اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تحریم یک شرکت هواپیمایی و سه مقام نظامی ایران از سوی آمریکا



تحریم ایران,تحریمهای جدید ایران,تحریم شرکت هواپیمایی,اخبار تحیریم ایران,اخبار تحریم 91

 

تحریم یک شرکت هواپیمایی و سه مقام نظامی ایران از سوی آمریکا

یک شرکت هواپیمایی و سه تن از فرماندهان نظامی ایرانی در فهرست تحریم‌های ایالات متحده بر ضد ایران قرار گرفتند.

فارس به نقل از وال‌استریت ژورنال: دولت ایالات متحده آمریکا یکی از خطوط هوایی ایرانی را به بهانه آنچه کمک به دولت سوریه خوانده است، تحت تحریم قرار داد.

این خط هوایی متهم است که با رساندن کمک‌های ایران به دولت سوریه، این کشور را در مواجهه با ناآرامی‌های اخیر یاری کرده است. مقامات ایرانی و سوری بار‌ها این اتهام را رد کرده‌اند و ابراز داشته‌اند که ایالات متحده و رژیم‌های عربی در حال تحریک مخالفین دولت سوریه به شورش و آشوب هستند.

 

همچنین بنابراین گزارش، سه تن از فرماندهان نظامی ایرانی نیز به اتهام آنچه قاچاق سلاح به آفریقا خوانده شده است، تحت تحریم‌های جدید ایالات متحده قرار گرفته‌اند. ایالات متحده اتهاماتی را نظیر ارسال سلاح به گامبیا، متوجه برخی ارگان‌های نظامی ایرانی می‌کند.

این تحریم‌های جدید که از سوی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده اعمال شده است، شرکت هوایی «یاس ایر» را هدف تحریم‌های خود قرار داده است و شهروندان آمریکایی را از هرگونه ارتباط با این شرکت هواپیمایی و همچنین سه فرمانده نظامی تحریم‌شده، بازمی‌دارد.

این تحریم‌ها در ادامه سلسله تحریم‌هایی است که از سوی غرب متوجه مقامات و شرکت‌های ایرانی شده است. بیشتر این تحریم‌ها در خصوص برنامه هسته‌ای ایران اعمال گردیده‌اند./شفاف


ویدیو مرتبط :
1392/10/17:آمریکا یک شرکت هواپیمایی ایرانی را تحریم کرد..!

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیشنهاد سه مقام سابق آمریکا به اوباما: تحریم ها علیه ایران کاهش یابد به این شروط!



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

پیشنهاد سه مقام سابق آمریکا به اوباما:

تحریم ها علیه ایران کاهش یابد به این شروط!

 انتخاب:عضو سابق کنگره، مقام سابق وزارت خارجه و فرمانده سابق نیروهای آمریکا در خاورمیانه، در مطلبی مشترک که خبرگزاری بلومبرگ آن را منتشر کرده است دیدگاه های خود را در مورد سیاست تحریم ایران تشریح کرده اند.

این سه مقام آمریکایی در مقدمه مطلب خود می نویسند: «همزمان با آماده شدن کنگره برای تشدید فشارها علیه ایران و اعمال تحریم های جدید، رهبران آمریکا باید از خود بپرسند که اقدامات تنبیهی قبلی چه دستاوردهایی داشته و آیا اعمال تحریم های بیشتر برای پیشگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای مفید و یا مضر خواهد بود.»

محور اصلی تحریم هایی که کنگره در نظر دارد قراردادن بخش های بیشتری از صنایع ایران در فهرست سیاه و گسترش تحریم علیه ناقضان حقوق بشر در آن کشور است. شاید تصویب این تحریم ها براساس قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد و عدم تبعیت ایران از این مصوبات قابل توجیه به نظر بیاید.

اما همانطور که دولت باراک اوباما هشدار داده است افزودن تحریم های بیشتر ممکن است کارآمدی مجازات های فعلی علیه ایران را به خطر بیاندازد.

نویسندگان این مطلب یادآوری می کنند که برای کمک به روشن کردن مباحث مربوط به تحریم ایران گزارشی را که چند ماه پیش زیر عنوان «سنجش فواید و هزینه های تحریم علیه ایران» منتشر شد را امضا کرده اند. این گزارش توسط بیش از سی نفر از چهره های سرشناس سیاسی ، امنیتی، نظامی و اقتصادی آمریکا از گرایش های سیاسی مختلف تهیه و امضا شده است.

به نظر می رسد که تحت تاثیر اعمال تحریم ها حکومت ایران پیشنهاداتی را که ممکن است از طریق مذاکره راه حلی برای بحران هسته ای پیدا کند جدی گرفته است. ولی نباید فراموش کرد که هیچ یک از این تحریم ها باعث نشده که ایران به قعطنامه های مصوب شورای امنیت که خواستار متوقف کردن غنی سازی اورانیوم و همکاری بیشتر با آژانس بین المللی انرژی اتمی است، گردن بنهد.

اما پیشبرد سیاست تحریم پیامدهای منفی هم داشته است. از یک طرف باعث شده که اجماع بین المللی علیه ایران تضعیف شده و سیاست های آمریکا در قبال لیبی و سوریه را با مشکلاتی روبرو کند. و از طرف دیگر تاثیرات آن در خود ایران باعث شده که عرصه های اقتصادی پنهان بیش از گذشته در کنترل جناح های اقتدارگرا قرار بگیرد، جریان های ضد اصلاحات را تقویت کرده و فضای سیاسی آن کشور را مسدودتر کرده است.

سیاست تحریم باعث شده که واردات و عرضه داروهای حیاتی و برخی از اقلام غذایی دشوارتر شده و در عین حال بر تلاطم بازار نفت افزوده است.

این تحریم ها شاید خصومت شدید و طولانی مدت مردم ایران علیه آمریکا را برانگیزد و از همه مهمتر باعث تشدید تنش در روابط دو کشور و زمینه ساز وقوع درگیری و حتی گسترش جنگ در سطح منطقه شده است.

سه مقام آمریکایی در ادامه مطلب خود که توسط خبرگزاری بلومبرگ منتشر شده می نویسند که در مصوبات قانونی مربوط به سیاست تحریم ایران نکاتی گنجانده شده، از جمله کاهش نقض حقوق بشر و یا قطع حمایت از گروه های تروریستی و محدود کردن برنامه های هسته ای ایران که سنجش موفقیت آن را به شدت دشوار می کند.

این تار گسترده ای که حول سیاست تحریم تنیده شده می تواند قدرت مانور پرزیدنت اوباما را به شدت محدود کند. اگر قرار است روش مذاکره به عنوان راه حلی برای بحران هسته ای ایران اجرا شود با وجود همه قید و بندهایی که قوانین مربوط به تحریم ها گنجانده شده کار مذاکره کنندگان برای یافتن یک نوع مصالحه براساس دادن امتیازهای متقابل بسیار دشوار خواهد بود.

باید شرایطی فراهم شود که رییس جمهوری و اعضای ارشد مجالس قانونگذاری آمریکا بتوانند براساس ارزیابی از میزان موفقیت تحریم ها و در عین حال روند مذاکرات هسته ای با ایران در چند و چون اجرای این قوانین و از جمله لغو بخشهایی از آن به نوعی توافق برسند.

باید این فرصت را برای پرزیدنت اوباما فراهم کرد تا ثابت کند که تحریم ها علیه ایران تاثیر گذار بوده اند. وی باید سیاست خود برای مذاکره با ایران را به پیش ببرد و در عین حال هر کجا که لازم بود اقدامات لازم را برای ایجاد حس اعتماد در طرف متقابل و شکستن بن بست فعلی انجام دهد.

نویسندگان این مطلب در پایان تاکید می کنند که با توجه به تاثیرات فزاینده تحریم ها بر جنبه های گوناگون زندگی اقتصادی و اجتماعی جامعه ایران می توان گفت که حکومت آن کشور در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری پذیرای یک پیشنهاد جدی از سوی دولت آمریکا خواهد بود. امروزه بهترین شرایط برای یک نوع توافق فراهم شده است و بنابراین اعمال تحریم بیشتر نادرست است./انتخاب