی باید سرود جمهوری اسلامی ایران را بنوازند؟

نوازنده حلقه بزرگ موسیقی است که آن را حذف کرده‌اند

رئیس گروه سازجهانی و رهبر ارکستر مرکز آموزش علمی – کاربردی درباره زیان‌های این تصمیم به ایسنا گفت: بزرگترین ضربه‌ای که این اقدام به موسیقی کشور خواهد زد، این است که طی 10 سال آینده ارکستری در ایران وجود نخواهد داشت.

لوریس هویان ادامه داد: آهنگسازی که در این رشته فارغ‌التحصیل می‌شود، برای کدام نوازنده قطعه بنویسد؟ یا کسی که در رشته رهبری ارکستر فارغ‌اتحصیل می‌شود، کدام نوازنده را رهبری کند؟

وی معتقد است: نوازنده، حلقه بزرگ موسیقی است که آن را حذف کرده‌اند.

هویان افزود: این اتفاق نه تنها به سیستم آکادمیک و موسیقی کلاسیک ضربه می‌زند بلکه موسیقی‌های دیگر از جمله موسیقی پاپ را نیز تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. برای نواختن سرود جمهوری اسلامی چه‌ کنیم؟ از افغانستان و ژاپن نوازنده دعوت کنیم، بگوییم سرود جمهوری کشور ما را بنوازند؟

این رهبر ارکستر افزود: هویت هر کشوری پرچم و سرود آن است. ارکستر نیز میراث جهانی یک کشور است که باید حمایت شود. آهنگساز که نمی‌تواند فقط برای تار و سه‌تار قطعه بنویسد؛ این‌ها فقط در ایران قابل استفاده هستند. این طرح فقط تخریب‌کننده است و هیچ فایده‌ای ندارد.

او درباره اضافه شدن رشته رهبری ارکستر نیز گفت: از جهتی اتفاق خوبی است چرا که زمانی هرکس چوب پشمک به دستش می‌رسید، رهبر ارکستر می‌شد و اینکه در این رشته چند تحصیل کرده پرورش می‌یابد، اتفاق خوبی است چرا که رهبری فقط به پوشیدن کت و شلوار «فراگ» نیست.

هویان همچنین گفت: بر اساس این رویداد احتمال رخ دادن هر اتفاقی وجود دارد.

جامعه دانشگاهی به این موضوع واکنش نشان خواهد داد

یکی از استادان موسیقی دانشگاه تهران نیز در این رابطه اظهار کرد: بعد از انقلاب اسلامی بزرگترین بلاتکلیفی برای نوازندگان این بود که آیا موسیقی ممنوع است یا خیر؟ اما با فتوای رهبر انقلاب و تلاش پیشکسوتان موسیقی بالاخره نوازندگان توانستند دوباره در کشور شروع به فعالیت کنند.

کیاوش صاحب‌نسق همچنین گفت: هسته اصلی نوازندگانی که امروز در ارکستر می‌بینید، نسل همان سال‌ها هستند که تا زمانی که دوباره دانشگاه‌های موسیقی شروع به کار نکردند، وظیفه تربیت هنرجویان را به صورت خصوصی خود آنها به عهده گرفتند.

او ادامه داد: از زمانی که دانشگاه‌ها و هنرستان‌ها به شکل متمرکز شروع به تربیت نوازنده کردند، بخش بزرگی از این ارکستر را نوازندگان جوانی که فارغ‌التحصیل هنرستان موسیقی یا دانشگاه‌ها بودند، تشکیل دادند.

صاحب‌نسق معتقد است: نوازندگانی که با تمرکز و با آشنا شدن با شیوه‌های اجرایی درخشان نوازندگان اروپایی از طریق لوح‌های صوتی و تصویری، ماهواره‌ها و آموزش از طریق قشر متخصص تحصیل کرده در محیط‌های آموزش عالی توان خویش را بیش از پیش به چالش کشیدند و سطح نوازندگی‌شان را بالا ببرند که سیر این پیشرفت بدون اجرای آثار نو بخصوص از آهنگسازان ایرانی آهسته‌تر پیش می‌رفت.

اگر ماجرای تربیت نوازنده را در این برهه قطع کنیم با تاثیرات بسیار منفی روبرو خواهیم شد.

وی افزود: در این صورت مانند گذشته جمع اندکی نوازنده باقی می‌ماند که تمرکز لازم و وقت کافی را برای اجرای آثار نخواهند داشت و از طرفی ممکن است با این روند خطر نوازنده‌سالاری به وجود آید و این خوب نیست چون نوازنده براساس آن چیزی که آهنگساز می‌خواهد حرکت می‌کند نه برعکس.

اما در این صورت بین آهنگساز و نوازنده فاصله به وجود می‌آید و ارکستر سمفونیک را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد در حالی که این نوازندگانی که در حال حاضر در ارکستر فعالیت می‌کنند، تعدادشان کافی نیست و باید همیشه به فکر به اصطلاح ساختار جوان این ارکستر و حفظ آن بود.

این موسیقیدان اضافه کرد: ما در هنرستان‌ها استعداد‌های زیادی داریم که حیف است بخواهیم آنها را در نیمه راه رها کنیم و صرفا به روشی تجربی و غیر علمی نوازنده تربیت کنیم.

او در پایان سخنانش گفت: جامعه دانشگاهی مطمئنا به این رویداد واکنش نشان خواهد داد./ایسنا

 

 

 


ویدیو مرتبط :
شادی دانشجویان دانشگاه کنتیکت از صعود ایران به جام جهانی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تدریس واحد درسی- برنامه هسته ای ایران- در دانشگاه آمریکا



 

 

 

تدریس واحد درسی- برنامه هسته ای ایران- در دانشگاه آمریکا

 

دکتر کوتس می گوید : بعضی از دانشجویانی که به این کلاس می آیند می خواهند بعدها جذب ارتش آمریکا شوند ، برخی نیز می خواهند در سازمان های اطلاعاتی آمریکا کار کنند و بعضی دیگر نیز می خواهند به شغل های دیگری بروند.

یک دانشگاه در آمریکا برای ترم آینده تحصیلی واحد درسی  به نام " ایران و سلاح هسته ای " ایجاد کرده است.

به گزارش عصر ایران دانشکده علوم سیاسی دانشگاه مسیحی " آبیلن " تگزاس از بهار سال آینده برای دانشجویان علاقه مند به موضوع ایران و سیاست خارجی آمریکا واحدی درسی به نام ایران و سلاح هسته ای ایجاد کرده است.

بر اساس اعلام مقامات این دانشگاه این واحد درسی صرفا به موضوع هسته ای ایران نپرداخته و در کنار این موضوع به سیاست  داخلی ایران و شاخص های جامعه ایرانی همچون مذهب ، اقتصاد ، فرهنگ و جغرافیا را به دانشجویان علاقه مند تدریس می کند.

دکتر " نیل کوتس " استاد علوم سیاسی دانشگاه آبیلن و استاد معرفی شده برای تدریس واحد جدید درسی درباره ایران ،  درباره اهداف گنجاندن این واحد درسی در کلاس های دانشکده علوم سیاسی این دانشگاه می گوید : " این واحد درسی به دانشجویان ما شناختی عمیق از ایران و انگیزه های برنامه هسته ای این کشور می دهد".

دکتر کوتس از تمامی دانشجویان علاقه مند و به ویژه دانشجویان دوره لیسانس و فوق لیسانس دانشکده علوم سیاسی آبیلن دعوت کرده تا در این واحد درسی ثبت نام کرده و شناخت خود را از ایران و چالش ایالات متحده با تهران درباره برنامه هسته ای بالا ببرند.

وی می افزاید : " در هفت سال گذشته نگرانی بسیاری از کشورهای جهان از این موضوع بوده که ایران ممکن است به سلاح هسته ای دست یابد ، این نگرانی با این پیش فرض همراه بوده که ایران بزرگ ترین تهدید جهانی و بزرگ ترین حامی تروریسم بین المللی است ، این واحد جدید  در طی  یک ترم تحصیلی  وقت دارد تا  به تمامی این سوالات به طور عمیق پاسخ دهد".

این استاد دانشگاه می گوید  این واحد درسی به موضوعاتی چون نظام سیاسی حاکم بر ایران ،  توانمندی های نظامی این کشور ونیزاهداف و انکیزه های ایران از توسعه قابلیت نظامی – اتمی نگاهی ویژه دارد.

وی می گوید : " در پایان هر روز کلاس دانشجویان به این نتیجه می رسند که چرا ایران می خواهد به سلاح هسته ای دست یابد و باید در برابر این تهدید چه کرد ؟

دکتر کوتس با اشاره به سودمندی واحد درسی جدید  می گوید : " بعضی از دانشجویانی که به این کلاس می آیند می خواهند بعدها  جذب ارتش آمریکا شوند ، برخی نیز می خواهند در سازمان های اطلاعاتی آمریکا کار کنند و بعضی دیگر نیز می خواهند به شغل های دیگری بروند و بعضا کسانی هم هستند به دلیل علاقه مندی شان به منطقه خاورمیانه ، تروریسم ، سیاست خارجی آمریکا و تکثیر سلاح های هسته ای به این واحد درسی علاقه نشان می دهند".

"کانور بست " دانش آموخته علوم سیاسی از دانشگاه " ساکرامنتو " کالیفرنیا با اشاره به اینکه وی حتما در این کلاس ثبت نام خواهد کرد ، می گوید : " خیلی از واحدهای درسی ارایه شده در رشته علوم سیاسی بر پایه تئوری ها  هستند اما به نظر می رسد واحد درسی درباره ایران بیشتر بر مشکلات جاری  در زمینه عاری سازی جهان از سلاح هسته ای تمرکز دارد و از این نظر می تواند مفید باشد.

گفتنی است که دانشگاه مسیحی آبیلن  تگزاس یک دانشگاه خصوصی است که از سال 1906 ( 1285) تاسیس شده است . این دانشگاه در 67  رشته در دوره لیسانس ،  25 رشته در دوره فوق لیسانس و در یک رشته در سطح دکترا به پذیرش دانشجو می پردازد..../تحلیل:عصرایران