اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تحلیل رسانه های خارجی از آینده سیاسی افغانستان



اخبار,اخباربین ا لملل,انتخابات ریاست جمهوری افغانستان

 

 اخبار بین الملل - تحلیل رسانه های خارجی از آینده سیاسی افغانستان
آینده تازه افغانستان زیر سایه تنش های قومی/ کرزای می‌تواند ناجی افغانستان شود؟

نتایج انتخابات ریاست جمهوری افغانستان باعث اعتراض عبدالله عبدالله و طرفدارانش شده است در عین حال افزایش این تنش ها خطر درگیری های داخلی در افغانستان را بیشتر کرده است که آینده سیاسی افغانستان را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

طبق نتایج حاصله از شمارش آرای انتخاباتی ،”اشرف غنی” از مقامات سابق بانک جهانی، پیروز انتخابات ریاست جمهوری شده است، این در حالی است که “عبدالله عبدالله” رقیب انتخاباتی وی با اعتراض به این نتیجه، آن را کودتا علیه مردم خوانده است. در عین حال اتهام تقلب در انتخابات، باعث شدت گرفتن نگرانی نسبت به ثبات داخلی کشور شد.

به گزارش پیام نو در انتخابات ریاست جمهوری افغانستان از ۱۳٫۵ میلیون رای، ۸ میلیون رای پذیرفته شد که احتمالا باعث ایجاد گمانه زنی ها درباره تقلب شده است. با خروج نیروهای آمریکایی از خاک افغانستان، رئیس جمهور آینده این کشور به نقطه حساس رهبری خواهد رسید و با کاهش کمک های مالی بین المللی و مشکلات اقتصادی روبرو خواهد شد.

طرفداران “اشرف غنی” پیروزی وی را  با کوبیدن بر روی طبل و شلیک گلوله در کابل جشن گرفتند در حالی که گروه های طرفدار “عبدالله عبدالله” سوار بر خودرو اعتراض خود را در شهر ابراز کردند. این روزها بحث بر روی تعداد صندوق های رای و آرای درست است. حامیان بین المللی افغانستان به سختی تلاش کردند تا مراحل انتخابات را با آرامش طی کنند ولی اعتراض به نتایج انتخابات نگرانی آنها نسبت به افزایش خطر طالبان را بیشتر کرده است.

روزنامه حریت چاپ ترکیه در این باره نوشته است: افغانستان با دهه ها درگیری و جنگ روبرو بوده است و رقابت برای کسب قدرت امری متدوام بوده است. اشرف غنی حمایت قبایل پشتو در جنوب و شرق افغانستان را به سوی خود جلب کرده است در حالی که طرفداران عبدالله، تاجیک و از گروه های شمالی کشور هستند که منعکس کننده شکاف قومی و جنگ های داخلی ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۶ است. دفتر سازمان ملل در افغانستان نسبت به تنش های سیاسی و درگیری قبایل هشدار داده است. در عین حال اعتراضات به نتایج انتخاباتی صلح آمیز بوده است و “حامد کرزای” در تاریخ ۱۱ مرداد رسما قدرت را به رئیس جمهور جدید تحویل خواهد داد.

با اعلام برنده رقابت های ریاست جمهوری افغانستان این سئوال مطرح است که نقش “حامد کرزای” در این انتقال قدرت چگونه خواهد بود. رئیس جمهور پیشین افغانستان در نطق خود به مردم و جامعه بین الملل نسبت به تعهدش به انتقال صلح آمیز و دموکراتیک قدرت اطمینان داده است.

الجزیره نیز در این باره نوشته است: در عین حال الگوی رفتاری کرزای تحت تاثیر انگیزه های قبیله ای و شبه دموکراتیک وابسته به عقاید سیاسی “ماکیاولی” است. کرزای به دنبال اهداف متضاد بوده است و به عنوان یک بازیگر ضروری در هر چیز مرتبط با افغانستان مطرح است و با مبدل شدن ماهرانه به اخلاقیات قومی توانسته ناجی بن بست ها باشد و احترام جامعه بین الملل را حفظ کند.

 

احتمال دارد کرزای به عنوان یک قمارباز سیاسی و فردی متخصص در فنون تاکتیکی به بازی خود و استفاده از دو استراتژی معروفش با افغان ها و جامعه جهانی ادامه دهد. استراتژی کرزای با افغان ها بر اساس رشوه، جدایی انداختن و دستکاری خواهد بود. استراتژی کرزای در مقابل کشورهای خارجی استراتژی قانع کردن است که با تهدید، گیج کردن و دستکاری حاصل می شود.

به دلیل ساختار بسیار متمرکز حکومت، ادامه مراحل بعد از پیروزی انتخاباتی در افغانستان، به امری کاملا فردی تبدیل خواهد شد که فرد پیروز، برنده همه چیز خواهد بود و همچنین این امر بر اساس توزیع ضمنی قدرت بر پایه قومیت ها صورت می گیرد.

 

با توجه به نبود آمار درست، گروه های اکثریت و اقلیت قومی به صورت تک قطبی باقی مانده اند و برای اصلاح این شکاف، سیاست متمرکز باید گسترده تر، دموکراتیک، مدنی و شفاف تر شود. خوشبختانه اراده سیاسی برای یافتن راهکاری جامع برای انتخابات همراه بود و در صورتی که تلاش ها به واقعیت تبدیل شود، سفر دشوار افغان ها به سوی دموکراتیزه شدن برای دیگر کشورهای منطقه نیز الگویی مثال زدنی خواهد بود در غیر این صورت بحث درباره برنده انتخاباتی، کشور را به سوی بی ثباتی خواهد برد.
 اخباربین الملل -  پیام نو


ویدیو مرتبط :
تحلیل فضای سیاسی دانشگاه ها در سال آینده (بخش اول)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تحلیل انتخاباتی رادیو فردا از سخنان نوروزی رئیس جمهور;حیات سیاسی آقای احمدی‌نژاد و نیروهای هوادارش در گرو انتخابات آینده است



تحلیل انتخاباتی رادیو فردا از سخنان نوروزی رئیس جمهور

رادیو فردا: «حیات سیاسی آقای احمدی‌نژاد و نیروهای هوادارش در گرو انتخابات آینده است.... تنها راه نجات آقای احمدی‌نژاد این است که بتواند چهره‌ای در انتخابات معرفی کند و آن چهره برنده بشود.»

سایت رادیو فردا در گفتگو با علیرضا نامور حقیقی، ضد انقلاب مقیم کانادا، نظرات او را درباره اشاره‌های انتخاباتی محمود احمدی‌نژاد در "پیام نورزی" وی جویا شد.

رادیو فردا در بخش آغازین این مصاحبه می نویسید: محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران، در پیام نوروزی خود با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲، بار دیگر گفت که «حق انتخاب با مردم است»، و افزود که رهبر جمهوری اسلامی هم  فقط یک رأی دارد. پیش از این نیز محمود احمدی‌نژاد گفته بود که در انتخابات آینده ریاست جمهوری همه باید تابع تصمیم ملت باشند.

نامور حقیقی در پاسخ به این سوال که "ارزیابی شما از اشاره‌های انتخاباتی محمود احمدی‌نژاد در پیام نوروزی‌اش چیست؟" گفت: حیات سیاسی آقای احمدی‌نژاد و نیروهای هوادارش در گرو انتخابات آینده است.... تنها راه نجات آقای احمدی‌نژاد این است که بتواند چهره‌ای در انتخابات معرفی کند و آن چهره برنده بشود.

 

اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

 

در حالیکه هیچگونه منعی نسبت به کاندیداتوری آقایان هاشمی رفسنجانی و ناطق نوری در انتخابات پیش رو وجود ندارد حقیقی د رادامه گفتگوی خود را رادیو فردا مدعی شد: سرمایه‌گذاری آقای احمدی‌نژاد در انتخابات روی آقای مشایی است. با توجه به مشکلاتی که برای حضور چهره‌های اصلاح‌طلب مثل آقای خاتمی و رفسنجانی در انتخابات وجود دارد، آقای احمدی‌نژاد برداشتش این است که نهادهای قدرت از حضور افرادی مثل آقای ناطق، آقای هاشمی و آقای خاتمی خوشحال نیستند و تمایلی به حضور این افراد ندارند. بنابر این آقای احمدی‌نژاد مطمئن است که با حضور آقای مشایی در انتخابات، برنده قاطع انتخابات خواهد شد.

نامور حقیقی مدعی شد: نظرسنجی‌هایی که خود ریاست جمهوری هم انجام داده است مؤید این وضعیت است. در نتیجه با توجه به اینکه جناح مقابل آقای احمدی‌نژاد نمی‌تواند با چهره‌های قدرتمند شرکت کند و امکان حضورش وجود ندارد بنابر این برنده این وضعیت آقای احمدی‌نژاد خواهد بود.

این همکار رسانه های ضد انقلاب همچنین در پاسخ به این که "آقای احمدی‌نژاد انتخابات ریاست جمهوری را اوج مردم‌سالاری خوانده و در صحبت‌های نوروزی‌اش اشاره می‌کند که بایستی رئیس‌جمهور آینده با رأی قاطع انتخاب شود. منظور از قاطعیتی که ایشان از آن نام می‌برد چیست؟" گفت: آقای احمدی‌نژاد می‌خواهد بگوید که اگر در انتخابات شرکت نکند کاندیداهای جناح اصولگرا احتمالاً بیشتر از ۱۰ تا ۱۵ میلیون رأی نخواهد آورد. بنابر این حرف استراتژیک او این است که اگر ما در انتخابات شرکت کنیم می‌توانیم آرای قاطع ملت را جذب کنیم.

وی افزود: بنابر این احمدی نژاد می‌خواهد نظام را بر سر یک دو راهی قرار دهد تا یا به حضور آنچه که به آن جریان «انحرافی» گفته است، رضایت بدهد و یا اینکه قبول کند که انتخابات با آرای کم برگزار شود که تحلیل آقای احمدی‌نژاد این است که تنها راه برون‌رفت از این بحران بنیادی، آرا و مشارکت مردم است که آن هم فقط در صورتی متصور است که کاندیدای آقای احمدی‌نژاد که آقای مشایی است، تأیید صلاحیت شود.

البته رادیو فردا هیچ اشاره ای به انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی که در اسفند ماه سال 90 برگزار شد نمی کند. در این انتخابات کاندیداهای منسوب به دولت و جریان انحرافی با کمترین اقبال نسبت به سایر کاندیداها از سوی مردم مواجه شدند و از ورود به مجلس نهم بازماندند. این امر خود گویا این مطلب است که بر خلاف ادعای رادیو فردا "کاندیدا یا کاندیداهای جریان انحرافی" جایگاه قابل قبولی در بین مردم ندارند.

نامور حقیقی همچنین در جواب به این سوال که " آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی نیز در پیام نوروزی‌اش به مشکلات داخلی کشور اذعان می‌کند و از سهل‌انگاری‌ها گلایه‌مند است. تلنگر انتقادی ایشان دقیقاً به سمت و سوی کدام یک از مقامات ارشد جمهوری اسلامی است؟" گفت: کم کم دارد تبلیغات تلویزیون و نهادهای حاکمیت این مسئله را مطرح می‌کند که فقط مسئله تحریم نبوده است که مشکلات اقتصادی را در جامعه ایجاد کرده است بلکه سوء مدیریت و ناکارآمدی و سهل‌انگاری مدیران دولتی اقتصادی از جمله مدیران آقای احمدی‌نژاد یکی از ارکان اساسی در چالش‌های اقتصادی است که در جامعه ایران به وجود آمده است به وِیژه در بار تورم و تغییرات نرخ ارز.

آقای احمدی‌نژاد در گذشته که قول رفع بیکاری و وعده‌هایی از این قبیل را می‌داد امسال فقط مسئله‌اش را به انتخابات موکول کرد و در عین حال در پیامش می‌خواست بگوید که دشمنان خارجی و دشمنان داخلی با هم توافق کرده‌اند تا دولت را مسبب این وضع نشان بدهند.

وی در پایان تاکید کرد: احمدی نژاد در واقع می‌خواست از زیر بار مسئولیتی که متوجه دولت است شانه خالی کند. در صحبت‌های آقای خامنه‌ای هم به نظر من اشاره به سهل‌انگاری، متوجه بخش اجرایی است و کسی که این سهل‌انگاری متوجه اوست، آقای احمدی‌نژاد خواهد بود./جام نیوز