اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تحلیل هایی که لغو یک سفر به همراه آورد؛ استناد به خارج از داخل!



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی, روحانی

لغو سفر رییس جمهور به اتریش گمانه زنی ها تحلیل‌ها و ابهاماتی را به وجود آورده است؛ از مسائل امنیتی گرفته تا احتمال استعفای رییس جمهور!

به گزارش ایسنا ، قرار بود سه شنبه شب (10 فروردین) حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی طی سفری دو روزه به اتریش برود. روحانی چند روز پیش از آن هم سفری به پاکستان داشت. همه مقدمات برای سفر به اتریش آماده شده بود و عکاسان و خبرنگاران همراه نیز از ساعت 16 در فرودگاه منتظر حضور رییس جمهور بودند تا این سفر انجام شود. مطابق سایر سفرهای رییس جمهور پیش از سفر نیز تیم تشریفات ریاست جمهوری به کشور میزبان می روند و پروتکلی را امضا می کنند که به نظر می رسد طبق این پروتکل قرار بوده روحانی چهارشنبه صبح به اتریش پرواز کند و پس از دو ساعت استراحت، مورد استقبال رسمی رییس جمهور اتریش قرار بگیرد اما طبق برخی شنیده‌ها دفتر رییس جمهور برای استراحت بیشتر روحانی پیشنهاد داد این سفر سه شنبه انجام شود.

بالاخره بعد از این حرف و حدیث ها و در حالی که حتی برخی وزرا و همراهان از جمله بیژن زنگنه وزیر نفت، حسین دهقان وزیر دفاع، حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، معاون اطلاع رسانی، معاون سیاسی و ... در فرودگاه حضور داشتند و قرار بود اسحاق جهانگیری نیز برای بدرقه رییس جمهور به فرودگاه برود در ساعت 20 اعلام شد که سفر فعلا منتفی شده است. پس از آن هم دفتر رییس جمهور طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که سفر رییس جمهور به اتریش به دلایل امنیتی و به منظور انجام هماهنگی های بیشتر با توافق طرفین لغو شده و در زمان مناسب انجام خواهد شد.

از سوی دیگر هاینز فیشر رییس جمهور اتریش که پیش از سفر روحانی با مطرح کردن عدم اتصال ایران به شبکه سوئیفت، برخی تحلیل ها را به وجود آورده بود پس از لغو سفر روحانی به این کشور با ابراز ناراحتی از این اتفاق در گفت‌وگو با تلویزیون اتریش اعلام کرد: اگر مساله نگرانی‌های امنیتی باشد به ایران و تصمیمش بازمی‌گردد، اما طبق ارزیابی من مخاطرات امنیتی وجود نداشته است.

فیشر همچنین به این نکته هم اشاره کرد که فرض بر این است این دیدار به تعویق افتاده، اما لغو نشده و احتمالا در زمان رییس جمهور بعدی اتریش انجام خواهد شد. از طرفی صحبت‌هایی هم درباره درخواست مجوز تظاهرات توسط گروهک تروریستی منافقین همزمان با سفر روحانی به اتریش مطرح شد و برخی‌ها گمانه زنی کردند که رییس جمهور به این دلیل سفر خود را متوقف کرده تا با این تظاهرات احتمالی مواجه نشود.

در این میان برخی رسانه‌ها به صحبت‌های رییس جمهور اتریش و برخی رسانه‌های خارجی استناد کردند و مدعی شدند که لغو سفر روحانی به دلیل مسائل امنیتی که در اطلاعیه دفتر رییس جمهور آمده، نبوده است که این اتفاق حتی با واکنش وزیر بهداشت که یکی از مسافران سفر بود مواجه شد و قاضی زاده هاشمی در کانال تلگرامی‌اش نوشت: اینکه رسانه‌های خارجی،‌ شبکه های بیگانه و ضد انقلاب چه گفته و چه تفسیر کرده و می کنند اهمیتی ندارد اما آنچه رسانه‌های ما می گویند قاعدتا مهم است و به ویژه انتظار می رود که رسانه ملی مسیر آن‌ها را نرود. متحیرانه‌ برنامه‌ای دیدم که آشکارا رویکرد رییس جمهور اتریش و مقامات آن کشور را بر موضع ریاست جمهوری خودمان ترجیح می داد. اینکه گویی امنیت در حد اعلا بوده ، تدابیر شدید امنیتی درست شبیه سفر روسای جمهوری روسیه، چین و آمریکا در نظر گرفته شده بوده و لذا اطلاعیه دفتر رییس جمهور ایران بی اساس است!

وزیر بهداشت همچنین تصمیم رییس جمهور را شجاعانه و از موضع عزت ، حکمت، مصلحت و یک تصمیم انقلابی دانست.

از سوی دیگر رییس مجلس شورای اسلامی در دیدار نوروزی خود درباره این موضوع گفت: بنده قبل از سفر در جریان مسائل بودم. رییس جمهور به درستی تصمیم به لغو سفر به اتریش گرفت.

علی لاریجانی از موضع برخی رسانه‌ها نیز انتقاد و اظهار کرد: برخی رسانه‌ها نبود مخاطرات امنیتی در سفر روحانی به اتریش را به سخنان مسئولان و منابع داخلی ترجیح دادند و با استناد به سخنان رییس جمهور اتریش گفتند که مشکل امنیتی در این کشور وجود نداشته است.

با همه این تفاسیر شاید عجیب‌ترین ادعا را روزنامه عربستانی الشرق الاوسط مطرح کرده که معلوم نیست به نقل از کدام منبع خبری، مدعی شده لغو سفر روحانی به خاطر اختلافات داخلی در ایران و تقاضای استعفای رییس جمهور بوده است!

تصمیم رییس جمهور ایران به عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور در لغو سفر به اتریش و اطلاعیه دفتر رییس جمهوری می تواند به عنوان اصلی ترین مرجع استناد از سوی رسانه‌های داخلی قرار گیرد و بهتر این بود برخی رسانه‌ها که توقع دارند بتوانند مخاطبان داخلی خود را حفظ کنند، خودشان به جای نگاه به بیرون و مواضعی که از سوی برخی مقامات و رسانه‌های خارجی گرفته می شود به مواضع و اظهارات مقامات داخلی استناد می کردند.

به نظر می رسد اگر چنین استناداتی به منابع خارجی صورت نمی گرفت و بعضی نقل قول ها مطرح نمی شد راه برای برخی رسانه ها در ارائه تحلیل ها و اخباری که بیشتر به دروغ یکم آوریل می مانست، باز نمی ماند.


  اخبار سیاسی -  ایسنا  


ویدیو مرتبط :
تحلیل استاد رائفی پور از آهنگهای داخل و خارج

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

قطعنامه سنا برای آزادی زندانیان آمریکایی در ایران/ واکنش کاخ سفید به تحلیل‌ها درباره لغو سفر پادشاه سعودی



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,کاخ سفید

جزئیات جدیدی درباره ماجرای واقعی کشته شدن اسامه بن لادن، واکنش کاخ سفید به تحلیل ها درباره لغو سفر پادشاه سعودی به آمریکا، تصویب قطعنامه ای در سنا برای آزادی زندانیان آمریکایی در ایران، آغاز فروپاشی نظام تحریم های آمریکا علیه ایران و رزمایش مشترک چین و روسیه در دریای مدیترانه، از جمله مهمترین موضوعاتی است که سرخط مطالب امروز مطبوعات جهان را به خود اختصاص داده است.

به گزارش «تابناک»، در پی انتشار گزارشی مبنی بر دروغ و مخفی کاری دولت آمریکا در ماجرای کشتن اسامه بن لادن، رهبر پیشین القاعده، امروز سایت شبکه خبری «ان بی سی» موارد جدیدی را در این زمینه مطرح کرده است. این سایت به نقل از دو منبع اطلاعاتی می نویسد یک سال پیش از انجام عملیات آمریکا برای کشتن بن لادن، عوامل اطلاعاتی پاکستان به «سیا» اطلاع داده بودند که محل اقامت بن لادن کجاست. افزون بر این، به گفته این منابع، دولت پاکستان در تمام مدت می دانسته که رهبر القاعده در کجا مخفی شده است. این در حالی است که دولت آمریکا همواره مدعی شده عملیات کشتن بن لادن، یک عملیات یکجانبه بوده و سیا خود به تنهایی ضمن ردگیری بن لادن، از محل اختفای او اطلاع یافته است.

در آستانه برگزاری نشست رئیس جمهور آمریکا با مقامات کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در کمپ دیوید، این موضوع نیز در مرکز توجه رسانه ها قرار دارد. خبرگزاری «رویترز» می نویسد در پی اعلام لغو سفر ملک سلمان، پادشاه سعودی به آمریکا برای شرکت در نشست مذکور، کاخ سفید گمانه ها درباره اینکه این امر نشانه نارضایتی سعودی ها از سیاست های آمریکا است را رد کرده است. کاخ سفید اعلام کرده اوباما روز دوشنبه تلفنی با سلمان گفت و گو کرده است. افزون بر این، بن رودز، قائم مقام مشاور امنیت ملی اوباما گفته با وجود عدم حضور برخی از سران کشورهای عرب منطقه، دولت آمریکا به این نتیجه رسیده که افراد مناسبی پای میز مذاکره در کمپ دیوید حضور خواهند داشت؛ زیرا این افراد مسئول دستگاه های امنیتی کشورهای خود هستند.

در مطلبی مربوط به ایران، تصویب قطعنامه ای در سنای آمریکا درباره آمریکایی های زندانی در ایران، مورد توجه شماری از مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. سایت شبکه خبری «ای بی سی نیوز» می نویسد سنای آمریکا روز گذشته به اتفاق آرا قطعنامه ای را تصویب کرده که از ایران می خواهد سه آمریکایی زندانی در این کشور را آزاد نموده و به یافتن یکی دیگر از آمریکایی ها نیز کمک کند. بر این اساس، از ایران خواسته شده نسبت به آزادی سعید عابدینی، امیر حکمتی و جیسون رضائیان اقدام کرده و نیز برای یافتن رابرت لوینسون، مأمور سابق «اف بی آی» که گفته می شود در ایران ناپدید شده، با آمریکا همکاری کند. در حاشیه تصویب این قطعنامه، برخی سناتورهای تندرو گفته اند ادامه مذاکرات هسته ای باید به آزادی این افراد مشروط شود.

در یک مطلب دیگر درباره ایران، سایت شبکه خبری «بلومبرگ» به موضوع خرید چند هواپیمای مسافربری جدید توسط ایران پرداخته و می نویسد این امر نشانگر آن است که ساختار تحریم های ایران از همین الان فرو ریخته است. این سایت می نویسد در حالی که دو ماه تا زمان ضرب الاجل توافق نهایی هسته ای ایران باقی مانده، روند فروپاشی تحریم های ایران از هم اکنون آغاز شده و نشانه آن، خرید 9 هواپیمای جدید از سوی یک شرکت هواپیمایی در ایران است. بلومبرگ اشاره می کند این اقدام در شرایطی صورت گرفته که تهدید آمریکا مبنی بر جریمه هر شرکت غربی که اقدام به فروش هواپیما به ایران کند، همچنان به قوت خود باقی است و تنها موضوعی که تحریم ها به طور رسمی در آن کاهش یافته، فروش قطعات و لوازم یدکی هواپیما به ایران است.

در نهایت، در میان دیگر مطالب، خبر رزمایش مشترک روسیه و چین در مدیترانه نیز مورد توجه برخی منابع خبری قرار گرفته است. روزنامه «لس آنجلس تایمز» ضمن انتشار مطلبی درباره برنامه روسیه و چین برای برگزاری مانور مشترک در دریای مدیترانه می نویسد از آنجا که هیچ یک از این دو کشور حتی یک اینچ مرز دریایی با مدیترانه ندارند، این رزمایش یک اقدام تحریک آمیز به شمار می رود. به عقیده این روزنامه، نکته اصلی این رزمایش آن است که یک اتحاد جدید از قدرت های شرقی، در حیاط خلوت اروپا به قدرت نمایی می پردازد؛ درست به همان منوالی که پیش از این چین به تنهایی در اقیانوس آرام رزمایش هایی را انجام داده بود. این رزمایش به فاصله اندکی پس از سفر رئیس جمهور چین به روسیه برگزار می شود.

اخبار سیاست خارجی - تابناک