اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تحلیل بی‌بی‌سی از چشم انداز اقتصاد ایران در سال 93



اخبار,اخبار اقتصادی,شاخص های اقتصادی ایران درسال 93


اخباراقتصادی - تحلیل بی‌بی‌سی از چشم انداز اقتصاد ایران در سال93

رسانه های غربی با اشاره به این که شاخص های اقتصادی ایران در سال 93 نسبت به سال قبل مثبت خواهد بود ، اعلام کردند که بعد از دو یا سه سال رشد منفی، پیش بینی ها از یک یا دو درصد رشد اقتصادی مثبت برای امسال حکایت دارد.

به گزارش ایرنا، این گزارش می افزاید : نرخ تورم نیز پیش بینی می شود از 37 درصد در سال 92 در سال جاری به 25 درصد برسد.
 
تلویزیون بی. بی. سی در تحلیلی از چشم انداز اقتصاد ایران در سال 93 اعلام کرد: برداشته شدن تدریجی تحریم ها آثار آنی ندارد اما حتی اگر تحریم برداشته نشود و در سطح کنونی باقی بماند، وضعیت اقتصادی بحرانی و بد نخواهد شد.
 
به خاطر تحریم ها در سال های اخیر بخش های عمده سرمایه گذاری در زمینه نفت و نیروگاه ها تقریبا متوقف شده بود که نتیجه آن از امسال دیده می شود.
 
طرح حذف یارانه ها هم به پاشنه آشیل اقتصاد ایران بدل شده و تصمیم سختی برای هر دولتی است، اما تقریبا برای همه واضح شده که الان یا باید روش دولت قبل ادامه پیدا کند یعنی پول چاپ کنند و به همه بدهند یا این که این روش متوقف شود و قیمت ها را هم بالا ببرند.
اخبار اقتصادی - ایرنا

 


ویدیو مرتبط :
تحلیل و پیش بینی اقتصاد و بورس ایران در سال 94

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیش بینی آینده اقتصاد ایران در سال 93


واقعیت این است که در سال 1393 رکود اقتصادی و رکود تورمی کشور را با مشکلات زیادی مواجه می کند. در چند سال گذشته نیز رکود موجب کوچک شده اقتصاد ایران شد که این وضعیت به افزایش بیکاری و کاهش قدرت خرید مردم انجامید.

خبرآنلاین: واقعیت این است که در سال 1393 رکود اقتصادی و رکود تورمی کشور را با مشکلات زیادی مواجه می کند. در چند سال گذشته نیز رکود موجب کوچک شده اقتصاد ایران شد که این وضعیت به افزایش بیکاری و کاهش قدرت خرید مردم انجامید.

موسی غنی نژاد اقتصاددان تحولاتی که طی دو سال گذشته برای اقتصاد ایران رخ داده است را سخت ترین دوران اقتصاد ایران می داند. به باور او تشدید تورم تا رشد منفی اقتصادی همگی اتفاقاتی بودند که برای کشور هزینه های بسیاری تحمیل کردند.

او در این مورد گفت: تشدید تورم در تابستان 1391 تاثیر منفی بر اقتصاد ایران در سال 1392 گذاشت که مهمترین آن نوسانات نرخ ارز بود. اواخر سال 130 و پس از آن تشدید این نوسانات در دو سال بعد رشد اقتصادی ایران را منفی کرد. اما پس ا برگزاری انتخابات در سال جاری و فزایش امید در جامه نوسان نرخ ارز نیز کاهش پیداکرد و حتی نرخ ارز به تدریج کاهش یافت و روی حدود 3 هزار تومان تثبیت شد.

وی بیان داشت: کاهش نرخ ارز رویداد مثبت اقتصادی در سال 1392 به شمار می آید. اما به دلیل مدیریت های نادرست رشد اقتصاد منفی هرچند با آهنگ کمتر اما همچنان منفی است. از سوی دیگر در این سال آهنگ رشد نرخ تورم نیز کندتر شد. البته این رویدادهای مثبت ناشی از برنامه ریزی دولت نیست.

 بلکه رفتار صلبی دولت یازدهم مناع از ادامه مدیریت نادرست قبلی شد همچنید دولت جلوی استفاده از ذخایر ارزی را گرفت که این اقدام ها به کاهش تورم منجر شد. در هر صورت سال 1392 سالی سخت برای اقتصاد ایران بود. برآورد می شود که میانگین نرخ رشد تورم در این سال حدود 35 درصد باشد که این رقم در زمره بالاترین ترخ های تورم تاریخ ایران به شمار می آید.

وی در مورد پیش بینی خود از سال آینده نیز بیان داشت: واقعیت این است که در سال 1393 رکود اقتصادی و رکود تورمی کشور را با مشکلات زیادی مواجه می کند. در چند سال گذشته نیز رکود موجب کوچک شده اقتصاد ایران شد که این وضعیت به افزایش بیکاری و کاهش قدرت خرید مردم انجامید.

 دولت باید برای این وضعیت خود را اماده کند و اصلاح سیاست های پولی و مالی را ادامه دهد. البته همه اینها در گرو نتایج مذاکرات هسته ای ایران است. در صورت مثبت بودن مذاکرات اقتصاد ایران از بن بست خارج خواهد شد اما در صورت منفی شدن نتایج مذاکرات یا طولانی شدن مذاکرات وضعیت بد اقتصادی همچنان ادامه خواهد یافت.