اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تحلیل روزنامه آمریکایی از دیدگاه افکار عمومی ایران به موضوع هسته‌ای



اخبار,اخبار سیاست خارجی,مذاکرات هسته‌ای

 

 اخبار سیاست خارجی  - تحلیل روزنامه آمریکایی از دیدگاه افکار عمومی ایران به موضوع هسته‌ای

منوط بودن حل مسائل خاورمیانه به حل و فصل موضوع هسته‌ای ایران، جمع‌بندی مهم‌ترین مسائل مطرح در مذاکرات هسته‌ای، بررسی دیدگاه افکار عمومی در ایران درباره موضوع هسته‌ای و بازتاب حضور وزیر خارجه ایران در مجلس برای توضیح درباره مذاکرات هسته‌ای وین، از جمله مهم‌ترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، امروز نیز بخشی از مطالب مطبوعات بین‌المللی درباره ایران به موضوع هسته‌ای اختصاص دارد. روزنامه «گاردین» از جمله مطبوعاتی است که به این موضوع پرداخته و در تحلیلی در این زمینه می‌نویسد، از میان مشکلات بی‌شماری که خاورمیانه با آن‌ها روبه‌روست، موضوع حل و فصل پرونده هسته‌ای ایران را می‌توان جدی‌ترین مسأله برشمرد.

این روزنامه می‌نویسد، دلیل این اهمیت آن است که یک تقابل نظامی احتمالی بر سر این موضوع، می‌تواند از همه مسائل دیگری که در حال حاضر در خاورمیانه وجود دارد، خطرناک‌تر باشد. به همین دلیل، طرف‌های مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران، اخیراً با تمدید دوباره این مذاکرات موافقت کرده‌اند. گاردین برقراری ثبات در خاورمیانه را بسته به حل موضوع هسته‌ای ایران می‌داند.

روزنامه کانادایی «تورنتو استار» نیز در مطلبی به جمع‌بندی مهم‌ترین موضوعاتی پرداخته که در مذاکرات اخیر ایران و ۱+ ۵ مطرح و قابل توجه بوده است. نخستین مطلب مورد اشاره این روزنامه این است که با وجود تمدید هفت ماهه مذاکرات، این احتمال هست که ظرف مدتی کوتاه‌تر و حتی ‌تنها در چند هفته، طرفین بتوانند در مسائل مورد اختلاف به توافق دست پیدا کنند.

موضوع دوم مورد اشاره این روزنامه، تهدیدی است که محور جمهوری‌خواهان آمریکا و رژیم اسرائیل متوجه مذاکرات می‌کنند. در انتهای این مطلب نیز تورنتو استار به بحثی مربوط به کانادا پرداخته و بر ضرورت بازنگری دولت کانادا در سیاست‌هایش در قبال ایران تأکید می‌کند.

روزنامه «لس آنجلس تایمز» یکی از مطالب خود را به بررسی دیدگاه عمومی ایرانیان در قبال موضوع هسته‌ای اختصاص داده و می‌نویسد، مقاومت در قبال غرب در موضوع هسته‌ای، به مسأله‌ای مرتبط با غرور ملی ایرانیان تبدیل شده است.

این روزنامه پس از بررسی دیدگاه سیاسی داخلی در ایران در قبال موضوع هسته‌ای‌ می‌نویسد، هرچند ممکن است تحریم‌های اقتصادی در آمدن ایران به پای میز مذاکره موثر بوده باشد، این امر یقیناً بدان معنا نیست که فشارهای اقتصادی و مالی می‌تواند سبب دستیابی به توافق در این موضوع شود. این روزنامه می‌نویسد، توانایی ایران برای مقاومت در مقابل فشارهای اقتصادی، بسیار بیش از آن چیزی است که غربی‌ها فکر می‌کنند.

در ‌‌نهایت، خبرگزاری «آناتولی» ترکیه جدید‌ترین اظهارات وزیر خارجه ایران را درباره مذاکرات هسته‌ای بازتاب داده است. در این مطلب، به حضور محمد جواد ظریف در مجلس شورای اسلامی برای ارائه گزارشی درباره مذاکرات هسته‌ای اخیر اشاره شده است.

این خبرگزاری به نقل از منابع خبری داخلی ایران می‌نویسد، به گفته ظریف، موضوعات حل نشده باقی مانده در مذاکرات، شامل برنامه زمانی برداشته شدن تحریم‌ها، تعداد سانتریفیوژ‌ها، وضعیت رآکتور آب سنگین اراک و همکاری‌های هسته‌ای است. به گفته وی، دلیل تمدید مذاکرات، پابرجا بودن همین اختلافات بوده است.


  اخبارسیاست  خارجی  - تابناک


ویدیو مرتبط :
مذاکره با آمریکایی ها صرفا در موضوع هسته ای است

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ارائه طرح آمریکایی‌ها به 1+5 برای حل موضوع هسته‌ای ایران/ تعطیلی فردو و ...



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

ارائه طرح آمریکایی‌ها به 1+5 برای حل موضوع هسته‌یی ایران

با مشخص شدن دور جدید مذاکرات ایران و 1+5 در هشتم اسفندماه در قزاقستان، مرکز کنترل و منع گسترش تسلیحات هسته‌یی در واشنگتن با صدور بیانیه‌ای، پیشنهاداتی برای حل موضوع هسته‌یی ایران به گروه 1+5 ارائه کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری دویچه وله، ژنرال رابرت گارد، از اعضای شورای روابط خارجی آمریکا و مدیر مرکز کنترل و منع گسترش تسلیحات هسته‌یی در واشنگتن گفت: پس از چند دهه ایستایی و سکون و حرکت با ایران از یک بحران به بحران دیگر، مذاکره‌کننده‌ها در موقعیتی قرار گرفته‌اند که باید با تدوین یک طرح مشخص اطمینان حاصل کنند که ایران به قابلیت توسعه تسلیحات هسته‌یی دست نخواهد یافت.

او ادامه داد: ایران باید برنامه اتمی خود را تحت نظارت گسترده و کنترل‌های سخت‌گیرانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دهد. مرکز کنترل و منع گسترش تسلیحات هسته‌یی در واشنگتن، پس از تحلیل و بررسی مذاکرات پیشین، به این نتیجه رسیده است که در دور جدید مذاکرات باید این موارد مهم در نظر گرفته شود. غنی‌سازی اورانیوم در ایران تنها به غنی‌سازی پنج درصدی و میزانی که برای تولید انرژی مورد نیاز است محدود شود و همه ذخایر اورانیوم ۲۰ درصد غنی‌شده ایران به یکی از کشورهای عضو معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌یی (NPT) منتقل شود.

برای پیشرفت در مذاکرات، ایران باید ذخایر اورانیوم ۲۰ درصد غنی‌شده خود را به کشوری دیگر منتقل کند.

بر اساس بیانیه‌ای که این مرکز منتشر کرده، ایران هم‌چینن باید تاسیسات هسته‌یی فردو را تعطیل کند و بخش عمده‌ای (دست‌کم ۶۰ درصد) از اورانیوم ۳.۵ درصد غنی‌شده خود را تحت نظارت یک عضو دیگر معاهده ان‌.پی‌.تی قرار دهد و نیز پروتکل الحاقی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را بپذیرد.

در مقابل این اقدامات، پیشنهاد شده است که گروه 1+5 مشوق‌هایی چشمگیر به ایران ارائه کند. تحریم‌های یک‌جانبه و چندجانبه موجود، از جمله تحریم‌ها علیه بانک مرکزی جمهوری اسلامی و صنعت نفت ایران متوقف شود و روند اعمال تحریم‌های جدید هم برای یک دوره مشخص زمانی به حالت تعلیق دربیاید. البته تاکید شده که در صورت تخطی ایران از هر یک از شرط‌های این طرح، تحریم‌ها بلافاصله از سرگرفته خواهد شد.

بر اساس بیانیه مرکز کنترل و منع گسترش تسلیحات هسته‌یی، اگر ایران با همه شرط‌های مندرج در این طرح موافقت نکند، می‌تواند با پذیرش خارج کردن ذخیره اورانیوم ۲۰ درصدی و سپردن آن به یک کشور دیگر، بخشی از تحریم‌ها را متوقف کند. به اعتقاد متخصصان سیاسی و نظامی، این می‌تواند یک موفقیت موقت باشد تا به نگرانی‌های دیگر درباره پرونده هسته‌یی ایران هم رسیدگی شود.

آن‌ها تاکید کرده‌اند که برای پیشرفت واقعی در دور جدید مذاکرات ایران و 1+5، هر دو طرف باید با اهداف منطقی، احترام متقابل و رفتار قابل پذیرش بین‌المللی قدم به قزاقستان بگذارند.

مرکز کنترل و منع گسترش تسلیحات هسته‌یی، از اتاق‌فکرهای مستقر در واشنگتن است که برای کاهش ذخایر تسلیحات هسته‌یی در سراسر جهان تلاش می‌کند. جلوگیری از گسترش تسلیحات هسته‌یی و مقابله با تروریسم هسته‌یی، از جمله ماموریت‌های این سازمان است.

به گزارش ایسنا،‌ یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشش درباره برنامه هسته‌یی ایران در آبان‌ماه گذشته با تایید افزایش تعداد سانتریفیوژ‌های سایت فردو اعلام کرد که ایران 82.7 کیلوگرم اورانیوم غنی‌سازی شده تا 20 درصد را به 38 کیلوگرم اورانیوم به صورت پودرU3O8 تبدیل کرده است.

کارشناسان این اقدام ایران را نوعی اعتمادسازی ارزیابی می‌کنند زیرا این پودر قابلیت استفاده در تسلیحات هسته‌یی را ندارد و صرفا در اهداف صلح‌آمیز قابل استفاده است./ایسنا