اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تخلفات عجیب برخی آرایشگاه های زنانه در تهران/ تعزیرات: ورود می کنیم



اخبار,اخبار آجتماعی,ویدا آزاد

در شهر تهران تعداد آرایشگاه‌های زنانه دارای مجوز یک هزار و 47 است و متاسفانه 10 تا 20 هزار آرایشگاه‌های زنانه فاقد جواز کسب در تهران مشغول به فعالیت هستند.

مشاور امور بانوان سازمان تعزیرات حکومتی از 2 برابر شدن پرونده‌های تخلف در رابطه با آرایشگاه‌های زنانه نسبت به سال 93 خبر داد و گفت: در 6 ماه اول سال 94 دو هزار و 461 پرونده تخلف آرایشگاه‌های زنانه به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال شده است.

ویدا آزاد در نشست خبری خود تحت عنوان طرح برخورد با تخلفات آرایشگاه‌های زنانه گفت:سازمان تعزیرات حکومتی در ادامه سیاست‌های کلان اقدام به انجام طرح‌ بررسی وضعیت آرایشگاه‌های زنانه و افزایش مصرف لوازم آرایشی و بهداشتی کرده که مستقیما با بهداشت جامعه هدف یعنی بانوان در ارتباط است.

وی خاطرنشان کرد:‌ امور بانوان سازمان تعزیرات حکومتی بر اساس فرامین مقام معظم رهبری در امور مبارزه با قاچاق کالا و ارز به تمامی دستگاه‌های ذی‌ربط، با توجه به روند افزایش مصرف لوازم آرایشی در ایران و میزان رشد پرونده‌های تخلفات صنف آرایشگاه‌های زنانه اقدام به پژوهش و تحقیق در علل مصرف سوء لوازم آرایشی و بهداشتی با دو رویکرد کنترل و پیشگیری پرداخته است.

وی ادامه داد: مصرف گرایی و به ویژه مصرف لوازم آرایشی در حال حاضر در کشورمان به یک معضل کلان اجتماعی تبدیل شده که باید برای رفع آن تمامی نهادها و ارگان‌ها با تعامل و مشارکت یکدیگر اقدام کنند.

 ایران جزء 10 کشور اول مصرف کننده لوازم آرایشی در دنیا
مشاور امور بانوان سازمان تعزیرات حکومتی گفت: ایران از نظر جمعیت هجدهمین کشور در جهان و سومین کشور پس از پاکستان و مصر در منطقه است. کشورمان جزء ده کشور اول جهان و دوم خاورمیانه پس از عربستان در مصرف لوازم آرایشی است که این بیانگر حجم بالای مصرف لوازم آرایشی در میان بانوان ایرانی است.

10 درصد از لوازم آرایشی جهان در ایران مصرف می شود
آزاد تصریح کرد:‌ سالانه حدود ده میلیارد دلار لوازم آرایشی در جهان مصرف می‌شود که یک میلیارد دلار یعنی ده درصد آن در ایران به مصرف می‌رسد.

وی افزود: در حال حاضر بیش از 80 درصد لوازم آرایشی موجود در بازار کشورمان در اختیار محصولات خارجی است و تنها 20 درصد آن مربوط به تولیدات داخل است که از عوامل اصلی آن می‌توان به عدم اعتماد بانوان به محصولات داخلی اشاره کرد.

وی گفت: تمامی محصولات خارجی مرغوب نیست و اکثر آنها از طریق قاچاق وارد کشور می‌شوند و حتی گاهی مواد اولیه‌ برخی از برندهای معروف لوازم آرایشی در کشورهای چین و تایلند تهیه می‌شود.

افزایش 2 برابری تخلفات آرایشگاه های زنانه در 6 ماهه نخست سال
وی خاطرنشان کرد:‌ طبق آمار در سال 93 یک هزار و 329 پرونده جهت رسیدگی به سازمان تعزیرات حکومتی در بخش تخلفات صنف آرایشگاه‌های زنانه ارسال شده است.

 

  همچنین در 6 ماه نخست سال جاری دو هزار و 461 پرونده جهت رسیدگی به این سازمان ارسال شده که این ارقام حاکی از رشد حدودا دو برابری پرونده‌ها در این زمینه دارد و بر اساس احکام صادره متخلفان این صنف به پرداخت بیش از 375 میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده‌اند.

برخی از تخلفات آرایشگاه های زنانه: ایجاد آتلیه عکاسی، کلینیک خدمات پزشکی و درمانی و...
آزاد ادامه داد: متاسفانه امروزه برخی از  آرایشگاه‌های ویژه بانوان تبدیل به فروشگاه و کلینیک خدمات پزشکی و درمانی شده‌اند یعنی آرایشگران مبادرت به فروش کالاهایی نظیر لوازم آرایشی و بهداشتی، پوشاک، کیف و کفش، بدلیجات و همچنین ایجاد آتلیه عکاسی در محل آرایشگاه ویژه عروسان و غیره کرده‌اند که این موضوع مطابق با بند ک مواد 37 و 68 قانون نظام صنفی با عنوان تخلف تداخل صنفی تعریف شده است.

وی در رابطه با دخالت آرایشگاه‌های زنانه در امر پزشکی نیز گفت: در برخی از آرایشگاه‌های زنانه مشاهده می‌کنیم که با انجام خدمات پزشکی درمانی مانند بوتاکس، تزریق ژل، تاتو، و پاکسازی پوست و همچنین استفاده از کرم‌های ضد چروک، ویتامینه و تقویت مو در امور پزشکی دخالت کرده اند که این امر باعث می‌شود سلامت بانوان به خطر بیفتد؛ لذا از بانوان تقاضا می‌کنیم برای انجام دادن موارد درمانی به کلینیک‌های تخصصی درمانی مراجعه کنند و صرفا تنها به دلیل این که هزینه آرایشگاه‌ها برای انجام چنین کاری کمتر است، نزد آنها نروند.

وی افزود: متخصصین پوست و مو نیز از این موضوع گله مند هستند و ما از جامعه‌ آگاه زنان انتظار می‌رود که چنین خدمات پزشکی را در کلینک‌های تخصصی درمانی انجام دهند.

آزاد درباره‌ استفاده از دستگاه سولاریوم در برخی از آرایشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی گفت: وزارت بهداشت استفاده از این دستگاه را در آرایشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی برای برنزه کردن پوست ممنوع کرده است؛ زیرا استفاده از دستگاه سولاریوم آسیب‌های شدیدی بر پوست و سایر اندام‌های بدن مانند چشم و کبد و کلیه وارد می‌کند؛ لذا دستگاه های متولی با نظارت‌های مستمر و جدی باید از انجام این امور جلوگیری کنند.

فعالیت 10 تا 20 هزار آرایشگاه زنانه فاقد جواز کسب در تهران
وی ادامه داد: در شهر تهران تعداد آرایشگاه‌های زنانه دارای مجوز یک هزار و 47 است و متاسفانه 10 تا 20 هزار آرایشگاه‌های زنانه فاقد جواز کسب در تهران مشغول به فعالیت هستند.

آزاد تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که باعث بروز تخلف در آرایشگاه‌های زنانه می‌شود عدم نظارت و بازرسی دائم و مستمر است؛ مثلا در تهران 4 الی 8 بازرسی از اتاق اصناف برای سرکشی به آرایشگاه‌های زنانه کار خود را انجام می‌دهند که تعداد آنها نسبت به تعداد آرایشگاه‌های تهران بسیار کمتر است و به همین دلیل تخلفات در آرایشگاه‌های زنانه رخ می‌دهد.

وی گفت: در خصوص گرانفروشی اگر مصرف‌کنندگان با گران فروشی در آرایشگاه‌های زنانه مواجه شدند می‌توانند به سازمان تعزیرات حکومتی اطلاع دهند یا به شماره‌ 30009651 پیامک بزنند.

آزاد تصریح کرد: در حال حاضر آرایشگاه‌ها بر اساس متراژ و فضای فیزیکی رتبه بندی شده‌اند و رتبه‌های ممتاز، درجه یک و درجه 2 و درجه 3 در نظر گرفته شده است و اتاق اصناف بر اساس این مرتبه‌ها نرخ را تعیین می‌کند که ما پیشنهاد دادیم نرخ‌های آرایشگاههای زنانه باید بر اساس گرید تخصصی انجام شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه مجازات‌ها و جریمه‌ها برای تخلفات آرایشگاه‌های زنانه فاقد بازدارندگی است گفت: برای مثال آرایشگاهی که فاکتور صادر نکند 59 هزار تومان جریمه و آرایشگاهی که نرخ مربوطه را نصب نکند 67 هزار تومان جریمه می‌شود و این مبلغ برای آرایشگاههایی که 200 هزار تومان برای رنگ مو دریافت می‌کنند بازدارنده نیست.

وی در پایان گفت از هفته آینده گشت‌های سیار مشترک سازمان تعزیرات حکومتی و اتاق اصناف، صنعت و معدن و تجارت از آرایشگاه‌های زنانه تهران آغاز می‌شود.

اخبار اجتماعی - عصر ایران


ویدیو مرتبط :
رنگ و مش های میلیونی در آرایشگاه های زنانه تهران!!!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ورود سازمان بازرسی به تخلفات شهـرداری تهران



اخبار,اخباراجتماعی,تخلفات شهرداری


اخبار اجتماعی - ورود سازمان بازرسی به تخلفات شهـرداری تهران

 در روزی که شورایعالی معماری و شهرسازی دستور به توقف فعالیت‌های عمرانی در بوستان مادر را داد، در آن سوی شهر و در کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی از تخلفی دیگر در شهرداری تهران توسط نماینده سازمان بازرسی کل کشور رونمایی شد. گودی دیگر در بلوار دریا که قرار بود پارک و فضای سبز شود حالا تا عمق 18متر گودبرداری شده است.

روز دوشنبه گذشته کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی از رییس شورای شهر و روسای کمیسیون آن دعوت کرد تا گزارش سازمان بازرسی از تخلفات شهرداری را ارایه دهند؛ گزارشی که خبر آن از میان مجادله مسجدجامعی و دنیامالی در صحن شورا به گوش خبرنگاران رسید. وقتی دنیامالی معترض شد که کمیسیون اصل 90 مجلس دستوری در رابطه با توقف بوستان مادر صادر نکرده است، احمد مسجدجامعی در جواب او گفت که کمیسیون اصل 90 از رییس شورا و روسای کمیسیون‌ها برای ارایه گزارش سازمان بازرسی از تخلفات شهرداری دعوت کرده است؛ گزارشی که اگر لازم است در اختیار همه می‌گذارد.

 

اما تمام ماجرا این نبود. روز گذشته خبرهای دیگری هم در شورا بود؛ درباره بوستان مادر و تذکر اعضا درباره تفاهمنامه 20هزارمیلیاردتومانی سپاه با شهرداری؛ تفاهمنامه‌ای که حالا طبق آن باید پیوست اجرایی‌اش تدوین شده باشد و اعضای شورا از آن کاملا بی‌اطلاع هستند و در انتظار حضور شهردار برای توضیح درباره‌اش؛ توضیحی که اگر قانع‌کننده نباشد آن‌وقت به سوال و استیضاح هم می‌رسد. اعتراض احمد دنیامالی به ورود شورایعالی معماری و شهرسازی به مباحث شهرداری و صحبت‌های مسجدجامعی برای پاسخ به او، تبدیل به حاشیه‌هایی در هشتادویکمین جلسه شورای شهر تهران شد؛ اعتراضی که از پیش از جلسه روز گذشته شورا شروع شد.

 

اعتراض به مصاحبه حافظی و اعلام یک خبر؛ کمیسیون اصل 90 دستور توقف عملیات عمرانی بوستان مادر را صادر کرد؛ دستوری مشابه با حکم شورایعالی معماری و شهرسازی. اعتراض دنیامالی در ادامه جلسه شورا به تذکر رسید و او گفت: شورایعالی معماری و شهرسازی، باید به مقوله‌های مهمی از جمله بحث حریم بپردازد اما تمام انرژی خود را روی بررسی مصوبات ماده پنج تهران گذاشته و تک‌تک آنها را بررسی کند چرا که این شورا، روی تمام کشور نظارت دارد و مشکلات زیادی در کشور است و با این کار، شایبه به وجود می‌آید که می‌خواهند مدیریت شهری را تضعیف کنند.

 

وی تاکید کرد: کار را به جایی نرسانید که مسایل شورا و شهرداری در کمیسیون اصل 90 مطرح شود. در مورد بحث پارک نور تصمیمی گرفته نشده است، اما آقای حافظی مصاحبه کرده و گفته است که دستور توقف ساخت‌وساز در این پارک داده شده است. مسایل داخلی را خودمان باید حل کنیم. در ضمن، افراد زیادی هم در جلسه کمیسیون اصل 90 حضور نداشتند. این صحبت‌ها در حالی مطرح شد که رحمت‌الله حافظی در جلسه حضور نداشت و به همین دلیل رییس شورای شهر، خطاب به دنیامالی گفت باید آقای حافظی در جلسه می‌بود تا به شما پاسخ دهد. من نمی‌دانستم شما راجع به چه چیز می‌خواهید تذکر دهید و چون شور شما را دیدم، اجازه دادم تذکرتان را ارایه دهید، حال آنکه نوبت شما هم نبود.

 

اما دنیامالی خطاب به مسجدجامعی گفت که از صبح وقت گرفته بوده و مسجدجامعی هم بار دیگر تاکید کرد که نمی‌دانسته تذکر دنیامالی راجع به چه چیزی است. مسجد‌جامعی درباره جلسه خود با کمیسیون اصل 90 مجلس گفت که ما توسط این کمیسیون دعوت شده بودیم و موضوع، گزارش سازمان بازرسی از تخلفات شهرداری بوده است.  رییس شورای شهر ادامه داد: با نامه رسمی کمیسیون اصل 90 ما را دعوت کرده‌اند و در عین حال مابقی اعضا را هم دعوت کرده‌اند. شما، شهردار تهران و شهردارهای ذیربط را هم دعوت کرده‌اند. گزارش بازرسی کل کشور ارایه شد. وی افزود: بحث دوم کمیسیون اصل 90 راجع به بوستان مادر بود که پیش از این آقای حقانی تذکری در این رابطه داده بود و از پاسخ قانع نشد و سوالی را از شهردار پرسید.

 

من به آقای حقانی گفتم دست نگهدارید و به سرعت تذکرتان را به سوال تبدیل نکنید و ایشان قبول کرد. مسجد جامعی با بیان اینکه کمیسیون اصل 90 به گزارش سازمان بازرسی حساس شده بود، گفت: اینکه شما می‌گویید پشت این جلسه مسایلی هست برای من تازگی دارد و اگر باز هم ما را دعوت کنند ما می‌رویم. تعامل ما با مجلس و دولت هم همین است و روابط ما متقابل و اخلاقی است. همه چیز را به افق روابط خاص نبرید. این یک بحث معمولی بوده است و من برای شفاف‌سازی گزارش سازمان بازرسی کل کشور را در اختیار همه قرار می‌دهم. وی افزود: در این کمیسیون می‌گفتند ما نگرانیم که ساخت‌وساز در آنجا نباید سرعت پیدا کند و تا روشن‌شدن موضوع باید کنترل شود.

 

دنیامالی اما در ادامه به صحبت‌های مسجدجامعی اعتراض کرد و گفت: آقایان گزارش خلاف‌واقع درباره عملکرد شهرداری ارایه کرده‌اند. نمی‌شود که فضایی به وجود بیاید که شورایعالی شهرسازی برود به سمتی که مسایل تهران را زیر سوال ببرد. گزارش سازمان بازرسی در مورد پارک نور نبوده است. در این حین مسجدجامعی خطاب به دنیامالی گفت: اگر شما برای رسانه صحبت می‌کنید و نه با من، بحث دیگری است. دنیامالی هم گفت: این‌طور نباید باشد که ما برویم یک جایی بنشینیم و بحث‌های دیگری مطرح شود.

 

مسجدجامعی اما موضوع را در همین‌جا خاتمه داد و البته تاکید کرد که همیشه امکان صحبت‌کردن فراهم است و ما نمی‌خواهیم شما یا عضو دیگری را محدود کنیم. فقط باید این موضوع در زمان دیگری که آقای حافظی باشند، مطرح شود. رییس شورای شهر تصریح کرد: ما که تنها در این شهر نیستیم و بقیه هم صدای مقام‌معظم‌رهبری را شنیده‌اند که برای هوا و محیط‌زیست و آب شهر فکری کنید. ما انتظار داریم وقتی شورا نسبت به موضوع و پروژه‌ای تذکر می‌دهد، عملیات عمرانی و ساخت‌وساز در آن پروژه تا بررسی تذکر و روشن‌شدن صحت آن متوقف شود، نه اینکه سرعت چند برابر به خود بگیرد که در مورد بوستان مادر این اتفاق رخ داد و با اعتراض اعضا نیز مواجه شد.

 

اما گزارش سازمان بازرسی از تخلفات شهرداری چه بود که تا این اندازه حساسیت‌برانگیز شده است؟ محمد حقانی یکی از حاضران در جلسه کمیسیون اصل 90 و رییس کمیته محیط زیست شورای شهر در این‌باره به «شرق» گفت: این گزارش درباره زمینی 12هزارمترمربعی در بلوار دریا بود. این زمین در سال 74 از سوی وزارت راه و شهرسازی وقت با کاربری فضای سبز و پارک به شهرداری واگذار می‌شود. شهرداری در سال 76 قرارداد مشارکتی برای تبدیل‌شدنش به فضای تجاری و اداری منعقد می‌کند. این قرارداد مورد اعتراض وزارت راه و شهرسازی قرار می‌گیرد و نهایتا در سال 90 دادگاه حکم به فضای سبز ماندن زمین و پرداخت خسارت شرکا می‌دهد. اما متاسفانه از سال 87 با مجوزهای شهرداری منطقه، زمین تا 18متر گودبرداری می‌شود، به علاوه اینکه شش‌هزارمتر از زمین‌های اطراف هم توسط مالکان خریداری و در مجموع 18هزارمترمربع گودبرداری می‌شود

.
وی ادامه داد: در این سال‌ها لاین کندرو بلوار مجاور زمین مسدود است و گود هم ریزش داشته و سازمان بازرسی در جلسه اعلام کرد که پروژه باید متوقف و گود پر و تبدیل به فضای سبز شود و فرصتی یک‌ماهه به شهرداری و شورای شهر تهران داد تا اقدامات حقوقی لازم را انجام دهد

.
حقانی تاکید کرد: هدف اصلی ما در این پیگیری‌ها با توجه به آلودگی هوای تهران و مخاطراتش برای سلامت شهروندان و کودکان تهرانی حفظ فضای سبز است چراکه باارزش‌ترین سرمایه شهر، سلامت شهروندانش است. از سوی دیگر رحمت‌الله حافظی رییس کمیسیون محیط زیست درباره اعتراض دنیامالی و دستور توقف عملیات عمرانی بوستان مادر از سوی کمیسیون اصل 90 مجلس در گفت‌وگو با «شرق» گفت: اعتراض دنیامالی وارد نیست. در جلسه کمیسیون نایب‌رییس و یک نفر از نمایندگان حضور داشتند.

 

جمع‌بندی‌ای که ما داشتیم در انتهای جلسه این بود که بوستان مادر متوقف شود. یک ماه هم به شهرداری فرصت داده شود تا در تعامل با شورا کار کارشناسی کند و ظرف یک ماه گزارشش را به کمیسیون ارایه دهد. وی درباره تعیین تکلیف 470میلیاردتومانی که پیمانکار برای این زمین هفت‌هکتاری به شهرداری پرداخت کرده است گفت: این مشکل شهرداری است و باید آن را حل کند. کاربری این زمین فضای سبز است و شهرداری و کمیسیون ماده 5 حق تغییر کاربری را نداشته‌اند و کاربری سابق باید برگردد به اصل خودش. حالا پشت این معامله چه اتفاقاتی رخ داده و چه پول‌هایی مبادله شده مشکلی است که شهرداری باید رفع و رجوعش کند.


او در پاسخ به سوال دیگر «شرق» درباره تفاهمنامه 20هزارمیلیاردتومانی شهرداری با سپاه گفت: باید ابعاد مختلف تفاهمنامه کارشناسی و سنجیده شود. ما به طرف مقابل یعنی قرارگاه خاتم، کاری نداریم چون نمی‌خواهیم موضوع سیاسی شود.

 

تفاهمنامه بار مالی به دنبال دارد و ایجاد تعهد می‌کند و طبق قانون هم شهردار تا سقف 50میلیاردتومان برای تملک و 25میلیاردتومان برای هزینه‌های جاری مجوز قرارداد داشته نه بیش از آن و اجازه دهید مطالعه شود. حافظی در پاسخ به این سوال که درباره پیوست اجرایی تفاهمنامه که باید تا سوم تیرماه نوشته می‌شده چه اطلاعی دارید، گفت: تفاهمنامه هم به طور غیررسمی در اختیار اعضا قرار گرفته و از طریق شهرداری نبوده است. در مورد اینکه ظرف یک‌ماه از تاریخ 3/3/93 باید پیوست اجرایی مبادله می‌شد هنوز هیچ اطلاعی نداریم که مبادله شده یا نه.

 

شهردار بعد از تعطیلات در یکی از جلسات در صحن شورا حضور می‌یابد و در این زمینه توضیح می‌دهد. غلامرضا انصاری، عضو شورای شهر که هفته پیش از جزییات تفاهمنامه 20هزارمیلیاردتومانی شهرداری با سپاه پرده برداشت در گفت‌وگو با «شرق‌» درباره آخرین وضعیت تذکرش گفت: درخصوص تفاهمنامه 20هزارمیلیاردی تذکر داده‌ایم چراکه احساس می‌کنیم خارج از چارچوب قانون است. ما خود را مکلف و موظف می‌دانیم در وهله اول با تذکر شفاهی و در ادامه با تذکر کتبی موارد خلاف قانون را پیگیری کنیم و تذکر کتبی در دست تدوین است.
 
اخباراجتماعی - شرق