اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تحلیلی از چند دستگی حامیان احمدی نژاد


روزنامه شرق درباره یادداشتی درباره چند دستگی حامیان احمدی نژاد نوشت: اگرچه «احمدی‌نژاد» هم مانند هر رئیس دولت یا سیاست‌مداری طرفدارانی از طبقات و سنین مختلف دارد اما بیشتر حامیان او، به‌ویژه فعالان رسانه‌ای حاضر در گروه‌های اجتماعی عموما، جوانان ٢٥ تا ٣٥ ساله‌اند.

روزنامه شرق درباره یادداشتی درباره  چند دستگی حامیان احمدی نژاد نوشت: اگرچه «احمدی‌نژاد» هم مانند هر رئیس دولت یا سیاست‌مداری طرفدارانی از طبقات و سنین مختلف دارد اما بیشتر حامیان او، به‌ویژه فعالان رسانه‌ای حاضر در گروه‌های اجتماعی عموما، جوانان ٢٥ تا ٣٥ ساله‌اند.

حامیان او دو دسته‌اند؛ آنها که «احمدی‌نژاد» را مساوی با «مشایی» و برعکس می‌دانند و کوچک‌ترین انتقادی را علیه هیچ‌کدام برنمی‌تابند، اقبالشان به این دو نفر از جنبه حمایت فراتر رفته و شکلی تقدیس‌گرایی و شخص پرستی پیدا کرده است. تعبیری مانند اینکه «اگر دکتر یک کار کرده باشد و آن معرفی مشایی به دنیا، کافی است». «احمدی‌نژاد» به نظر آنها مظلوم‌تر از رجایی و بهشتی است. یکی از آنها درباره این تعصب می‌گوید: «بسیاری از ما هویت سیاسی‌مان با آمدن احمدی‌نژاد شکل گرفت، نوجوانان و جوانانی که با تیر٨٤ سیاسی شدند همان‌طور که برای بسیاری از شما دوم خرداد منشأ هویت سیاسی شد».

در واکنش به تقدیس‌گرایی‌ها البته هستند حامیانی که نگاهی منطقی و منصفانه دارند: «ما راضی به رفتن هیچ‌کس نیستیم. خالی‌کردن میدان راه چاره نیست. نشنیدن و حذف صورت‌مسئله مشکل هیچ‌کس‌رو حل نکرده. اینکه ما این‌قدر روی یک نفر تعصب داشته باشیم که نقد به او را در سطح نقد به انبیا و اولیا بدانیم، خیلی داستانه. آقای دکتر هم انسان بوده و انسان اشتباه می‌کند. اینکه نخواهیم هیچ انتقادی‌ رو بپذیریم و طرف‌رو در حد معصوم بدونیم واقعا جای شک در اعتقاد داره! یک مقدار سعه‌صدر را بالا ببرید. ما به هیچ‌کس اهانت نکردیم و سعی می‌کنیم نکنیم. اگر دوستان در این حد هم تحمل نکنند، وای به‌حال آزادی بیان.».

در ادبیات سیاسی آنها، جریان‌های سیاسی به سه دسته تقسیم می‌شود. احمدی‌نژادی، اصلاح‌طلب و اصولگرا. تقریبا هیچ اصولگرایی را قبول ندارند. با پایداری‌ها که کاردوپنیرند. مقایسه‌شان هم جالب است مثل این پرسش که «از کی تا به حال اصولگراها احمدی‌نژادی شدند یا مگر اصولگراها احمدی‌نژادی بودند؟!». انگار اول احمدی‌نژاد و احمدی‌نژادی‌ها متولد شده‌اند و پس از آنها اصولگرایی زاده شد. از نگاه آنها فقط یک احمدی‌نژاد و مشایی وجود دارد و لاغیر. برایشان تقریبا اصلاح‌طلب و اصولگرا یکی است: «من چون بالاوپایین اصلاح‌طلب‌ها و اصولگراها و عماریون و کیف‌اللهی را دیدم، تقریبا معتقدم یکی هستند... در دهه گذشته و آینده، معیار احمدی‌نژاد است که پرچم دستشه...». «خودعمارپندار» و «مصباحیون» از واژگان سیاسیِ اختراع آنهاست و از اصلاح‌طلبان هم واژه «دلواپسان» را به عاریت گرفته و وارد دایره واژگانی خود کرده‌اند. نوع نگاهشان به شخص علی لاریجانی و هاشمی‌رفسنجانی را هم می‌توان از نحوه نوشتار مرسوم و املای اسامی این دو نفر در گروه‌های اجتماعی‌شان فهمید.

شاقول مشایی‌

اما دسته دیگر به اصولگرایان منتقد احمدی‌نژاد شبیه‌ترند. آنها اگرچه حامی احمدی‌نژادند، اما با مشایی زاویه و درباره برخی اقدامات احمدی‌نژاد هم شبهه دارند. این شبهات تمام هم نمی‌شود؛ از مذاکره با آمریکا تا ١١ روز خانه‌نشینی تا خود «مشایی» و... . دسته اول موظف به رفع شبهه دسته دوم هستند و یکی از شیوه‌های رفع شبهه هم استفاده از تشابه‌سازی تاریخی است، مثلا احمدی‌نژاد را عدالت‌گستری می‌دانند که تنها مانده و یارانش او را یک‌به‌یک واگذاشتند. گرچه برخی از مریدان دسته دوم اعتقاد دارند جرقه مخالفت را خود احمدی‌نژاد زد و پتانسیل‌هایش را سوزاند.

نمونه‌هایی از این شبهات اینهاست: «...آیا اینکه رئیس دولت کار مملکت را رها و شخصا تبلیغ کاندیدای خاصی را کند و اصلا با جانبداری به‌همراه آن شخص به ستاد انتخابات برای ثبت‌نام برود، موضوع مهمی نیست؟ اینکه تورم در دولت ایشان نزدیک به ٣٧ درصد بود، مهم نیست. چرا با افزایش تورم در سال ٩٠، احمدی‌نژاد میزان یارانه را افزایش نداد...». دسته دوم هنوز هم نتوانسته‌اند علت این‌همه حمایت مشایی از سوی احمدی‌نژاد را با وجود همه حواشی‌ای که تراشید، هضم کنند. صحبت‌های مشایی درباره دوستی با مردم اسرائیل یا نوشته روزنامه «هاآرتص» که: «ما امروز به احمدی‌نژاد احتیاج داریم»، برای آنها محل پرسش است..

 یکی از پاسخ‌هایی که به این شبهه داده می‌شود، این است که «طرح بچه‌های دانشگاه امام‌صادق بوده برای اختلاف‌افکنی». یک نفر پاسخ می‌دهد که «مشایی گفته ما نمی‌خواستیم چهره خشنی از ایران ارائه شود و برای همین تقسیم کار کردیم که درعین‌حال که دکتر به اسرائیل حمله می‌کند، ما مردم این کشور را مستثنا کرده تا بگوییم حساب مردم و دولت را از هم جدا کنیم». اما پاسخ‌ها کفایت نمی‌کند و شبهه همچنان جاری است. درنهایت پاسخ دسته اول به دوسته دوم، این است که «شما احمدی‌نژادِ خودتان را قبول دارید نه احمدی‌نژاد واقعی را. احمدی‌نژاد گفته است احمدی‌نژاد یعنی مشایی» یا «در پاسخ به کسانی که می‌گویند دکتر مشایی را کنار گذاشته است، باید گفت اینها در جمع‌های خصوصی کنار هم دیده می‌شوند و اتفاقا مهندس خودش را سیبل دکتر کرد و هر تهمتی را برای فرمانده احمدی‌نژاد به جان خرید...».


ویدیو مرتبط :
شعر طنز / احمدی نژاد، سلطان کاپشن! / نشست حامیان احمدی نژاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ستاد انتخاباتی حامیان احمدی نژاد در دانشگاه ها رونمایی شد



 

عصر ایران ؛ ابراهیم نامدار - سومین کنگره کانون دانشگاهیان ایران اسلامی در حالی آخر هفته گذشته در تهران برگزار شد، که این تشکل سیاسی- دانشگاهی  برنامه های سیاسی- انتخاباتی خود را نیز رونمایی کرده و همزمان برای تشکیل « جبهه دانشگاهیان انقلاب اسلامی» فراخوان داده است.

تشکیل جبهه دانشگاهیان انقلاب اسلامی، دومین حرکت موازی دولتی ها با جبهه متحد اصول گرایان و سازوکار 7+8 است که تا کنون تشکیل شده است. پیش از این جبهه پایداری انقلاب اسلامی هم اعلام موجودیت کرده است و در این میان به نظر می رسد جبهه دانشگاهیان، شاخه دانشگاهی همان جبهه پایداری -متشکل از حامیان دولت-  است که طی یکی دو ماه گذشته خبر ساز بوده اند.

تشکل حامی دولت در دانشگاه ها

کانون دانشگاهیان ایران اسلامی از جمله تشکل های سیاسی- دانشگاهی است که در اواخر دولت اصلاحات تشکیل شده و بعد از آغاز به کار دولت نهم از جمله بازوان سیاسی حامی دولت در دانشگاه ها بوده است.

بر اساس اساسنامه كانون دانشگاهیان ایران اسلامی، اعضای هیات موسسه كانون به عنوان هیئت امنا، عضو ثابت شورای مركزی كانون بوده و با برگزاری انتخابات، 6 نفر اعضای دیگر این كانون انتخاب می شوند.

سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدرضا مرندی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی، محمدرضا مجیدی سفیر ایران در یونسكو، غلامرضا خواجه سروی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، ابراهیم كلانتری رئیس دانشگاه معارف قم، محسن شاطرزاده معاون سابق وزیر بازرگانی اعضای هیئت موسس و شورای مركزی ثابت  كانون بشمار می روند.

در انتخابات کنگره اخیر هم 6 نفر به عنوان اعضای دیگر شورای مرکزی انتخاب شده اند:‌ هاشم داداش​پور مشاور وزیر و مدیركل حوزه وزارتی وزارت ارشاد ،‌علی اكبر متكان معاون توسعه منابع و مدیریت نیروی انسانی وزارت علوم ،‌سیدجواد ساداتی​نژاد معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم ،‌ محمد رضا پورابراهیمی، سرپرست صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران وزارت علوم ، عباس مقتدایی عضو شورای فرهنگ عمومی وزارت ارشادو حجت​الاسلام عسگر دیرباز رئیس دانشكده الهیات قم ، افرادی هستند که در انتخابات اخیر به عنوان اعضای شورای مرکزی انتخاب شده اند.

اعلام فعالیت های انتخاباتی این تشکل دانشگاهی به صورت رسمی  و اعلام تشکیل جبهه دانشگاهیان در حالی است که چند روز پیش و در نشست خبری کنگره مذکور محمدرضا مرندی از اعضای هیات موسسین و شورای مرکزی نیز خبر از تشکیل جبهه دانشگاهیان داده بود.

او در 24 مهر ماه با بیان اینكه كانون دانشگاهیان منشور اصولگرایی جامعتین را پذیرفته و با جریان فتنه و موسوم به انحرافی مرزبندی شفافی برای انتخابات مجلس نهم دارد، گفت: به دنبال تشكیل جبهه دانشگاهیان هستیم.

حال در بخشی از بیانیه پایانی سومین کنگره این کانون که روزهای پنج شنبه و جمعه برگزار شد، آمده است؛  توقع جامعه از دانشگاهیان است که در عرصه های مختلف پیشرو و پیشگام باشند. ایفای این نقش در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، ضرورت تشکیل «جبهه دانشگاهیان انقلاب اسلامی» را اجتناب ناپذیر ساخته. کانون دانشگاهیان با اعلام موجودیت این جبهه تمام دانشگاهیان و نیروها و تشکل های دانشگاهی را جهت تحقق حضور حداکثری دانشگاهیان در صحنه فرامی خواند.

گفتنی است در کنگره یاد شده شخصیت هایی همچون حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان دبیر کل کانون دانشگاهیان، کامران دانشجو وزیر علوم، شهاب الدین صدر نایب رئیس مجلس  و غلامحسین الهام سخنگوی دولت نهم سخنرانی کرده اند.

مواضع جبهه پایداری، مورد اقبال كانون  دانشگاهیان

نگاهی به مواضع و چهره های موثر این کانون به خوبی بیانگر این نکته است که این تشکل دانشگاهی هم ادامه دهنده همان مشی سیاسی اعضای جبهه پایداری و طرفداران دولت است.

در تاریخ 9 مرداد برخی از اعضای شورای مرکزی کانون دانشگاهیان ایران در یک نشست خبری سخنانی را بیان کردند که مشخص کننده مواضع سیاسی آنها و نشان دهنده تشابه و چه بسا این همانی با مواضع اعضای جبهه پایداری است.  

هاشم داداش پور عضو شورای مرکزی و مسئول کمیته انتخابات کانون دانشگاهیان در نشست مذکور درباره کمیته 8+7 گفته بود: « ما كمیته موسوم به 8+7 را قبول داریم اما معتقدیم این كمیته قادر به تعمیم به كل جریان اصولگرایی نیست. برخی از جریانات اصولگرایی كه در حال حاضر سهمی در كمیته 8+7 دارند، دارای وزن لازم تعداد نمایندگان خود در این كمیته نیستند.

وی که ترکیب 7+8 را ناعادلانه خوانده، در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینكه آیا تشكیل و اعلام موجودیت جبهه پایداری انقلاب اسلامی را نیز در اعتراض به ناعادلانه بودن تركیب 8+7 می‌دانید، گفت: ما از شكل‌گیری و اعلام موجودیت جبهه پایداری انقلاب اسلامی استقبال می‌كنیم و مواضع این تشكل مورد اقبال كانون  دانشگاهیان ایران اسلامی است. ما حتی ممكن است با اعضای این جبهه رایزنی كنیم تا در بدنه جریان اصولگرایی نقش و جایگاهی برای كانون دانشگاهیان كنار این جبهه تعریف كنیم.

محمدرضا پور ابراهیمی دیگر عضو شورای مرکزی این تشکل دانشگاهی نیز در نشست خبری یادشده درباره همین موضوع گفته است: « راهكار ما این است كه باید این افراد كه نماینده یك فرد خاص در كمیته هستند حذف شوند ؛ این افراد فاقد جایگاه و شان برای كانون دانشگاهیان ایران اسلامی هستند. تركیب 8+7 در بردارنده مجموع جریان اصولگرایی نیست لذا تشكیل جبهه پایداری انقلاب اسلامی كه متشكل از افراد تاثیر گذار هستند نشانگر همین موضوع است كه همه جریانات اصولگرایی نتوانسته‌اند در كمیته 8+7 حضور داشته باشند.»

محمدرضا مرندی هم در همین زمینه  تاکید کرده بود: «  ما وحدت اصولگرایان در قالب این كمیته را قبول داریم، ولی معتقدیم این تركیب 8+7 باید اصلاح شود. یكی اینكه افراد حقیقی به صورت جداگانه نباید در آن نقشه داشته باشند یكی اینكه تشكل‌ها نیز باید به اندازه وزنشان در آن سهم داشته باشند.»

این مواضع و اظهار نظرها مو به مو همان اظهارات و مواضعی است که اعضای جبهه پایداری در نشست ها و کنفرانس ها و مصاحبه های مختلف آنها را به زبان آورده اند. جبهه پایداری با اتخاذ همین مواضع و قایل شدن حق و سهم بیشتر برای خود با واکنش جریان ها ، شخصیت ها و بزرگان اصول گرا مواجه شده اند.

تاکید وزیر فرهنگ بر شناسایی کاندیداهای هماهنگ با دولت

از سوی دیگر آنچه همسویی این تشکل دانشگاهی با جبهه پایداری و اهداف انتخاباتی دولت را تقویت می کند، سخنان حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سیزدهمین نشست دبیران استانی کانون دانشگاهیان ایران اسلامی در تاریخ 20/ 9 /89 است که همزمان نشان می دهد دولتی ها از سال گذشته به فکر انتخابات  بوده و فعالیت ها و رایزنی های خود را نیز آغاز کرده اند.

حسینی که دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی است، در بخشی از سخنان خود با اشاره به اهمیت هماهنگی مجلس با دولت برای پیشبرد کارها و امور تصریح کرد: مجلس جایگاه مهمی دارد، گاهی با یک رای ممکن است لایحه‌ای مورد تصویب قرار بگیرد، بنابراین هماهنگی بین دولت و مجلس بسیار مهم است.

دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی یکی از وظایف دبیران استانی این کانون را شناسایی افراد شایسته و برجسته در استان‌ها برای پیشبرد امور دانست و یادآور شد: افراد صالحی که مصالح کشور و نظام برایشان اصل باشد، باید اواد مجلس شوند.

حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرده که باید به دنبال شناسایی افراد صالحی که ظرفیت نمایندگی مجلس را دارند، باشیم.

با این وصف آنچه مشخص است اینکه به نظر می رسد کانون دانشگاهیان ایران اسلامی که از تشکل های حامی دولت است، فاز جدیدی از برنامه های انتخاباتی حامیان دولت است که به صورت رسمی رونمایی شده است.

در حقیقت جبهه دانشگاهیان روی دیگر جبهه پایداری یا بازوی دانشگاهی این جبهه است که قرار است به اتفاق، برنامه های انتخاباتی در جهت موازی با جبهه متحد اصول گرایان را پیش ببرند. برنامه هایی که از مدتها پیش تدوین شده و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت - بر خلاف تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر پرهیز مقامات مسئول از ورود به انتخابات- در آذر ماه سال گذشته از ضرورت شناسایی کاندیداهای هماهنگ با دولت برای ورود به مجلس سخن گفته است!

به نظر می رسد بعد از انتقادات گسترده از مواضع اعضای جبهه پایداری، تیم انتخاباتی حامیان دولت، برای پیشبرد برنامه های خود، اقدام به تحرکات و تشکیل جبهه های جدید کرده است.../عصر ایران